Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-04@03:26:38 GMT

کاهش تعداد کمپ‌های ترک اعتیاد غیرمجاز

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۴۶۹۹۵

به گزارش وانانیوز،   فرید براتی‌سده صبح امروز در حاشیه افتتاح پروژه انتظار ثمین در زنجان، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: یکی از اساسی‌ترین تکالیف بهزیستی در رابطه با مددجویان، تامین مسکن است و در این زمینه با توجه به شرایط و امکاناتی که برای سازمان در نظر گرفته شده، مددجویان اولویت‌بندی می‌شوند. مثلا در بخش توانبخشی، مددجویانی که بیش از دو معلول در خانواده دارند، برای مسکن‌دار شدن در اولویت قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این مسئول با اشاره به اینکه در بخش اجتماعی نیز زنان سرپرست خانوار و معتادان درمان شده‌ای که بیش از یک سال از پاک شدن‌شان می‌گذرد مدنظر قرار می‌گیرند، ادامه داد: بخشی از اعتبارات تامین مسکن توسط سازمان، بخشی توسط بنیاد مسکن و نهادها و بخش زیادی نیز توسط خیران تامین می‌شود؛ در واقع اگر خیران پا به پای بهزیستی حضور نداشته باشند، امکان تامین مسکن برای مددجویان وجود ندارد. 

براتی در خصوص مراکز ترک اعتیاد در سطح کشور گفت: تعدادی از این مراکز مجوز خود را از وزارت بهداشت و تعدادی از بهزیستی دریافت می‌کنند؛ در واقع مراکز ترک اعتیاد تحت نظارت وزارت بهداشت که در راستای دارودرمانی و متادون‌درمانی فعالیت می‌کنند و در مجموع از ۷۰۰۰ مرکز، ۱۲۰۰ مرکز مجوز خود را از بهزیستی و مابقی از وزارت بهداشت اخذ کرده‌اند. 

این مسئول تصریح کرد: ۱۱۹۸ مرکز اقامتی میان‌مدت (کمپ)، ۳۴ مرکز اقامتی بلندمدت و ۱۷ مرکز مربوط به معتادان متجاهر و بی‌خانمان در سطح کشور وجود دارد. این در حالی است که مدت اقامت معتادان در مراکز اقامتی میان‌مدت شش ماه است و طی این مدت تحت بازسازی شخصیتی قرار می‌گیرند و برای اشتغال آن‌ها برنامه‌ریزی می‌شود. 

وی با اشاره به اینکه استان‌های فاقد مراکز مختص معتادان متجاهر از جمله استان زنجان، این قشر را با رای قاضی به کمپ‌های موجود ارجاع می‌دهند، یادآور شد: در زمینه معتادان متجاهر در سطح کشور، ۶۲۰ مرکز با بهزیستی همکاری می‌کنند و فعال هستند. 

براتی در خصوص فعالیت کمپ‌های فاقد مجوز، خاطرنشان کرد: خوشبختانه تعداد این کمپ‌ها در سطح کشور خیلی کم شده است و مردم باید در صورت شناسایی این مراکز  به دادگستری و نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی مراجعه کنند. در وهله اول شکایت صورت می‌گیرد و در وهله دوم قاضی و یا دادستان دستور برخورد می‌دهد؛ در واقع معمولا در هر استان به این کمپ‌ها یک ماه فرصت داده می‌شود که مراحل اخذ مجوز را طی کنند. 

این مسئول با تاکید بر اینکه همه کمپ‌ها باید خود را با شرایط آیین‌نامه‌ها تطبیق دهند، خاطرنشان کرد: با همه کمپ‌های غیرمجاز برخورد می‌شود و آمار این کمپ‌ها استان به استان متفاوت است. مثلا گفته می‌شود در استان تهران ۱۰۰ کمپ غیرمجاز وجود دارد. متاسفانه این کمپ‌ها گاهی به خاطر هزینه‌های پایین‌تر مورد استقبال خانواده‌ها قرار می‌گیرند. 

وی همچنین با بیان اینکه بازگشت به اعتیاد، جزو ذات این بیماری است، تصریح کرد: در همه دنیا بین ۱۰ تا ۲۰ درصد از معتادانی که برای درمان مراجعه می‌کنند، پاک می‌مانند و متاسفانه مابقی به سمت اعتیاد برمی‌گردند. برای افزایش تعداد افرادی که پاک باقی می‌مانند باید حمایت‌های بیشتری صورت بگیرد. بهزیستی برای تحقق این منظور و بهبود مفهوم توانمندسازی و جامعه‌پذیری، برنامه‌ریزی‌های زیادی کرده است که از جمله ادامه روند درمان، بیرون از مراکز ترک اعتیاد و اسکان برای کسانی که خانه و کاشانه ندارند را شامل می‌شود. 

براتی تاکید کرد: امسال در راستای توانمندسازی معتادان بهبود یافته، ۱۴ مرکز توانمندسازی و جامعه‌پذیری راه‌اندازی شده است. همچنین طی طرحی مقرر شده است که مددکاران اجتماعی معتادان بهبود یافته را بعد از خروج از مراکز به حال خود رها نکنند و این افراد را به خانواده‌های‌شان وصل کرده و برای اشتغال آن‌ها برنامه‌ریزی کند.


انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: کمپ ترک اعتیاد معتاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۶۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد: هیچیک از کارکنان این مرکز غیرقانونی، تخصص پزشکی نداشتند.

با پیگیری و تلاش کارشناسان نظارت بر درمان دانشگاه و همکاری دادستانی و پلیس اماکن، پس از طی مراحل قانونی، پلمب انجام شده و مدارک موجود به مقامات قضائی و همچنین دفتر حقوقی دانشگاه ارائه شد.

یکی از وظایف حوزه معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی حفظ سلامت آحاد جامعه است و برخورد با مراکز غیرمجاز و مداخله گر در امور درمانی در حوزه پزشکی با جدیت در دستور کار قرار دارد.

کد خبر 6093902

دیگر خبرها

  • کاهش کودکان کار در پایتخت
  • سازمان‌های مسئول باید در مقابله با جرایم کمک کار پلیس باشند
  • کاهش کودکان کار در پایتخت 
  • زیرساخت‌های لازم برای توانمند سازی معتادان متجاهر در استان کرمان وجود ندارد
  • برقراری بیش از ۴۶ هزار تماس با اورژانس اجتماعی البرز
  • دانشگاه بیرجند بیش از هزار پله صعود کرد
  • بهره مندی ۱۷ هزار نفر از خدمات مشاوره مراکز بهزیستی در گلستان
  • افتتاح مرکز مشاورزه ازدواج و تحکیم خانواده شهرستان اسکو
  • یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد پلمب شد
  • پلمب یک مرکز غیرمجاز درمانی و سقط جنین در یزد