Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر آموزش و پرورش گفته است که یک سوم مدارس در معرض خطر آوار و فرو ریختگی قرار دارند. آفتاب‌‌نیوز : سیدمحمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش با حضور در جلسه امروز (سه شنبه، 6 شهریورماه) کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با موضوع استیضاح وی به سوالات نمایندگان در این رابطه پاسخ داد. همچنین پس از پایان جلسه نمایندگان از پاسخ‌های وی قانع نشده و قرار شد؛ طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش به هیئت رئیسه مجلس ارجاع شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بنابراین گزارش بطحایی با بیان اینکه یک سوم مدارس در معرض خطر آوار و فرو ریختگی قرار دارند، گفت: با این وجود من مجری اعتباراتی هستم که به آموزش و پرورش داده می شود، علیرغم کمبود بودجه، تمام تلاش خود را برای کاهش مشکلات در این حوزه می‌کنیم.
وی ادامه داد: در برنامه ششم توسعه 3 میلیارد تومان از صندوق ذخیره ارزی برای بازسازی و نوسازی مدارس پیش بینی شده است اما صندوق ذخیره پولی ندارد که در اختیار آموزش و پرورش قرار دهد این درحالی است که در دو مرحله مذاکراتی انجام داده‌ام تا این بودجه به جای صندوق ذخیره از حساب توسعه ملی برداشته شود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در رابطه با واگذاری اماکن بلااستفاده آموزش و پرورش به بخش خصوصی، اظهار داشت: بند 5 تبصره 9 قانون برنامه بودجه سال 97 این اجازه را داده است که ساختمان‌ها و اماکن بلااستفاده واگذار شوند اما آیین‌نامه آن هفته گذشته در دولت تصویب و احتمالاً هفته آینده ابلاغ می شود.
بطحایی با پذیرش اینکه هزینه‌های سرمایشی و گرمایشی مدارس بسیار بالا است در خصوص این سوال نمایندگان مبنی بر اینکه وزارتخانه آموزش و پرورش عملا دانشگاه فرهنگیان را تضعیف کرده است، توضیح داد: دانشگاه فرهنگیان تا پیش از سال 96 در شیب پذیرش دانشجو افتاده بود اما برای نخستین بار پس از تصدی اینجانب بر وزارتخانه این دانشگاه صاحب رئیس شد و تا قبل از این با سرپرست اداره می شد و این نشان از توجه به رونق این دانشگاه دارد.
وی همچنین حضور مقام معظم رهبری در دانشگاه فرهنگیان را افتخار بزرگی برای جامعه فرهنگیان و وزارتخانه آموزش و پرورش دانست و گفت: رهنمودهای معظم له در این دیدار ثمرات بسیاری برای ما داشته است، ضمن آنکه تاکنون پیشرفت‌های خوبی در رشد و رونق این دانشگاه صورت گرفته است به عنوان مثال 600 ردیف هیئت علمی برای سال جاری را در اختیار گرفته‌ایم.
بطحایی با اشاره به اینکه هیئت امنای دانشگاه فرهنگیان طی یک سال گذشته با برگزاری 3 جلسه، 17 مصوبه را به تصویب رسانده اند، اضافه کرد: 52 هزار دانشجو در سال 97 وارد این دانشگاه شده اند در حالی که این رقم طی سال 92 حدود 42 هزار دانشجو بود، همچنین برای نخستین بار توانستیم 25 هزار ردیف استخدامی از سازمان استخدامی کشور دریافت کرده تا مشکل کمبود نیرو حل شود.
وزیر آموزش و پرورش با یادآوری اینکه برای نخستین بار در دوران وزارتش دانشجویانی که از طریق ماده 28 وارد دانشگاه فرهنگیان شده اند به جای گذراندن دوره آموزشی 2 تا 3 ماهه یک سال آموزش خواهند دید، تاکید کرد: علیرغم اینکه به حضور این دانشجویان برای مهر امسال بسیار نیاز داشتیم اما این سختی را پذیرفته تا نیروهایی قوی و کاربلد تربیت کنیم.
بطحایی همچنین در رابطه با اینکه دانش آموزان چقدر نسبت به گذشته متدین، خلاق و با نشاط شده اند، گفت: اندازه گرفتن کم و کیف تدین طی دو سال امکان پذیر نیست بلکه باید در لوای برنامه های اجرا شده به درک این مهم رسید.
وی مهمترین برنامه آموزش و پرورش را از آغاز مهر سال 96 تاکنون اصلاح فضای تربیتی در مدارس عنوان کرد و افزود: طبق تجربه کارشناسان در سال های گذشته دروس حفظ کردنی به قدری بسیار بوده‌اند که دیگر مجالی برای تربیت و به ویژه تربیت دینی دانش‌آموزان باقی نمی ماند پس نخستین کار این است که فضا را باز کنیم.
وزیر آموزش و پرورش اضافه کرد: در گام اول از مدارس ابتدایی که فراغت بال بیشتری دارند آغاز کردیم، همچنین یکی از مهم ترین کارهای انجام شده برای نخستین بار ایجاد دو ساعت برنامه درسی با موضوعات تربیتی برای پایه های 5، 6، 7، 8 و 9 تحصیلی بود.
بطحایی همچنین با بیان اینکه مصوبه‌ای مبنی بر اینکه معاونان آموزشی و تربیتی باید به سرکلاس‌های درس فرستاده شوند در شورای عالی آموزش و پرورش به تدوین و تصویب نرسیده است، توضیح داد: ما دستورالعمل‌هایی برای ساماندهی نیروهای مدارس داریم که طبق این دستورالعمل صرفا در مدارس کم جمعیت تدریس برای مدیران و معلمان آموزشی و تربیتی امکان پذیر خواهد بود چراکه تداخلی با کار آن‌ها ایجاد نمی‌کند اما مصوبه قانونی برای کل مدارس صادر نشده است، در واقع این مهم در اختیار مدیرکل آموزش و پرورش هر منطقه است و به هیچ عنوان بخشنامه و مصوبه کلی، برای همه مدارس صادر نشده است.
وی در ادامه تصریح کرد: مهرماه سال آینده حدود 6 درصد به تعداد دانش آموزان اضافه خواهد شد این در حالی است که چندین هزار معلم بازنشسته خواهیم داشت بنابراین باید برای 14 میلیون و 26 هزار دانش آموز کادر اداری و معلم در نظر گرفت لذا اگر از ابزارهای مدیریتی جدید استفاده نکنیم به یقین کارها پیش نخواهد رفت.
بطحایی همچنین درخصوص وجود اغلاط و اشتباهاتی در کتب درسی، گفت: فرآیند تالیف، چاپ و توزیع کتب درسی 24 ماه طول می‌کشد با این وجود اصلاحیه ها از طریق سایت در اختیار معلمان قرار می‌گیرند یا بلافاصله در اولین چاپ مجدد اصلاح می شوند.
همچنین وی با تاکید بر اینکه نمایندگان اگر مصداقا کسی را از میان مدیران دانشگاه فرهنگیان را می شناسند که برای انتخابات تبلیغ می‌کند سریعا معرفی کنند تا برخوردهای لازم صورت بگیرد، تصریح کرد: البته برخی افراد نیز از میان نمایندگان عضو هیات امنای دانشگاه‌های فرهنگیان در هر استان، وعده هایی می دهند که اگر رأی بیاورم فلان کارها را برایتان می‌کنم با این وجود معتقدم اگر آموزش و پرورش وارد حاشیه شود از تعلیم و تربیت باز خواهد ماند.
وزیر آموزش و پرورش در رابطه با حواشی ایجاد شده در خصوص تدریس زبان مادری در مدارس گفت: طبق گزارش های واصله در برخی از مدارس متون فارسی را به زبان قومی درس می دهند در حالی که مدرسه تنها مکان برای یادگیری مکان فارسی برای دانش آموزانی در خانه و محله که صرفا با زبان مادری صحبت کرده‌اند است.
وی با بیان مثالی در این خصوص گفت: متاسفانه در سر یکی از کلاس‌ها در شهرستانی رفتم و وقتی سوالی درسی از یک دانش‌آموز پرسیدم او متوجه نشد تا آنکه معلمش سوال را به زبان مادری ترجمه و او توانست به سوال پاسخ دهد.
بطحایی همچنین خبر از ایجاد برنامه هایی برای خانواده ها به منظور آشنایی با آسیب های پیرامون فرزندانشان خبر داد و گفت: خانواده ها باید بدانند چه آسیب هایی در پیرامون بچه های آن ها بوده و همچنین باید بدانند چگونه برخوردی با آن ها داشته باشند.
منبع: خانه ملت کد خبر: ۵۴۲۶۱۱ تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۹:۳۲

منبع: آفتاب

کلیدواژه: وزیر آموزش و پرورش فروریختگی مدارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۶۵۴۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود

به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی هاشمی مدیرکل ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت آموزش و پرورش در نشست خبری با بیان اینکه امسال ثبت نام در پروژه مهر از سیاست‌های کلان وزارت آموزش و پرورش است؛ گفت: در قالب کیفیت بخشی آموزشی و ثبت نام در مدارس ابتدایی و متوسطه این سیاست پیگیری خواهد شد.

مشکلی هم در روند ثبت نام باشد حل خواهد شد

هاشمی با اشاره به اینکه امسال سال سومی است که بحث ثبت نام را پیش می بریم؛ گفت: باید تلاش کنیم امر ثبت نام قریب به ۱۷ میلیون دانش آموز را با آرامش خانواده‌ها و حفظ رویکردهای مناسب ادامه دهیم و ظرفیت‌های مناسب را فراهم کنیم. تعداد دانش آموزان ابتدایی به یک جمعیت ثابت رسیده و حتی با روندی کاهشی رو به رو است؛ آمادگی برای ثبت نام وجود دارد و طبیعتاً اگر در مسیر ثبت نام مشکلی هم ایجاد شد؛ تمهیدات لازم برای حل آن مشکل از هم اکنون دیده شده است.

وی با بیان اینکه ثبت‌نام در میان پایه‌ها به صورت الکترونیکی و بعد از درج نهایی نمرات در پایه بالاتر اتفاق خواهد افتاد؛ افزود: لذا نیازی به حضور خانواده‌ها در مدارس برای ثبت نام میان پایه نیست. در پایه اول از فردا و پایه‌های هفتم و دهم پس از پایان اعلام نمرات خواهد بود.

ثبت‌نام مطلوب، عدالت محوری، خانواده مداری

معاون وزیر آموزش و پرورش گفت: شعار امسال هم ثبت نام مطلوب، عدالت محوری و خانواده مداری است. برای عدالت محوری این بار را پذیرفته ایم که در دولت سیزدهم همه اقدامات ما باید بر اساس عدالت محوری و پاسخگویی به مردم باشد. نکته دیگر رعایت اصل حرمت و تکریم خانواده‌ها داریم. حرمت مردم در روند ثبت‌نام حتماً باید رعایت شود. نباید روند ثبت نام را به گونه‌ای پیچیده کنیم که خاطر خانواده‌ها آشفته شود در ثبت نام الکترونیکی همین هدف آسودگی خیال خانواده‌ها صورت گرفته است.

وی با اشاره به ضرورت شفافیت در امر ثبت نام گفت: تنوع مدارس موجب شده است که خانواده‌ها سوالات زیادی برایشان پیش بیاید. البته در هر نظام اجرایی چند مرحله از جمله صدور و تقنین قانون و اجرای آن وجود دارد. در فرآیند بزرگی همچون ثبت‌نام ۱۷ میلیون دانش آموز هم امکان بروز اشتباه وجود دارد. نکته این است که اگر این نظام اجرا بتواند خود ترمیم باشد؛ یعنی کارش را به خوبی انجام داده است.

هاشمی افزود: برای این منظور ستادهای تسهیل گر ثبت نام در ستادهای ثبت‌نام در مناطق آموزش و پرورش وجود دارد. نظارت‌ها را هم همچنان داریم. دو نوع نظارت مردمی و سامانه‌ای داریم. نظارت مردمی به کمک شناسه‌ها و qr code هایی ایست که مردم در محل ثبت‌نام به آن مراجعه می‌کنند. نظارت میدانی را هم با بازدید ناظران ادامه خواهیم داد. نظارت سامانه‌ای هم به کمک سامانه بازرسان منطقه آموزش و پرورش فعال خواهد بود.

مهلت ثبت نام تا پایان مرداد

معاون وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه ثبت نام تا پایان مرداد ماه خواهد بود؛ گفت: پس از آن تاریخ اگر دانش آموزی موفق به ثبت نام نشده باشد، به صورت مجزا و حضوری روند ثبت نام را برایش فراهم خواهیم کرد.

وی با اذعان به اینکه در برخی مناطق زیرساخت‌های آموزشی پاسخگوی نیاز خانواده آن مناطق نیست؛ گفت: به همین خاطر ناچار به محدوده بندی شدیم. از ۷۰ هزار مدرسه, ۴۲ هزار مدرسه تراکم دانش آموزان زیادی ندارند. نظارت هم انجام دادیم که همه مدارس حتماً شعاع را در مورد محدوده ثبت نام در نظر بگیرند؛ مدرسه نوک پرگار است. متأسفانه برخی مدارس سال گذشته این سیاست را رعایت نکردند که با آنها برخورد شده و امسال هم نظارت بر مدارس را داریم.

کد خبر 6099580 علی قدمی

دیگر خبرها

  • خبر مهم آموزش و پرورش برای دانش‌آموزان و معلمان
  • مدارس در اختیار گروه‌های مردمی قرار می‌گیرند
  • محدوده ثبت نام در هر مدرسه به صورت شعاعی خواهد بود
  • جذب ۱۵۰۵ معلم جدید در کردستان
  • فعالیت‌های پرورشی در مدارس تقویت خواهد شد
  • استاندار زنجان: به آموزش و پرورش بی‌توجه بود‌ه‌ایم
  • باید عدالت آموزشی در استان زنجان برقرار شود
  • خبر مهم دانشگاه فرهنگیان؛ این افراد بدون کنکور جذب می‌شوند
  • کمبود ۷۰ هزار نیروی پرورشی و مشاور در مدارس
  • تجليل از معلمان بازنشسته و نمونه آموزش و پرورش کيش