Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مدت‌هاست که موضوع حضور کشتی‌های صیادی چینی در دریای عمان جنجال درست کرده است. برخی صیاد‌های محلی حضور آن‌ها را مخل ماهیگیری خودشان می‌دانند و عده‌ای دیگر از این هم تندتر می‌روند. همین جنجال‌ها باعث شده که مسئولان مختلف در موقعیت‌های مختلف درباره حضور چینی‌ها توضیح بدهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیروز یکی از همین موقعیت‌ها بود و چندین نهاد و حتی وزیر امور خارجه کشورمان به این مسأله پرداختند.

محمدجواد ظریف که صبح دیروز میهمان برنامه حالا خورشید بود، در قسمتی از حرف‌هایش به کشتی‌های صیادی چینی پرداخت. او گفت: «صیادی چینی‌ها در دریای عمان براساس اجاره نیست بلکه به آنان اجازه صید داده شده و این در همه جای دنیا مرسوم است. این موضوعی تجاری است که من به آن ورود نمی‌کنم، اما بالاخره از موجودات زنده کف آب استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید:ماجرای حضور صیادان چینی در دریای عمان به کجا رسید؟ 


او در پاسخ به این سوال که آیا طرف چینی در ازای صیادی در دریای عمان به ما اجاره پرداخت می‌کند، گفت: «روش‌های مختلفی است؛ یا ما شریک هستیم یا به آنان اجازه صید می‌دهند یا شرکت‌های ایرانی از کارگران چینی استفاده می‌کنند. این به معنی اجاره‌دادن نیست، بلکه اجازه صید می‌دهند در قبال پول؛ در همه جای دنیا در جا‌هایی که خودشان نمی‌توانند در سواحل‌شان صیادی کنند چنین اجازه‌ای داده می‌شود.

او با رد اعطای امتیاز به «چین» گفت: «طرف مقابل، کشور نیست بلکه شرکت است که با آن معامله اقتصادی کردند نه اینکه به چین اجازه داده باشند که مثلا در مدت ١٠ سال از ٢٠٠ متر به پایین‌تر از عمق دریا برای او باشد. چنین کاری نکرده‌اند بلکه با شرکتی قرارداد بسته‌اند و گفته‌اند می‌تواند بیاید و مثلا در محدوده انحصاری اقتصادی ایران صیادی کند.

شاهرخ رمضان‌نژاد، رئیس مرکز روابط‌عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی هم با انتشار پستی در اینستاگرام به موضوع صیادی شناور‌های چینی در آب‌های ایران اشاره کرد. او در بخشی از پستش نوشت: «فانوس ماهیان گونه آبزی غیر خوراکی است که قبلا به دلایلی از جمله نداشتن تکنولوژی صید و... صید نمی‌شده، این گونه یکی از ذخایر دریایی دریای عمان است؛ بررسی مشترک ایران و فائو با کشتی تحقیقاتی فردوس مقادیر این گونه را ۲ میلیون و سیصد هزار تن تعیین کرده است.

شیلات ایران صید این‌گونه را برای تأمین خوراک صنعتی آبزی پروری که هم اکنون ٤٧٠ هزار تن تولید می‌شود و در حال گسترش است، به اجرا درآورده است. همه کشتی‌ها که از چینی‌ها به‌صورت نقد یا اجاره به شرط تملیک خریداری شده‌اند، متعلق به ایرانی‌ها و تحت مالکیت جمهوری اسلامی ایران ثبت شده‌اند و بخشی از نیرو‌های متخصص و کارگران ماهر برای این صید نیز همچنان برای کشتی‌های ایرانی کار می‌کنند.

درباره صنعت هوانوردی نیز در صورت خرید یا اجاره به شرط تملیک به همین منوال است. شاغلان صید فانوس ماهیان اعم از کسانی که در عرصه کشتی هستند و فعالیت‌های مرتبط، ۱۰ هزار نفر بوده که فقط ۳درصد شاغل در عرصه که ۲هزار نفرند، خارجی و عمدتا چینی هستند.

شیلات هم در این مورد ساکت نبود. معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران به ایلنا گفت: «حتی یک شناور چینی در آب‌های ایران حضور ندارد.» او هم مانند مسئولان وزارت جهاد کشاورزی به مسائل فنی موضوع و دلیل مشارکت شرکت‌های خارجی در صید برخی از انواع ماهی‌ها پرداخت.

منبع:روزنامه شهروند

انتهای پیام/

بالاخره چینی‌ها در دریای عمان چه می‌کنند؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اقتصادی خواندنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۳۲۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سخنگوی پنتاگون: ما خواهان تشدید تنش‌ها نیستیم

به گزارش قدس آنلاین، ژنرال پاتریک رایدر سخنگوی پنتاگون بدون اشاره به اینکه پاسخ تنبیهی تهران به رژیم صهیونیستی پس از تجاوزگری این رژیم علیه کنسولگری ایران در سوریه صورت گرفت، گفت: پاسخ به ایران یک تصمیم مستقل برای (رژیم) اسرائیل است و ما در ارتباط دائمی با آنها هستیم.

وی افزود: ما با (رژیم) اسرائیل و بقیه شرکای خود در تماس هستیم تا شاهد گسترش درگیری‌ها نباشیم.

رایدر ضمن تکرار دوباره مواضع حمایتی آمریکا از رژیم صهیونیستی، گفت: ما در دفاع از (رژیم) اسرائیل تردید نخواهیم کرد و برای محافظت از نیروهای خود در منطقه تلاش خواهیم کرد.

سخنگوی پنتاگون با بیان اینکه آنچه ایران انجام داد یک حمله بی‌سابقه و گسترده از داخل خاک ایران بود، اضافه کرد: ما بر همکاری با شرکای خود در منطقه تمرکز کردیم تا تنش‌ها به جنگ منطقه‌ای تبدیل نشود.

رایدر همچنین با اشاره به اینکه تنش‌ها در منطقه از زمان حمله حماس بالا بوده است، گفت: وزیر دفاع آمریکا یک سری تماس‌ها برای کاهش تنش‌ها انجام داد تا به سوی جنگ گسترده‌تر نرویم.

وی در ادامه با بیان اینکه وضعیت انسانی در غزه خطرناک است و ما در حال ارتباط با اسرائیلی‌ها درباره عملیات احتمالی در رفح هستیم، افزود: نشانه‌های اولیه درباره پاسخ اسرائیلی‌ها به درخواست‌های ما در مورد عملیات در رفح خوب است.

سخنگوی پنتاگون مدعی شد: حوثی‌ها (انصارالله یمن) کشتی های بیش از ۵۰ کشور را هدف قرار دادند و شهروندان کشورهایی را که درگیر جنگ غزه نبودند، کشتند و هم اکنون تنها هدف ما باز کردن کریدور دریای سرخ و تضمین امنیت ناوبری دریایی است.

گفتنی است؛ نیروهای مسلح یمن در ماه‌های گذشته در حمایت از مردم غزه، چند کشتی رژیم صهیونیستی یا کشتی‌های حامل کالا برای این رژیم را که در دریای سرخ، اقیانوس هند و تنگه باب‌المندب عازم سرزمین‌های اشغالی بودند، هدف قرار داده است.

نیروهای مسلح یمن متعهد شده‌اند تا زمانی که رژیم اسرائیل حملات خود به نوار غزه و کشتار مردم این منطقه را متوقف نکند، حملات به کشتی‌های این رژیم یا کشتی‌های عازم سرزمین‌های اشغالی و کشتی نیروهای ائتلاف حامی رژیم اسرائیل را در دریای سرخ ادامه خواهند داد.

آمریکا و انگلیس چند نوبت به بهانه صیانت از کشتیرانی بین‌المللی علیه مواضع نیروهای یمنی حمله کردند، اما این اقدامات به گواه کارشناسان بین‌المللی نتوانسته تا حملات علیه کشتی‌های وابسته به رژیم صهیونیستی در دریای سرخ را مهار و بازدارندگی ایجاد کند.

اتحادیه اروپا نیز یک ماموریت دریایی در دریای سرخ موسوم به «آسپیدس» تشکیل داده و مدعی شده که هدف از این عملیات، فقط دفاعی خواهد بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • بلومبرگ: کشتی بهشاد ایران از بیم حمله اسرائیل دریای سرخ را ترک کرد
  • تحویل خدمه هندی کشتی توقیفی در تنگه هرمز به کنسولگری هند
  • سخنگوی پنتاگون: ما خواهان تشدید تنش‌ها نیستیم
  • امداد و نجات جاسک ۲۱ خدمه نفتکش سریلانکایی را در دریای عمان نجات داد
  • حفاری زیر دریای عمان با ماشین حفاری دانش‌بنیان ایرانی
  • اسکورت کشتی‌های ایران تا دریای سرخ/ فرمانده نیروی دریایی ارتش: ناوشکن جماران با همه توان در خلیج عدن حضور دارد
  • نجات ۲۱ خدمه نفتکش سریلانکایی در دریای عمان
  • نجات ۲۱ خدمه نفتکش سریلانکایی ‌در دریای عمان ‌‌
  • اسکورت کشتی‌های ایران تا دریای سرخ
  • بیشینه بارش‌ها در ۵ استان کشور/ خلیج فارس و دریای عمان مواج است