Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-28@11:59:20 GMT

زیارت جامعه کبیره، یادگار ارزشمند امام هادی (ع)

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۴۲۴۵۴

حجت الاسلام و المسلمین علیرضا صادقی واعظ سخنران و کارشناس امور دینی - قرآنی گفت: زیارت جامعه کبیره یادگار بسیار ارزشمندی از حضرت هادی علیه السلام است که نمونه‌ای مثل این زیارت در معرفی امامت و ولایت ائمه اطهار علیه السلام وجود ندارد. یکی از دلایل انتشار این زیارت نامه شرایط حاکم در دوران امامت امام هادی علیه السلام بود چراکه در آن زمان حکومت بنی عباس تمام تلاش خود را برای براندازی نسل علوی به خصوص شیعیان داشت، که با ترویج فرهنگ و معرفی ائمه اطهار(ع) سر ستیز داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با بیان اقدامات شوم حکومت بنی عباس علیه شیعیان ائمه اطهار علیه السلام بیان کرد: اقداماتی مانند تخریب و ممانعت از زیارت قبر سیدالشهدا علیه السلام در کربلا و نسل کشی سادات و فرزندان اهل بیت علیه السلام از جمله کارهایی بود که حکومت بنی عباس دست به آن زدند و از آن سو حضرت هادی علیه‌السلام با بیان خصایص و سلسله امامت ائمه اطهار علیه السلام زیارت جامعه کبیره را در جامعه بیان کرد و جایگاه و مقام اهل بیت علیه السلام را به طور روشن برای مردم مشخص کرد.

این کارشناس و سخنران با اشاره به آن که کلمه اهل بیت علیه السلام در قران نیز بیان شده است، اظهار کرد: کلمه اهل بیت علیه السلام در فرازهای مختلف زیارت جامعه کبیره اشاره شده و در قرآن نیز با بیان آیه تطهیر آمده است که همه مذاهب آن را قبول دارند و می‌دانند که این آیه متعلق به ائمه اطهار علیه السلام بالاخص اهل بیت علیه السلام است.

وی افزود: یکی از نکات مهم در زیارت جامعه کبیره که برای جامعه ما کاربردی خواهد بود مهربانی و توجه اهل بیت علیه السلام به خوشرویی در جامعه است. در واقع ما می توانیم از سیره زندگی امامان الگوی کاملی را در زندگی شخصی و اجتماعی خودمان رقم بزنیم، چرا که سیره اهل بیت علیه السلام بسیار غنی بوده و برای عمومی کردن و کاربردی کردن آن در جامعه روشن است. امام هادی علیه السلام در زیارت جامعه کبیره عمیق‌ترین و زیباترین معانی را در راستای معرفی ویژگیها و جایگاه اهل بیت علیه السلام برای ما بیان کردند.

حجت الاسلام و المسلمین صادقی واعظ درباره کلیت زیارت جامعه کبیره و زیارت غدیریه اظهار کرد: برای بیان زیارت جامعه کبیره و زیارت غدیریه و یا هرگونه زیارات دیگر، ابتدای امر در کنار متن عربی که می‌خوانیم باید به ترجمه زیارت توجه کنیم یعنی در خوانش زیارت جامعه کبیره یک بار معنی فارسی آن را بخوانیم و با آیات و ابیات آن انس بگیریم تا بتوانیم با پیام و محتوای آن ارتباط برقرار کرده و درک اصلی را از زیارت داشته باشیم.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: جامعه شیعیان ترویج فرهنگ کربلا اهل بیت قرآن امام هادی ع میلاد امام هادی ع زیارت جامعه کبیره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۲۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز

ایسنا/فارس معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد مستند تصویری از روایت ساخت پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز ساخته شود.

مریم جلالی امروز، ۶ اردیبهشت در بازدید از پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز گفت: هر حرمی از اهل‌بیت(ع) موزه، عرض ارادت هنرمندان صنایع‌دستی است.

معاون صنایع‌دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: استاد هنرمند این اثر ارزشمند تمام تجلیات و این عرض ارادتی که طی قرن‌ها می‌توان برای یک حرم مطهر متصور شد را مینیاتوری کرده‌ است.

وی افزود: این اثر ارزشمند اضلاع مختلف و ساحت‌های مختلفی دارد که می‌توان به ساحت هنر، معرفت، ارادت، پشتکار و تلاش و استمرار و آموزش اشاره کرد.

جلالی با بیان اینکه تجمیع همه هنرها نشان از پیوند بین نسلی است و نشان از حفظ و نگهداری هنری ایرانی است، افزود: همیشه در طول تاریخ ایرانیان هنر را با عشق و ارادت نگه‌داشته‌اند و ما باید بتوانیم روایت رنجی که پشت این گنج بوده را نمایش دهیم و این وظیفه و مسئولیت ماست.

معاون وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی پیشنهاد داد: یک مستند تصویری از روایتی که استاد این اثر ارزشمند در حوزه‌های مختلف دارد، ساخته شود و در معرض دید عموم گذاشته شود، چراکه اثر تجلی هنر اسلامی است.

به گزارش ایسنا، پروژه فاخر شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در بافت تاریخی شیراز در مقیاس یک پانزده و یکی از آثار ارزشمند هنرمند استاد حیدریان است که ساخت آن به مدت ۱۱ سال به طول انجامیده است.

وزن این بنا سه تن است هنرهای به‌کاررفته در این اثر شامل ۲۵ حرفه هنری ازجمله مقرنس‌کاری، گچ‌بری، نجاری، جوشکاری، ریخته‌گری، قالب‌سازی، قلم‌زنی، آینه‌کاری، آجر تراشی، میناکاری، نورپردازی، معماری، خطاطی ثلث و کوفی، گره چینی، طراحی و راه‌اندازی سیستم‌های صوتی، حجاری، سنگ‌تراشی، طراحی اسلیمی و... است،ا بعاد این بنا عبارتند از عرض دو هزار میلی‌متر، طول سه هزار و دویست میلی‌متر و ارتفاع دو هزار و هفتصدمیلی متر است که بیش از ۱۲۴ هزار قطعه شامل ۲۴۰ عدد لامپ، سنگ سنندج، سنگ مرمر، کاشی هفت رنگ، نقره خالص، چوب ساج و طلای ۲۴ عیار در آن به کار رفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • جزئیات اتوبان 5 هزار میلیاردی برای باز کردن گره ترافیک تهران
  • روز پرکار اورژانس در ورزشگاه یادگار امام تبریز
  • سلامتی و طولانی عمر در حکومت امام زمان(عج)
  • فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)
  • حضرت نجمه خاتون علیهاالسلام، مصداقی برای آیه شریفه تطهیر است
  • اجتماع بزرگ صادقیون با میزبانی از شهید گمنام برگزار می‌شود
  • چرا زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی برابر با زیارت امام حسین (ع) است؟
  • حضرت فاطمه زهرا (س) و مادران شهدا الگوی دختران جامعه است
  • ساخت مستند تصویری شبیه‌سازی حرم مطهر امام حسین (ع) در شیراز