Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- شاید بتوان لقب «گمنام‌ترین و ناشناخته‌ترین فرمانده نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران» را به امیر شاه‌صفی اطلاق کرد که در دوران ۱۰ سال فرماندهی‌اش در نیروی هوایی ارتش، حتی یک مصاحبه هم با هیچ رسانه‎‌ای انجام نداد. به گزارش خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، دو روز پیش (۲۸ مرداد) بود که طی حکمی از سوی حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» به جای امیر سرتیپ خلبان «حسن شاه‌صفی» به عنوان فرمانده جدید نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



شاید بتوان لقب «گمنام‌ترین و ناشناخته‌ترین فرمانده نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران» را به امیر شاه‌صفی اطلاق کرد که در دوران ۱۰ سال فرماندهی‌اش در نیروی هوایی ارتش، حتی یک مصاحبه هم با هیچ رسانه‎‌ای انجام نداد.  
«حسن شاه‌صفی» متولد شهرستان دماوند در سال ۱۳۴۳ است. او پس از اتمام تحصیلات متوسطه در سال ۱۳۶۱ به استخدام نیروی هوایی ارتش در آمد و پس از گذراندن دوره‌های مربوطه در دانشکده خلبانی، با درجه «ستوان‌دومی» فارغ‌التحصیل شد. وی پس از آن به عنوان خلبان هواپیمای شکاری در پایگاه‌های مختلف نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران مشغول به فعالیت شد و در سال ۱۳۷۵ دوره عالی رسته‌ای و در سال ۱۳۷۸ دوره فرماندهی و ستاد را در دانشکده دافوس ارتش با موفقیت به اتمام رساند. پس از اتمام جنگ تحمیلی نیز او در ماموریت‌های گشت هوایی، اسکرامبل حقیقی، رزمایش‌های مشترک، رژه هوایی و پرواز‌های تست و اورهال هواپیما حضوری پررنگ داشت.

امیر «شاه‌صفی» به‌دلیل لیاقت و شایستگی در طول خدمت جمعا به مدت ۲ سال ارشدیت، ۳ مورد تشویق در دستور نیرو، ۱۳ مورد تشویق در دستور یگان و یک مورد تقدیر کتبی مفتخر شد.

امیر شاه‌صفی در سال ۱۳۸۵ جوان‌ترین خلبانی شد که فرماندهی پایگاه چهارم شکاری دزفول را برعهده گرفت.

او پس از خدمت در مسئولیت‌هایی همچون «ریاست دایره عملیات تاکتیکی معاونت عملیات نیروی هوایی ارتش»، «جانشینی مدیر عملیات معاونت عملیات نهاجا»، «جانشینی و فرماندهی پایگاه چهارم شکاری» و همچنین «جانشینی فرمانده نیروی هوایی ارتش»، در تاریخ ۱۰ شهریور ۱۳۸۷ طی حکمی از سوی فرمانده کل قوا به عنوان فرمانده نیروی هوایی منصوب و در مجموع به مدت ۳ هزار و ۳۳۷ روز مسئولیت فرماندهی نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران را عهده‌دار شد.

امیر شاه صفی پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، طولانی‌ترین دوران فرماندهی در نیروی هوایی را داشت.
امیر شاه‌صفی دوران گذار نیروی هوایی را با موفقیت مدیریت کرد
امیر سرتیپ «حسین خلیلی» از خلبانان پیشکسوت و از یادگاران دوران دفاع مقدس، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان، اظهار کرد: امیر شاه‌صفی در سال ۱۳۶۱ بعین در اوج جنگ به عشق دفاع از کشور وارد نیروی هوایی ارتش شد و رسته خلبانی را برای خود انتخاب کرد و در سال‌های آخر جنگ، سخت‌ترین ماموریت‌های برون‌مرزی را سوار بر جنگنده بمب افکن اف ۵ انجام داد.

وی افزود: بعد از جدایی پدافند هوایی از نیروی هوایی در سال ۸۷ و هنگامی که امیر «احمد میقانی» از فرماندهی نیروی هوایی جدا شد و فرماندهی قرارگاه پدافند هوایی خاتم الانبیاء را بر عهده گرفت، این امیر شاه‌صفی بود که در چنین شرایط سخت و خطیری، فرماندهی نیروی هوایی ارتش را عهده‌دار شد. جدایی و دو تکه شدن در یک نیرو سخت است، اما امیر شاه صفی از تمام وجود خود مایه گذاشت و موفق شد این دوران گذار را به نحوی مدیریت کند که هیچ خللی در ماموریت‌ها و آمادگی‌های رزمی نیوری هوایی ایجاد نشود.

تبعیت از شهیدان بابایی و اردستانی؛ حتی در مصاحبه نکردن با رسانه‌ها
امیر خلیلی ادامه داد: امیر شاه‌صفی ارادات ویژه‌ای به شهیدان بابایی و اردستانی از شهدای شاخص نیروی هوایی داشت و به تبعیت از این دو شهید که در طول حیات خود هیچ‌گونه مصاحبه و گفتگویی نداشتند، در تمام مدت ۱۰ سال فرماندهی‌اش در نیروی هوایی، هیچ‌گاه پیش نیامد که مصاحبه‌ای با رسانه‌ها انجام دهد.

این خلبان پیشکسوت نهاجا عنوان کرد: با وجود اینکه امیر شاه‌صفی توانایی بسیار زیادی در بیان و صحبت کردن داشت، اما هیچ‌وقت با رسانه‌ها مصاحبه‌ای انجام نداد. از سوی دیگر ظهور و بروز بسیار پایین رسانه‌ای امیر شاه‌صفی را می‌توان به‌خاطر هوش سرشار او دانست چراکه او به درستی بر این باور بود که تبعات منفی حرف زدن بیشتر از تبعات مثبت آن است.  
توجه ویژه امیر شاه‌صفی به پیشکسوتان و بزرگان نیروی هوایی
امیر خلیلی در ادامه با اشاره به یک ویژگی ممتاز دیگر امیر شاه‌صفی گفت: احترامی که امیر شاه‌صفی برای پیشکسوتان نهاجا و مجاهدین دفاع مقدس قائل بود، همواره زبانزد بود. امیر سرتیپ خلبان «منوچهر محققی» از یادگاران دوران دفاع مقدس است که پس از جنگ بسیار ناشناخته و گمنام باقی ماند و حتی به دلیل کم‌توجهی‌های نیروی هوایی ارتش، از این نیرو دل‌خوری داشت. هنگامی‌که خبر بیماری و بستری شدن امیر محققی به امیر شاه‌صفی رسید، ایشان با تمام وجود مراتب شغلی خود را زیر پا گذاشت و به عیادت امیر محققی رفت و اصطلاحا او را با نیروی هوایی آشتی داد.

وی افزود: به هنگام درگذشت امیر «اصغر ایمانیان» که تیمسار قبل از انقلاب بود و بعد از انقلاب به عنوان اولین فرمانده نیروی هوایی منصوب شده بود، امیر شاه‌صفی در مراسمی که در میدان صبحگاه ترتیب داده شد، تجلیل بسیار شایسته‌ای از ایشان کردند و مقدمات را به نحوی تنظیم کردند که پیکر امیر ایمانیان در قطعه صالحین به خاک سپرده شود.  
امیر شاه‌صفی بسیار کریم بود
این خلبان پیشکسوت نیروی هوایی ارتش با بیان اینکه امیر شاه‌صفی انسانی بسیار کریم بود، اظهار کرد: هنگامی‌که امیر شاه‌صفی فرمانده نیروی هوایی ارتش شد، حتی با برخی از افرادی که در زمان فرماندهی‌شان با او خوب تا نکرده بودند، رفتار بسیار نیکویی داشت و از آن‌ها به عنوان چهره‌های ماندگار نیروی هوایی تجلیل کرد

جمعه‌ای نیامد که فرمانده به خانواده شهدا و پیشکسوتان نهاجا سر نزند
وی در پایان گفت: امیر شاه‌صفی دقیقا ۱۰ سال فرمانده نیروی هوایی ارتش بود و شما در طول این ۱۰ سال هیچ روز جمعه‌ای را پیدا نمی‎‌کنید که ایشان به خانواده یک شهید یا آزاده یا پیشکسوت نیروی هوایی ارتش سر نزده باشد. به عبارت دیگر ۱۰ سال گذشت و ۴۸۰ جمعه آمد و آدینه‌ای نبود که فرمانده به خانواده شهدا و پیشکسوتان و آزادگان نهاجا سر نزند.

۶ ویژگی برجسته مدیریتی امیر شاه‌صفی
امیر سرتیپ دوم خلبان «رضا رمضانی» در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی خبرگزاری میزان ضمن گرامیداشت سالگرد بازگشت آزادگان سرافراز به کشور به خصوص گرامیداشت سیدالاسرا شهید حسین لشکری، پیرامون ۱۰ سال فرماندهی امیر شاه‌صفی در نیروی هوایی ارتش گفت: نیروی هوایی یک نیروی تجهیزات‌محور است و زمانی که امیر «حسن شاه‌صفی» فرماندهی نیروی هوایی را در سال ۸۷ عهده‌دار شدند شدیدترین تحریم‌ها علیه نیروی هوایی ما اعمال شده بود و هر روز هم این عرصه تنگ‌تر می‌شد.

وی با بیان اینکه «اعتماد به نسل جدید و فرماندهان جوان»، «بهبود فناوری‌های تجهیزاتی نیروی هوایی» و «همتاسازی پرسنل و فرماندهان»، «ارتقاء کیفیت آموزش»، «ارتقاء توان رزمی» و «توجه به وصعیت کارکنان به خصوص کارکنان بازنشسته و خانواده شهدا و ایثارگران» از جمله مهمترین اقدامات دوره ۱۰ ساله فرماندهی امیر شاه صفی در نهاجا بود، افزود: همچنین «بینش بسیار عمیق و راهبردی نسبت به مسائل لشکری و کشوری» و «کوشا بودن و روحیه خستگی‌ناپذیری» از دیگر خصوصیات بارز امیر شاه‌صفی بود.

سوانح هوایی به حداقل ممکن رسید
این خلبان پیشکسوت نهاجا با بیان اینکه امیر شاه صفی در طول فرماندهی نیروی هوایی بار‌ها و بار‌ها و طبق برنامه از تمام پایگاه‌های هوایی کشور بازدید می‌کرد و سرکشی‌های میدانی خود را به صورت مرتب انجام می‌داد، افزود: الحمدالله در زمان فرماندهی امیر شاه‌صفی در نهاجا، سوانح هوایی به حداقل ممکن رسید و آن سوانحی هم که ایجاد شد به هیچ وجه به دلیل مشکل در سامانه مدیریتی نبود.  
نقش‌آفرینی قدرتمندانه در نشاندن هواپیمای حامل عبدالمالک ریگی وی افزود: در دوران فرماندهی امیر شاصفی، برگزاری رزمایش‌های تک نیرویی و مشترک، توان رزمی نیروی هوایی را ارتقاء بسیار زیادی بخشید و با توجه به تهدیدات احتمالی هوایی، آماده باش کامل نیرو که می‌بایست به طور شبانه‌روزی انجام می‌شد، به نحو عالی صورت گرفت.

امیر رمضانی همچنین گفت: در بُعد ایجاد امنیت فضای کشور، «نشاندن هواپیمای حامل عبدالمالک ریگی» از جمله نقش‌آفرینی‌های قدرتمندانه امیر شاه‌صفی در مسئولیت فرماندهی نیروی هوایی ارتش بود.

دوست داشت یک سرباز گمنام باقی بماند
این خلبان پیشکسوت نیروی هوایی ارتش تاکید کرد: امیر شاه‌صفی از حیث عملیاتی و فرماندهی، حقیقتا مرد عمل بود و دلیل این موضوع که اظهارنظر و صحبت چندانی در طول این ۱۰ سال از قول او در رسانه‌ها وجود ندارد این است که او همواره دوست داشت یک سرباز گمنام باقی بماند.

وی همچنین گفت: از خدا پنهان نیست از بندگان هم پنهان نباشد که امیر شاصفی از حیث رسیدگی و توجه به خانواده شهدا، ایثارگران، پیشکسوتان دوران دفاع مقدس و صاحبان تجربه و کارکنان فنی، سرآمد سایر فرماندهان بودند.  
امیر رمضانی با بیان اینکه امیر سرتیپ خلبان «عزیز نصیرزاده» فرمانده جدید نهاجا نیز همچون امیر شاه‌صفی پس از انقلاب و در اوج جنگ به نیروی هوایی ارتش پیوست، یادآور شد: امیر نصیرزاده پس از فارغ‌التحصیلی به جرگه خلبانان رزمی پیوست و در چندین عملیات رزمی هوایی در مقابله با هواپیما‌های دشمن شرکت داشت که منجر به سرنگونی هواپیما‌های دشمن شد.

وی در پایان گفت: امیر نصیرزاده همانند امیر شاه صفی کلیه مسئولیت‌های رده صفی و ستادی را عهده‌دار بوده و با داشتن مسئولیت‌های معاونت هماهنگ کننده و جانشینی نیرو و مسئولیت کلیدی معاونت طرح و برنامه آجا، اشراف کامل ایشان را بر عرصه فرماندهی نیروی هوایی رقم زده است. در کنار این ویژگی‌ها، پیشینه رزمندگی و ولایی این امیر سرافراز، باعث شد که وی بهترین گزینه برای فرماندهی نیروی هوایی باشد که سرانجام فرماندهی معظم کل قوا، ایشان را به این مقام منصوب کردند و ما نیز از درگاه خداوند متعال آرزوی موفقیت و توفیق روزافزون این فرمانده را در خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مسئلت داریم.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امیر شاه صفی نیروی هوایی ارتش ارتش جمهوری اسلامی ایران نشان نصر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۲۹۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد

بین الملل تابناک: هفتصد و هشتاد و سومین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

دستور وزیر دفاع روسیه به ارتش برای اختصاص تسلیحات بیشتر در جنگ اوکراین ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۲۱:۳۴

وزارت دفاع روسیه امروز اعلام کرد که وزیر دفاع این کشور دستور تحویل بیشتر و سریعتر تسلیحات برای عملیات نظامی مسکو در اوکراین را صادر کرده است؛ این درحالی است که طرف های غربی به سرکردگی آمریکا طی حدود سه سال گذشته اقدام به حمایت‌های هنگفت مالی و نظامی بیشتری از کی‌یف نموده اند و اکنون با مشکلات ادامه این جنگ دست به گریبان شده اند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، درجریان نشستی با فرماندهان ارتش نظامی روسیه درمورد جنگ اوکراین، «والری گراسیموف» (Valery Gerasimov) مسئول عملیات این جنگ، گزارشی به سرگئی شویگو ارائه کرد.

وزیر دفاع روسیه نیز طی بیانیه‌ای اعلام کرد: به منظور حفظ سرعت مورد نیاز ( در عملیات) تهاجمی، لازم است تا حجم و کیفیت تسلیحات و تجهیزات نظامی ارائه شده به نیروها افزایش یابد.

اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۲۱:۳۲

نخست‌وزیر اوکراین اعلام کرد، با توجه به اینکه پهپادهای شناسایی و تهاجمی برای کی‌یف در نبرد با روسیه بسیار مهم هستند، دولت در حال افزایش اختصاص مبلغ ۳۹۲ میلیون دلار دیگر برای خرید ۳۰۰ هزار پهپاد است.

 «دنیس شمیهال» نخست وزیر اوکراین در نشست کابینه گفت: «با توجه به هزینه‌ای که اختصاص یافته، ۳۰۰ هزار پهپاد قرار است به نیروهای امنیتی و دفاعی اوکراین تحویل داده شود.»

به نقل از شبکه خبری آلمان، وی افزود، اوکراین پیشتر بودجه‌ای را برای خرید پهپاد در سال جاری میلادی اختصاص داده بود.

استولتنبرگ: اعتماد اوکراین به ناتو خدشه‌دار شده است ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۲۱:۳۱

دبیرکل ناتو گفت به دلیل تاخیر و ناکامی در ارسال برخی تسلیحات به اوکراین، اعتماد این کشور اروپایی به اعضای ناتو خدشه‌دار شده است.

آمریکا اخیرا کمک‌هایی را به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار برای اوکراین تصویب کرد اما «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین از سرعت انتقال تسلیحات غربی به کشورش ناراضی است و ادعا می‌کند که «روسیه از سرعت پایین انتقال تسلیحات بهره می‌برد.»

«ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز گفت: «چنین ناکامی‌هایی نشان می‌دهد زمان آن رسیده است که هماهنگی کمک‌های نظامی بین‌المللی به کی‌یف را بازسازی کنیم. ما به یک چارچوب قوی‌تر و نهادینه‌شده برای این حمایت‌ها از اوکراین نیاز داریم.»

استولتنبرگ به بن‌بست کمک‌های آمریکا به اوکراین به‌عنوان «نمونه‌ای از کوتاهی‌های اعضای ناتو» اشاره کرد. این کمک‌ها پیشتر توسط مجلس سنای آمریکا پیشنهاد شده بود اما به دلیل مخالفت جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان آمریکا در وضعیت نامعلومی به سر می‌برد.

دبیرکل ناتو هم‌چنین تاکید کرد: «البته این واقعیت که ما هنوز آنچه را که وعده داده‌ایم به اوکراین ارسال نکرده‌ایم، اعتماد این کشور نسبت به اعضای ناتو را خدشه‌دار کرده است.»

او این اظهارات را پس از سفر به کی‌یف عنوان کرد و افزود: «کی‌یف همچنان به متحدانش ایمان دارد و اکنون نوبت آنهاست که تسلیحات و کمک‌ها را به اوکراین ارسال کنند.»

ینس استولتنبرگ خاطر نشان کرد که یکی از راه‌های جلوگیری از نقص‌های آتی در کمک‌های نظامی به اوکراین، «ارائه نقش هماهنگ‌کننده‌تر به ناتو و تهیه یک برنامه چند ساله است که کمک‌های مورد انتظار از هر متحد را مشخص می‌کند.»

زلنسکی: پس از پایان جنگ انتظار داریم به عضویت ناتو درآییم ۱۴۰۳/۰۲/۱۲ - ۲۱:۳۱

زلنسکی انتظار ندارد که اوکراین در جریان جنگ با روسیه به ناتو بپیوندد.

 ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در نشست خبری با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو در کی‌یف گفت: «به عقیده من، ما پس از پیروزی در جنگ با روسیه به ناتو ملحق خواهیم شد.»

به نقل از شبکه خبری DPA، تمامی ۳۲ عضو ائتلاف نظامی ناتو باید برای پیوستن یک کشور جدید در این ائتلاف به توافق برسند.

چند عضو ناتو نگرانی خود را بابت خطر پیوستن اوکراین به ناتو ابراز کرده و گفته‌اند که می‌ترسند  سربازانشان وارد جنگی مستقیم با روسیه شوند.

زلنسکی در ادامه گفت: «برای اینکه اوکراین از نظر سیاسی در این ائتلاف پذیرفته شود، به پیروزی نیاز دارد.»

حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین

وزارت دفاع روسیه امروز چهارشنبه اعلام کرد ارتش این کشور به مقر فرماندهی نیروهای اوکراینی در بخش جنوبی جبهه حمله کرده است.

 گزارش‌های اولیه حاکی از سه انفجار در مرکز اودسا است.

طبق گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تاسیسات نظامی، نیروها و تجهیزات اوکراینی مورد اصابت حملات هوایی، موشکی و توپخانه‌ای قرار گرفته‌اند.

خبرگزاری نووستی پیش از این به نقل از نیروهای محلی گزارش داد که ارتش روسیه یک مقر اوکراینی را در مرکز شهر بندری اودسا هدف قرار داده است.

براساس آنچه تاکنون گزارش شده، سه انفجار در منطقه رخ داده که یکی از آنها در نزدیکی مقر فرماندهی اوکراین با قدرت بیشتری بوده است.

«اولگ کیپر» رئیس اداره منطقه‌ای اودسا ضمن تایید این گزارش، گفت که در این حمله از موشک بالستیک استفاده شده و دست‌کم سه نفر کشته‌ شده‌اند.

روسیه بارها تاکید کرده است که طی عملیات نظامی خود فقط مراکز نظامی اوکراینی را هدف قرار می‌دهد و هیچ اقدامی علیه زیرساخت‌های غیرنظامی انجام نمی‌دهد.

خبرگزاری نووستی هم‌چنین گزارش داد که روسیه یک منطقه استقرار نیروهای اوکراینی در حومه «خارکیف» شهری در مرز روسیه را بمباران کرد و علاوه بر این از حمله دیگری به انبار تجهیزات نظامی در منطقه «نیکولایف جنوبی» خبر داد که به انهدام این انبار منجر شده است.

موج تازه عملیات نظامی روسیه در اوکراین، پس از آن آغاز شد که «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اخیرا متعهد شد که عملیات‌های این کشور را به مراکز لجستیکی و انبارهای اوکراین که با تجهیزات نظامی غربی پُر شده، تشدید کند.

او پیشتر درباره کمک جدید آمریکا به اوکراین به ارزش بیش از ۶۰ میلیارد دلار که به‌تازگی پس از موافقت مجالس نمایندگان آمریکا تصویب شد، گفت: «این اقدام برای جلوگیری از فروپاشی نیروهای اوکراینی در نظر گرفته شده است، اما این پول تاثیر چشمگیری در میدان نبرد نخواهد گذاشت زیرا بیشتر این بودجه به تولید نظامی آمریکا سرازیر خواهد شد.»

پنتاگون: نه تنها اف-۱۶، بلکه تسلیحات دیگر به اوکراین ارسال می‌کنیم

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت کشورهای غربی نه تنها جنگنده‌های اف-۱۶ بلکه تسلیحات دیگری را نیز به اوکراین ارسال خواهند کرد.

 «ژنرال چارلز براون» رئیس ستاد مشترک ارتش ایالات متحده طی جلسه‌ای در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان آمریکا عنوان کرد: «ما فقط قرار نیست اف-۱۶ها را به اوکراین ارسال کنیم؛ بلکه خلبانان را آموزش خواهیم داد، هم‌چنین بحث آموزش نگهداری این جنگنده‌ها و ارسال سیستم‌های تسلیحاتی دیگر نیز مطرح است.»

طبق گزارش خبرگزاری تاس، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در ادامه به برگزاری گفت‌وگوها درخصوص اف-۱۶ها اشاره کرد.

کی‌یف در اوایل ماه آوریل اعلام کرد پنج گروه از خلبانان اوکراینی در بریتانیا، دانمارک، ایالات متحده و فرانسه برای پرواز با جت‌های جنگنده اف-۱۶ آمریکا آموزش می‌بینند. در پایان اوت ۲۰۲۳، هلند اعلام کرد که ۴۲ فروند اف-۱۶ را به اوکراین منتقل خواهد کرد، در حالیکه کپنهاگ به کی‌یف وعده داده بود که ۱۹ دستگاه از این نوع را تحویل دهد. در این میان، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه هم هشدار داد که اف-۱۶ می‌تواند حامل تسلیحات هسته‌ای باشد و مسکو این را در عملیات رزمی خود در نظر خواهد گرفت.

چند روز پیش روزنامه لیبراسیون نوشت ۱۰ خلبان اوکراینی که اکثر آنها هرگز پرواز نکرده‌اند، برای گذراندن دوره‌های آموزشی جامع مطابق با استانداردهای نیروی هوایی وارد فرانسه شده‌اند.

انتظار می‌رود اف-۱۶های آمریکایی در تابستان امسال وارد اوکراین شود. پس از اتمام دوره آموزشی خود در فرانسه، خلبانان اوکراینی بعد از یک دوره سازگاری چهار ماهه در رومانی، از این جنگنده‌ها استفاده خواهند کرد.

حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه

مقام‌های روسیه اعلام کردند اوکراین به چند منطقه در روسیه در ساعات پایانی شب گذشته حمله پهپادی داشت و رسانه‌های روسی نیز گزارش کردند که آتش سوزی در یک پالایشگاه نفت در نزدیکی مسکو رویت شده است.

«پاول مالکوف» فرماندار منطقه «ریازان» هم‌مرز با مناطق شمال غربی مسکو گفت در این حملات پهپادی کسی زخمی نشده است.

به نقل از خبرگزاری رویترز، کانال تلگرامی «Baza» روسیه نیز که با سرویس‌های امنیتی این کشور همکاری دارد گزارش کرد که این حمله به پالایشگاه نفت رایازان بوده است.

این پالایشگاه که به شرکت روس‌نفت روسیه تعلق دارد و توسط آن اداره می‌شود حدود ۵.۸ درصد از نفت خام این کشور را پالایش می‌کند و هدف مکرر حملات هوایی اوکراین است.

فرمانداران مناطق «کرسک» و «ورونژ» در جنوب غرب روسیه هم‌مرز با اوکراین هم گزارش حملات پهپادی را در اراضی خود داده و گفتند این حملات زخمی یا خساراتی نداشته است.

روسیه به ندرت اطلاعاتی در مورد تاثیر کامل حملات اوکراین بر قلمرو و زیرساخت‌های خود افشا می‌کند.

مقامات کی‌یف مدعی‌اند هدف قرار دادن زیرساخت‌های نظامی، انرژی و حمل و نقل روسیه، تلاش‌های جنگی مسکو را تضعیف می‌کند.

 

دیگر خبرها

  • ارتش ایران در اوج آمادگی و اقتدار است
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه/اوکراین ۳۰۰ هزار پهپاد می‌خرد
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به مناطق مختلف روسیه
  • حمله هوایی و موشکی روسیه به مقر فرماندهی ارتش اوکراین
  • دیدار فرمانده گروه ۹۹ پدافند هوایی نیروی زمینی ارتش با خانواده جانباز متوفی اکبری خندابی
  • امیر الهامی: پدافند هوایی ارتش در آمادگی بالای رزمی قرار دارد
  • بازدید امیر الهامی از سایت پدافند هوایی شهید علایی گناباد
  • نیروی دریایی امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده
  • هشدار جدی فرمانده ارشد ارتش به دشمنان: جواب هر تجاوز و نگاه نامناسبی را با قدرت می دهیم /پدافند هوایی در اوج آمادگی است
  • پدافند هوایی در اوج آمادگی است