Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-03@14:45:27 GMT

تدوین مستندی درباره مهندس بازرگان تمام شد

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۴۰۶۷۰

تدوین مستندی درباره مهندس بازرگان تمام شد

علی ملاقلی پور در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره مستند «راه طی شده» که این روزها مراحل پس از تولید را طی می کند، بیان کرد: «راه طی شده» یک مستند بلند سینمایی درباره مهدی بازرگان است که سال گذشته فیلمبرداری شد.

وی ادامه داد: به تازگی تدوین این مستند توسط شهاب بشیری پایان یافته و مراحل صداگذاری توسط مهرشاد ملکوتی و جلوه های ویژه توسط حسن پیله ور در حال انجام است و ما امیدواریم زودتر مراحل فنی این مستند انجام شود تا بتوانیم آن را به دوازدهمین جشنواره «سینماحقیقت» برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارگردان با اشاره به پرداختن به شخصیت بازرگان در این مستند اظهار کرد: مهندس بازرگان شخصیت پیچیده ای است و تاکنون فیلمی اساسی درباره وی ساخته نشده است.

وی اضافه کرد: وقتی به شخصیت مهدی بازرگان نزدیک می شوید، متوجه می شوید ابتدا با یک روشنفکر مذهبی رو به رو شده اید و بُعد سیاستمداری و علمی او در اولویت های بعدی قرار دارد که از طرفی همه اینها از بازرگان یک شخصیت پیچیده می سازد.

ملاقلی پور درباره پروسه تحقیقاتی این مستند نیز عنوان کرد: ۲ سال تحقیق و تولید این مجموعه طول کشید.

کارگردان مستند «راه طی شده» با اشاره به مصاحبه ها برای این مستند اظهار کرد: ما در این مستند با نزدیکان و اعضای اسبق نهضت آزادی و افراد دیگری گفتگو داشتیم که از جمله آنها می توان به محمد توسلی اولین شهردار تهران، هاشم صباغیان از معاونان دولت موقت، ابوالفضل حکیمی، محمد بسته نگار داماد آیت الله طالقانی، فریدون سحابی فرزند یدالله سحابی و حامد سحابی فرزند عزت الله سحابی، ابوالفضل بازرگان برادرزاده مهدی بازرگان، اکبر بدیع زادگان، نازنین بنی اسدی نوه مهدی بازرگان و مجتبی مطهری اشاره کرد.

وی در پایان درباره رویکرد این مستند توضیح داد: این مستند جزو اولین آثاری است که پیرامون یک شخصیت روشنفکر مذهبی ساخته شده است و درواقع دریچه ورود ما به سیاست بازرگان از نگاه اندیشه وی است.

مستند سینمایی «راه طی شده» به کارگردانی علی ملاقلی پور و تهیه کنندگی امین نوروزی آخرین مراحل تولید را طی می کند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۰۶۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخشش سر یک اسب در تصویر جدید «جیمز وب»

تلسکوپ فضایی جیمز وب (JWST) تصاویر فوق‌العاده واضحی از سحابی سر اسب که یکی از نمادین‌ترین اجرام آسمانی زمین است، ثبت و منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، تلسکوپ فضایی جیمز وب، قدرتمندترین تلسکوپی است که تا به حال در مدار سیاره ما قرار گرفته و توانسته جزئیات سحابی سر اسب را که به نام بارنارد ۳۳ نیز (Barnard ۳۳) شناخته می‌شود، ببیند که پیش از این هرگز آشکار نشده بود و برخی از مناطق را در نوری کاملا جدید نشان می‌دهد.

تصاویر جدید، سحابی سر اسب را به صورت امواج متلاطم گازی نشان می‌دهد که از سمت غربی اوریون B که یک ابر مولکولی ستاره‌ساز در فاصله ۱۳۰۰ سال نوری از زمین در صورت فلکی شکارچی قرار دارد، دیده می‌شود.

سحابی سر اسب یک ابر در حال فروپاشی از گاز متراکم و خنک است که توسط یک ستاره جوان داغ که در لبه سمت چپ بالای آن جاسازی شده است، روشن می‌شود. ساختار اسب مانندی که این سحابی را بسیار متمایز می‌کند، به دلیل فرسایش گاز سبک‌تر ایجاد شده است. این فرایند یک ستون ضخیم از گاز و غبار متراکم به جا گذاشته است که فرسایش آن سخت‌تر است.

دانشمندان تخمین می‌زنند که در حدود پنج میلیون سال، این ستون از ماده متراکم‌تر از بین خواهد رفت.

ابزار دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam) جیمزوب توانست بخش کوچکی از سحابی سر اسب را از نمای نزدیک ثبت کند. این امر باعث می‌شود که به صورت دیواری منحنی از گاز و غبار ضخیم و دودی با ستارگان و کهکشان‌های دوردستی که روی آن قرار دارند، ظاهر شود.

دوربین اصلی دیگر جیمز وب نیز توانست تصویری خیره‌کننده از بخشی از سحابی سر اسب بگیرد. بخش کوچکی از سحابی بیش از نیمی از این تصویر را با دود غلیظ سفید و آبی پر می‌کند که با حفره‌های تاریک مشخص شده است.

سحابی سر اسب یک منطقه تحت سلطه فوتون (PDR) است؛ منطقه‌ای از فضا که در آن ستاره‌های جوانِ پرجرم گاز و غبار بین ستاره‌ها را گرم می‌کنند. این ابر‌های سرد بین گاز‌های یونیزه داغ‌تر نزدیک به ستاره‌های تازه متولد شده وجود دارند. در مناطق تحت سلطه فوتون‌ها، این ستارگان با انتشار نور فرابنفش خود بر شیمی این گاز و غبار تأثیر می‌گذارند.

این مناطق بین ستارگانی یافت می‌شوند که گاز به اندازه کافی متراکم است که در برابر یونیزاسیون مقاومت کند، اما هنوز آنقدر متراکم نیست که اجازه عبور نور فرابنفش را بدهد.

مطالعه نور منطقه تحت سلطه فوتون‌ها به دانشمندان اجازه می‌دهد تا نحوه تکامل ماده بین ستاره‌ای و فرآیند‌های شیمیایی که این تکامل را تعریف می‌کنند، مطالعه کنند.

این حقیقت که سحابی سر اسب نسبتا نزدیک به زمین است، به این معنی است که این مناطق محیطی ایده‌آل برای اخترشناسان برای انجام این تحقیقات، تعیین ساختار منطقه تحت سلطه فوتون و مطالعه برهم‌کنش‌های تابش و شیمی در فضای بین‌ستاره‌ای است.

دیگر خبرها

  • پخش مستندی که ساخت آن پنج سال طول کشید/ «نائب الامام» در شبکه افق
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • فیلم| کشف مواد مخدر از زیر شاسی یک کامیون خروجی توسط ماموران گمرک بازرگان!
  • مستندی جدید درباره ظهور و سقوط WCW ساخته خواهد شد؛ چه کسی WCW را کشت؟
  • کشف مواد مخدر از زیر شاسی یک کامیون خروجی توسط ماموران گمرک بازرگان (فیلم)
  • خاطرات مهندس جعفر شریف امامی از کار در راه آهن
  • مهدی نصیری؛ سوژه‌ی متفکر یا شخصیت مبتذل؟
  • از این مهندس پاس به آن پاسور گل؛ ژاوی و کروس چرا مثل مسی و مولر استعفای خود را پس گرفتند؟
  • شخصیت‌های ماندگار در دنیای انیمیشن‌های نوستالژیک
  • درخشش سر یک اسب در تصویر جدید «جیمز وب»