Web Analytics Made Easy - Statcounter

امام جمعه موقت تهران در مراسم یادبود شهدای شهریور، گفت: ما {در گذشته} فاقد مبانی روشن برای اداره عمومی کشور در عرصه اقتصادی بودیم و نتیجه آن نیز، مشکلات امروز است. اما هر روزی که شروع کنیم کمتر از یک‌دهه در جایگاه ممتاز قرار می‌گیریم؛ ولی روابط و پیوندهای سیاسی، جناحی و حزبی ریشه‌ی بسیاری از معضلات مدیریتی کشور است و ما را از شایسته‌سالاری دور کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، بعدازظهر دوشنبه(۵ شهریور) جلسه یادبود و بزرگداشت شهدای شهریور در مجتمع فرهنگی رفاه برگزار شد. در این جلسه که با حضور مسئولین کشوری و لشکری، خانواده‌های شهدای شهریور و مردم برگزار شد، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران سخنرانی کرد.

ابوترابی‌فرد گفت: انسان‌های تربیت‌یافته در مدرسه‌ی دین از سطح بالایی از ثبات و پایداری برخوردارند. افراد دارای شخصیت‌های متفاوتی هستند و کم نیستند کسانی که جهت حرکت‌شان را حرکت هوا و هوس تعریف می‌کند. شهوات آن‌ها هر روز جهت حرکت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آن‌ها را تعیین می‌کند. از نظر قرآن این افراد فاقد شخصیت انسانی و دینی هستند و نمونه بارز این مساله، مردم کوفه هستند.

وی افزود: در مقابل این گروه، کسانی هستند که در قله ثبات قرار دارند و خدا از آنان تجلیل می‌کند. ریشه این ثبات در این کلمه است که خداوند می‌فرماید، انسان‌ها در سایه ربوبیت خدا به این مقام می‌رسند و تحت مدیریت حق هستند و خدا آن‌ها را تثبیت کرده است و این انسان مربای خدا می‌شود، یعنی جلوه و سایه حق است و باید بدانیم حق ثابت و لایتغیر است.

امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: خدای متعال در مقایسه بین حق و باطل می‌فرماید: «حق مانند آب و باطل مثل کف نشسته بر روی آب است چراکه از بین می‌رود اما حق تضمین‌کننده حیات است.» هر انسان به میزانی که با حق گره خورده، از ثبات برخوردار می‌شود و اگر حق محض بود در قله ثبات است.

ابوترابی‌فرد در ادامه سخنان خود گفت: طیبه معانی گوناگونی دارد. بارزترین مصداق پدیده طیبه، انسان است و جامعه به کمال رسیده طیبه است. یکی از ویژگی‌های کلمه طیبه، ثبات است. مانند یک درخت قوی که ریشه‌های مستحکمی دارد که هیچ طوفانی نمی‌تواند گزندی به آن برساند. این یعنی انسان کامل و مومن ریشه ثابت دارد چون حق است.

وی در ادامه سخنان خود بیان کرد: خواجه طوسی معنای "الذین امنوا" را این‌گونه تفسیر می‌کند. "الکاملون فی العقل"، چراکه عاقلان هستند که در قله حیاتند و این عقل است که انسان را با توحید مرتبط می‌کند و انسان باثبات عاقل و عالم است. چون تکیه‌گاهش علم است و این جهل و باطل است که فرو می‌ریزد.

ابوترابی‌فرد افزود: خواجه طوسی "عمل الصالحات" را نیز این‌گونه تفسیر می‌کند که "الکاملون فی‌العمل" و اگر جست‌وجو کنیم، ریشه مشکلات ما در نقص همین مساله است. ریشه مشکلات جمهوری اسلامی ایران در تصمیماتی است که ریشه و مبنای علمی و عقلی ندارند که در طول سه دهه اخیر اخذ شده‌اند. نمی‌شود بدون علم کشور را اداره کرد و امکان ندارد بدون تصمیمات متقن و مبنی بر علم، کشور را مدیریت کرد.

امام جمعه موقت تهران گفت: قوانینی که در این چند دهه تصویب کردیم، چقدر ثبات دارند؟ قانون باثبات قانونی مدنی کشور است چون پشتوانه‌اش علم است. اگر اشتباه کردیم و بر حرف‌مان ایستادیم، قول ثابتی که تکیه‌گاهش ایمان، عقل و علم است را، گوش نداده‌ایم. یعنی قولی که مثل سد محکم است و مقابل امواج پرتلاطم می‌ایستد چون استحکام علمی و منطقی دارد.

وی ادامه داد: شهدای عالی‌قدر مصداق این کلمه‌اند که به استقبال شهادت رفتند. ما نیز باید با قول ثابتِ برآمده از علم، انقلاب را پیش ببریم. به تعبیر رهبر معظم انقلاب به سه عین نیاز داریم یعنی عقل، علم و عزم.

ابوترابی‌فرد گفت: عزم و اراده استوار در راه عقیده و معرفت، کشور را جلو می‌برد و ما در این چهار دهه در سایه علم و عقل قله‌هایی را فتح کردیم که برای کشورهای امثال ما در طول یک یا دو قرن میسر نبود. کدام کشور در طول چهار دهه با این فشارهای سخت می‌تواند به یک قدرت سیاسی بزرگ و موثر مبدل شود؟ شما امروز یک قدرت مطرح در جهانید و این ثمره سلوک مبتنی بر علم، عزم و اراده است.

امام جمعه موقت تهران افزود: ایران قدرت بازدارنده دفاعی به معنای واقعی کلمه را در دست دارد؛ کشوری که در یک دهه مورد تجاوز قدرت‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای بوده است. کدام کشور در طول سه دهه بدون اتکاء به قدرت‌های خارجی می‌تواند در چنین جایگاهی قرار گیرد.

وی تصریح کرد: امنیت امروز ایران و کاروان علمی پرشتاب جمهوری اسلامی، مگر کوچک است؟ اول انقلاب جامعه دانشگاهی کشور ۱۸۰ هزار نفر بود. امروز در بسیاری از رشته‌های علوم جزء ۱۵ کشور اول جهانیم و تردید نکنید این کشور به یک قدرت اقتصادی بزرگ تبدیل خواهد شد.

ابوترابی‌فرد افزود: ما فاقد مبانی روشن برای اداره عمومی کشور در عرصه اقتصادی بودیم. نتیجه آن نیز، مشکلات امروز است. اما هر روزی که شروع کنیم کمتر از یک دهه در جایگاه ممتاز قرار می‌گیریم. چراکه این کشور در سایه شهدای عالی‌قدر و رهبری صالح و برآمده از ایمان، دانش و اقتدار متکی به خدا و ملت مسلمان، قرار دارد؛ منتها به شرط آن‌که با سرعت عمل کنیم، نه قدم‌هایی برداریم که بگوییم اشتباه بوده است. مگر کشورداری بازی است؟!

وی افزود: شهداء تصمیات صحیحی داشتند که چون بر پایه عقل و علم بود، ثبات داشت و آن‌ها هیچ‌گاه از تصمیمات خود پشیمان نمی‌شدند.

امام جمعه موقت تهران همچنین بیان کرد: عده‌ای از مردم نزد پیامبر خدا آمدند و فرمانده و مدیر خواستند و خداوند طالوت را انتخاب کرد که از طبقه فقیر و بدون جایگاه اجتماعی بود؛ عده‌ای بلافاصله نقد کردند که چرا طالوت انتخاب شده است که هیچ جایگاه اقتصادی ندارد و این ملاک کسانی برای انتخاب حاکم است که فاقد علم و عقلند. اما ملاک خداوند دانش و علم است که طالوت از آن برخوردار بود و این نگاه اسلام، انبیاء و خدا برای رهبری جامعه بشری است که قوی‌ترین و عالم‌ترین فرد، شایسته فرماندهی و مدیریت جامعه است.

وی ابراز کرد: روابط و پیوندهای سیاسی، جناحی و حزبی، ریشه‌ی بسیاری از معضلات مدیریتی کشور است و ما را از شایسته‌سالاری دور کرده است.

ابوترابی فرد در پایان سخنان خود اظهار کرد: در حوزه‌هایی قدم‌های بلند برداشته‌ایم و باید قدم‌های بلندتری برداریم و در حوزه‌هایی آسیب دیده‌ایم که باید جبران کنیم؛ امروز جمهوری اسلامی ایران به یک جریان و جبهه قدرتمند تبدیل شده است که این جبهه و جریان قدرتمند تحت فرماندهی واحد، قله‌های اقتدار را فتح می‌کند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: ابوترابی فرد نماز جمعه موقت تهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۹۰۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطر بزرگ برای حقوق کارگران/ کاهش حقوق در موج شدید تورمی اتفاق می‌افتد؟

مریم فکری: ماجرای حقوق ۱۴۰۳ این روزها تمامی ندارد. کارگران نه‌تنها این روزها مطالبه اصلاح افزایش ۳۵ درصدی حقوق را دارند، بلکه در حال حاضر با ماجرایی جدید روبه‌رو شده‌اند که شاید حقوق آن‌ها بر سر تعطیلی پنج‌شنبه‌ها کاهش پیدا کند. اگرچه معاون وزیر کار، آن را تخلف می‌داند.

داستان از این‌جا آغاز شد که خانه صمت در نامه‌ای به مجلس اعلام کرد: میزان ساعت کاری هفتگی ۴۴ ساعت در هفته است و اگر یک روز تعطیلی به ایام کاری اضافه شود، به تبع آن مزد کارکنان و کارگران نیز ۱۰ درصد کاهش می یابد.

در این نامه آمده است: با توجه به این‌که لایحه افزایش تعطیلات و کشور به دو روز در هفته در شرف رسیدگی و بررسی و اتخاذ تصمیم توسط آن مجلس است، با توجه به اخبار منتشره مبنی بر این‌که احتمال دارد روز پنج‌شنبه به عنوان روز دوم تعطیلی هفتگی به تقویم کشور افزوده شود بر خود لازم می‌دانیم همانطور که قبلا اعلام کرده‌ایم یادآور شویم که با توجه به تعطیلی روزهای شنبه و یک‌شنبه در غالب کشورهای جهان فعالان اقتصادی ایرانی که در بازارهای جهانی حضور دارند ناچار خواهند شد فقط از ظرفیت سه روز کاری استفاده کرده و به کار و فعالیت اقتصادی بین‌المللی بپردازند ولی چنانچه تعطیلات دو روزه شامل روزهای جمعه و شنبه پیش بینی شود تعداد روزهای مشترک کاری کشور ایران با بازارهای جهانی به جای سه روز، ۴ روز خواهد شد و این یک روز به تنهایی ۲۵ درصد به فرصت و امکان فعالیت اقتصادی بین‌المللی خواهد افزود و تحقق منافع اقتصادی ملی را به میزان بهتر و قابل قبول‌تری فراهم خواهد ساخت و در صورت خلاف آن ۲۵ درصد بیشتر فرصت کار و رقابت را از دست خواهیم داد.

در ادامه این نامه تاکید شدا است؛ در اتخاذ تصمیم در این خصوص با لحاظ کردن منافع ملی و توجه به اینکه حصول حمایت و جهش تولید و لازمه آن که سهولت و رونق تجارت بین‌المللی است ایجاب می‌کند که هم تسهیل لازم فراهم آید و هم این که مشکلات جدیدی بر سر راه بخش تولید ایجاد نشود از تعطیل کردن یک روز کاری مفید اجتناب ورزیده و چنانچه اراده قطعی مجلس بر افزایش تعطیلات به دو روز است تعطیلی روز جمعه و شنبه ملاک قرار گیرد و از تعطیلی پنج‌شنبه به جای شنبه اجتناب شود.

واکنش وزارت کار به کاهش حقوق

در مقابل اما محمد چکشیان، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در واکنش به اعلام خانه صمت مبنی بر کاهش ۱۰ درصدی حقوق کارگران با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها گفته است: این حرف نمی‌تواند اجرایی شود چون تخلف است و کسی نمی‌تواند حقوق کارگر را کم کند و خلاف قانون کار اقدام کند، بنابراین در صورتی که چنین تخلفی صورت گرفت، باید جلوی آن گرفته شود.

بزرگ‌ترین‌ تهدید حقوق کارگران چیست؟

حمید حاج‌اسماعیلی، کارشناس بازار کار هم در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که آیا کاهش کار، حقوق کارگران را تهدید می‌کند، می‌گوید: براساس آنچه که در قانون آمده، یک کارگر برای این‌که بتواند حقوق کامل را دریافت کند، باید ۴۴ ساعت در هفته کار کند. طبیعی است که اگر کارگری بیشتر از این ساعت کار کند، دستمزد خود را قالب اضافه‌کار دریافت کند و اگر کمتر کار کند، از حقوق کارگر کسر می‌شود. این روالی است که از گذشته وجود داشته و چیز جدیدی نیست.

وی می‌افزاید: متاسفانه برخی افراد موضوعات را طوری در رسانه‌ها مطرح می‌کنند که موجب نگرانی جامعه کارگری می‌شود. این‌که پنج‌شنبه یا یک روز دیگر تعطیل شود، از حقوق کارگران کاسته می‌شود، به نظر من حرف غیر بی‌ربطی است. چون از گذشته هم خیلی از بنگاه‌ها و کارگاه‌ها پنج‌شنبه تعطیل هستند و این ساعت کاری در طول هفته توزیع شده است. بر این اساس اگر در آینده هم چنین مبحثی برای تعطیلات اضافه در کشور مطرح باشد، باز هم طبق روال گذشته باید این شرایط اجرا شود.

این کارشناس بازار کار اما در این میان متذکر می‌شود: بزرگ‌ترین تهدید حقوق نیروی کار در کشور عدم رعایت قانون و عدم حمایت دولت از کارگران است.

حاج‌اسماعیلی تاکید می‌کند: عدم نظارت دولت در اجرای قانون و حضور بی‌رویه نیروی کار خارجی در بازار کار ایران، مهمترین تهدیدات حقوق کارگران است. در کنار این موارد، تورم و نابسامانی اقتصادی و گرانی‌ها موجب ناامیدی کارگران در بازار کار خواهد شد.

وی یادآور می‌شود: به نظر من در حال حاضر دولت بزرگترین تهدید حقوق کارگران است.

چرا تعطیلی شنبه‌ها بهتر است؟

این کارشناس بازار کار همچنین می‌گوید: بخش خصوصی در حال حاضر این تمایل را دارند که شنبه تعطیل باشد، چون تعطیلی شنبه در خیلی از کشورهای همسایه و منطقه تعطیل است و آن‌ها این کار را در هماهنگی با کشورهای اروپایی و آمریکایی انجام دادند، چون می‌خواهند در تعامل با اقتصاد دنیا باشند.

حاج‌اسماعیلی عنوان می‌کند: ما از گذشته متاسفانه این روزها را از دست دادیم. خود ما هم روزهایی تعطیل هستیم که تجار، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی نمی‌توانند در آن روزها به دلیل تعطیلی در ایران ارتباط با دنیا برقرار کنند. این هم به اقتصاد ما لطمه زده است و هم باعث شده که بخش زیادی از ظرفیت‌های اقتصادی کشور را از دست دهیم.

۲۲۳۲۲۵

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898606

دیگر خبرها

  • سفر رئیس جمهور به پاکستان ثبات، امنیت و منافع متقابل را تقویت می‌کند
  • تبدیل ۴۰۰ هزار مجوز کاغذی به الکترونیکی در کشور
  • ایران قدرتی منطقه‌ای است که به تدریج به قدرت جهانی تبدیل خواهد شد
  • خطر بزرگ برای حقوق کارگران/ کاهش حقوق در موج شدید تورمی اتفاق می‌افتد؟
  • تقویت همکاری‌های قوای مسلح ایران و پاکستان عامل صلح و ثبات است
  • حفظ ثبات و امنیت پایدار ، لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • رئیسی با فرمانده ارتش پاکستان دیدار کرد
  • لزوم حفظ ثبات و امنیت پایدار به‌عنوان لازمه تحقق اهداف اقتصادی
  • افشاگری ظریف از دعوت ترامپ برای مذاکره + جزئیات
  • ضرورت برقراری موازنه قدرت