Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-24@01:26:37 GMT

معرفي بازي نشاط آور خرپليس

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۴۹۷۱۸

معرفي بازي نشاط آور خرپليس

خبرگزاري آريا -
معرفي بازي ايراني خرپليس
خرپليس نوعي بازي است که معمولاً توسط گروهي از کودکان انجام مي‌شود. اين بازي نشاط‌آور به ويژه دوراني که تلويزيون و ساير وسايل سرگرمي مدرن نظير رايانه‌ها و موبايل‌ها وجود نداشتند بسيار پر طرفدار بود.
بازي خرپليس به روش اول:
خر پليس يک بازي گروهي خنده دار و سرگرم‌کننده با حداقل 6 نفر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدا با گچ يا … يک دايره بزرگ کشيده و سپس بازيکنان به دو گروه تقسيم مي‌شوند و قرعه کشي کرده و گروه بازنده به داخل دايره رفته و يک نفر به عنوان پليس خرها و ساير افراد نيز دست خود را به دوش هم تيميان خود گذاشته و يک حلقه را تشکيل مي‌دهند.
سپس بازي شروع شده و بازيکنان تيم بيروني به دور دايره چرخيده و در انتظار يک فرصت مناسب هستند که سوار يکي از افراد داخل دايره (در اصطلاح، يک خر) شوند و در اين حين نيز پليس خرها بايد مراقب بوده و قبل از اينکه خر سواران سوار خرهاي خود شوند بايد پاي آنها را يک ضربه بزند تا آنها بازي را ببازند و نوبت به گروه بعدي برسد.
زماني که خرسوار، سوار خر خود مي‌شود ديگر نمي‌تواند پاي او را بزند و زماني که پايين مي‌آيد بايد اين کار را انجام دهد؛ و همچنين خر سوار اگر قهار بوده در فرصت مناسب از خر پايين پريده و از دايره خارج مي‌شود و همچنين به هر ميزان که خواسته مي‌تواند سوار خر شود و اگر خر خسته شده و به عبارتي بخوابد (خر تپيد! خر تپيد!) بازي از اول ادامه پيدا مي‌کند.
نکته قابل توجه اينکه اگر خر سواري خيلي زرنگ بوده باشد حتي مي‌تواند سوار پليس خرها نيز شده و اينجا به زيبايي بازي دو چندان افزوده مي‌شود.
بازي نشاط آور و هيجان آور خر پليس
روش ديگر بازي خرپليس:
از بازي‌هاي گروهي کودکانه. پس از يارکشي، بازيکنان به دو گروهِ برابر بخش مي‌شوند. کسي که «ميخ» خوانده مي‌شود و عملاً در بازي هيچ نقشي ندارد، براي تعيين دو دستۀ «خرها» و «پليس» پشک مي‌اندازد و سپس مي‌رود پشت به ديواري مي‌ايستد و قلاب مي‌گيرد.
نفر اولِ دستۀ «خرها» خم مي‌شود و سر خود را روي دست‌هاي قلاب‌شدۀ «ميخ» مي‌گذارد. ديگر بازيکنان دسته نيز پشتِ سرِ او خم مي‌شوند. بازيکنان دستۀ «پليس‌ها» يک به يک دورخيز کرده، روي پشت بازيکنان دستۀ «خرها» مي‌پرند. سعي نفراتِ اول بر اين است که پرش بيشتري داشته باشند تا جا براي ديگران باقي بماند.
نفرِ آخر بايد، از يک تا عددي را که از پيش تعيين شده، يک‌نفس، بخواند. اگر نفر آخر نفس کم بياورد، يا يکي از افراد گروه بلغزد و پايش با زمين تماس يابد، همۀ گروه مي‌سوزد و جاي دو دسته عوض مي‌شود.
گردآوري: بخش سرگرمي بيتوته


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۴۹۷۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«ایران جوان بمان» با معرفی«نهضت مادری و گام دوم مواسات مادرانه»

به گزارش خبرنگار مهر، پانزدهمین رویداد «یکشنبه‌های الگونمایی» این هفته به سراغ «فاطمه خسروی» از فعالان فرهنگی اجتماعی حلقه‌های میانی از استان تهران با موضوع «ایران جوان بمان» رفته بود.

در این نشست برخط که شامگاه یکشنبه برگزار شد، ابتدا فاطمه خسروی در خصوص ایده خود در حوزه جوانی جمعیت و خانواده با محوریت «نهضت مادری و گام دوم مواسات مادرانه» صحبت کرد.

وی در خصوص تأثیر بحث فرهنگی در فرزندآوری توضیح داد و گفت: جایگاه و ارزش مادری بسیار مهم است، وقتی ما بتوانیم، اینطور فرهنگسازی کنیم، که مبارزه زن، آزادیخواهی زن و تمام کنش‌های اجتماعی زن از دل خانواده است، در فرزندآوری تأثیر گذار است.

این فعال فرهنگی ادامه داد: حمایت‌های عاطفی و اجتماعی یک مادر نیز بسیار مهم است، دنیای مدرنیته و فضاهای برج نشینی سبب شده تا نیازهای روحی یک مادر تأمین نشود و این امر مانع فرزندآوری است، باید بدانیم، مواسات نقطه مقابل خودمحوری و جدا شدن قلوب از یکدیگر است.

وی ادامه داد: ما مادرها در فضای نهضت مادری می‌خواهیم، همسرداری و تربیت فرزند را با یکدیگر تمرین کنیم و از هم بیاموزیم و نیز در مشکلات زندگی به هم کمک کنیم، باید همه ما درک کنیم، که بحران جمعیت توسط خودمان حل می‌شود و تسهیلات و مشوق‌های دولت نمی‌تواند، انگیزه مناسبی برای فرزندآوری باشد، بلکه مادری آنقدر ارزشمند و با اهمیت است، که خود به تنهایی می‌تواند، بهترین انگیزه برای فرزندآوری باشد.

خسروی گفت: ما در فضای ارتباطاتی که با هم داریم، به دلیل حب اهل بیت با هم مثل یک خانواده برخورد می‌کنیم و به اصطلاح «رحم ولایی» داریم، این یک مدل تربیت فرزند است، به فرزندان می‌آموزیم، جامعه مهمتر از فرد است.

دورهمی هایی برای «امر ولی»

وی ادامه داد: ما عمیقاً معتقدیم برای حل بحران جمعیت باید از تقویت جایگاه مادری استفاده کنیم و از سوی دیگر باید بدانیم، در محله‌های اسلامی و ولایی افراد با یکدیگر مراوده، ارتباط و رفت و آمد دارند.

این فعال حوزه جمعیتی اضافه کرد: ما دورهمی ها و سرگروه‌های مختلف داریم، اگر یک خانم مذهبی ببینیم، از او برای حضور در گروه‌ها دعوت می‌کنیم و عضوگیری می‌کنیم.

وی ادامه داد: همین دورهمی های مادر و کودک و یافتن مادران در محله از طریق پارک، مسجد، بسیج، خانه‌های بهداشت و… سبب تقویت گروه‌ها شده است.

خسروی از ارائه حمایت روحی به مادران اشاره کرد و افزود: در این گروه‌ها فضای گفتمان سازی، مواسات و اعتماد شکل می‌گیرد و اعضا محله و گروه به یکدیگر در فرزندداری کمک می‌کنند.

وی با تشریح کارگروه‌های مواسات مادرانه افزود: قصد ما از دورهمی ها مواسات برای امر ولی بوده است و ذیل آن کارهای مختلفی شکل گرفت، که یکی از آنها «دلارام مادری» است، که آموزش مادران و پزشکان دغدغه مند است، که برخی باورهای غلط در خصوص فرزندآوری را از بین می‌برد.

بحران جمعیت به نهضتی مانند نهضت سوادآموزی نیاز دارد

در ادامه این نشست خسروی به تشریح گروه «مادریار» با محوریت حمایت از مادران باردار و یا مادران محله در نگهداری فرزندش پرداخت و اظهار کرد: گاهی مادر نیاز دارد، برای مدتی به کارهای شخصی خود برسد، که در این صورت در گروه‌های «مادریار» به این مادر در نگهداری فرزندش کمک می‌شود.

وی افزود: اگر اقتصاد یک کشور بخواهد متولد شود، نیاز به جمعیت جوان دارد.

خسروی به امانت دادن لباس‌های بچه‌ها بین اعضای گروه‌های مواسات اشاره کرد و افزود: رفتن به سراغ سازمان‌ها برای جوانی جمعیت لقمه را دور سر پیچاندن است، باید مردم محور باشیم، بحران جمعیت به نهضتی مانند نهضت سوادآموزی نیاز دارد و باید مشکلات مردم محور حل شود.

به گزارش خبرنگار مهر، یکشنبه‌های الگونمایی محفلی برای روایت الگوهای موفق حلقه‌های میانی و گروه‌های فعال مردمی در موضوعات و عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی است و مشخصه‌های اصلی حلقه‌های میانی آن است که اضافه بر کنشگری خود، در پی انتقال دانش و تجربه به دیگر ظرفیت‌های مردمی و به میدان آوردن آنان به میدان کنشگری یا به عبارتی تکثیر این الگوها در طریق حل مساله است.

از همین روی یکشنبه‌های الگونمایی فرصتی است تا دیگر فعالان فرهنگی اجتماعی این امکان را پیدا کنند تا الگو (نوع و نحوه) فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی خود را با دیگران به اشتراک بگذارند و این اشتراک اطلاعات میان فعالین فرهنگی موجب گردآوری مجموعه‌ای از ایده‌ها، طرح‌های موفق میدانی و تهیه بانک اطلاعاتی از اقدامات میدانی مؤثر فعالین فرهنگی می‌شود تا ضمن اطلاع از اقدامات یکدیگر و از دانش و تجارب یکدیگر بهره ببرند.

کد خبر 6084827

دیگر خبرها

  • مدیر عامل شرکت سرمایه‌گذاری گروه توسعه ملی (وبانک) معرفی شد
  • اسکورت جالب رئیس جمهور کشورمان در لاهور پاکستان+ فیلم
  • برگزیدگان پویش همپای طوفان معرفی شدند
  • آغاز اردوی تیم ملی دانشجویان ایران با حضور 53 بازیکن
  • سرپرست گروه پژوهشی هنرهای ملی معرفی شد
  • اگر کسی خود را مامور معرفی کرد چه کنیم؟
  • زوج افیونی در دام پلیس مبارزه با مواد مخدر مازندران
  • «ایران جوان بمان» با معرفی«نهضت مادری و گام دوم مواسات مادرانه»
  • حضور تیم ملی والیبال جوانان در لیگ ملت‌های آسیای مرکزی
  • سرمربی قهرمان جهان: ایران باید از عنوانش دفاع کند