Web Analytics Made Easy - Statcounter

باید به آمریکایی ها هشدار داد که از هر چهار نفر در این سیاره ، یک نفر در کشوری زندگی می کند که حکومت آن متعهد به پایان دادن به هژمونی دلار شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از "تیتریک"؛ رسانه آمریکایی cnbc با استناد به تحلیل کارشناسان و اقتصاددانان و اخبار روند تجارت های جهانی در گزارشی نوشت: بیداری ضد دلار می تواند سخت تر و نزدیکتر از پیش بینی اکثر اقتصاددانان باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جنگ قدرت طلبانه اقتصادی آمریکا علیه یک دهم کشورهای جهان تا به امروز

در حال حاضر، آمریکا در حال جنگ اقتصادی علیه یک دهم کشورهای جهان با جمعیت تقریبا 2 میلیارد نفر و تولید ناخالص داخلی بیش از 15 تریلیون دلار است.   این کشورها شامل روسیه، ایران، ونزوئلا، کوبا، سودان، زیمبابوه، میانمار، جمهوری دموکراتیک کنگو، کره شمالی و دیگر کشورهایی که واشنگتن سالها آنها را مورد تحریم قرار داده است و البته کشورهایی همچون؛ چین، پاکستان و ترکیه که تحت تحریم های کامل نیستند اما مورد هدف دیگر اقدامات تنبیهی اقتصادی قرار دارند، می باشد.   بعلاوه، هزاران نفر از صاحب امتیازان کشورها در لیست تحریم وزارت خزانه داری آمریکا قرار دارند که به طور مؤثر تحت تأثیر تحریم آمریکا از سیستم مالی جهانی حذف شده اند. بسیاری از کسانی که در این لیست قرار دارند، بخشی از رهبری کشورها هستند و یا ارتباط نزدیکی با آنها دارند.   از دید آمریکا، هر یک از نهادهای اقتصادی به دلیل درستی، همچون؛ نقض حقوق بشر، تروریسم، جرم و جنایت، تجارت هسته ای، فساد یا در مورد چین به دلیل اقدامات تجاری ناعادلانه و سرقت مالکیت فکری (معنوی) تحریم شده اند.
  اما در ماه های اخیر به نظر می رسد که ادعای آمریکا برای مقابله با تمام بی نظمی های جهان باعث شده که هم پیمانانش به اجبار به یک سیستم مالی موازی که خارج از دسترس قدرت آمریکا است روی آورند. اگر آنها موفق شوند، اثر موقعیت جهانی آمریکا متحول می شود.   قدرت طلبی و قلدری آمریکا، به لطف کنترل آن بر ارتباطات مالی جهانی و به خصوص پذیرش گسترده دلار به عنوان ذخیره جهانی، میسر شد. وضعیت منحصر به فرد ارز آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم به سیستم مالی جهانی متصل شد.   هر معامله ای که با دلار آمریکا انجام و یا از بانک آمریکا استفاده می کند، به طور خودکار طرفین تجاری را تحت قدرت قانونی آمریکا قرار می دهد. زمانی که آمریکا تصمیم به تحمیل تحریم های یک جانبه می گیرد، همانطور که با ایران انجام داد، عملا به دولت ها، شرکت ها و افراد جهان می گوید که آنها باید بین قطع روابط تجاری با کشور تحریم شده یا کنار گذاشته شدن از اقتصاد شماره یک جهان یکی را انتخاب کنند. این یک وضعیت قدرت طلبانه است.   خفت حاکمیت اقتصادی آمریکابرای کشورهای جهان   تجدیدنظر طلبان کشورهایی که تمایل به چالش کشیدن سیستم تحت رهبری آمریکا را دارند، این اقدام را به عنوان خفت حاکمیت اقتصادی آمریکا می دانند. به همین دلیل است که روسیه و چین نسخه های جامعه جهانی ارتباطات مالی بین بانکی (سوئیفت - SWIFT) خود را، شبکه جهانی که امکان انجام معاملات مالی مرزی را بین هزاران بانک فراهم می کند، توسعه داده اند. هر دو کشور از شرکای تجاری خود خواستند که دلار را در تجارت دوجانبه خود به نفع ارزهای بومی حذف کنند.   در ماه جاری (آگوست 2018)، روسیه پس از وقوع عداوت مالی بین آنکارا و واشنگتن، سریع ترکیه را به حذف دلار در معاملات فرا خواند. چین از پروژه ابتکاری تریلیون دلاری خود موسوم به کمربند و جاده یا طرح جاده جدید ابریشم به عنوان اهرم فشار بر کشورها برای استفاده از یوان به جای دلار بهره می برد. پاکستان نیز به عنوان دریافت کننده پول پروژه کمربند و جاده و ایران قبلا اعلام کرده اند که قصد انجام این کار را دارند.   نشست ماه گذشته (جولای) بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) در ژوهانسبورگ، خواستار تجهیز علیه هژمونی (تسلط) دلار در کشورهایی نظیر؛ ترکیه، جامائیکا، اندونزی، آرژانتین و مصر با هدف ایجاد یک اقتصاد ضد دلاریزه شد.جبهه اصلی که آینده دلار را تعیین می کند، بازار جهانی کالا به ویژه 1.7 تریلیون دلاری بازار نفت است.   از سال 1973 که ریچارد نیکسون رئیس جمهور آمریکا به طور یکجانبه دلار آمریکا را از استاندارد طلا جدا کرد و عربستان سعودی و بقیه کشورهای عضو اوپک را به فروش نفت خود به دلار متقاعد کرد، تجارت جهانی نفت به ارز آمریکایی مرتبط شد. این اقدام نیکسون راه را برای سایر کالاها و معامله آنها به دلار باز کرد. تمهیدات به خوبی در آمریکا انجام شد. تقاضای رو به رشد و روزافزون اسکناس سبب شد تا دولت محافظه کار آمریکا کسری بودجه رو به رشد خود را به راحتی جبران کند.

  نزدیکی پایان دوران طلایی فرمانروایی دلار
  اما دیگر نه. زیرا تعداد بسیاری از اعضای اتحاد ضد دلار که صادرکنندگان کالاها هستند، دیگر احساس می کنند که محصولاتشان باید با یک معیار ارزشی مانند WTI (ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺗﮕﺰﺍﺱ ﻏﺮﺑﯽ) و Brent (برنت: یکی از مهمترین مراجع قیمت ‌گذاری نفت خام در بازار بین ‌المللی) قیمت گذاری شود یا با ارزی که آنها تمایل دارند، معامله گردد.

  به عنوان مثال، وقتی چین نفت را از آنگولا، گاز را از روسیه، زغال سنگ را از مغولستان یا سویا را از برزیل خریداری می کند، ترجیح می دهد این کار را با پول رایج خود انجام دهد و بدین وسیله هر دو طرف معامله از پرداخت های ناخواسته بهای ارز اجتناب می ورزند. این اقدام در حال حاضر در حال وقوع است.   روسیه و چین توافق کرده اند که برخی از تجارت انرژی خود را با یوان معامله نمایند. چین، فراهم آورندگان اصلی نفت خود؛ عربستان سعودی، آنگولا و ایران را مجبور می کند تا نفت خود را با یوان دریافت کند. چین، سال گذشته قراردادهای آتی به پشتیبانی طلا به نام پترو یوان در تبادل انرژی بین المللی شانگهای که اولین شاخص نفت خام بدون دلار در آسیا است را معرفی کرد.

  پذیرش ارزهای دیجیتال در تجارت جهانی
  پذیرش تدریجی ارزهای دیجیتال، که با تکنولوژی بلاک‌چِین پشتیبانی می شود، راه دیگری را به ریویژنیست ها (تجدیدنظر طلبان) برای جابجایی دلار در تجارتشان پیشنهاد می دهد.
بانک مرکزی روسیه اظهار داشت که در نظر دارد یک رمزگذاری ملی به نام کریپتو روبل (cryptoruble) را راه اندازی کند و به طور موقت به ونزوئلا کمک کرد تا رمزگذاری خود به نام پترو (petro) را که توسط ذخایر گسترده نفتی کشور پشتیبانی می شود، راه اندازی کند. اکنون، اعضای بریکس در حال گفتگو در مورد رمزگذاری به پشتیبانی بریکس هستند.

 
بازار تجارت انرژی یکی از اصلی ترین میدان های نبرد برای آینده سلطه اقتصادی آمریکا
  همه این اقدامات و دیگران به یک جهت اشاره می کنند: طی سال های آتی به هدف از بین بردن هژمونی (سلطه‌گری) دلار، این ارز (دلار) با حملات فراوانی مواجه خواهد شد و بازار تجارت انرژی یکی از اصلی ترین میدان های نبرد خواهد شد که برای آینده سلطه اقتصادی آمریکا تصمیم خواهد گرفت. هر تلاش موفقیت آمیز برای جدایی تجارت کالا از دلار، نه تنها بر سیستم اقتصادی جهانی بلکه بر موقعیت آمریکا در خارج از کشورش تأثیر بسزایی خواهد داشت.

  با وضعیت کلی مثبت اقتصاد آمریکا و قدرت قابل توجه دلار در مقایسه با ارزهای دیگر از جمله؛ روبل روسیه، یوان چین، لیره ترکیه و ریال ایران اقدامات تجدیدنظر طلبان نوعی خودآزاری است، اما نادیده گرفتن رو به رشد ائتلاف ضد دلار، به زیان آمریکا تمام می شود. بازارهای گاوی (Bull markets) نهایتا با بدهی ملی 21 تریلیون دلار به میزان در حال رشد یک تریلیون دلار در سال به پایان رسید. بیداری ضد دلار می تواند سخت تر و نزدیکتر از پیش بینی اکثر اقتصاددانان باشد.   در میان رضایتمندی اقتصادی آمریکا، باید خاطرنشان کرد که از هر چهار نفر در این سیاره ، یک نفر در کشوری زندگی می کند که حکومت آن متعهد به پایان دادن به هژمونی دلار شده است و خنثی کردن تلاش آنها باید اولویت ملی برتر واشنگتن باشد.   معصومه میرحسینی - تیتریک   انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۲۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،  فرشاد پرویزیان، مجری برنامه گفتگوی اقتصادی در گفتگو با شبکه خبر در بخشی از سخنانش درباره موضوع برنامه گفتگوی اقتصادی گفت: موضوع این برنامه طبق شرایط و اولویت‌های اقتصادی کشور تعیین می‌شود در اتاق فکری که در رادیو گفتگوست.

وی افزود: در این برنامه تلاش می‌شود با طرحی موضوعات و با نقد خیلی جدی و بدون تعارف، راه حلی ارائه شود و در آخر به این سمت پیش بریم که حالا چکار باید کرد. توجه به ذائقه مخاطب از طریق پیامک‌هایی که ارسال می کنند و نکاتی که مورد نظرشان است در این برنامه به طور جدی مطرح می شود.

وی درباره نقطه تمایز این برنامه با دیگر برنامه‌های اقتصادی گفت: پرداختن به موضوعات مختلف در برنامه‌های مختلف از زوایای مختلف هیچ ایرادی ندارد، آنچه چیزی که مهم است اقناع مخاطب است و این مخاطب فقط مردم نیستند، مسئولان ارشد اقتصادی و برنامه ریزان تا به سمت درست برنامه ریزی کنند.

وی در پاسخ به این سوال که برنامه هایی مختلفی درباره موضوعات اقتصادی صحبت می کنند و رادیو گفتگو چرا درباره مسایل اقتصادی گفتگو می کند، گفت: رادیو گفتگو محل اندیشه هاست، در واقع دیدگاه‌های اندیشه ورزی مطرح می‌شود فضا، فضای اندیشه است. نمی شود گفت، چون شبکه‌های مختلفی به مسایل اقتصاد می‌پردازند، اینها تکراری است، مسایل اقتصادی زیاد است و باید از زوایای مختلف پرداخته شود تا هم به راه حل برسیم و هم مخاطب اقناع بشود.

وی درباره تفاوت گفتگوی اقتصادی به لحاظ اجرا با سایر قالب‌های گفتگو گفت: گفتگوی اقتصادی در یک نگاه، بسیار سخت است، برای اینکه شما باید مسایل اقتصادی را مسلط باشید، بدانید از چی صحبت می‌کنید، حرف‌های زرد در حوزه اقتصاد نباید گفت، متغیر‌هایی که درباره آن صحبت می‌کنید آسان نیستند و باید خیلی دقت کرد، به راحتی نباید راه حل ارائه داد. سختی گفتگوی اقتصادی این است که اولا باید اطلاعات جامع در حوزه اقتصادی داشته باشید و دوم؛ اقتصاد علم است، وقتی علمی صحبت می‌کنید نمی‌توانید پیشگویی کنید، باید به طور علمی بتوانید پیش بینی کنید، مسیرها و روند‌ها و این روند‌ها را در طول زمان هدایت بکنید و اینکه آیا می‌توانید بر روی انتظارات اقتصادی فعالان اقتصادی در جامعه اثر بگذارید یا نه.

وی در پاسخ به این سوال که چه می‌شود کرد این موضوع‌ها برای مخاطب قابل فهم‌تر باشد، افزود: این روز‌ها اگر چه مسایل اقتصادی سخت است اما برای مخاطب قابل درک است. در حوزه اقتصادی فقط سخت خبر نیست، نرم خبر‌ها هم هستند، وقتی وارد دنیای فناوری‌ها و اقتصاد دیجیتال می‌شوید، با یک فضای نرم خبر جذاب بخصوص برای جوانان رو به رو می‌شوید.

وی گفت: گفتگوی اقتصادی به مراتب راحت‌تر شده است از جهتی که شما می‌توانید به خیلی از مسایل بپردازید، مثلا در سه دهه پیش حتی اجازه نمی‌دادند درباره افزایش نرخ نقدینگی صحبت کنید اما الان به راحتی می‌توانید صحبت کنید که چرا نقدینگی را افزایش دادید. پس گفتگو اقتصادی به جهت اینکه  دسترسی به موضوعات قابل طرح بیشتر شده، به مراتب اوضاع بهتر شده است، اما به جهت مسایل پیچیده اقتصادی که پیش آمده و آنچه که در حوزه اقتصاد داریم طرح این نکات و ارائه راه حل‌ها داستان را سخت کرده است به جهت تبحر در مسایل اقتصادی و حل مشکلات.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت
  • ارتش اسرائیل رسما آغاز مرحله عملیات زمینی به شرق رفح را اعلام کرد
  • ملکه اردن آمریکا را محکوم کرد/ زندگی ما بی‌ارزش است/ غزه نمونه‌ای از فروپاشی استانداردهای جهانی است
  • طلا هفته معاملاتی جدید را در محدوده مثبت آغاز می‌کند؟ / شتاب بیت‌کوین با افت آمار اشتغال
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • توجه به اقتصاد خلاق یکی از راه‌های جهش تولید است
  • قیمت جهانی نفت امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷ |برنت ۸۳ دلار و ۲۹ سنت شد
  • یک جنگ سرد جدید؟ جنگ جهانی سوم؟ / چگونه می توانیم در این «عصر سردرگمی» حرکت کنیم؟
  • نگاهی به مسایل اقتصادی کشور، در برنامه گفتگوی اقتصادی
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد