Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-29@14:52:34 GMT

۸ غذای پر نمک (سدیم) و جایگزین مناسب آن‌ها

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۶۱۲۷۰

۸ غذای پر نمک (سدیم) و جایگزین مناسب آن‌ها

 
به طور متوسط، بزرگسالان در روز حدود ۳۴۰۰ میلی‌گرم سدیم مصرف می‌کنند. خیلی بیشتر از مقدار پیشنهادی که حدود ۲۳۰۰ میلی‌گرم در روز است.
در ادامه قصد داریم به ۱۰ نوع غذا که نمک آن‌ها ۴۰ درصد بیشتر از مقدار پیشنهادی روزانه است اشاره کنیم و چند ایده خوب برای جایگزین کردن این غذا‌ها به شما آموزش دهیم:

۱- نان
این محصول در بالای لیست ما قرار دارد، نه به این دلیل که نان پر نمک است (یک تکه کوچک نان حاوی ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلی‌گرم سدیم است)، بلکه به این دلیل که ما روزانه مقدار زیادی نان مصرف می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جایگزین هوشمندانه: اگر احساس می‌کنید نان‌های نانوایی محل شما پر نمک است به جای آن می‌توانید یک کاسه بلغور جو دوسر را با مقدار بسیار کمی نمک مخلوط کنید. همچنین می‌توانید هنگام شام به جای خوردن نان از انواع دانه‌ها و غلات مانند جو و برنج قهوه‌ای استفاده کنید.

۲- پیتزا
تمام مواد تشکیل دهنده پیتزا شامل نان پیتزا، پنیر، سس پیتزا و مخصوصا سوسیس و کالباس، همگی حاوی مقدار زیادی نمک هستند.

جایگزین هوشمندانه: بهترین روش، تهیه پیتزای خانگی با استفاده از نان کم نمک، سس کم نمک (که می‌توانید به راحتی با مقداری رب گوجه و سرکه و ادویه‌جات آن را در خانه درست کنید)، گوشت به جای سوسیس و کالباس، پنیر سبک‌تر و در بالای آن مقداری فلفل دلمه‌ای، قارچ، یا هر سبزیجاتی که دوست دارید.

۳- ساندویچ‌ها
مانند پیتزا، بیشتر ساندویچ‌ها نیز حاوی مواد شور (نان، پنیر، و گوشت‌های فرآوری شده پر نمک) است.

جایگزیزن هوشمندانه: ساندویچ خود را با انواع سبزیجات مانند گوجه، کلم و کاهو پر کنید. همچنین سعی کنید کمتر از پنیر پیتزا (به دلیل نمک و چربی زیاد آن) استفاده کنید.

۴- گوشت‌های فرآوری شده
این نوع گوشت‌ها شامل بیکن، ژامبون، سوسیس، سالامی، هات داگ و … می‌باشند که نه تنها پر از کلرید سدیم (نمک) بلکه حاوی نیترات سدیم (به عنوان یک نگهدارنده) هستند که همین امر میزان سدیم این نوع گوشت‌ها را افزایش می‌دهد.

جایگزین هوشمندانه: می‌توانید به جای استفاده از سوسیس و کالباس مقداری گوشت مرغ یا بوقلمون کباب کنید و با انواع سبزیجات در ساندویچ خود بگذارید.

۵- سوپ‌های کنسروی
برخی از سوپ‌های کنسروی حاوی ۹۴۰ میلی‌گرم سدیم هستند.

جایگزین هوشمندانه: بهترین روش، درست کردن یک سوپ مغذی خانگی با جو، انواع سبزیجات، مقداری گوشت مرغ، گوجه و جعفری با نمک متعادل است.

۶- تنقلات
شامل چیپس و پفک، پاپ کورن، چوب شور و کیک‌ها و شیرینی‌ها است که همه این‌ها حاوی مقدار زیادی نمک هستند.

جایگزین هوشمندانه: اگر وقت درست کردن چنین تنقلاتی را در خانه ندارید، سعی کنید نوع‌های کم نمک این تنقلات را انتخاب کنید.

۷- کنتاکی و مرغ‌های سوخاری
این پروتئین‌های محبوب اغلب در آشپزخانه‌های تجاری آماده می‌شوند، بدین معنی که به آن‌ها مقدار زیادی نمک اضافه شده است. معمولا این نوع مرغ‌های سوخاری که در رستوران‌ها طبخ می‌شوند ۴ برابر مرغی که در خانه طبخ می‌شود نمک دارند.

جایگزین هوشمندانه: مقداری سینه مرغ بردارید و با انواع سبزیجات و نمک کم بپزید یا کباب کنید.

۸- پنیر
پنیر در بازار گونه‌های مختلفی دارد. برخی از این گونه‌ها حاوی مقدار زیادی نمک هستند؛ بنابراین هنگام خرید بهتر است برچسب روی پنیر را بررسی کنید. برای مثال پنیر تبریز و پنیز فتا یکی از انواع پر نمک‌ترین پنیر‌ها هستند. پنیر بز و پنیر ریکوتا نیز مقدار سدیم کمتری دارند.

جایگزین هوشمندانه: سعی کنید هنگام خرید، یک پنیر کم سدیم انتخاب کنید. پنیر بز، پنیر ریکوتا و شاید پنیر پارمیزان بتوانند جایگزین‌های خوبی باشند.   منبع: فوت و فن 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: سدیم نمک نمک سلامت فشار خون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۶۱۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ دیپلماسی انرژی فعال برای کشورهای دارنده منابع نفت و گاز از اهمیت بالایی برخوردار است. به ویژه، کشور ما که به لحاظ ژئوپولتیک وضعیت خوبی دارد و می تواند به عنوان هاب گازی منطقه عمل کند، دیپلماسی برایش اهمیت دارد.

وزارت نفت سیاست های فعالی را در زمینه حل و فصل مشکلات گازی مان با ترکمنستان و از سرگیری سوآپ گاز از این کشور، رفع مشکلات سیاسی با عراق و ترکیه و ادامه صادرات گاز به آن ها و رایزنی برای احیای خط لوله صلح (ایران-پاکستان-هند) به اجرا گذاشته است.

به زعم کارشناسان، این سیاست ها می تواند زمینه ساز برعهده گرفتن نقش موثرتر کشورمان در مراودات گازی منطقه باشد و منافع مان را برآورده کند. به ویژه خط لوله صلح می تواند انحصار روسیه را در صادرات گاز به شرق آسیا بشکند.

اگر بتوانیم با سیاست های فعال نقش موثری در زمینه انتقال گاز در منطقه برعهده بگیریم، تبدیل به هاب گازی منطقه می شویم و این امر منابع اقتصادی، سیاسی و امنیتی بالایی برایمان دارد.

نظرات امین نوربخش، کارشناس انرژی را در ادامه می خوانید.

نوربخش در گفتگو با تابناک اقتصادی در خصوص دیپلماسی فعال انرژی که در دولت سیزدهم در منطقه به اجرا گذاشته است، تصریح کرد: اقدامات خوبی در حال انجام است. به طور مثال، پیگیری موضوع سوآپ گاز از ترکمنستان اقدام مثبتی است و باید ادامه یابد. از نظر بنده، ما باید موضوع ادعاهای ترکمنستان از ایران در زمینه مطالبات گازی اش را مسکوت بگذاریم و همچنان به سوآپ گاز از این کشور ادامه دهیم و این موضوع را در کنار آن و از طریق مسالمت آمیز پیگیری کنیم.

وی ادامه داد: مراودات گازی خود را با ترکمنستان نباید به تعیین تکلیف مطالبات ادعایی عشق آباد در خصوص طلب گازی از کشورمان موکول کنیم. اقدامات وزارت نفت در خصوص حل و فصل مشکلات مربوط به این موضوع را مثبت می دانم و باید ادامه یابد.

این کارشناس انرژی توضیح داد: ترکمنستان یکی از بزرگ ترین دارندگان منابع گازی است و با توجه به موقعیت جغرافیایی اش که محصور در خشکی است، به کشور واسطی برای انتقال گاز نیاز دارد. ما نباید به سوآپ صرف از ترکمنستان بسنده کنیم. خوب است که وزارت نفت تلاشش را در راستای واردات بخشی از گاز ترکمنستان و صادرات آن نیز به کار بگیرد.

نوربخش گفت: پیگیری موضوع خط لوله صلح ایران-پاکستان را توسط وزارت نفت مثبت می بینم. این اقدام خوبی است که به اجرا گذاشته ایم. خبرهایی هم منتشر شده است مبنی بر اینکه اسلام آباد تمایل خود را به تکمیل این خط لوله در خاک پاکستان مطرح کرده است. خوب است که به فکر استفاده حداکثری از فرصت پیش آمده هستیم و رایزنی ها را در این خصوص با اسلام آباد شروع کرده ایم. حتی شاید در شرایط فعلی ایجاد شده بعد از جنگ اوکراین، بتوان با رایزنی روس‌ها و مشارکت آن‌ها در صادرات گاز، هند را هم مجددا وارد این پروژه کرد.

وی ادامه داد: هر چقدر مراودات ما در زمینه گازی با همسایگان و کشورهای منطقه بیشتر شود، وابستگی آن ها به ما افزایش می یابد و جایگاه مان در منطقه تقویت می شود. با توجه به این مسائل، احتمالاً گسترش روابط تهران و اسلام آباد در حوزه انرژی با مخالفت واشنگتن مواجه می شود. اما اگر توافقات بین سران دو کشور در سطوح بالای سیاسی صورت بگیرد، مسئله قابل حل و فصل است. اگر لازم شد در ارتباط با پاکستان می توانیم از گزینه شکایت در دادگاه های بین المللی استفاده کنیم. البته الان فضا مثبت است و می توانیم از طریق مذاکره موضوع را پیش ببریم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: پاکستان با قطعی های گسترده برق روبروست و ال ان جی وارداتی اش بسیار گران تمام می شود. به همین دلیل به واردات گاز از ایران احتیاج دارد. با پیگیری موضوع در سطوح بالای سیاسی می توانیم بستری برای افزایش مراودات خودمان با پاکستان در حوزه انرژی ایجاد کنیم.

 

دیگر خبرها

  • 2 روش هوشمندانه برای ساخت شیرآب و شیر حمام با لوله PVC (فیلم)
  • هفته پر بارش برای حوضه‌ی مند،کاریان و خنج
  • این پنیر چربی‌های شکم را آب می‌کند!
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه حوزه انرژی، توسعه درآمدهای ارزی کشور در شرایط تحریم را میسر کرد
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • «کرایی مرغ» یک غذای مجلسی که باید امتحانش کنی
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • قیمت غذای محبوب ایرانی‌ها نجومی شد (اینفوگرافی)
  • کشف غذای سگ و گربه قاچاق در خوی 
  • سیاست‌گذاری هوشمندانه ایران در جهت فعال شدن بند جریمه در صورت عدم اتصال کامل خط لوله صلح در پاکستان