Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-04-27@17:34:31 GMT

عوارض حشره کش برای خانم‌های باردار

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۷۴۵۰۶

عوارض حشره کش برای خانم‌های باردار

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،    اسپری و قرص های حشره کش، دافع حشرات و سایر مواد شیمیایی ممکن است حشرات مزاحم  را در خانه یا حیاط منزل از بین ببرند اما مهم است به چه قیمتی در دوران بارداری از قرص حشره کش استفاده کنیم؟

 

تحقیقات جدید از انجمن بارداری اعلام کرده است، نوزادان به عنوان یکی از آسیب پذیر ترین افراد در برابر آثار مضر قرص حشره کش به شمار می روند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تاثیرات در دوران بارداری به مراتب می تواند بر جنین بیشتر باشد.

 

حشره کش ها چه هستند؟

حشره کش ها از جمله محصولات شیمیایی هستند که برای نابود کردن حشرات موذی و آزار دهنده مورد استفاده قرار می گیرند. حشره کش ها معمولا در انواع اسپری، قرص یا به صورت حشره کش برقی(الکترونیکی) موجود بوده و نحوه استفاده آن ها با هم متفاوت است.

 

احتمال آسیب در برابر حشره کش ها

همه افراد ممکن است در شرایط مختلفی در معرض حشره کش های شیمیایی قرار گیرند. این تماس ممکن است بر اثر آلودگی، جذب آن ها از طریق پوست و یا وارد شدن ذرات سمی حشره کش در دهان صورت گیرد. تماس فرد با حشره کش و استنشاق آن ممکن است خطرات و عوارض زیادی به همراه داشته باشد.

 

اثرات حشره کش ها بر جنین در دوران بارداری چیست؟

با توجه به شواهدی در مورد استفاده از حشره کش در زمان بارداری می توان گفت که، بین تماس و استفاده حشره کش ها در دوران بارداری و پیامدهای عصبی و اختلالات در جنین، ارتباط وجود دارد. مطالعات نشان داده است که قرار گرفتن در معرض برخی حشره کش ها در دوران بارداری با زایمان زودرس ارتباط دارد.

 

به همین ترتیب، افزایش رفلکس های غیر طبیعی در نوزادان، رشد ذهنی پایین در 24 ماهگی و افزایش خطر اختلال در رشد، ممکن است در اینگونه موارد ایجاد شود.مطالعه دیگری نشان داده است که کودکان متولد شده از مادرانی که در دوران بارداری ، در معرض گروه های مختلف آفت کش ها و یا حشره کش ها بوده اند، دارای افزایش سطح بالای رفتارهای مرتبط با اختلال بیش فعالی و کمبود توجه بودند.

 

همچنین می توان گفت که یکی از اثرات منفی استفاده از حشره کش بر جنین، خطرات قابل توجه رشد جنین است. در واقع، محققان معتقدند که اثرات این مواد شیمیایی بر روی هوش( IQ )کودک شبیه به اثرات سرب است.

 

چگونه زنان باردار می توانند در مواجهه با حشره کش ها خطرات آن را به حداقل برسانند؟

یکی از راه های مهم برای کاهش خطرات و عوارض حشره کش ها در دوران بارداری، مصرف زیاد میوه ها و سبزی های آلی است.مصرف غذاهای ارگانیک می تواند بدن را پاکسازی کرده و همچنین نوشیدن آب فراوان می تواند سموم بدن را دفع کند.

 

خطرات سوزاندن قرص حشره کش

یکی از انواع حشره کش ها، قرص حشره کش است که معمولا با قرار دادن آن ها درون محفظه ای مخصوص و به برق زدن، باعث نابود کردن حشرات می شود. ماده ای به نام پرمترین در این قرص حشره کش وجود دارد که باعث اختلال در سیستم عصبی حشرات و در نتیجه مردن آن ها می شود.

 

در رابطه با اثرات مخرب قرص های حشره کش باید گفت که هر نوع ماده سمی و یا شیمیایی که باعث از بین رفتن حشرات و یا موجودات دیگر می شود، در نهایت و به مرور زمان هم می تواند بر انسان تاثیر گذار باشد. همانطوری که اثرات سمی این ماده بر سیستم عصبی حشرات می تواند کشنده باشد، ممکن است بر اعصاب فرد هم تاثیر گذار باشد.

 

این اثرات مخرب زمانی بیشتر می شود که شما برای اثر دهی بیشتر قرص حشره کش، آن ها را بسوزانید. زمانی که قرص را می سوزانید، بخار و یا پودری که از آن خارج می شود می تواند برای ریه فرد بسیار خطرناک باشد. این کار باعث تنگی نفس و مشکلات ریوی می شود.

 

به همین دلیل توصیه می شود که از سوزاندن قرص حشره کش خودداری کنید زیرا این کار هم برای افرادی که مشکلات ریوی و قلبی داشته و هم افراد سالم، بسیار مضر است و به مرور باعث بروز سرفه و یا حتی آسم می شود.برخی افراد هم نسبت به تمام حشره کش ها آلرژی داشته و ممکن است در معرض آسیب جدی قرار گیرند. این آسیب ها ممکن است به شکل مشکلات پوستی، تاول و یا قرمزی باشد.

 

عوارض اسپری حشره کش

حشره کش ها برای نابود کردن حشرات موذی بسیار مناسب هستند، اما آیا از عوارض و خطرات این حشره کش ها اطلاعی دارید؟

 

باید بدانید که زمانی که از اسپری حشره کش استفاده می کنید، ذرات سمی حشره کش در هوا پخش شده و می تواند به طور مستقیم وارد دهان و ریه فرد شود.این ذرات، حاوی مواد سمی بوده و می تواند در فرد ایجاد مسمومیت کند. حتی تماس دست با ذرات سمی حشره کش ها می تواند مشکلات پوستی ایجاد کند. علاوه بر بروز مشکلات پوستی، مواد سمی حشره کش ها بسیار قوی بوده و می تواند بلافاصله به پوست جذب شده و مشکلات دیگری برای بدن ایجاد کند.

 

زمانی که ذرات حشره کش در هوا اسپری می شود، این ذرات که حاوی ماده به نام کاربامات هستند، در صورت وارد شدن به دهان و تنفس کردن آن ها ممکن است مشکلات تنفسی برای فرد ایجاد کنند. حتی حشره کش های قوی تر باعث بروز مسمومیت های جدی شده و اثرات و علائم پر خطری برای بدن دارند.

 

روش مناسب استفاده از حشره کش ها

در صورتی که تصمیم به نابود کردن حشرات موذی را دارید، بهتر است در استفاده از آن ها کاملا احتیاط کرده و از تماس با آن ها و یا اسپری شدن آن ها بر روی میوه ها و یا البسه خود و کودکان خودداری کنید. بهتر است هنگام اسپری کردن، به مدت 10 دقیقه، وارد اتاق نشوید و اجازه دهید تا اثر آن از بین برود.

 

استشمام بوی حشره کش در بارداری

زنان باردار در دوران حساسی بوده و باید در این دوران از خود و جنین به درستی مراقبت کنند. هر گونه ماده سمی و وارد شدن آن به بدن می تواند برای مادر و جنین بسیار خطرناک باشد.توصیه می شود که زنان باردار از استنشاق حشره کش ها خودداری کنند و در محیطی که قرص حشره کش استفاده شده است، قرار نگیرند.

 

این عوارض می تواند در سه ماهه اول بارداری بیشتر باشد زیرا در این زمان، نخاع و سیستم عصبی جنین شکل می گیرد و وارد شدن مواد سمی به بدن ممکن است برای جنین مضر باشد. در اینگونه موارد و در صورت استنشاق حشره کش در دوران بارداری، پنجره و در را باز کرده و از وسایل تهویه هوا برای از بین رفتن ذرات حشره کش استفاده کنید.

 

برترین ها

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: خانم های باردار حشره کش موادشیمیایی گوناگون اسپری جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۴۵۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خوب و بد قلیان‌ اکسیژن

اخیرا بحث عرضه نوعی خاصی از قلیان با عنوان «قلیان اکسیژن» در برخی کافی شاپ‌ها و قهوه‌خانه‌ها خبرساز شده؛ موضوعی که گویا در راستای اجرای طرح مطالعاتی وزارت بهداشت در ۱۰ استان کشور است؛ چراکه متخصصان و مسئولان سلامت همواره نسبت به شکستن قبح استعمال قلیان در میان خانواده‌ها و استعمال آن به صورت گروهی و سرگرمی و در نهایت هم افزایش چندین برابری مصرف آن در زنان و مردان و بروز عوارض قلبی و تنفسی ناشی از آن در سنین پایین‌تر، هشدار داده‌اند. 

قلیان  اکسیژن یا گازN۲O چیست؟

کیانوش جهانپور، سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در مصاحبه با خبرنگار تحریریه جوان قدس در مورد ماهیت و آنچه قلیان اکسیژن خوانده می‌شود، گفت: سهم اکسیژن از ترکیب گازهای به کار گرفته شده قلیان اکسیژن حدود ۸۰ درصد است و نیتروژن می‌تواند به میزان ۵ درصد به ترکیب گازها اضافه شود. موضوع و نام قلیان اکسیژن غلط‌انداز و شبهه‌ناک است، نام اصلی آن N۲Oهست. عنوان قلیان اکسیژن باعث می‌شود افراد فکر کنند اکسیژن بیشتری دریافت می‌کنند، باید بگویم اینطور نیست. مدت هاست در کشورهای مختلف روی کاربردهای غذایی و دارویی این گاز مطالعه می‌شود.

جهانپور افزود: در کشورما هم بیش از ۱۵ سال است که روی گاز (N۲O) یا همان «قلیان اکسیژن» مطالعه می‌شود. این گاز مجوزهای اولیه را برای استفاده‌های پزشکی دریافت کرده بود ولی در کافی‌شاپ‌ها به صورت مجاز عرضه نمی‌شد. طبق شنیده‌ها در سال‌های اخیر وزارت بهداشت در قالب یک طرح آزمایشی، این محصول را جهت بررسی کاهش مصرف سایر محصولات دخانی عرضه کرده است اما تاکنون نتیجه قطعی آن مشخص نیست.

استفاده از گاز اکسیژن باعث عوارض عصبی می‌شود

وی در مورد ضررهای استفاده این گاز گفت: ممکن است این محصول موجب کاهش میل افراد به سایر محصولات دخانی شود، اما قطعا آسیب‌هایی هم دارد. یکی از بارزترین عوارض استنشاق این گاز تا امروز دفع و کاهش ویتامین‌ها ازجمله B۱۲، کم خونی، عوارض عصبی، لرزش دست، حالت خنده یا خلسه و کاهش فشار خون بوده است.

جهانپور با تاکید بر اینکه این قلیان به طور کلی عارضه مرگ را به دنبال ندارد، بیان کرد: عدم ترویج و تبلیغات این محصول از سمت وزارت بهداشت، عدم ارائه به سنین پایین و ارائه هشدارهایی چون عدم رانندگی بعد از استنشاق باید قبل از توزیع عمومی «قلیان اکسیژن» صورت بگیرد. افرادی که این محصول را استفاده می‌کننئ باید در نظر داشته باشند که تا چند ساعت پس از استنشاق این گاز از انجام فعالیت‌هایی چون رانندگی، استفاده از دوچرخه، اسکوتر، موتورسکلیت و یا کار با وسایلی که نیازمند دقت بالا و هوشیاری و خطر ساز است، خود داری کنند؛ زیرا ممکن است ضریب دقت و هوشیاری این افراد تا چند ساعت کاهش یابد.

وی افزود: استفاده از واژه «قلیان اکسیژن مجوزدار» ترویج تلقی شود. حتی اگر این محصول عوارض و پیامدهایش کمتر از سایر دخانیات و یا داروهای روانگردان باشد؛ قاعدتا سیاست ترویج، سیاست درستی نیست، یعنی نباید تبلیغ شود، زیرا مصرف تفننی آن هم آسیب‌هایی دارد و در کشور ما تبلیغات کالای آسیب‌رسان به سلامت ممنوع است.

سخنگوی پیشین وزارت بهداشت در پایان گفت: باید در ترویج یا تبلیغ «قلیان اکسیژن» احتیاط کرد ولی در عین حال ممنوعیت مطلق و عدم عرضه هم ممکن است این محصول را به زیر زمینی شدن ببرد که مشکلات، عواقب و پیامدهای بدی داشته باشد.

خدابخش حکیمی- خبرنگار تحریریه جوان قدس

 

دیگر خبرها

  • خوب و بد قلیان‌ اکسیژن
  • معیار انتخاب یک ضد آفتاب مناسب/ مصرف ضد آفتاب در مادران باردار و کودکان چگونه است؟
  • مراجعه گربه‌ باردار به یک مرکز بهداشت برای زایمان (فیلم)
  • بسته‌های ویژه مادران باردار به ۸۲۵ هزار خانوار خراسان رضوی تعلق می‌گیرد
  • نکات مهم در خرید و استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • اهمیت حفظ بهداشت زنان در پیشگیری از عفونت‌های تناسلی
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • چرا میگن پنیر کاتیج یا کوتاژ مصرف کنید؟+ طرز تهیه کامل
  • مستند می‌تواند در گسترش فرزندآوری تاثیرگذار باشد/کنجکاوی اهالی روستا برای ساخت یک فیلم