Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-02@13:08:48 GMT

پذیرایی از مقامات رسمی با غذای سنتی

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۶۲۶۱۲

پذیرایی از مقامات رسمی با غذای سنتی

قروت نوعی کشک به رنگ تیره است که مردم خراسان جنوبی، از آن به عنوان یکی از غذاهای محلی و مقوی استفاده می‌کنند.


بعد از برگزاری سفره بنفش بیرجندی به همت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و  گردشگری خراسان جنوبی، دانش فرهنگ غذای محلی قروت  خراسان جنوبی در فهرست میراث کشور ثبت شد.


پذیرایی از مقامات رسمی با غذای سنتی ---


امروزه قروت با هویت جمعی خراسان جنوبی آمیخته شده، به طوری که وقتی فردی ازمقامات رسمی به بیرجند  سفر  می‌کند، قروت هم در کنار غذاهای دیگر سرو می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این غذا ابتدا به صورت جامد یا پودر تهیه شده سپس بعد از حل شدن مواد آن در آب عصاره ای بنفش رنگ حاصل می شود که آنرا به 2 حالت مصرف می کنند یا می جوشانند و یا به صورت سرد مصرف می کنند.
برای تهیه آن بصورت گرم باید مقداری پیاز یا سیر سرخ شده را با کمی نمک، فلفل سیاه و دارچین مخلوط کرده و بعد از آن قروت را به آن اضافه کرد، سپس آن را بر روی حرارت گذاشت.
نکته قابل توجه آن است که قبل از آنکه به جوش بیاید از روی حرارت باید بر داشته شود که بدین صورت آماده سرو است.   قروت گرم را نیز گاهی با بادمجان، سیب زمینی، کدو و سبزیجات پخته مثل اسفناج هم می توان میل کرد.

تاثیر غذای محلی بر فرهنگ  ---


«سید احمد برآبادی» مسئول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی  در این زمینه گفت: تأثیر غذا و فرهنگ یک رابطه 2 سویه است، همان گونه که محیط و فرهنگ باعث شکل‌گیری این نوع غذای محلی می‌شود غذای محلی هم بر فرهنگ تأثیرگذار است.

وی افزود: نمادگرایی غذای محلی قروت در ادبیات شفاهی، تأثیر آن بر زبان و استفاده از واژگان غذایی در موارد غیرغذایی از جمله مباحثی هستند که در فرهنگ خراسان جنوبی وجود دارد .
مسؤول حوزه پژوهش و مطالعات اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی اظهار داشت: قروت از جمله غذاهایی است که از فرآورده‌های دامی تهیه می‌شود و رنگ بنفش و زیبای آن نظر هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۶۲۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند

محمد حسین زاده مدیرکل فرخنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می‌توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می‌رود، بیم آن است که در آینده‌ای نزدیک، نسل‌های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه‌های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می‌شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی‌های گرانقدر دعوت می‌کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع‌های تجاری و یا واحد‌های مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی اضافه کرد: راه‌های ارتباطی از بستر‌های مختلف برای دریافت گزارش‌های مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi‌ می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • روش تهیه ترشی سیر به روش سنتی آذربایجانی
  • سفر یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • سفره یک روزه طلاب خراسان جنوبی به بافت تاریخی خوسف/شکوه معماری
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • طرز تهیه یک غذای محلی خوشمزه با دم گاو (فیلم)
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • پانی پوری ؛ غذای سنتی خیابانی در هند با رعایت کامل بهداشت! (فیلم)
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • معرفی دو زنجیره ارزش گردشگری خراسان رضوی در نمایشگاه صادراتی تهران