Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-28@19:56:34 GMT

صدور مجوز شکار در قرق‌های اختصاصی؛ به زودی

تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۴۹۳۸۶

به گزارش ایسنا، علی تیموری در نشست خبری که امروز درباره قرق‌های اختصاصی در سازمان حفاظت محیط زیست برگزار ش با اشاره به اینکه موضوع واگذاری قرق‌های اختصاصی از سال ۹۴ در سازمان حفاظت محیط زیست پیگیری می‌شود، گفت: این سازمان بر اساس قانون، پنج منطقه را در استان‌های کرمان، سمنان و یزد به شورای عالی محیط زیست به منظور تعیین قرق‌های اختصاصی پیشنهاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پنج منطقه در شورا مورد تصویب قرار گرفت.

وی ادامه داد: در استان یزد و کرمان از سال ۹۴ واگذاری قرق‌های اختصاصی صورت گرفت. در استان سمنان نیز یک منطقه در پایان سال ۹۶ واگذار شد.

مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در سال‌های ۹۵ و ۹۶ مجوز شکار در قرق‌های اختصاصی از سوی سازمان حفاظت محیط زیست صادر شد،‌ گفت: در سال ۹۶ برای ۹۵ راس کل، بز، قوچ و میش مجوز شکار صادر شد. همچنین در این سال قرق‌داران را موظف کردیم که ۲۰ درصد از مجوزهای شکار را به جوامع محلی همان منطقه واگذار کنند.

به گفته تیموری برخی از قرق داران از افراد بومی و محلی مبالغ ناچیزی برای ارائه مجوز شکار می‌گیرند یا حتی برخی هیچ مبلغی را از شکارچیان قانونی منطقه دریافت نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۶ دو بار سرشماری حیات وحش در قرق‌های اختصاصی صورت گرفت، گفت: در قرق علی آباد در استان یزد بیش از ۱۴۰۰ راس کل و بز و ۱۴۲ راس آهو سرشماری شد این در حالیست که در این منطقه تعداد کل و بز هنگام واگذاری حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ راس و تعداد آهو نیز بسیار محدود بود.

تیموری ادامه داد: در قرق دیگری در استان یزد ۶۴۵ راس کل و بز در دو مرحله سرشماری شد. قبل از واگذاری این منطقه تعداد کل و بز در حد ۱۸۰ راس بود. همچنین در قرق منصورآباد یزد ۵۰۳ راس قوچ و میش و ۲۲۸ راس کل و بز در سال ۹۶ سرشماری شد.

مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در منصورآباد کرمان ۷۵۰ راس قوچ و میش سرشماری شده است. نتایج سرشماری در قرق‌های اختصاصی نشان می‌دهد که تعداد حیات وحش از زمان تحویل به قرق‌داران تا سال ۹۶ سه برابر تا چهار برابر رشد داشته است.

تیموری با بیان اینکه در پایان سال ۹۶ قرق جاشلوار استان سمنان واگذار شد، گفت: بر اساس سرشماری در این منطقه، تعداد قوچ و میش این قرق ۲۵۰ راس برآورد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه صدور مجوز شکار در قرق‌های اختصاصی در سال ۹۷ بر مبنای سرشماری‌های صورت گرفته و پیشنهادات مدیران کل استان‌های یزد و کرمان همچنین بررسی‌های کمیته فنی، معاونت طبیعی سازمان محیط زیست بوده است، گفت: امسال مجوز شکار ۱۱۲ راس کل، قوچ و آهو در چهار قرق در استان‌های کرمان و یزد صادر می‌شود اما برای قرق جاشلوار استان سمنان هیچ مجوزی پیش‌بینی نکرده‌ایم.

تیموری در ادامه اظهار کرد: دستورالعمل شکار کل، قوچ و آهو در استان‌های کرمان و یزد از ابتدای شهریور ابلاغ شده است و از ۱۰ شهریور صدور مجوز توسط استان‌ها به شکارچیان صورت می‌گیرد.

مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: در سال ۹۶ حدود ۲۰ درصد از مجوزهای شکار در اختیار جوامع محلی قرار گرفت. قرق‌داران را موظف کردیم که امسال ۳۰ درصد از مجوزهای شکار را به شکارچیان همان استان واگذار کنند همچنین امسال قرق‌داران مکلف شده‌اند که سه راس از هر منطقه قرق را به شکارچیان اطراف قرق به قیمت دولتی بدهند.

به گفته تیموری قیمت دولتی مجوز شکار حیات وحش در قرق‌های اختصاصی حدود ۹۰۰ هزار تومان است که یک چهارم آن معادل ۲۵۰ هزار تومان به خزانه واریز می‌شود. برای شکارچیان خارجی نیز شورای اقتصاد مبالغی را مصوب کرده است که با توجه به نوع گونه از ۳۰۰۰ دلار تا ۷۰۰۰ دلار متغیر است. یک چهارم این مبالغ نیز توسط قرق‌داران به خزانه واریز می‌شود.

مدیرکل حفاظت و مدیریت صید و شکار سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگل‌ها در موضوع قرق‌های اختصاصی تصریح کرد: واگذاری قرق‌ها حتما باید به تایید سازمان جنگل‌ها برسد. با این سازمان به توافق رسیده‌ایم که برای واگذاری قرق‌های اختصاصی تعهدنامه محضری مشخص کنیم تا همه تکالیف قرق دار در آن لحاظ شود همچنین شیوه نامه‌ای برای واگذاری قرق‌های اختصاصی برای سازمان جنگل‌ها و سازمان حفاظت محیط زیست تدوین شده است.

تیموری با اشاره به اینکه ۳۰ منطقه برای واگذاری قرق‌های اختصاصی در ۱۰ استان کشور تحت بررسی قرار دارد، گفت: پیشنهاد استان‌ها برای این ۳۰ منطقه از نظر فنی مورد بررسی قرار گرفته است و باید به تایید سازمان جنگل‌ها نیز برسد. در صورت تایید این سازمان، به شورای عالی محیط زیست ارسال می‌کنیم تا مناطق جدید قرق‌های اختصاصی را مصوب و معرفی کند.

وی تاکید کرد: هدف از قرق‌های اختصاصی آن است که بخش بیشتری از حفاظت از حیات وحش کشور را به بخش‌های خصوصی واگذار کنیم. در حال حاضر هم مناطق پیشنهادی برای قرق‌های اختصاصی از استان‌های مازندران، تهران، قزوین، سمنان، یزد، کرمان و ... است.

تیموری با تاکید بر اینکه تقویت قرق‌های اختصاصی سیاست سازمان حفاظت محیط زیست است،‌ گفت: رشد جمعیت حیات وحش در قرق‌های اختصاصی امکان صدور مجوز شکار را برای سازمان حفاظت محیط زیست فراهم می‌کند بنابراین اگر افزایش جمعیت حیات وحش در قرق‌های اختصاصی صورت نگیرد از صدور مجوز خودداری می‌کنیم و حتی ممکن است مجوز واگذاری قرق را لغو کنیم و عرصه را از قرق دار پی بگیریم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۹۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • دستگیری متخلفان شکار و صید در مازندران
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس: تنها ۲۰ حکم قانون هوای پاک اجرا شده است
  • خط و نشان محیط زیست و میراث فرهنگی در میانکاله برای یکدیگر
  • جنجال در منطقه میانکاله؛ ممانعت محیط بانان از ورود مصالح ساختمانی