Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مرکز مطالعات آموزش و پرورش بیان کرد: تعطیلی بدون برنامه‌ریزی پنجشنبه‌های مدارس، موجب کاهش اُفت تحصیلی دانش‌آموزان شد.

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، فرهاد کریمی در نشست خبری که صبح امروز در نمایشگاه دستاوردهای وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، گفت: پژوهشگاه وزارت آموزش و پرورش در سال 1383 از محل تجمیع پژوهشکده‌های تعلیم و تربیت تأسیس شد و در سال 1395 در ساختار سازمان پژوهش ادغام شد که در حال حاضر این پژوهشگاه دارای 40 عضو هیأت علمی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز مطالعات آموزش و پرورش افزود: این پژوهشگاه در کنار فعالیت‌های تحقیقاتی عهده‌دار کرسی‌های نظریه‌پردازی است.

کریمی با بیان اینکه در بخش سند تحول و تحولات در مدرسه 36 پژوهش اجرا شده و 25 پژوهش در دست اجرا است، یادآور شد: تلاش می‌کنیم به پژوهش‌ها رونق دهیم. هدف این است که پژوهش قدر ببیند و پژوهشگر در صدر بنشیند و باید پژوهش به کاربست تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر پژوهش دارای کیفیت نباشد هرگز در فرآیند اجرا موفق نمی‌شود.

رئیس مرکز مطالعات آموزش و پرورش با توجه به تصمیم پژوهشگاه برای پیوستن به پیمایش بین‌المللی تدریس و یادگیری یادآور شد: در ابتدا این مطالعه به صورت ملی اجرا می‌شود و بعد از آن به پژوهش بین‌المللی می‌پیوندیم.

کریمی با توجه به پژوهش‌هایی که تا کنون در پژوهشگاه انجام شده افزود: از دی ماه تا کنون 9 پژوهش تمام شده و در حال حاضر 30 پژوهش در دست اجرا داریم؛ 19 پژوهش در شوراهای مختلف نیز در دست بررسی است و 25 پژوهش در حال تدارکات پژوهشی است.

وی با بیان اینکه پژوهش‌ها در مرکز ما متقاضی محور است، خاطرنشان کرد: تلاش کرده‌ایم که نیاز و پاسخ تمام معاونت‌های وزارت آموزش و پرورش را از طریق پژوهش اعلام کنیم.

رئیس مرکز مطالعات آموزش و پرورش درباره چالش‌های مرکز مطالعات آموزش و پرورش بیان کرد: مهم‌ترین چالش ما عدم توجه بخش‌های مختلف به حوزه پژوهش است. متأسفانه برخی تصمیم‌گیران اصلی ما در حوزه اداری برای پژوهش جایگاه ویژه قائل نیستند به خصوص برای پژوهش‌های تعلیم و تربیت زیرا معتقدند پژوهش در این حوزه صرفاً یک اگر یک مرکز پژوهشی باشد کافی است.

کریمی با تأکیدبر اینکه باید به ماهیت تعلیم و تربیت توجه کنیم، یادآور شد: وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک فرآیند انسان‌ساز و جامعه‌ساز جایگاهی که باید در عرصه کشور را داشته باشد، ندارد.

مطالعه پژوهشی پیرامون طرح تعطیلی پنجشنبه‌ها

رئیس مرکز مطالعات آموزش و پرورش در ادامه در پاسخ به سؤال خبرنگار آنا مبنی‌بر اینکه آیا تاکنون پژوهشی در خصوص اثرات تعطیلی پنجشنبه‌ها انجام شده است یاخیر، گفت: در گذشته کارهایی انجام شده است که بیشتر از ذی‌نفعان نظرسنجی انجام شده بود در واقع در گذشته از دانش‌آموزان، معلم‌ها و خانواده‌ها نظرسنجی در خصوص تعطیلی صورت گرفته بود و نتایجی نیز ارائه شد؛ اما این در حالی است که ما معتقدیم برای تصمیم‌گیری در خصوص برخی موضوعات تعلیم و تربیت نمی‌توانیم نظرسنجی انجام دهیم زیرا موضوعاتی مانند ساعات آموزشی و حجم موضوعات آموزشی از جمله موضوعات مهمی در این حوزه است که به جای نظرسنجی نیاز به پژوهش دارد.

وی با بیان اینکه نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد تعطیلی پنجشنبه‌های مدارس موجب اُفت آموزشی شده است، گفت: تعطیلی پنجشنبه‌ها و کاهش ساعت آموزشی دانش‌آموزان، تصمیمی بود که به یک‌باره اجرا شد و هیچ تدبیری برای این تعطیلات انجام نشد. ما باید با برنامه‌ریزی، درصورت کاهش ساعت آموزشی، برنامه مناسبی را برای پنجشنبه‌ها در نظر می‌گرفتیم تا دچار اُفت تحصیلی نشویم.

انتهای پیام/4038/

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۴۹۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمان آغاز سال تحصیلی 1403 مشخص شد | امسال مدارس کی باز می‌شوند؟

تغییر تقویم آموزشی مدارس در دستور کار دولت و مجلس قرار دارد.

این طرح با پیشنهاد ۲۶ نماینده تدوین شده و در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مصوب شده است و هم اکنون در نوبت بررسی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرار دارد.

طبق گفته‌های مهدی یزدان‌پناه؛ معاون حقوقی و مجلس سازمان اداری و استخدامی قرار است با توجه به شرایط اقلیمی و البته مجوز مجلس، تقویم آموزشی مدارس در اختیار دولت قرار بگیرد بر این اساس برای استان‌های سردسیر همچون آذربایجان غربی و شرقی، کردستان و زنجان آغاز سال تحصیلی از ۱۰ شهریور و برای مناطق گرمسیر کشور از ۱۰ مهر باشد.

به اذعان کارشناسان یکی از نگرانی‌ها این است که طبق این طرح، تقویم آموزشی در تمام مناطق کشور دستخوش تغییر شود و در استان‌هایی همچون تهران، البرز، مازندران و ... سال تحصیلی از ۱۰ شهریور آغاز شود، این موضوع دهه ۷۰ هم تجربه شد که با موفقیت همراه نبود و در نهایت با ورود مجلس، آغاز سال تحصیلی از اول مهر به عنوان قانون مصوب شد.

بر اساس این گزارش، موسی‌الرضا کفاش؛ معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش درباره این طرح گفته است: طرحی که نمایندگان مجلس ارائه کردند و در شورای‌عالی آموزش و پرورش بررسی و تأیید شد، چندین بند دارد که در یک بند به زمان آغاز و پایان سال تحصیلی اشاره می‌کند همچنین اختیاراتی به شورای‌عالی آموزش و پرورش استان‌ها، مناطق آموزش و پرورش و مدارس برای تصمیم‌گیری درباره شناور شدن آغاز و پایان سال تحصیلی، برنامه هفتگی و تعطیلات فصلی ارائه می‌کند.

امسال مدارس از شهریور باز می‌شوند؟

وی در پاسخ به این پرسش که «آیا در ۱۴۰۳ زمان آغاز سال تحصیلی از شهریورماه است؟» افزود: این طرح فعلاً در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصویب شده است و باید در صحن علنی مجلس نیز تصویب شود بنابراین فعلاً نمی‌توانیم بگویم که زمان بازگشایی مدارس تغییر کرده است.

منبع: تسنیم

tags # دانش آموزان سایر اخبار آیا انسان می‌تواند در فضا تولید مثل کند؟ | رابطه جنسی و زایمان در فضا چگونه است؟ چرا نئاندرتال‌ها محتویات معده حیوانات را می‌خوردند؟ (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • تمامی مدارس بهشهر تک نوبته هستند
  • طرح جدید آموزش و پرورش ؛ کدام مدارس از 10 شهریور باز می شوند ؟
  • فعالیت کلاس‌های درس مدارس خوزستان تا روز آخر
  • امسال مدارس از شهریور باز می‌شوند؟
  • زمان آغاز سال تحصیلی 1403 مشخص شد | امسال مدارس کی باز می‌شوند؟
  • قیچی قسمتی از لباس دانش‌آموزان دریکی از مدارس دلگان
  • سومین چمن مصنوعی مدارس استثنایی کردستان بهره‌برداری می‌شود
  • پویش سپاس از معلم در ۴۸ واحد آموزشی خوانسار
  • نتایج آزمون استخدامی آموزش و پرورش به‌زودی اعلام می‌شود
  • اجرای طرح ارتقای سلامت دهان و دندان در مدارس عشایری کشور