Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، علیمراد اکبری، معاون امور آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در نشست خبری امروز که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه در خصوص ۶۳۰ هزار هکتار شالیزار کشور گفت: ۱۷۰ هزار هکتار از این شالیزارها خارج از دو استان شمالی است. این در حالی است که اگر در دو استان شمالی زیرساخت‌های لازم برای کشت فراهم نشود، ممکن است امنیت تولید برنج به خطر بیفتد؛ بنابراین فراهم کردن زیرساخت‌ها الزامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قرار است برنج تنها در گیلان و مازندران کشت شود

وی افزود: دو هفته قبل در کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی مصوب شده است برنج تنها در دو استان گیلان و مازندران کشت شود و در سایر استان‌ها از جمله گلستان کشت این محصول در طول سه سال حذف شود. برای کشت جایگزین پیشنهادات و الزاماتی از سوی وزارت جهاد کشاورزی ارائه شده که اجرای آنها ضروری است.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درخصوص سهم بهره‌وری آب در ایران اظهار داشت: براساس پژوهش‌های جهانی سهم بهره‌وری آب در ایران ۳۴ درصد است و مابقی به بذر، تغذیه خاک، مبارزه با بیماری‌ها و آفات و مدیریت بهره‌برداری داشت و برداشت برمی‌گردد.

میزان خرید تضمینی گندم از مرز ۹.۵ میلیون تن گذشته است

اکبری با اشاره به استفاده از آب شیرین کشاورزی در بندرعباس تصریح کرد: اگر آب شیرین بخش کشاورزی در مناطق ساحلی مانند بندرعباس برای صنایع استفاده شود، فاجعه و خیانت است. وزارت نیرو و سایر مسئولان نباید اجازه دهند که در ۱۰۰  کیلومتری دریا صنایع از آب شیرین برای تولیدات استفاده کنند.

وی درخصوص میزان خرید تضمینی گندم خاطرنشان کرد:‌ میزان خرید تضمینی گندم از مرز ۹.۵ میلیون تن گذشته و رکورد سال قبل را زده است. این در حالی است که بارندگی در مقایسه با سال گذشته ۳۰ درصد کاهش یافته است. 

۴۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز داریم

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه قیمت پلی‌اتیلن در مقایسه با سال قبل ۱۶۰ درصد افزایش یافته است، ابراز داشت: هزینه‌های اجرای آبیاری تحت فشار به نسبت آن بالا رفته است. ما به دنبال تهیه این محصولات از بورس هستیم اما پتروشیمی‌ها با ما همکاری نمی‌کنند.

اکبری به حفر چاه‌های غیرمجاز اشاره و بیان کرد: بیشترین حجم مصرف آب در کشور مربوط به آب‌های زیرزمینی است و ۴۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز داریم که تاکنون وزارت نیرو با ۲۰ هزار حلقه آن برخورد کرده است. 

سال بسیار سختی در بخش کشاورزی داشتیم

وی افزود: کمتر از یک درصد از خاک کشور دارای مواد آلی مناسب است لذا در طرحی به دنبال اصلاح این وضعیت هستیم و منتظر تخصیص بودجه از سوی دولت به این منظور برای سال ۹۸ خواهیم بود.

معاون وزارت جهاد کشاورزی درخصوص میزان بارندگی امسال یادآور شد: امسال، سال بسیار سختی در بخش کشاورزی داشتیم، میزان بارندگی ۱۶۸ میلی‌متر بوده و ۳۱ درصد کاهش بارندگی داشتیم که باعث کاهش آب‌ها شده است اما در استان‌های آذربایجان غربی و شرقی و همچنین اردبیل میزان بارش‌ها تا ۲۵ درصد افزایش یافته است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: پتروشیمی خاک دولت وزارت جهاد کشاورزی وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۵۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور

مدیر کل بهبود تغذیه و جایگاه امور دام وزارت جهاد کشاورزی گفت: در کشور ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از نیشابور، سیداحمدرضا سید علیان در حاشیه بازدید از شرکت دامداران نیشابور در جمع خبرنگاران اظهارداشت: به جای کلمه ضایعات بخش کشاورزی بهتر است از کلمه بقایا و پسماندهای این بخش استفاده کنیم و این بقایای بخش کشاورزی وحتی خانگی می‌تواند در کارخانجاتی تبدیل به خوراک دام شوند.

وی ادامه داد: پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است و اکنون جنگ علوفه بصورت نرم در کنار جنگ آب شروع شده و کشت گیاهان کم آب طلب مانند سورگوم بجای ذرت علوفه ای اهمیتی بالاتر از بقایا و بازماندهای این بخش دارد.

سید علیان بیان کرد: در کشور 8 سایت تبدیل بقایا به خوراک دام وجود دارد که مجموعه نیشابور تنها کارخانه شرق کشور است.

علی مبارکی، معاون سازمان ومدیر جهاد کشاورزی نیشابور نیز در این بازدید اظهارداشت: شهرستان نیشابور از شهرستان های پیشرو در زمینه دام در استان است.

وی ضمن تقدیر از خدمات ارزنده تشکل های بخش دامی شهرستان ادامه داد : این شهرستان با بیش از 61 هزار راس دام سنگین و تولید شیری حدود 26 هزار تن در سال در استان در رتبه اول و در تولید گوشت با 7 هزار و500 تن در سال، رتبه دوم استانی را دارد.

مبارکی با تاکید این نکته که یکی از عوامل محدود کننده توسعه بخش کشاورزی تولید نهاده است؛ بیان کرد: در بخش کشاورزی بیش از 30 درصد بقایا داریم و قسمت عمده آن یا سوزانده و یا به دور ریخته می شود که باعث ایجاد مشکلات زیست محیطی نیز می شود و از طرفی نیاز شدید به واردات نهاده های خام دامی از خارج کشور داریم، لذا لازم است در خصوص صدور مجوزها وتسهیلات لازم جهت بازگرداندن این پسماندها به چرخه خوراک دام که منجر به کاهش قیمت آن وتامین امنیت غذایی می شود اقدام عاجل صورت پذیرد.

احمد داوطلب زرقی، مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی نیز ضمن تاکید برایجاد زنجیره تولید شیر توسط دامداری های صنعتی گفت: با توجه به ظرفیت های تعاونی دامداران نیشابور در بخش تولید شیر به منظور خدمات دهی بهتر به گاوداران، تکمیل زنجیره شیر این تعاونی با سرمایه گذاری در حوزه لبنیات می تواند قدم موثری برای اعضای تعاونی و دامداران شهرستان باشد.

وی افزود: برخی مشکلات پیش روی گاوداران صنعتی و سنتی استان در خصوص سامانه بازارگاه نیز امروز در حضور مدیرکل تغذیه وزارت جهاد کشاورزی بیان شد.

انتهای پیام/282/.

دیگر خبرها

  • خرید تضمینی دانه‌های روغنی به بیش از ۶۰ هزارتن رسید
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی وارداتی تنظیم بازاری در قزوین
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • پایداری تولید شرط اولیه امنیت غذایی است
  • برگ درخت انگور سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی
  • هجوم ملخ‌ها به مزارع روستای لندی منطقه میانکوه
  • فعالیت ۸ سایت تبدیل بقایای کشاورزی به خوراک دام در کشور
  • برخورد با انشعاب‌های غیر مجاز آب در شوشتر
  • افزایش ۱۰۰ درصد کشت کلزا در شهرستان نهاوند
  • تخریب دو ساخت و ساز غیر مجاز در اراضی کشاورزی نهاوند