Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-05@21:47:10 GMT

تجهیز خودرو های خودران به رادار زمین نفوذ

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۴۷۷۹۲

تجهیز خودرو های خودران به رادار زمین نفوذ

یک شرکت آمریکایی در تلاش برای ارائه فناوری جدیدی است که می‌تواند وضعیت بد آب و هوایی را بررسی و موقعیت خودرو را بر آن اساس تعیین کند.

وسایل نقلیه خودران باید در مسیر خود باقی بمانند و اگر شرایط بد آب و هوایی مانع رانندگی در روز یا شب شود، خودروی خودران باید از فناوری مناسبی برای کنار آمدن با این شرایط برخوردار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت آمریکایی "ویوسنس"(WaveSense) فکر می‌کند داشتن فناوری مناسب می‌تواند کمک بزرگی در این راه باشد.

این شرکت در روز 20 اوت سال جاری، تجاری‌سازی "رادار زمین‌نفوذ"(GPR) خود را اعلام کرد. این رادار، راهی برای بهبود قابل توجه ایمنی و جهت یابی دقیق در هر جاده است. الگوریتم‌های مناسب شرکت ویوسنس می‌توانند موقعیت دقیق خودرو را در فضای پنج‌بعدی تعیین کنند.

حسگرهای نوری کنونی در شرایطی که نتوانند علائم راهنمایی و رانندگی را به خاطر برف، مه یا باران سنگین تشخیص دهند، ضعف نشان می‌دهند. "جاناتان گیتلین" (Jonathan Gitlin)، از مسئولان شرکت گفت: طبیعی است که به بیش از یک حسگر نیاز داشته باشید زیرا اگر انسان، زندگی خود را به وسایل نقلیه رباتیک بسپارد، افزایش تعداد حسگرها، مهم است.

"تریک بولات"(Tarik Bolat)، مدیرعامل ویوسنس گفت: این گونه داده‌ها همیشه در دسترس نیستند اما ما باور داریم این فناوری می‌تواند خلائی را که لیدار و پردازش دوربین پوشش نمی‌دهند، پر کند.

این سیستم قادر است تا 10 پا زیر سطح زمین را برای مشخص کردن زمین محکم اسکن کند و سپس با ترکیب این داده‌ها و داده‌های حسگرهای آنبرد، نقشه‌ای از ویژگی‌های زیرزمینی جاده ارائه دهد.

/ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۷۷۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، منابع آگاه اعلام کردند که دانشمند برجسته کامپیوتر فی-فی لی در حال ساخت استارت آپی است که از پردازش انسان مانند داده‌های بصری استفاده می‌کند تا هوش مصنوعی (AI) را قادر به استدلال پیشرفته کند.

لی، که در زمینه هوش مصنوعی از پیشگامان به حساب می‌آید، برای سرمایه گذاری اولیه این شرکت پول جمع آوری کرده است. به گفته دو منبع دیگر، سرمایه گذاران شامل شرکت سرمایه گذاری سیلیکون ولی، اندریسن هوروویتز و رادیکال ونچرس، یک شرکت کانادایی است که او سال گذشته به عنوان شریک علمی به آن ملحق شد.

لی به طور گسترده به عنوان مادرخوانده هوش مصنوعی شناخته می‌شود، عنوانی که از نام پدرخوانده گرفته شده است و اغلب برای اشاره به سه محققی استفاده می‌شود که جایزه برتر دنیای محاسبات، یعنی جایزه تورینگ، را در سال ۲۰۱۸ به خاطر پیشرفت‌های خود در فناوری هوش مصنوعی دریافت کردند.

در توصیف این استارتاپ، یک منبع به گفت‌وگویی اشاره کرد که لی ماه گذشته در کنفرانس «تِد» (TED) در ونکوور ارائه داده بود. در این گفت‌وگو، او اشاره کرد که پیشرفت‌های اخیر در تحقیقات شامل الگوریتم‌هایی است که می‌توانند به‌طور معقولی پیش‌بینی کنند که تصاویر و متن در محیط‌های سه‌بعدی چگونه خواهند بود و بر اساس این پیش‌بینی‌ها عمل کنند. این الگوریتم‌ها از یک مفهوم به نام هوش فضایی استفاده می‌کنند.

برای نشان دادن این ایده، او تصویری از گربه‌ای را نشان داد که پنجه اش را دراز کرده بود و یک لیوان را به سمت لبه میز هل می‌داد. به گفته او، مغز انسان در کسری از ثانیه می‌تواند هندسه این لیوان، مکان آن در فضای سه بعدی، رابطه آن با میز، گربه و هر چیز دیگری را ارزیابی کند، سپس پیش بینی کند که چه اتفاقی می‌افتد و برای جلوگیری از آن اقدام کند.

لی گفت: طبیعت این چرخه با فضیلت را از دیدن و انجام دادن ایجاد کرده است که توسط هوش فضایی نیرو می‌گیرد.

او اضافه کرد که آزمایشگاه خودش در دانشگاه استنفورد سعی می‌کرد به رایانه‌ها چگونگی عمل در دنیای سه بعدی را بیاموزد. به عنوان مثال با استفاده از یک مدل زبان بزرگ به یک بازوی رباتیک وظایفی مانند باز کردن در و تهیه یک ساندویچ را در پاسخ به دستورات شفاهی بیاموزد.

لی با توسعه مجموعه داده تصویری بزرگ به نام «ایمیج نت» (ImageNet)، شناخته شده است که به ورود نسلی از فناوری‌های بینایی ماشین کمک کرد که برای نخستین باربه‌طور قابل اعتمادی قادر به شناسایی اشیاء بودند.

لی با ورود به دنیای استارت‌آپ‌ها، به مسابقه‌ای در میان پرطرفدارترین شرکت‌های هوش مصنوعی ملحق می‌شود تا الگوریتم‌های خود را به منظور غلبه بر محدودیت‌های فناوری‌های کنونی مانند مدل‌های زبان بزرگ، را که در میان پاسخ‌های انسان‌نمایی خیره‌کننده، گاهی به‌طور بی‌معنی ادعا‌های نادرستی مطرح می‌کنند، برطرف کند. بسیاری معتقدند که این توانایی استدلال باید قبل از رسیدن مدل‌های هوش مصنوعی به هوش عمومی مصنوعی یا (AGI)، به عنوان آستانه‌ای که سیستم می‌تواند بیشتر و یا بهتر از انسان وظایف را انجام دهد، ایجاد شود.

بعضی پژوهشگران معتقدند که با ساخت نسخه‌های بزرگ‌تر و پیچیده‌تری از مدل‌های کنونی، می‌توانند استدلال را بهبود بخشند، در حالی که دیگران معتقدند که مسیر پیشرفت شامل استفاده از مدل‌های جدید جهانی است که می‌توانند اطلاعات تصویری از محیط فیزیکی اطراف خود را جذب کرده و منطق را توسعه دهند، به‌طوری که نحوه یادگیری کودکان را تکرار کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • ۳۲ مرکز خرید گندم و کلزا در مازندران تجهیز شدهذاست
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد
  • درباره خودرو اکستریم VX
  • پردازش انسان‌گونه داده‌ها با استارت‌آپ «هوش فضایی»
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H۶
  • داده‌های آموزشی هوش مصنوعی عرصه جدید رقابت شرکت‌های بزرگ فناوری
  • برگزاری میز مشاوره حقوقی هفته سوم اردیبهشت از سوی پارک فناوری پردیس
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • تجهیز صنایع کشور با ربات‌های مجهز به هوش مصنوعی