Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@01:21:17 GMT

فعالیت صیادی کشتی‌های چینی در خلیج فارس صحت دارد؟

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۴۴۸۹۶

فعالیت صیادی کشتی‌های چینی در خلیج فارس صحت دارد؟

در پی گسترش اخبار و شایعاتی مبنی بر فعالیت صیادی کشتی‌های چینی در آب‌های خلیج فارس طی چند ماه گذشته، شاپور کاکولکی معاون صید و صیادی سازمان شیلات امروز در نشست خبری در محل این سازمان با خبرنگاران که با حضور نمایندگان جامعه صیادی کشور همراه بود، با رد این موضوع توضیحاتی ارائه کرد.

خبرگزاری فارس: معاون صید و صیادی سازمان شیلات گفت: ۹۱ شناور صیادی ایرانی با ۲ هزار کارگر در آب‌های جنوب فعالیت می‌کنند که ۳۰۰ کارگر آن چینی است و تمام شناور‌ها توسط ماهواره به شدت کنترل می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی گسترش اخبار و شایعاتی مبنی بر فعالیت صیادی کشتی‌های چینی در آب‌های خلیج فارس طی چند ماه گذشته، شاپور کاکولکی معاون صید و صیادی سازمان شیلات امروز در نشست خبری در محل این سازمان با خبرنگاران که با حضور نمایندگان جامعه صیادی کشور همراه بود، با رد این موضوع توضیحاتی ارائه کرد.

وی گفت: ۹۱ شناور صیادی با ۲ هزار نفر نیروی فعال در آب‌های جنوب کار صیادی را انجام می‌دهند که از این تعداد ۳۰۰ نفر از کارکنان آن‌ها چینی هستند. چرا که این شناور‌ها یا خریداری شده یا به صورت کرایه از خارج آمده‌اند و یا در داخل کشور ساخته شده‌اند و ما به تدریج در حال آموزش نیرو‌های ایرانی هستیم که جایگزین این ۳۰۰ کارگر غیربومی خارجی شوند.

کاکولکی با تأکید براینکه حذف باور‌های اشتباه در جامعه بسیار سخت است، گفت: اصلاً این کشتی‌ها در خلیج فارس حضور ندارند و اتاق فکر این جریان‌سازی‌ها آن طرف آب است، بلکه کشتی صید فانوس ماهی که به غلط و معلوم نیست با چه اغراضی عنوان شده، در درجه مقیاس ۵۷ تا ۵۸.۵ جغرافیایی حضور دارند، یعنی روبه‌روی بندر جاسک به آن طرف و بعد از تنگه هرمز که کاملاً در دریای عمان بوده و در عمق ۲۰۰ متر بعد از نوار ساحلی اجازه صید دارند.

وی افزود: اکنون ۲ شناور با هزینه خود در دریای عمان و چابهار مستقر کرده‌ایم تا میزان ذخایر را بررسی کنیم. مضاف برآنکه صید فانوس ماهیان برای تجدید حیات این نوع ماهی از ۲۰ شهریورماه تا مدت یک ماه متوقف می‌شود.

معاون صید و صیادی سازمان شیلات همچنین از کنترل سخت‌گیرانه شناور‌های صیادی در آب‌های خلیج فارس خبر داد و گفت: طبق قراردادی که با سازمان تنظیم مقررات رادیویی و ماهواره ثریا بسته‌ایم، روی هر شناور دستگاهی نصب شده که مسیر حرکت آن را مشخص می‌کند و در صورت پوشاندن این سیستم ماهواره‌ای با کاور، بلافاصله علامت به ما نشان می‌دهد که این شناور در حال تخلف است و چند شناور را به دلیل همین کار تا سه ماه تعلیق کرده‌ایم.

وی در توضیح بیشتر گفت: از سال ۹۵ قرارداد این سیستم ماهواره‌ای با سازمان تنظیم مقررات رادیویی بسته شده و از سال ۹۶ رصد را آغاز کردیم که تا کنون ۱۷ تخلف ثبت شده که از یک روز تا سه ماه تعلیق فعالیت خواهند داشت، مضاف برآنکه در سال گذشته ۳۵ مورد تخلف از سوی این شناور‌ها داشته‌ایم که آن‌ها را به دادگاه و شیلات منطقه معرفی کرده‌ایم و از قوه قضاییه می‌خواهیم که پرونده‌هایی که هفت تا هشت ماه است که مفتوح مانده را زودتر تعیین و تکلیف کند، چرا که اگر شناور صیادی ۲ بار مرتکب تخلف شود، برای بار سوم پروانه‌اش را لغو می‌کنیم.

معاون صید و صیادی سازمان شیلات در مورد ذخیره فانوس ماهیان در کشور که گفته شده ذخایر آن به خطر افتاده هم این گونه توضیح داد که طبق نظر مؤسسه تحقیقات شیلات ۲.۵ تا ۴ میلیون تن ذخیره ماهیان فانوس کشور است که ۳۰۰ هزار تن اجازه برداشت آن را داده‌اند. در سال ۹۶ کشتی فانوس ماهیان ۲۷ هزار تن ماهی برداشت کرده که ۱۷ هزار تن آن فانوس ماهیان بوده است. هشت هزار تن ماهیان تجاری و یال اسبی که حرام گوشت بوده و تماماً صادر می‌شود.

وی این را هم گفت که بیش از ۸۰ درصد شناور‌های صیادی با قلاب صید می‌کنند، چرا که کیفیت ماهیانی، چون تون ماهی که همان لحظه از آب بیرون کشیده می‌شود، حفظ می‌شود، اما اگر ماهی ساعت‌ها در تور بماند کیفیت گوشتش افت می‌کند که ژاپنی‌ها و کشور‌های جنوب شرق آسیا دنبال خرید تون ماهی ایران که با قلاب صید می‌شوند، هستند.

کاکولکی همچنین در مورد میزبان برداشت از آب‌های جنوب گفت: در سال ۹۶ بالغ بر ۳۲۵ هزار تن سطح‌زیان درشت شامل تون ماهی و شبه تون ماهی داشته‌ایم که در سال ۹۵ همین رقم ۲۷۰ هزار تن بود است که بخش عمده‌ای از افزایش میزان صید مربوط به سواحل ایران و بخش عمده‌ای هم مربوط به اقیانوس هند است چرا که ایران به دلیل داشتن بخش کوچکی از سواحل اقیانوس هند در بندر گواتر توانسته است صاحب ساحل اقیانوس برای صیادی شود.

وی افزود: امروزه بالغ بر ۸۰۰ تا هزار فروند شناور لنج صیادی قریب به ۲۳ درصد از ذخایر تون ماهیان اقیانوس هند را برداشت می‌کنند و ایران بعد از اندونزی دومین کشور برداشت کننده ماهی از اقیانوس هند است.

* اختصاص سوخت یارانه‌ای به شناور‌های صیادی برای تردد به اقیانوس هند

معاون صید و صیادی سازمان شیلات همچنین از تصویب اختصاص سوخت یارانه‌ای به شناور‌های صیادی که در آب‌های اقیانوس هند تردد می‌کنند خبر داد و گفت: این موضوع هفته گذشته در هیأت دولت به تصویب رسید که خبر خوشی برای جامعه صیادی است، مضاف برآنکه بیمه تکمیلی درمان برای جامعه صیادی در استان‌های جنوبی آغاز شده که در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان اجرایی شده و به مرور این موضوع در چند استان دیگر نیز اجرا می‌شود.

بیانیه اتحادیه‌های صیادی کشور در تکذیب حضور کشتی‌های چینی در آب‌های جنوب

در پی شایعه فعالیت کشتی‌های صیادی چینی در آب‌های خلیج فارس، اتحادیه‌های صیادی کشور در تکذیب حضور کشتی‌های صیادی چینی در آب‌های جنوب بیانیه‌ای صادر کردند.

در پی انعکاس اخباری در رسانه‌های خارجی و داخلی مبنی بر فعالیت کشتی‌های صیادی چینی در آب‌های خلیج فارس که سبب از بین بردن ذخایر ماهیان این منطقه می‌شود نمایندگان جامعه صیادی بعداز ظهر امروز در نشستی خبری که با حضور معاون صیدصیادی سازمان شیلات با خبرنگاران برگزار شد به شدت این موضوع را تکذیب کرده و بیانیه‌ای در این راستا صادر کردند.

متن بیانیه به شرح زیر است:

قریب به 6 ماه است برخی شبکه‌های مجازی و رسانه‌ای توسط افراد و از طریق گروه‌های مختلف اقدام به پخش شایعاتی در مورد شناورهای چینی، هندی، خارجی و تیراندازی نموده‌اند که هر از گاهی این اقدام خود را تکرار می‌نمایند.

بارها همین افراد از ما قصد تائید موضوع را داشتند که با پاسخ قاطع ما روبرو شدند تا حدی که در پاسخ به یکی از آنها گفته‌ایم، ما که هر روز در دریا هستیم آنها را نمی‌بینیم.

هر آنچه که هست شناورهای کشتی صیدفانوس می‌باشد که یا خریداری شده‌اند و یا به صورت کرایه توسط صیادان ایرانی وارد کشور شده‌اند و با پرچم جمهوری اسلامی ایران صرفا در آب‌های دریای عمان صیادی می‌کنند.

در جای دیگر شایعه بیکاری 50 درصد وعدم ارتزاق جامعه صیادی را به صدا درمی‌آورند، به گمان‌ما و به گفته بهره‌برداران صیادی قصد دارند در تنها بخش جامعه که مشکل ارتزاق ندارد و همکاری شیلات باعث شده تمام فرزندان‌مان از دریا ارتزاق کنند، مشکل ایجاد نمایند.

بنابر آمار رسمی وزارت تعاون جامعه صیادی با 90 درصد مشارکت، بزرگترین شبکه در بخض تعاون کشور است. آیا این تفرقه‌افکنان به راستی قصد دارند ما به به سمت بیکاری 50 درصدی نق قول خودشن بببند وضعیت اشتغال در اغلب بنادر صیادی کشوری به گونه‌ای است برخی از آنها حتی در جمع خبرنگاران در طی هفته‌های گذشته اعلام کرده‌اند که صید با قلاب به خصوص در صید ماهیان صادراتی حرام گوشت به حدی ترویج یافته که امکان یافتن ملوان ایرانی برای کار در لنج‌های صیادی دشوار شده است.

ما اتحادیه ها و تعاونی‌ةای صیادی کشور راسا و با کمک شیلات اقدام به آموزش تکنولوژی‌های نوین صیادی از جمله رشته قلاب، فانون‌ماهیان و صید تون‌ماهیان با قلاب با استفاده از خدمه یا ناخداهای خارجی برای آموزش کرده‌ایم. تذکر ما به آنهایی است که بدون مطالعه و یا گاهی از اغراض اقتصادی و یا سیاسی برای اهداف منطقه‌ای و استانی بدون درنظر گرفتن نقطه نظرات ما نمایندگان رسمی صیادان صرفا با رجوع به برخی صیادات بی‌هویت و یا صیادان باهویت که اطلاعات کافی از شناورهای فانو ماهی ندارند تلاش و زحمات مردان جهادی این عرصه دولت را که شبانه‌روز وقت خود برای ما صیادان نثار نموده‌اند زیر سؤال برده‌اند تا به اهداف خود که قبلا ذکر کرده‌ایم،برسند/.

از این رو ما اتحادیه‌های ساحخلیحخ خلیج فار و دریای عمان، اتحادیه صیادی سراسری کشور به نمایندگی از تمامی تعاونی‌های صیادی سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و استان‌های شمالی این اقدام را تقبیح نموده و اعلام انزجار می‌نماید.

طی ماه‌های اخیر ارتباط جامعه صیادی با شیلات ایران بیش از پیش مستحکم‌تر شده و هر آنکه بخواهد تفرقه‌ای بین این خانواده ایجاد کند از نگاه ما مطرود است.

بدیهی است انضباط بخشی اخیر مجموعه شیلات کشور ما را به آینده صیادی امیدوار کرده و اقدامات اخیر مشوش کننده، مورد حمایت جامعه صیادی نیستند.

از همه کسانی که در عرصه رسانه فعالیت دارند تقاضا داریم سؤالات خود را از ما بپرسند نه از کسانی که اغراض سیاسی و اقتصادی خود را با تصویب صنعت صیادی یدک می‌کشند.

امضا مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی ایران

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی استان هرمزگان

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی سیستان و بلوچستان

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی خوزستان

مدیرعامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های صیادی بوشهر

منبع: فردا

کلیدواژه: شایعات فعالیت صیادی کشتی های چینی خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۴۸۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان گفت: خلیج فارس هویت و میراث باارزش و ثمین سرزمین ایران است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، مجید منادی، امروز در آیین اختتامیه ششمین کنگره ملی شعر خلیج فارس که در بندر بحرکان هندیجان برگزار شد، خلیج فارس را هویت و میراث گرانبها و ثمین سرزمین ایران عنوان کرد و گفت: دشمنان ایران، مسایل هویتی را در چند جبهه مورد هجمه قرار داده‌اند که یکی از این مولفه‌های هویتی، مساله خلیج فارس است که قطعا به مثابه سایر توطئه‌های شوم آنان راه به جایی نخواهد برد.

وی افزود: هر چقدر ظرفیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی برای خلیج فارس و هویت کشور به کار گرفته و ظرفیت‌سازی شود، به غنای هویتی و فرهنگی کشور می‌افزاید که تاثیر به سزایی در آینده دارد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان با اشاره به فرمایشات مقام‌ معظم‌ رهبری درخصوص خلیج فارس گفت: این مساله فراتر از جنبه تاریخی، عقیدتی و سیاسی است و دشمن تلاش‌های زیادی با هدف تفرقه‌افکنی، جعل و تغییر در مولفه‌های هویتی ما داشته است.

وی همچنین با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و هنری گفت: یکی از کم سابقه‌ترین حمایت‌ها با محوریت و هدف تحقق عدالت فرهنگی در حوزه برنامه‌ای و زیرساختی در وزارت ارشاد دولت سیزدهم اتفاق افتاده است.

منادی با تأکید بر اجرای رویدادهای متعدد در زمینه فرهنگ و حفظ هویت استان و کشور گفت: بخش زنان و مادران خلیج فارس یکی از بخش های جدید این دوره از کنگره شعر خلیج فارس بود که استقبال از آن قابل توجه بود.

به گزارش تسنیم، در پایان‌ این‌ آیین از شاعران برگزیده در ششمین کنگره شعر خلیج فارس تجلیل شد. 

انتهای پیام/735

دیگر خبرها

  • امیر دریادار ایرانی: کشتی‌های ایرانی را اسکورت می‌کنیم
  • فرمانده نیروی دریایی ارتش : کشتی‌ های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • کشتی‌های ایرانی را در خلیج عدن و اقیانوس اطلس اسکورت می‌کنیم
  • خلیج‌ فارس امن‌ترین نقطه دریایی جهان است | اسکورت کشتی‌های تجاری ایران در آب‌های فرامرزی
  • باید برای افزایش تولید نگاه‌ها ‌به خلیج فارس جذب شو‌د + فیلم
  • خلیج فارس هویت و میراث گرانبهای سرزمین ایران است
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • رسانه‌ها باید در پاسداشت تمدن خلیج‌فارس به وحدت رویه برسند
  • کشف ۱۰۰ هزار لیتر سوخت قاچاق در دو شناور صیادی
  • ساخت ربات چینی با سرعت و دقت انسانی