Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@21:03:06 GMT

سهم 66 درصدي بازار سهام از واگذاري‌هاي اصل 44

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۵۲۷۶۸

سهم 66 درصدي بازار سهام از واگذاري‌هاي اصل 44

خبرگزاري آريا - مشاور مديرعامل سازمان خصوصي سازي اعلام کرد: تاکنون 147هزار ميليارد ريال سهم از بنگاه هاي مشمول اصل 44، خصوصي سازي شده که سهم بورس و فرابورس از عرضه اين بنگاه ها بيش از 66درصد بوده است.
به گزارش خبرگزاري آريا، سيد جعفر سبحاني با اشاره به فعاليت هاي اين سازمان در 17سال اخير ابراز داشت: از سال 1380يعني ابتداي تاسيس سازمان خصوصي سازي تا به امروز، بيش از 147هزار ميليارد ريال از سهام بنگاه هاي دولتي به بخش خصوصي واگذار شده که 79هزار ميليارد آن از طريق بورس صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي با تاکيد بر نقش پُررنگ بورس و فرابورس در اجراي بهتر فرآيند خصوصي سازي گفت: از ابتداي تاسيس اين سازمان 54درصد از کل واگذاري ها از طريق بورس، 12درصد از طريق فرابورس و 34درصد نيز از طريق مزايده بوده است.
سهم بخش خصوصي واقعي از واگذاري ها
سيد جعفر سبحاني درباره سهم دولت ها در واگذاري هاي صورت گرفته به بخش خصوصي واقعي از ابتداي تاسيس سازمان تا به امروز تصريح کرد: اين نرخ از شروع فعاليت سازمان خصوصي سازي تا شروع دولت يازدهم يعني شهريور 92، حدود 18درصد بوده که در 4سال فعاليت دولت يازدهم به حدود 67درصد رسيد.
وي ادامه داد: اين در حالي است که ميزان واگذاري ها به بخش خصوصي واقعي از ابتداي فعاليت دولت دوازدهم و طي يک سال اخير به 100درصد رسيده است. اين مساله به اين معني است که در اين مدت حتي يک ريال از سهام شرکت هاي دولتي به شبه دولتي ها و خصولتي ها واگذار نشده است.
حضور 100درصدي بخش خصوصي
مشاور مديرعامل سازمان خصوصي سازي دستيابي اين سازمان به بالاترين نرخ خصوصي سازي واقعي را اتفاقي ندانست و تاکيد کرد: سازمان همواره براي رساندن اين نرخ از 18درصد به 100درصد متحمل سختي هايي شده است. حتي در برخي موارد خود را ملزم به رويارويي با منتقدين و مخالفان کرده و براي حمايت از واگذاري هاي خود به بخش خصوصي واقعي حتي با حضور در دادگاه به دفاع از واگذاري خود پرداخته است.
وي افزود: در دولت يازدهم و دوازدهم براي افزايش حضور بخش خصوصي واقعي در واگذاري ها و شرکت در مزايده ها، مشوق هايي ايجاد شده است که در کنار ساير حمايت هاي دولت و سازمان خصوصي سازي نتيجه بخش بوده و باعث افزايش نرخ حضور بخش خصوصي واقعي در واگذاري ها شده است.
اين مقام مسئول در سازمان خصوصي سازي در تشريح برخي از اين مشوق ها گفت: در واگذاري بنگاه ها بر اساس صلاحديد هيات واگذاري، به صورت نقد و اقساط عمل مي شود. اگر بنگاهي به بخش شبه دولتي يا همان خصولتي واگذار شود، نرخ سود فروش اقساطي آن 14درصد و اگر اين واگذاري به بخش خصوصي واقعي صورت گيرد نرخ سود مي تواند تا 3درصد کاهش يابد.
همچنين نحوه بازپرداخت براي يک بنگاه شبه دولتي به هر ميزان باشد، بخش خصوصي واقعي مي تواند يک سوم به اين مدت زمان اضافه کند يعني مثلابه جاي 6ساله، 9ساله پرداخت کند يا اين که اقساط را به صورت پلکاني پرداخت کند.
مقاومت در واگذاري ها
سبحاني به بيان برخي مقاومت هاي اين سازمان در واگذاري هاي 5ساله اخير پرداخت و تصريح کرد: وقتي بنگاهي به بخش خصوصي واگذار مي شود، انتقادها يا حتي مخالفت هايي نيز با حضور اين بخش صورت مي گيرد.
در 5سال اخير اين مخالفت ها در مواردي حتي به شکايت نيز منجر شده است. در اين ميان سازمان خصوصي سازي به مقاومت و دفاع از واگذاري ها و حمايت از حضور بخش خصوصي واقعي پرداخته است. نتيجه اين امر اين بوده که بخش خصوصي واقعي جرات پيدا کرده تا جلو بيايد.
وي به برخي از اين موارد اشاره کرد و گفت: اگر در پرونده هايي مانند آهن المهدي سازمان خصوصي سازي کوتاه مي آمد، امروز شاهد خريداري کشت و صنعت مغان را به ارزش بيش از حدود هزار و 800ميليارد تومان توسط يک خريدار بخش خصوصي واقعي نبوديم.
تکاليف خصوصي سازي
مشاور سازمان خصوصي سازي درباره تکاليف اين سازمان در واگذاري بنگاه هاي مشمول اصل 44خاطرنشان کرد: سازمان براي واگذاري اين بنگاه ها يک تکليف قانوني دارد و آن اين است که بنگاه هاي موجود در گروه يک و دو را به بخش خصوصي واگذار کند.
بنگاه هاي گروه يک بنگاههايي هستند که 100در صد سهام آن ها بايد به بخش خصوصي واگذار شود. اما در واگذاري بنگاه هاي گروه 2بر اساس قانون دولت مي تواند تا حداکثر 20درصد سهام آنها را نگه دارد و بقيه را واگذار کند. مثلا در بخش صنعت پالايشگاهي دولت 20درصد خود را حفظ کرده است در بعضي بنگاه ها مانند بيمه ها اين سهم را کمتر حفظ کرده است.
وي درباره راي هاي صادره در پرونده هاي اين سازمان در دادگاه ها تاکيد کرد: در 5سال اخير حتي يک راي هم عليه سازمان خصوصي سازي صادر نشده است. اين امر به اين دليل است که واگذاري ها در سازمان خصوصي سازي بر اساس ضابطه و قانون و با شفافيت لازم صورت مي گيرد.
واگذاري هاي سال 97
مشاور مديرعامل سازمان خصوصي سازي در تشريح عملکرد اين سازمان در سال جاري خاطرنشان کرد: از ابتداي سال 97بيش از 22هزار ميليارد ريال واگذاري صورت گرفته که با وجود گذشت تنها 5ماه از سال، نشان دهنده عملکرد بهتر سازمان نسبت به سال قبل بوده است.
سبحاني با بيان اين که بخش عمده واگذاري هاي سال 97هنوز در مرحله قيمت گذاري و طي کردن پروسه عرضه است گفت: ادامه واگذاري هاي امسال، سازمان خصوصي سازي را به آمارهاي بهتري در سال 97مي رساند که نشان از جديت اين سازمان در واگذاري بنگاه هاي دولتي به بخش خصوصي دارد.
وي ادامه داد: امسال حدود 630بنگاه کوچک و بزرگ در ليست واگذاري ها قرار دارد که تاکنون 30الي 40بنگاه به فروش رسيده است. برنامه بعدي سازمان اين است که 20بنگاه ديگر در دوازدهم شهريورماه براي واگذاري عرضه شود که ارزش تقريبي قيمت پايه آنها در حدود 250ميليارد تومان است. اين امر چه از طريق بورس و فرابورس و چه از طريق مزايده دنبال مي شود تا همه بنگاه هايي که در سايت سازمان قرار داده شده تا پايان سال قيمت گذاري و فرآيند عرضه آن ها انجام شود.
نحوه عرضه بنگاه ها
مشاور مديرعامل سازمان خصوصي سازي درباره نحوه عرضه بنگاه هاي مشمول اصل 44در شرايط فعلي گفت: همه بنگاه هايي که نماد آن ها در بورس باز است، توسط بورس عرضه خواهد شد ولي بنگاه ها و شرکت هايي که نماد بورسي ندارند از طريق مزايده واگذار خواهند شد.
اين بنگاه ها شامل تعدادي سردخانه، پيست هاي سوارکاري متعلق به شرکت تجهيز اماکن ورزشي، تعدادي اماکن ورزشي، تعدادي کشتارگاه، جايگاه هاي سوخت، تعدادي نيروگاه است که دوازدهم شهريورعرضه خواهد شد.
وي افزود: برخي بنگاه هاي بزرگ مانند کشت و صنعت مغان، کشت و صنعت و دامپروري سفيدرود رشت، نيشکر هفت تپه، کيش اير، توسعه نيشکر و... شرکت هاي بزرگي هستند که در ليست واگذاري سال 97سازمان خصوصي سازي قرار دارد. اين شرکت ها اکنون در مرحله قيمت گذاري هستند و پس از تعيين قيمت نهايي تلاش خواهيم کرد که امسال به مرحله واگذاري برسد.
مرجع قيمت گذاري
سبحاني درباره مرجع قيمت گذاري اين بنگاهها نيز تشريح کرد:هيات واگذاري مرجع رسمي قيمت گذاري نهايي بنگاه هاي در حال واگذاري است. اين هيات متشکل از دو وزير دادگستري و وزير اقتصاد و دارايي، دو نماينده بخش خصوصي که رئيس اتاق تعاون و رئيس اتاق بازرگاني هستند، به علاوه دو نفر از نمايندگان مجلس و سازمان مديريت به عنوان ناظر و بدون حق راي است که جلسات آن ها به رياست وزير اقتصاد و دارايي برگزار مي شود.
عملکرد خصوصي سازي
مشاور مديرعامل سازمان خصوصي سازي با بيان برخي موفقيت هاي اين سازمان در يک سال گذشته گفت: تلاش داريم تا در هفته دولت موفقيت هاي سازمان و به خصوص دو موفقيت را براي عموم مردم اطلاع رساني کنيم.
اول اين که با تلاش مضاعف، همه واگذاري هاي سازمان خصوصي سازي در دولت دوازدهم در يک سال گذشته تنها به بخش خصوصي واقعي صورت گرفته است. دوم مسائل مربوط به سهام عدالت که در طول يک ساله گذشته اتفاق خوبي در اين بخش افتاده است و حدود 49ميليون از مشمولين به ما مراجعه کرده اند و 40ميليون از آنها شماره شباي خود را نزد سازمان خصوصي سازي ثبت کرده اند.
ميزان تقسيم سود سهام عدالت
سبحاني درباره ميزان تقسيم سود سهام عدالت تا به امروز نيز گفت: از دي ماه سال گذشته با موافقت رياست جمهوري سود عملکرد سال 95شرکت هاي سرمايه پذير پس از برگزاري مجامع آن ها در تابستان 96براي 40ميليون مشمول تقسيم شد. اين امر بدون نياز به حضور مشمولان، به صورت الکترونيکي و از طريق سامانه samane.sd.ir و ثبت مشخصات و شماره شباي آنان انجام شد. در حال حاضر بيش از 98درصد مشمولان سود سال 95خود را در سال گذشته دريافت کرده اند. بقيه که موفق به دريافت اين سود نشده اند به اين دليل بوده که شماره شباي خود را با تاخير در سامانه وارد کرده اند.
وي ميزان سود تعلق گرفته به مشمولين را بر حسب گروه آن ها متفاوت خواند و افزود: سه گروه در سال 96بيشترين سود را گرفته اند؛ گروه اول و دوم که تحت پوشش کميته امداد و سازمان بهزيستي هستند و از تخفيف 50درصدي مابه التفاوت برخوردار بوده اند، سود 100درصدي گرفته اند که به ميزان 150تومان بوده است. گروه سوم که بايد سهام خود را با پرداخت مابه التفاوت افزايش مي دادند نيز کف سود يعني 75تا 80تومان را سود دريافت کرده اند.
به گزارش سنا، اين مقام مسئول در سازمان خصوصي سازي درباره زمان و ميزان سود سال 96نيز گفت: در حال حاضر برخي از شرکت ها مجامع خود را برگزار کرده اند و برخي ديگر نيز منتظر اتمام سال مالي و برگزاري مجامع در مهرماه هستند. اکنون مشخص نيست که اين سود چه ميزان خواهد بود، اما آنچه مشخص است اين است که سود سال 96قطعا از سود سال 97بيشتر خواهد بود.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۲۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند/ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟

سرپرست سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه با واگذاری سهام عدالت جاماندگان، قطار سهام عدالت به ایستگاه پایانی می‌رسد، گفت: اگر فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشده می‌تواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند.   به گزارش خبرآنلاین، ابراهیم بازیان درباره موضوع انبوه پیامک‌ها برای ثبت نام سهام عدالت جاماندگان اظهار داشت: مردم توجه داشته باشند همانطور که بارها گفته شده ثبت‌نام سهام عدالت جاماندگان تنها شامل 5 میلیون نفر افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی و تعدادی از ایثارگران می‌شود. اساسا تشخیص اینکه چه فردی جزو جاماندگان سهام عدالت می‌شود با وزارت رفاه بوده و شرایط را این وزارتخانه تعیین کرده است.   وی تاکید کرد: بررسی و تشخیص این موضوع بر عهده وزارت رفاه است و اگر فردی مشمول سهام عدالت جاماندگان نشده می‌تواند اعتراض خود را به وزارت رفاه منتقل کند.   سرپرست سازمان خصوصی‌سازی با بیان اینکه به زودی بسته پرتفوی سهام عدالت جاماندگان را ارائه می‌کنیم و هرگونه واگذاری‌های جدید سهام عدالت منوط به دارایی دولت، ادامه داد: به نظر می‌رسد قطار سهام عدالت با این گام (ارائه سهام به 5 میلیون مشمول) به ایستگاه پایانی می‌رسد به شرط اینکه پرتفوی پیشنهادی را از محل دارایی‌های دولت فراهم و بتوان این سهام را واگذار کنیم.   بازیان گفت: وزارت رفاه شرایطی را تعیین کرده که هر فردی واجد آن شرایط باشد مشمول دریافت سهام عدالت می‌شوند، در نهایت اگر فردی بر این باور است که شامل شرایط دریافت سهام عدالت جاماندگان است می‌تواند اعتراض خود را به مجموعه وزارت رفاه که متولی این موضوع هست، منتقل کند.   وی در پاسخ به این سوال که بنابراین واگذاری سهام عدالت با مدل سال ٨۵ که طیف وسیعی از جامعه مشکل دریافت سهام عدالت می‌شدند، تکرار نخواهد شد، تاکید کرد: دولت هیچ تعهدی نسبت به واگذاری سهام به تمام مردم ندارد چراکه واگذاری سهام ناظر به وجود منابع است، اگر منابع اجازه دهد سیاست‌های دولت و در واقع سیاست مجموعه حاکمیت، این بحث را رقم می‌زند. تاکید می‌کنم که شرط هرگونه واگذاری دارایی و منابع دولت است و براساس آن می‌توان در این باره سیاست‌گذاری کرد. کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • عجیب اما واقعی؛ وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • وزارت ورزش همچنان مالک استقلال و پرسپولیس!
  • بررسی عملکرد نماگر‌های بازار سرمایه در هفته‌ای که گذشت
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان + جزئیات
  • جاماندگان سهام عدالت بخوانند
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان به وزارت رفاه
  • جاماندگان سهام عدالت حتما بخوانند/ اگر شرایط دریافت سهام عدالت را دارید، این کار را انجام دهید؟
  • امکان اعتراض برای دریافت سهام عدالت جاماندگان
  • آینده سرخابی‌ها با تعیین نحوه مدیریت ترسیم می‌شود
  • ذاکری: تنها ۱۸ درصد دارایی ها به بخش خصوصی واقعی واگذار شده است/ سرمایه‌ها در دست اقلیتی متمرکز شده که امروز امکان کنترل آنها نیست / هشدار نسبت به تهی سازی ظرفیت دولت با خصوصی سازی رانتی