Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، شاهپور کاکولکی (معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران) در نشست خبری که در سازمان شیلات برگزار شد، گفت:‌ در سال 96، 325 هزار تن ماهیان صفزی شامل تن‌ماهیان و شبه تن‌ماهیان صید شد که در مقایسه با سال 96 رشد خوبی داشته است. در مقایسه با سال 95 که 270 هزار تن سید داشتیم رشد بهتری داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش عمده این ماهی‌ها از اقیانوس هند صید می‌شود. گفتنی است، به خاطر بندر گواتر در منتهی‌الیه جنوب شرقی ایران جمهوری اسلامی ایران  به عنوان کشوری که در اقیانوس هند ساحل دارد شناخته می‌شود.

وی افزود: از سال 1380 براساس مصوبه مجلس ایران جزو کمیسیون کشورهای صاحب تن‌ماهیان در اقیانوس هند شد. هدف از عضویت در این کمیسیون توسعه و تحول کشورهای در حال توسعه ساحل‌نشین اقیانوس هند بود و از طریق آن اجازه سید به ایران در این منطقه داده شد.

کاکولکی گفت: اکنون ایران بین 800 الی 100 فروند شناور صیادی در این منطقه دارد و 23 درصد از ذخایر تن‌ماهیان اقیانوس هند را برداشت می‌کند. به همین دلیل ایران بعد از اندونزی به عنوان دومین کشور برداشت‌کننده تن‌ماهیان در اقیانوس هند شناخته می‌شود.

وی در خصوص سوخت یارانه‌ای به شناورهای صیادی گفت:‌ در حدود یک هفته قبل در هیات دولت مصوب شد که کشتی‌های صیادی تن‌ماهیان در اقیانوس هند نیز بتوانند سوخت یارانه دریافت کنند. این امر موجبات حمایت از جلامعه صیادی را فراهم می‌آورد.

وی در ارتباط با تعداد کشتی‌هایی که معروف به کشتی‌های چینی هستند، گفت: مجموع صید این کشتی‌ها 27 هزار تن است که از این رقم 17 هزار تن آن مربوط به فانوس ماهیان، 8 هزار تن ماهیان یال اسی حرام گوشت و دو هزار تن سایر ماهیان تجاری که ناگزیر در کنار صید اصلی یعنی فانوس ماهیان برداشت می‌شوند.

وی در ارتباط با مزایای این گونه صید گفت: صید فانوس ماهیان باعث شده است که کارخانجات پودر ماهی ما رونق بسیار خوبی داشته باشند و ما را بی‌نیاز از هزینه کردن ارز برای واردات پودر ماهی بکنند. درواقع جلوی بخش عظیمی از پودر وارداتی به کشور گرفته شده است.

کاکولکی اظهار داشت: تعداد شناورهای فعال فانوس ماهی 91 فروند است در این شناورها 2 هزار نفر کار می‌کنند که 300 نفر از آنها پرسنل خارجی هستند. این پرسنل خارجی در حوزه‌های فنی و تعمیراتی این شناورها فعالیت می‌کنند.

وی ادامه داد: این شناورها به دو شکل در ایران آمده‌اند یا از خارج از کشور خریداری شده و یا اجاره شده‌اند. تعدادی از آنها نیز در داخل تولید شده‌اند. عمده این شناورها دارای تکنولوژی بسیار بالایی هستند. تکنولوژی که ما در ایران آن را نداریم. این 300 نفر خارجی فعلا حضور دارند تا مراحل آموزش نیروهای بومی کشورمان  طی 4 الی 5 سال آینده تکمیل شود.

وی تاکید کرد: با توجه به آشنایی این نیروهای خارجی با تکنولوژی شناورها ناگزیر است استخدام و نگهداشتن آنها هستیم وگرنه هیچ فرد عاقلی حاضر نیست با توجه به این بالابودن نرخ ارز در کشور پول دستمزد بیشتری به نیروی خارجی بدهند.

وی سپس در انتقاد از جراید و رسانه هایی که به ساله حضور شناورها و صیادان چینی در ایران دامن می‌زنند پرداخت و گفت: انتقادی مطرح کردند که خلیج فارس را به تاراج برده‌اند چنین چیزی اصلا درست نیست و با حقایق علمی درباره خلیج فارس تطابق ندارد متاسفانه حذف چنین باورهایی در جامعه بسیار سخت است. اتاق فکر این جریانات در آن سوی آب قرار دارد افرادی که قصد کسب اطلاعات و یا تحقیق در این حوزه را دارند. گاهی اوقات به صیادان بی هویتی زنگ می‌زنند که اصلا در جامعه صیادی و برای نمایندگان جامعه صیادی شناخته شده نیستند این افراد بی‌هویت نیز به دلیل همین مساله در شرایط سختی که احتمالا در حال تجربه آن در زندگی‌شان هستند انتقادات و نکات منفی را مطرح می‌کنند همین عامل موجب دامن زدن به چنین شایعاتی می‌شود.

کاکولکی گفت: کشتی‌های صید فانوس ماهیان در منطقه‌ای قرار دارند که اصلا ارتباطی به خلیج فارس ندارند یعنی از بندر جاسک به سمت شرق کشور آنها کاملا در دریای عمان قرار دارند. در مدار 57 تا 5/58 درجه این شناورها در مناطقی که عمق دویست متر دارد اجازه صیادی دارند. ما اکنون این شناورها را به امکاناتی مجهز کرده‌ایم که اجازه هیچ گونه تخلفی را به آنها نمی‌دهد و به صورت آن لاین رفتار شناورها را با سرعت آنها می‌توانیم زیر نظر بگیریم. دستگاه این‌ها پلمپ شده است و در صورت قطع آن نصب مجددی وجود نخواهد داشت. تمام کشتی‌های صیادی ما مجهز به این دستگاه هستند.

معاون صید و بنادر ماهیگیری ایران اظهار داشت: از سال 96 این شکل رصد کردن از سوی سازمان شیلات ایران آغاز شده است البته این سیستم ها فقط برای کشتی‌های صیادی است نه برای لنج‌ها در خصوص تخلفات این کشتی‌ها قابل ذکر است اگر دوبار یک شناور تخلف کند پروانه کسب آن قطع خواهد شد.

وی گفت: ما به غیر از اینگونه تجهیزات برنامه دیگری برای کنترل شناورها داریم به این صورت که قرار شده یک نفر به نمایندگی از جامعه صیادی برای نظارت بر نحوه صید این شناورها روی آنها مستقر شود.

وی در خصوص انتقاداتی که به صید ترال مطرح می‌شود، اظهار داشت: سیستم صید ترالی که مورد استفاده این شناورها صید ترال کف روب نیست بلکه سیستم صید ترال میانی کسانی که اظهارنظر های غیرکارشناسانه در خصوص آسیب صید ترال مطرح می‌کند باید بدانند که صید ترال مورد استفاده در ایران در عمق بالای 200 متر آبزیان میان آب را بر می دارد نه کف آب را.

وی با تاکید بر اینکه سیاست ما صید پایدار است، گفت: ذخیره فانوس ماهیان کشور بین 5/2 الی 4 میلیون است. ما می‌توانیم بین 300 الی 400 هزار تن را در سال برداشت کنیم بدون اینکه آسیب جدی به اکو سیستم وارد شود اما آنچه که در حال حاضر برداشت می‌شود از 17 هزار تن فراتر نمی‌رود.

وی افزود: به غیر از 2 هزار نفری که در این شناورها مشغول به کار هستند می‌توان گفت فعالیت این شناورو صید فانوس ماهیان برای حدود 10 هزار نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد کرده است. اگر ما این منابع را که بین ما و کشورعمان به صورت مشترک قرار دارند برداشت نکنیم دیگران برداشت خواهند کرد. بنابراین این برداشت‌ها برای کشور ما سود بسیار بالایی دارد و ما را با تولید حجم بالایی از پودر ماهی تا حد زیادی بی نیاز از واردات این محصول مهم کرده است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: صید در خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۴۳۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره ایران از افزایش ۲۱درصدی تولید این شرکت در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ خبر داد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت نفت فلات قاره ایران، امیر سالاری گفت: با اجرای برنامه‌های توسعه‌ای و تعمیراتی، تولید نفت و میعانات گازی در سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ نه‌تنها کاهش نداشته، بلکه ۲۱درصد افزایش یافته است.

وی افزود: با پیگیری‌های فراوان و با وجود همه محدودیت‌ها، اقدام‌های زیادی همچون افزایش تعداد دکل‌های در اختیار شرکت از ۳ به ۶ دستگاه، حفاری ۱۰ حلقه و تعمیر ۳۳ حلقه چاه، رفع مشکل خطوط لوله انتقال نفت و مبدل‌های حرارتی میدان ابوذر به‌عنوان بزرگ‌ترین میدان تولیدی این شرکت، نصب و راه‌اندازی کابل انتقال برق دریایی میدان سروش، راه‌اندازی ۹ حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، تعمیر و نصب مولد گازسوز میدان رشادت، راه‌اندازی هفت حلقه چاه مجهز به پمپ درون‌چاهی، اجرای ۱۶ عملیات تعمیر خطوط لوله دریایی انتقال نفت، پیگیری تأمین کالاهای حیاتی عملیات تولید و حفاری و... انجام شده است که افزایش تولید این شرکت را در سال ۱۴۰۲ محقق کرده است.

مدیر امور تولید شرکت نفت فلات قاره بیان کرد: با توجه به پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوی جدید F۱۸ میدان مشترک فروزان تا پایان خرداد، و پایان عملیات حفاری چاه‌ها و راه‌اندازی سکوهای نو A۲۰ و A۲۱ میدان ابوذر تا پایان شهریور امسال، بخش مهمی از پروژه‌های توسعه‌ای جاری این شرکت تعیین تکلیف می‌شود. همچنین با توجه به تأمین کالای پروژه نصب و راه‌اندازی خط لوله جدید انتقال نفت میدان ابوذر که به شرکت تأسیسات دریایی واگذار شده است، پیش‌بینی می‌شود این خط لوله تا پایان امسال آماده بهره‌برداری باشد.

سالاری افزود: پارسال مجموع تولید نفت‌خام مناطق عملیاتی قشم و کیش ۶۰درصد بالاتر از برنامه مصوب، و تولید نفت‌خام منطقه سیری بسیار بیشتر از اعداد یادشده بود و آمار منتشرشده درباره ظرفیت تولیدی این مناطق عملیاتی غیرواقعی و نادرست است.

وی با اشاره به اینکه برنامه تولید مصوب شرکت‌ها، استفاده از ظرفیت نهایی چاه‌های نفت و گاز است، گفت: به‌دلیل ماهیت تولید نفت از میدان‌های دریایی و پیچیدگی‌های آن، استفاده از فرازآوری مصنوعی برای تولید، تحریم‌های ظالمانه، محدودیت‌های لجستیکی و آب‌وهوایی، بضاعت و نیز مشکل‌های پیمانکاران فعال در دریا، جبران کاهش ناشی از افت تولید طبیعی میدان‌ها در سال‌های اخیر با دشواری‌های بسیار زیادی روبه‌رو بوده که با افزایش ناوگان دکل‌های دریایی و اجرای عملیات تعمیری که فرایندی زمان‌بر است، این موضوع با جدیت در حال پیگیری و اجراست.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • تأسیس بانک ذخایر دریایی ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است
  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • نام استقلال در لیگ قهرمانان آسیا عوض می‌شود!
  • ویترین تسنیم شماره ۶۵۶/زنگزور بایگانی شد؟
  •  تغییر نام استقلال مشکل‌ساز می‌شود؟
  • رزمایش دریایی شناورها، گرامیداشت روز ملی خلیج فارس
  • رژه شناورهای نظامی ایران در سواحل خلیج فارس
  • آیا تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس مشکل ساز می شود؟