Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس مسائل بین‌الملل،گفت: نمی‌گویم شکایت به آمریکا در دادگاه لاهه را رها کنید، اما نباید به آن دلخوش بود و افکار عمومی را منتظر گذاشت. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، فواد ایزدی، کارشناس مسائل بین‌الملل، عصر امروز(دوشنبه ۵ شهریور) در اولین نشست برگزیدگان اقشار جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی(جمنا)، با اشاره به خروج آمریکا از برجام و سپری شدن مهلت چندماهه دولت به اروپایی‌ها گفت: حالت کنونی سیاست‌خارجه کشور حالت خوبی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با بیان اینکه نگاه دولت ما به اروپا و آمریکا زیاد است، اظهار داشت: اروپایی‌ها به چنین افرادی، اروپامحور می‌گویند.

ایزدی افزود: ممکن است دوستان ما، اروپامحور بودن را رد کنند و راست هم بگویند، اما نگاه دنیا به آنها، اروپامحوری است. نتیجه چنین نگاهی هم ایجاد این ذهنیت است که غربی‌ها فکر می‌کنند در هر صورت دولت پای برجام می‌ماند و این احتمال را نمی‌دهند که روحانی مسیرش را تغییر دهد.

وی ادامه داد: کشورهایی مثل روسیه و چین هن که ممکن است نفت ما را بخرند، نمی‌دانند چقدر می‌توانند روی دولت روحانی سرمایه‌گذاری کنند و پرونده‌ای محوری در ارتباط با ایران باز کنند، چرا که می‌گویند ممکن است دولت روحانی با لبخند اروپایی‌ها مجدداً به سمت آن‌ها برود.

کارشناس مسائل بین‌الملل، یکی از مشکلات سیاست‌خارجه را این دانست که کشورهای دنیا، حرف دولت ما را باور نمی‌کنند.

ایزدی ادامه داد: به عنوان مثال، آقای روحانی گفت که نمی‌شود نفت دنیا به فروش برسد اما نفت ما نه. بعد از آن گفت ما علاوه بر تنگه هرمز، تنگه‌های دیگری داریم. چند روز بعد در دیدار سفیر انگلیس گفتند بحث بستن تنگه هرمز جدی نیست.

وی با بیان اینکه ای کاش روحانی این حرف را در دیدار سفیر انگلیس نمی‌گفت، تصریح کرد: معنی این سخن این است که حرف‌های تندی که توسط روحانی در عرصه بین‌المللی زده می‌شود، جدی نیست و این بد است.

ایزدی ادامه داد: یک نگاه دیگر به ایران این است که خواسته‌های حداکثری را رهبری ارائه می‌کنند و دولت با چانه‌زنی در محافل بین‌المللی و رایزنی در داخل، آنها را تعدیل می‌کند. این نگاه نیز یک تهدید است.

وی با بیان اینکه دلخوش کردن به دادگاه لاهه، برای فریب افکار عمومی است، تصریح کرد: تنها جایی که می‌توان به آنجا شکایت برد، شورای امنیت سازمان ملل است، اما دولت ما به این دلیل شکایتی را از آمریکا بابت نقض برجام ارائه نداده که مکانیسم ماشه به کار می‌افتد. البته در شورای ملل نیز آنها حق وتو دارند.

ایزدی افزود: نمی‌گویم شکایت به آمریکا در دادگاه لاهه را رها کنید، اما نباید به آن دلخوش بود و افکار عمومی را منتظر گذاشت.

وی، استیضاح ترامپ را نیز موضوع انحرافی دانست و گفت: استیضاح در آمریکا با ایران فرق دارد و در آن‌‌جا به جای عدم کفایت سیاسی، بجث اثبات جرم مطرح است.

ایزدی افزود: چون برجام جواب نداده است، دوستان ما هر روز بحث‌های انحرافی مطرح می‌کنند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۷۴۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تاس، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا و نامزد فعلی انتخابات ریاست جمهوری پیش رو طرحی را برای حل مسالمت آمیز اوکراین تدوین کرده است.

براساس گزارش دیلی تلگراف، رئیس جمهور سابق آمریکا تا زمان انتخابات طرح خود درباره اوکراین را علنی نخواهد کرد.

پیشتر ترامپ در پایان ماه آوریل در مصاحبه‌ای با تایم گفته بود که در صورت انتخاب شدن به اوکراین کمکی نخواهد کرد مگر اینکه اروپا وارد عمل شود. «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور پیشین آمریکا که اکنون نامزد اصلی جمهوری خواهان برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور در سال ۲۰۲۴ به شمار می‌رود، درباره کمک آمریکا به اوکراین در صورت بازگشت به کاخ سفید گفته بود: «در بازگشت به کاخ سفید به کی‌یف کمک خواهم کرد اما به این شرط که اتحادیه اروپا نیز باید هزینه را پرداخت کند.»

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفت که اروپا نیز باید سهم خود را در کمک به اوکراین بپردازد.

ادعای ترامپ در حالی صورت گرفته است که گفتگوی هیأت‌های آمریکا و اوکراین پیرامون توافقنامه امنیتی بلندمدت میان دو کشور از روز سه شنبه گذشته بار دیگر آغاز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌ها، وزارت امور خارجه آمریکا در این ارتباط خبر داد که هیأت‌های ایالات متحده و اوکراین در مورد ادامه مذاکرات بر سر توافقنامه امنیتی بلندمدت بین واشنگتن و کی یف گفتگو کردند.

این در حالی است که وادیم اسکپتسکی معاون رئیس کل اطلاعات وزارت دفاع اوکراین از سقوط قریب الوقوع شهر راهبردی این کشور به دست روس‌ها خبر داد.

وی افزود: سقوط شهر راهبردی جاسوف یار به دست نیروهای ارتش روسیه حتمی است.

این مقام اوکراینی با اشاره به تنگایی که نیروهای این کشور در ارتفاعات شهر چاسوف یار با آن دست و پنجه نرم می‌کنند از سقوط این شهر مشابه شهر آودیواکا در آینده نزدیک خبر داد.

وی به اهمیت راهبردی این شهر برای نیروهای اوکراینی اشاره کرد و گفت: تسلط روس‌ها بر این شهر راه برای تسلط آنها بر شهرهای بزرگ در دونتسک هموار خواهد کرد.

این درحالی است که پیش از این الکساندر سیرسکی فرمانده ارتش اوکراین از اوضاع سخت نیروهای این کشور در خطوط نبرد خبر داده بود.

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه هفته گذشته اعلام کرده بود که نیروهای روسی در حال حاضر ابتکار عمل را در جبهه‌ها در دست دارند.

طی روزهای گذشته روس‌ها بر بردیچی، بوگدانوفکا، نوومیخلوفکا، سیمینوفکا و پرفومایسکو مسلط شده‌اند.

کد خبر 6096075

دیگر خبرها

  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • طرح ترامپ برای حل مساله اوکراین
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است
  • ادعای علیرضابیگی از مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد
  • مخالفت احمدی‌نژاد با گشت ارشاد / دولت به وزرا می‌گوید استیضاح نشو، استعفا بده!
  • ادعای علیرضا بیگی از مخالفت احمدی نژاد با گشت ارشاد
  • ماجرای ضرب‌الاجل قالیباف به دولت چیست؟
  • حکم دادگاه لاهه برای دستگیری نتانیاهو جدی است