Web Analytics Made Easy - Statcounter

خرداد:عضو انجمن قطعه سازان می‌گوید: بسیاری از قطعه‌ساز‌ها که برای پژو و رنو سرمایه‌گذاری کرده بودند با خروج آن‌ها از قرارداد‌ها متحمل زیان زیادی شده‌اند و بانک‌ها نیز از سوی دیگر فشار مضاعف به آن‌ها وارد کرده است.
به گزارش خرداد به نقل از رویداد 24 ،جدول قیمت خودرو‌های داخلی این روز‌ها بسیار عجیب و غربیب تغییر می‌کند و نوسان بازار خودرو هم دست کمی از بازار طلا و دلار ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز گذشته قیمت پراید ۱۱۱ به ۴۰ میلیون تومان و قیمت پژو پارس اتومات تا مرز ۱۰۰ میلیون تومان نزدیک شد و این سوال پیش آمد که گران شدن ۲ برابر و نیم قیمت خودرو‌های داخلی در یک ماه گذشته از چه منطقی پیروی می‌کند و آیا ناظری بر روند گرانی هر روزه قیمت‌های خودرو وجود ندارد؟ درکنار افزایش‌های نجومی قیمت‌ها، کمبود قطعات خودرو و عدم تحویل خودرو‌ها به مردم به بهانه نبود قطعات موضوع تازه‌ای است که صبر خریداران را که درانتظار سود مابه التفاوت خرید و فروش هستند را به لب آورده است.

علت تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار چیست؟

بهرام شهریاری عضو سابق انجمن قطعه سازان به رویداد۲۴ می‌گوید:علت تفاوت قیمت خودرو از کارخانه تا بازار به این دلیل است که تعادل عرضه و تقاضا دراین بازار به هم خورده شده است و با عرضه کم حتی با وجود قیمت‌های بالا هم تقاضا برای خرید زیاد باشد علت این امر دلایل مختلفی دارد که یکی از آن به قیمت مواد اولیه، هزینه دستمزد و هزینه‌های مالی برمی گردد که مجموع این عوامل تعیین کننده قیمت خودرو است بنابراین اگر به این عوامل توجهی نداشته باشیم کاربیهوده و فرسایشی انجام داده‌ایم.

زنجیره تامین از حالت عادی خارج شده است

این قطعه‌ساز گفته است: صنعت خودرو درحوزه‌های مختلف نظیر ماشین آلات و تجهیزات، قطعات و حتی مواد اولیه درگیر بی‌ثباتی نرخ ارز شده است و همین تفاوت نرخ ارز شوکی به بازار وارد کرد که باعث شد زنجیره تامین از حالت عادی خارج شده و دچار نوسان شود و به اصطلاح «حالت شلنگی» پیدا کرده است به این معنی که یک تکان به آن موج سینوس بلندی در ادامه دیگر طیف خواهد شد که نظیر این اتفاق در اقتصاد ما رخ داد و به دنبال نوسان نرخ ارز بسیاری از بازار‌ها دچار شوک شدند.

۳ واکنش خودروسازان به تغییر نرخ ارز

اوبیان کرد: به دنبال تغییر نرخ ارزخودروسازان ۳ واکنش مختلف نشان دادند برخی‌ها در لاک دفاعی خود فرو رفتند؛ برخی دیگر اقدام به احتکار کردند چرا که بی‌خبر از فردا بودند. واکنش گروه سوم هم این بود که به دلیل عدم دسترسی به مواد اولیه در روند تولید توقف ایجاد کردند.

شهریاری می‌گوید: بخشی از مواد اولیه صنعت خودروسازی از خارج تامین می‌شد. بخشی دیگر به واسطه گران شدن نسبی هزینه‌های حمل ونقل همگی دست به دست هم دادند تا قطعه‌سازان را زمین گیر کنند و تاحدی هم موفق شدند.

خروج پژو و رنو بسیاری از سرمایه‌های قطعه سازان را نابود کرد این فعال صنعت خودروسازی از زیان بسیار زیاد خودروساز‌ها درچند ماه گذشته خبر داد و گفت: بسیاری از قطعه‌ساز‌ها که برای پژو و رنو سرمایه‌گذاری کرده بودند با خروج آن‌ها از قرارداد‌ها متحمل زیان زیادی شده‌اند و بانک‌ها نیز از سوی دیگر فشار مضاعف به آن‌ها وارد کرده است و به طورکلی به ایجاد فضای بی ثباتی دراقتصاد دامن زده است.

او در پاسخ به سوال علت بالا رفتن روزانه قیمت خودرو‌های داخلی گفت: در مملکتی زندگی می‌کنیم که قیمت کالا‌های اساسی هرروز تغییر می‌کند. خودرو نیز از کالای سرمایه‌ای فاصله گرفته و جزء کالای مصرفی شده است و وضعیتی مشابه دارند و هرروز قیمت‌های جدیدی را تجربه می‌کند.

خودروساز‌ها از چه طریق کسب درآمد می‌کنند؟ شهریاری نسبت به بدهی خودروساز‌ها به قطعه‌سازان واکنش نشان داد و گفت: متاسفانه بسیای از خودروسازان که هم بدهکاربه نظام بانکی و هم به قطعه‌سازان هستند با روش‌های نامناسب به قشر قطعه‌سازان ضربه وارد می‌کند به طوریکه با ارائه قعطه به خودروساز محصول را تولید کرده، اما پول را در حساب خود بلوکه کرده و پس از گذشت یک سال که حتی سود هم به آن تعلق گرفت اقدام به بازگشت پول به قطعه‌سازان نمی‌کنند و این گونه است که خودروساز‌ها بخش زیادی از سرمایه‌های خود را به راحتی از قطعه سازان و پیش فروش کسب می‌کنند.

۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی خودروسازان به قطعه‌ساز‌ان دارند

این فعال اقتصادی تاکید کرد: درحال حاضر بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان بدهی خودروساز‌ها به قطعه‌سازان است و آن‌ها سرمایه درگردش را در سرمایه ثابت محبوس کرده و از آنجایی که تشکیلات اغلب خودروساز‌ها از نوع دولتی بوده و هزینه‌های زیادی در آن جاری است لذا جریان نقدینگی را می‌تواند به خطر بزرگی بیندازد. برچسب ها: پژو ، رنو ، قطعه‌سازان

منبع: خرداد

کلیدواژه: پژو رنو قطعه سازان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۵۹۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

به گزارش بورس تابناک به نقل از نبض بورس، روز معاملاتی گذشته برخی سهامداران درصدی (عمده) به شرکت‌ها ورود و برخی از شرکت‌ها خارج شدند. در این مطلب قصد داریم به معرفی این ورود و خروج‌ها بپردازیم. نکته مهم ورود و خروج سهامداران درصدی این بود که در روز معاملاتی گذشته بانک سپه از فهرست سهامداران عمده چند نماد از جمله فاذر خارج شد.  ادامه این خبر را لطفا در لینک زیر بخوانید : https://nabzebourse.com/000Iyx

دیگر خبرها

  • ورود و خروج سهامداران درصدی ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز 11 اردیبهشت 1403
  • قیمت روز انواع خودرو در بازار آزاد +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو در بازار آزاد سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه
  • قیمت خودرو امروز 10 اردیبهشت 1403
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • پتانسیل بازار آفریقا برای خودروهای اقتصادی سایپا
  • متقاضیان خودرو دست نگه دارند
  • قیمت عجیب حواله‌های خودرو جانبازی؛ 12 میلیارد ناقابل!