Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@03:50:04 GMT

قضای حاجت در فضا چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۵۷۱۷۷

قضای حاجت در فضا چگونه است؟

یکی از موضوعات جالبی که همواره ذهن دوستداران اخبار فضا را به خود جلب می‌کند نحوه پاسخگویی فضانوردان به نیازهای طبیعی بدنشان از جمله خوردن، خوابیدن و توالت رفتن در شرایط بی‌وزنی است!

به گزارش ایسنا؛ آلن شپرد نخستین فضانورد آمریکا پرواز تاریخی خود را در سال 1961 در ناو مرکوری "فریدوم-7" انجام داد. این سفر تنها حدود 15 دقیقه به طول انجامید، اما برای آماده‌سازی و رفع مشکلات فنی سفینه‌اش او مجبور شد 5 ساعت در سفینه منتظر پرتاب بماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه او بسیار صبور بود و پوشک پنبه‌ای خاصی با قدرت جذب بالا هم پیش‌بینی شده بود اما سرانجام مرکز هدایت پرواز صدای شپرد را شنیدند که می‌گفت: "بچه ها، من باید خودم را تمیز کنم!" اما کاری نمی‌شد برای او انجام داد.

در مراحل بعد و زمانی که پروازهای فضایی هنوز طولانی نشده بود کارشناسان وسیله‌ای ابداع کردند که شامل لوله لاستیکی، یک شیر، یک گیره و یک کیسه برای جمع‌آوری ادرار می‌شد. البته این ابداع کاملا فضانوردان را راضی نمی‌کرد زیرا گاهی اوقات نشتی داشت.

در ماموریت جمینی در دهه 1960 از پوشک‌هایی استفاده شد که به سادگی بسته‌بندی می‌شد و فضانورد بعد از "پایان کار" آنها را در کیسه‌های مخصوص بسته‌بندی و به بیرون پرتاب می‌کردند. از آنجایی که این وظیفه ناخوشایند بود و به زمان نیاز داشت باز هم فضانوردان سعی می‌کردند قبل از سفر از غذاهایی استفاده کنند که آنها را در جریان پرواز فضایی کمتر مجبور به این بسته‌بندی بکند! ضمن آنکه این بسته‌بندی همیشه موفقیت آمیز نبود و امکان داشت بخشی ار ادرار یا مدفوع رها شود و فضانورد متوجه نباشد.

ناسا برای فضانوردان "آپولو" از روشی به اسم "سیستم مهار دفع مدفوع" استفاده کرد، زیرا امکان بیرون انداختن کیسه‌ها به خارج از سفینه فضایی غیرممکن بود که شامل یک "جفت شورت با لایه‌های مواد جذب" می‌شد. چیزی شبیه به شلوار شرکت‌کنندگان در مسابقات دوچرخه‌سواری با درجه جذب بالای ادرار که خیال فضانوردان را برای مشکل ادرار در هنگام پرتاب و در فضا راحت کرد و اما در هر حال برای مدفوع و بسته‌بندی این "پوشک" همچنان مشکل وجود داشت. در جریان ماموریت آپولو 10 در سال 1969 مرکز هدایت پرواز صدای فریاد توماس استفورد را شنید که می‌گفت: "یک دستمال به من بدهید. یک تکه مدفوع در سفینه هوا شنا می‌کند. جان یانگ این کار تو نیست؟" و بعد صدای یانگ را که پاسخ داد: "نه من این کار را نکردم این چیز مال من نیست!".

شاتل فضایی با یک توالت به ارزش 50 هزار دلار مجهز شده بود که سیستم جمع آوری زباله نامیده می‌شد. البته استفاده از آن آسان نبود. محل نشیمن‌گاه کمتر از 10 سانتی‌متر قطر داشت یعنی حدود یک چهارم اندازه سوراخ معمولی توالت. به همین دلیل فضانوردان باید برای استفاده از این توالت روی زمین آموزش می دیدند! و در برخی از آزمایش‌ها حتی یک دوربین مخصوص زیر محل نشستن وجود داشت تا بتوانند هدف خود را کامل پیدا کنند! فضانورد مایک ماسیمینو می‌گفت: نشستن بر روی چنین "کاسه توالت" مانند دوچرخه‌سواری در یک هلیکوپتر بود. با وجود تمام این تلاش‌ها، به نظر نمی‌رسد که معضل "توالت فضایی" در آینده نزدیک حل شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام توالت فضا ناسا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۷۱۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،  از زمانی که بسته بندی‌های پلاستیکی جای کاغذ و شیشه را گرفت معضل آلوگی‌های غذایی آغاز شد.

ظروف یکبار مصرف و استفاده از پلاستیک در بسته بندی غذایی موجب سمی شدن محصولات غذایی می‌شود که در طولانی مدت موجب آلودگی محیط زیست انسانی و جانوری و طبیعی خواهد شد.

در راستای پاکسازی و حفظ منابع طبیعی با کارشناسان محیط زیست همچون دکتر تجریشی، کلانتری و معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست صحبت‌هایی انجام شده و همچنین با شرکت‌هایی که سعی در جمع آوری پلاستیک و استفاده از بسته بندی‌های پارچه ای، شیشه‌ای و کاغذی را دارند آشنا می‌شویم.
این مستند ۵۵ دقیقه‌ای به همت شبکه مستند سیما تولید شده و پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ساعت ۱۹:۳۰ از شبکه مستند پخش می‌شود و باز پخش آن جمعه ساعت ۱۰ خواهد بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • فضانوردان چینی پس از ۶ ماه به زمین بازگشتند
  • آماده پرتاب ماهواره برای دیگر کشورها هستیم/ پایگاه جدید فضایی ایران در چابهار دسترسی به مدارهای متوعی را فراهم می‌کند
  • زندانیان شاغل در روز کارگر هدیه گرفتند
  • زارع‌پور: بسته اینترنتی ۳۰ گیگابایتی برای معلمان فعال می‌شود
  • بسته هدیه اینترنت ۳۰ گیگا بایتی دولت به معلمان+ جزئیات
  • فضانوردان چین به زمین بازگشتند
  • راهنمای خرید، چاپ لیبل فوری ارزان 1 روزه از کجا ؟
  • انواع دستگاه بسته بندی و ماشین آلات بسته بندی صنعتی
  • بازدید مدیران صدای رسانه ملی از طرحهای عمرانی حرم رضوی