Web Analytics Made Easy - Statcounter

استاندار خراسان شمالی، ضرورت گسترش اقتصاد گردشگری در خراسان شمالی را گوشزد کرد و بوم گردی و توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی را دو راهکار اساسی رونق اقتصاد استان خواند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد و به نقل از اداره کل روابط عمومی استانداری خراسان شمالی؛ محمدرضا خباز، استاندار خراسان شمالی در آیین بهره برداری متمرکز 97 پروژه شهرستان مانه و سملقان در شهر قاضی گفت: عده ای از صبح تا شب با بیان حرف های بی اساس به دنبال اختلاف افکنی و ایجاد تفرقه هستند و می گویند که می خواهند دولت را ساقط کنند در حالی که رهبری رسما اعلام کردند که همه باید از دولت حمایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با طرح این پرسش که کدام عقل سلیمی می پسندد از دولت منتخب مردم حمایت نشود، ادامه داد: البته منظور ما انتقاد نیست، چون انتقاد را همان امر به معروف و نهی از منکر در قبال حاکمان و مسئولان و یک فریضه می دانیم لذا باید با قصد قربت الهی و نیت خیر انجام شود.


دکتر خباز تصریح کرد: انتقاد از دولت، استاندار، نماینده شورا و دیگر مسئولان، یک هدیه و در واقع، خدمت به آن هاست و از آن استقبال می کنیم.


مقام عالی دولت در خراسان شمالی از هفته دولت به عنوان فرصتی برای بیان خدمات و تحکیم بخش ارتباط مردم و دولت یاد کرد و گفت: دشمن در تمام 40 سال گذشته تلاش کرده است که بگوید نظام اسلامی کارآمدی ندارد؛ به همین دلیل امام خمینی(ره) به شهید رجایی توصیه کردند که کارهای انجام شده دولت را برای مردم تشریح کنند تا این سحر دشمن هم باطل شود. 


وی از مدیران خواست که فرصت خدمت به مردم را غنیمت بشمارند و اگر عزت واقعی می خواهند، آن را در خدمت به مردم جستجو کنند.

 

دکتر خباز با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر تصریح کرد: اگر فجایعی مانند 7 تیر و 8 شهریور سال 60 در هر کشور دیگری رخ می داد، آن نظام سقوط می کرد اما در ایران اسلامی با رهبری امام خمینی(ره) و حضور مردم در صحنه این توطئه ها به شکست انجامید و امروز هم بهترین راه برای فائق آمدن بر مشکلات، وحدت کلمه است.


استاندار خراسان شمالی با اشاره به بهره برداری بیش از 890 پروژه در استان به ارزش 750 میلیارد تومان به مناسبت هفته دولت، خاطرنشان کرد: افزایش هر ساله شمار طرح ها نشان می دهد دولت با وجود همه مشکلات اما هرگز از عمران و آبادانی کشور غافل نشده است.


دکتر خباز هم چنین ضرورت گسترش اقتصاد گردشگری در خراسان شمالی و شهرستان مانه و سملقان را گوشزد کرد و بوم گردی و توسعه صنایع تبدیلی کشاورزی را دو راهکار اساسی رونق اقتصاد استان خواند. 


وی اضافه کرد: باید برای سرمایه گذاران بخش خصوصی فرش قرمز واقعی پهن شود و مردم را به سرمایه گذاری در حوزه های مختلف ترغیب کنیم.


پیگیری مشکلات اساسی منطقه از جمله جاده جنگل و ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی از دیگر نکات مورد تاکید استاندار در جمع اهالی گردآمده در حسینیه شهدای شهر قاضی بود.

 

در پایان نیز لوح یادبود بهره برداری هم زمان 97 پروژه با هزینه 28 میلیارد و 943 میلیون تومان رونمایی شد همچنین دکتر خباز مرکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی شهر قاضی را افتتاح کرد که این مرکز به 5500 نفر جمعیت منطقه خدمات لازم را ارائه خواهد داد.


 در این روز هم چنین گازرسانی به 14 روستای شهرستان به طور رسمی بهره برداری شد تا 99 درصد روستاهای مانه و سملقان از این نعمت برخوردار شود. 6 پروژه آب و فاضلاب شهری و روستایی و 52 طرح مخابراتی از دیگر پروژه های مهم بود. استاندار هم چنین از سایت شهرک گلخانه ای امام رضا(ع) مانه و سملقان بازدید کرد.

 

 

پایان پیام/71

منبع: شبستان

کلیدواژه: هفته دولت مجلس مسجد عید قربان استان همدان اردبیل دولت مهدویت اسحاق جهانگیری وزیر آموزش و پرورش افتتاح پروژه های هفته دولت طرح های هفته دولت هفته دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۱۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!

سازوکار تخصیص ارز چگونه باید باشد؟ شاید این مهم‌ترین سؤال در شرایط فعلی است که با هر بار رم‌کردن ارز، فشار بر ملت مضاعف و فریادشان بلند می‌شود. چالش‌ها از نظر سیاست تخصیص ارز و مدیریت بهینه منابع ارزی، به‌ویژه در زمینه سیستم ارزی چند‌نرخی، همچنان باقی است. تخصیص نادرست منابع ارزی با اعطای ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی موجب شده است منابع ارزی به جای اینکه در جهت رشد اقتصادی هزینه شوند، بیشتر به واردات کالا‌های اساسی تخصیص یافته که نه تنها نتوانسته است قیمت واقعی کالا‌ها در بازار آزاد را کنترل کند بلکه در حال حاضر همه کالا‌ها با قیمت نزدیک به دلار بازار آزاد معامله می‌شوند و تنها این تخصیص ارز، رقیب بازار تولیدات داخلی شده و رشد اقتصادی را محدود و مزایای بالقوه دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی را تضعیف کرده است. به منظور به حداکثر رساندن سهم بخش انرژی در توسعه اقتصادی و درآمد‌های ارزی، پرداختن به مسائل مربوط به سیاست ارزی، تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی ضروری است. در حالی که به دنبال تقویت تولید داخلی و رشد اقتصادی هستیم، اطمینان از تخصیص منابع ارزی به شیوه‌ای استراتژیک و کارآمد بسیار مهم است. این امر شامل اجتناب از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات است که می‌تواند تولید داخلی را خفه کند، اتکا بر کالا‌های خارجی را افزایش و ذخایر ارزی را کاهش دهد. 
 
اتکا بر دیپلماسی هوشمند انرژی و استفاده حداکثری از ظرفیت دانش داخلی نقشی مهم در ارائه کمک‌های ارزی قابل توجه به ایران به ویژه در مواجهه با چالش‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی داشته است. رویکرد دولت در بخش انرژی که با تمرکز بر اهرم‌گذاری تخصص داخلی، توسعه بازار و بومی‌سازی فناوری مشخص می‌شود، نه تنها تاب‌آوری انرژی کشور را تقویت، بلکه به درآمد ارزی و رشد اقتصادی نیز کمک کرده است. 

 ایران با بهره‌گیری از دانش و منابع داخلی کشور توانسته است وابستگی خود را به فناوری‌ها و تخصص‌های خارجی کاهش دهد و از این طریق ارز ارزشمندی را در داخل کشور حفظ کند. بومی‌سازی فناوری و استفاده از استعداد‌های داخلی نه تنها توانمندی‌های انرژی ایران را افزایش داده، بلکه از خروج ارز به‌ویژه در شرایط نااطمینانی اقتصادی و تحریم‌ها جلوگیری کرده است. این تمرکز استراتژیک بر ظرفیت‌سازی داخلی و بومی‌سازی فناوری، ایران را قادر ساخته است ثبات و استقلال اقتصادی خود را در برابر فشار‌های خارجی حفظ کند. 
 دولت باید به جای تداوم سیاست ارز چندنرخی با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک که کالا‌های ضروری را با قیمت‌های بهینه در انتهای زنجیره مصرف در اختیار خانوار‌ها قرار می‌دهد، به سمت استفاده بهینه از منابع ارزی خود جهت توسعه اقتصادی سوق یابد. علاوه بر این، حرکت به سمت نرخ ارز واحد با قیمت‌گذاری تعادلی می‌تواند به ثبات بازار ارز نیز کمک شایانی کند. 

اتکای ایران بر دیپلماسی انرژی هوشمند و ظرفیت‌سازی داخلی در ایجاد درآمد‌های ارزی و حفظ رشد اقتصادی در زمان‌های چالش‌برانگیز تشدید تحریم کشور مؤثر بوده است. دولت باید به جای اعطای ارز ارزان‌قیمت به واردات که خود باعث سرکوب تولید داخل، افزایش واردات و به خطر افتادن امنیت غذایی و نابودی منابع ارزی کشور خواهد شد، تمرکز خود را بر حمایت هوشمند از سبد هزینه خانوار قرار دهد و منابع ارزی را صرف توسعه اقتصادی و تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز کند. باید دولت با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک، معادل کالای موردنیاز بهینه هر خانوار را در اختیار هر نفر قرار دهد و از طرف دیگر به سمت تک‌نرخی‌شدن ارز کشور با قیمت تعادلی بین بازار آزاد و بازار مبادله ارزی حرکت کند. 
 
 بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور!
محمدعلی شایان‌اصل، کارشناس اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص بهینه منابع نفتی کشور می‌گوید: تخصیص نادرست منابع و تداوم نظام ارزی چندنرخی در اقتصاد مانع رشد اقتصادی ایران شده و به هدررفت منابع ارزی و تضعیف درک عملکرد اقتصادی کشور منجر شده است، از همین رو تخصیص منابع و برنامه‌ریزی اقتصادی برای منابع ارزی حاصل از نفت ضروری است. ایران با تمرکز بر تخصیص استراتژیک منابع ارزی به سمت تکمیل زنجیره ارزش نفت و گاز با ارتقای تولید داخلی و کارایی اقتصادی خود، می‌تواند بر چالش‌های ناشی از یک نظام ارزی پراکنده و چندنرخی بدون هیچ چشم‌انداز مشخصی فائق آید. 

این کارشناس حوزه اقتصادی با اشاره به لزوم تخصیص منابع نفتی در جهت تکمیل زنجیره ارزش نفت اظهار می‌کند: توسعه پتروپالایشگاه‌ها و تکمیل زنجیره ارزش نفت با دلار‌های نفتی برای رشد اقتصادی در ایران حیاتی است، با این حال سیاست اشتباه ارزی و تخصیص نادرست منابع ارزی، توانایی کشور را در استفاده کامل از منابع انرژی برای توسعه اقتصادی محدود کرده است. برای بازگشایی ظرفیت رشد اقتصادی، اولویت دادن به تخصیص مناسب منابع ارزی به ویژه در سال منتهی به جهش تولید و مشارکت مردم ضروری است. با پرهیز از یارانه‌های ارزی غیرضروری برای واردات نظیر اعطای ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی از سوی بانک مرکزی ایران می‌توان اطمینان حاصل کرد که از منابع ارزی به طور مؤثر برای ارتقای تولید داخلی، افزایش رشد اقتصادی و تضمین آینده انرژی کشور استفاده می‌شود. 
وی ادامه می‌دهد: اعطای ارز ارزان به واردات، ضمن سرکوب تولید داخلی و به خطر انداختن امنیت غذایی، مانع توسعه اقتصادی و خودکفایی ایران شده است. تخصیص یارانه‌های فرایندی و سرکوب قیمت‌های نسبی تأثیر مخربی بر بخش کشاورزی داشته و باعث از‌دست‌دادن خودکفایی و تاب‌آوری اقتصادی شده است. علاوه بر این، پدیده مخرب اقتصاد یارانه‌ای، چالش‌های پیش‌روی اقتصاد ایران را تشدید کرده و به تخصیص نادرست منابع منجر خواهد شد که مانع رشد اقتصادی کشور و تخصیص صحیح منابع در جهت توسعه زنجیره ارزش خواهد شد. 

وی در پایان خاطرنشان می‌کند: از همه مهم‌تر اینکه نرخ ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی دوباره امضا‌های طلایی ارزی را به کشور بازگرداند و دوباره مسئله رانت، حرف اول را خواهد زد. حال که قیمت دلار در بازار آزاد به بیش از دو برابر ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی رسیده و بیش از ۲۰ میلیارد دلار ارز ۲۸ هزارو ۵۰۰ تومانی اعطا شده است، متوسط قیمت مبادله‌ای کالا‌های اساسی در سطح بازار نزدیک به قیمت ارز بازار آزاد و ۶۵ هزار تومان است و سیاست تخصیص ارز چندنرخی کاملاً غیرعملیاتی است و تنها موجب بازگشت امضا‌های طلایی ارزی و نابودی منابع نفتی کشور خواهد شد.

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • افتتاح ۱۷۶ طرح عمرانی با کمک شوراهای اسلامی در استان
  • شوراهای اسلامی برای تولید و رونق اقتصادی روستاها برنامه‌ریزی کنند
  • ظرفیت جوانان در رونق اقتصادی بکار گرفته شود
  • راهکار توسعه اقتصادی و تقویت منابع ارزی؛ تولید زیر تیغ واردات یارانه‌ای!
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • جایابی بیمارستان مادر و کودک خراسان شمالی اشتباه است
  • گام‌های بلند دولت سیزدهم برای رونق اقتصادی در گلستان
  • افتتاح پروژه‌های حوزه سلامت نقش مهمی در رفع محرومیت‌های خراسان شمالی دارد
  • اقدامات دولت سیزدهم بر اساس نیاز خراسان شمالی بوده است
  • ۴.۵ میلیون زوج نابارور تحت پوشش بیمه قرار گرفتند