Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:48:11 GMT

ماراتن نخبه های برنامه نویسی دانشگاه های کشور

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۷۶۷۰۴

ماراتن نخبه های برنامه نویسی دانشگاه های کشور

تهران - ایرنا - نخبه های برنامه نویسی دانشگاه های برتر کشور گرد هم آمده اند تا در یک مارتن به نسبت سخت و فشرده توانمندی های خود برای ورود به بازار کار فناوری اطلاعات را به نمایش بگذارند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، 108 نفر از دانشجویان رشته نرم افزار رایانه از دانشگاه های سراسر کشور اعم از صنعتی شریف، تهران، صنعتی امیر کبیر، علم و صنعت ایران، فردوسی مشهد و دانشگاه صنعتی سجاد، صنعتی اصفهان، همدان، صنعتی انوشیروانی بابل، زنجان در 27 گروه چهار نفره استعدادهای خود را در قالب مسابقات کدنویسی مبهم (Spaghetti Contest) برای جلب نظر شرکت های فناوری اطلاعات به منحصه ظهور گذاشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیر اجرایی مسابقات کدنویسی مبهم امروز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا با اشاره به برگزاری این مسابقات از سوی دبیرخانه رویدادهای حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه صنعتی شریف با همکاری پارک علم و فناوری این دانشگاه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، جامعه هدف این مسابقات را برنامه نویسان دانشگاهی که در حوزه ++C عنوان کرد.
++C ( سی پلاس پلاس ) یک زبان برنامه ‌نویسی رایانه ‌ای همه ‌منظوره، همگردان، سطح میانی، شیء گرا و چندرگه - که از برنامه ‌نویسی رویه‌ای، تجرید داده‌ها و برنامه‌نویسی شیء گرا پشتیبانی می‌کند -، عمومی و با قابلیت‌های سطح بالا و سطح پایین است.
هدف اصلی برنامه، شناساسایی استعدادها و برنامه نویسان برتر کشور و متصل کردن آنها به بازار کار است.
محمدعلی روزی طلب افزود: تعدادی از شرکت های فعال در حوزه فناوری اطلاعات برای حضور در این مسابقات دعوت شده اند و از نزدیک به عملکردها نظارت دارند.
وی یادآوری کرد: پیش از برگزاری مسابقات رزومه کاری دریافتی از سوی هر کدام از برنامه نویسان به این شرکت ها ارایه شده است که بر اساس این رزومه و کیفیت کاری نسبت به انتخاب دانشجویان برای به کارگیری در شرکت ها اقدام می کنند.
روزی طلب گفت: در مرحله نخست سه تیم از مجموع تیم ها به عنوان تیم های برتر انتخاب و در آیین پایانی با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری مورد تقدیر قرار می گیرند.
قرار است به تیم های اول تا سوم بهترتیب 40، 30 و 20 میلیون ریال جایزه نقدی پرداخت شود.

**توان منحصر به فرد داخلی در تولید نرم افزار
نماینده یکی از شرکت های فناوری اطلاعات حاضر در این مسابقات هم به ایرنا گفت: برای این شرکت ها به کارگیری نیروهای جوان، خلاق و متخصص حایز اهمیت بسیاری است و این مسابقات زمینه انتخاب برترین های این حوزه را فراهم کرده است.
مریم عبادی اظهار داشت: افراد خاصی وجود دارند که کدنویسی را به صورت معکوس انجام می دهند و می توانند برای کارهای خلاقانه در شرکت ها و تولیدات محصولات جدید بسیار موثر باشند.
وی با اشاره به ضرورت ملاحظات امنیتی در برنامه نویسی رایانه گفت: در زمان حاضر استعدادهای خوبی در زمینه تولیدنرم افزار در کشور وجود دارد و می شود گفت در این حوزه واردات آنچنانی نداریم اما همچنان در سخت افزار با محدودیت هایی مواجه هستیم.

**ارزیابی توان دانشجویان در برنامه نویسی
یکی از داوران مسابقات کدنویسی مبهم نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در مجموع 40کد به دبیرخانه ارسال شده بود که از اینها 27 کد انتخاب شده که هر گروه روی 26کد ارایه شده توسط دیگر گروه ها کار و نسبت به باز کردن آنها اقدام می کنند.
احسان احسانی مقدم افزود: دانشجویان تا ساعت 17 امروز وقت دارند تا نسبت به شکستن کدها اقدام کنند که در نهایت 5 داور این مسابقات پس از بررسی های لازم گروه های برتر را اعلام خواهند کرد.
برای شرکت در این مسابقات تیم های شرکت کننده کدی را به مبهم ترین شکل ممکن تهیه و برای دبیرخانه ارسال و به ازای ارسال هر کد دو امتیاز به هر گروه شرکت کننده تعلق گرفته است.
به گفته احسانی مقدم، به ازای هر کدی که شکسته شود به گروه موفق یک امتیاز داده می شود و در صورتی که کد آنها از سوی دیگر گروه ها شکسته شود دو امتیاز از دست خواهند داد.
این زبان دارای قابلیت ‌های انواع داده ایستا، نوشتار آزاد، چندمدلی، به طور معمول زبان ترجمه شده با پشتیبانی از برنامه ‌نویسی ساخت‌یافته، برنامه‌نویسی شیءگرا، برنامه‌نویسی جنریک است.
++C توسط «بی‌یارنه استراس‌تروپ» ریاضیدان دانمارکی در سال 1979 در آزمایشگاه‌های بل (Bell Labs)، برای بهبود زبان سی و بر مبنای آن ساخته شد و آن را «C با کلاس» (C With Classes) نام‌گذاری کرد که در سال 1983 به ++C تغییر نام داد.
این زبان برنامه‌نویسی در سال 1998 با نام ISO/IEC 14882:1998 استاندارد شد. نسخه فعلی استاندارد این زبان ISO/IEC 14882:2014 است.
**6984** 1200

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي مسابقات برنامه نويسي فناوري اطلاعات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۶۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زبان برنامه نویسی پایتون چیست و چگونه می‌توان آن را یاد گرفت؟

به گزارش گروه بازار خبرگزاری علم و فناوری آنا، زبان پایتون را می‌توان زبانی آسان دانست و به همین خاطر نیز درصد بالایی از برنامه‌نویس‌های تازه کار آن را به عنوان نخستین زبان برنامه‌نویسی خود انتخاب می‌کنند. پایتون به عنوان زبانی همه منظوره توسعه داده شده است و محدوده به توسعه یک نوع خاص از نرم‌افزار نیست. کاربردهای پایتون به قدری گسترده است که می‌توان گفت تقریبا در بسیاری از زمینه‌ها از یادگیری ماشین تا ساخت وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورتی که شما هم به برنامه نویسی و توسعه پلتفرم‌های مختلف علاقه دارید، تا انتهای این مطلب همراه ما بمانید. زیرا می‌خواهیم بررسی کنیم که برنامه نویسی پايتون چيست و انواع پلتفرم‌های ساخته شده به کمک پایتون چه ویژگی‌هایی دارند.

زبان برنامه نویسی پايتون چيست؟

در پایتون چه رازی وجود دارد که بسیاری از برنامه‌نویسان مشتاق یادگیری آن هستند؟ به طور کلی در دنیای برنامه‌نویسی، پایتون را می‌توان یکی از قدرتمندترین زبان‌های برنامه‌نویسی دانست. برنامه نویسی پایتون با خصوصیاتی مانند شی گرایی، تفسیری، سطح بالا، حرفه‌ای و چند منظوره بودن زبانی در حال گسترش در دنیا است. خوب است بدانید که با به وجود آمدن پایتون، تحول عظیمی در دنیای برنامه نویسی توسعه برنامه‌های وب و طراحی بازی‌های رایانه‌ای به وجود آمد. این زبان از سال ۱۹۹۱ وارد دنیای برنامه نویسی شده و توسط خیدو فان رسوم طراحی شده و در سال‌های اخیر بیشتر مورد توجه برنامه‌نویسان قرار گرفته است.

اصولا تعداد کلمات کلیدی در این زبان کم، ساده و قابل درک است و این موضوع باعث شده است تا پایتون موردتوجه کاربران تازه کار قرار بگیرد. این زبان برنامه نویسی پیچیدگی‌های سایر زبان‌ها را ندارد و به راحتی قابل استفاده است.

کاربردهای وسیع زبان پایتون چیست؟

اهمیت پايتون چيست و چه کاربردی دارد و معنی پايتون چيست؟ یکی از کاربردهای زبان برنامه‌نویسی پایتون مربوط به هوش مصنوعی و یادگیری ماشین می‌باشد. با توجه به این مساله که پایتون زبانی ثابت و انعطاف‌پذیر است، برای درصد بالایی از پروژه‌های یادگیری ماشین و هوش مصنوعی بهترین عملکرد را از خود به نمایش می‌گذارد. در واقع نرم افزار پایتون یکی از پرطرفدارترین زبان‌ها در بین متخصصان علوم داده‌ها به شمار می‌آید.

خوب است بدانید که هم اکنون کتابخانه‌های هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ‌های مختلفی برای زبان پایتون ایجاد شده‌اند و همین شرایط زمینه را برای پیشرفت هرچه بیشتر این زبان فراهم کرده است. در صورتی که تمایل به آشنایی با الفبای زبان پایتون را دارید، می‌توانید با مراجعه به صفحه آموزش پایتون به زبان ساده این زبان کاربردی برنامه‌نویسی را با متد آموزشی نوینی فرا بگیرید. در ادامه این بخش می‌خواهیم سایر کاربردهای پایتون را به شما معرفی کنیم.

اهمیت پایتون برای تجزیه و تحلیل داده چیست؟

شبیه به هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ، رشته تجزیه و تحلیل داده‌ها نیز به کمک برنامه نویسی پایتون با سرعتی باورنکردنی در حال پیشرفت می‌باشد. در دورانی که ما بیشتر از هر زمان دیگری اطلاعات و داده‌های مختلف را ایجاد می‌کنیم، به افرادی نیاز خواهیم داشت که بتوانند آن‌ها را جمع‌آوری، ذخیره و سازمان‌دهی کنند. اساسا کاربرد پایتون در این زمینه بسیار سودمند است. این زبان ساده و انعطاف‌پذیر می‌تواند به‌ سادگی به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها به کار رود، حجم زیادی از اطلاعات را دریافت کند و وظایف تکرارشونده مرتبط را به انجام برساند.

کاربرد زبان پایتون در تجسم داده چیست؟

تجسم داده را می‌توان یکی از زمینه‌های در حال توسعه و محبوب دانست که خصوصیت متن باز بودن پایتون یک نقطه قوت برای آن در این زمینه به شمار می‌آید. چرا که پایتون کتابخانه گرافیکی وسیعی با خصوصیات متنوع دارد. چه بخواهید یک ارائه گرافیکی داشته باشید یا پلاتی تعاملی ایجاد کنید، کتابخانه‌ای برای پاسخگویی به نیازهای خود پیدا خواهید کرد. در حقیقت آن ‌قدر گزینه‌های مختلف در اختیار خواهید داشت که می‌توانید به بهترین شکل ممکن اطلاعات را به تصاویر معناداری تبدیل کنید.

جایگاه پایتون در برنامه نویسی نرم افزار چیست؟

به طور کلی شما با استفاده از پایتون هر نوع نرم افزاری را که بخواهید می‌توانید بسازید. اصولا این زبان چند کاره برای ایجاد و خواندن فایل‌ها، ایجاد API، GUI و دیگر اهداف مشابه مورد استفاده قرار می‌گیرد. چه بخواهید نرم‌افزار بلاکچین، اپلیکشین صوتی و تصویری یا برنامه‌های ماشین لرنینگ بسازید، زبان پایتون کمک فراوانی به شما خواهد کرد.

توسعه وب به لطف پایتون

یکی از اصلی‌ترین کاربردهای پایتون مربوط به توسعه وب می‌شود. زیرا پایتون فریم ورک‌های مختلفی به منظور توسعه وب دارد که این مساله کار را برای برنامه‌نویسان بسیار راحت‌تر کرده است که از جمله آن‌ها می‌توانیم به Django، Pyramid و Flask اشاره کنیم.

چنین فریم ورک‌هایی برای ایجاد سایت‌ها و خدماتی مانند اسپاتیفای، ردیت و موزیلا مورد استفاده قرار گرفته‌اند. کتابخانه‌ها و ماژول‌های وسیعی که همراه با فریم ورک‌های پایتون هستند، امکان دسترسی به پایگاه داده‌ها، مدیریت محتوا و همینطور به‌کارگیری داده‌ها را امکان‌پذیر کرده‌اند. با این تفاسیر اصلا جایی برای تعجب باقی نمی‌ماند که کاربردهای پایتون در زمینه توسعه وب تا این حد فراگیر است.

توسعه بازی با پایتون چگونه است؟

به طور کلی پایتون کاربردهای بسیاری در صنعت بازی‌سازی دارد. اگر چه در مقایسه با استانداردهای صنعت بازی‌سازی حال حاضر فاصله فراوانی دارد اما ساختن بازی‌های ساده با آن امکان‌پذیر است. به ‌ویژه اگر بخواهید نمونه اولیه بازی را به‌سرعت ایجاد کنید تا به سایر افراد نمایش دهید، می‌توانید از این زبان کمک بگیرید.

کاربرد پایتون در دنیای مالی چیست؟

کاربردهای پایتون در دنیای مالی زبان‌زد همه است و اغلب در زمینه تحلیل‌های کمی و کیفی به کار می‌رود. پایتون می‌تواند ابزار باارزشی در تعیین و پیش‌بینی روند قیمت دارایی‌ها و همچنین در خودکارسازی روند کار در منابع داده‌های مختلف باشد. به همین خاطر برای کار با حجم بالایی از داده‌ها و پردازش اطلاعات در صنعت مالی، بسیار مفید است. به همین علت افراد متخصص در این حوزه پایتون را به سایر زبان‌ها ترجیح می‌دهند.

بهترین روش‌ برای یادگیری زبان پایتون چیست؟

علاوه بر پرسش «پایتون چیست و چه کاربردی دارد» یکی از پرسش‌های پرتکرار دیگری که امکان دارد برای کاربران علاقه‌مند به یادگیری زبان python پیش آید این است که بهترین روش یادگیری پايتون چيست؟ به طور کلی بهترین متد برای یادگیری زبان پایتون به سبک یادگیری و همینطور ترجیحات شما بستگی دارد.

این روش‌ها شامل موارد زیر هستند:

می‌توانید با اصول پایتون مانند متغیرها، انواع داده‌ها، توابع، حلقه‌ها و عبارات شرطی شروع کنید. آموزش‌های آنلاین، پلتفرم‌های تعاملی و کتاب‌ها می‌توانند برای این مرحله اولیه موثر واقع شوند در دوره‌های آنلاین ساختار یافته که برای مبتدیان ارائه می‌شوند، ثبت ‌نام کنید وب‌سایت رسمی پایتون مستندات و آموزش‌های جامعی را به علاقه‌مندان ارائه می‌دهد که منابع عالی برای یادگیری عمیق زبان هستند برنامه‌نویسی یک مهارت عملی به شمار می‌آید بنابراین تمرین در آن بسیار مهم است. برنامه‌های کوچک بنویسید و روی تمرین‌های کدنویسی کار کرده تا درک خود را تقویت کنید و مهارت‌های حل مساله خود را ارتقا بدهید وقتی اصول اولیه را درک کردید، شروع به کار روی پروژه‌های کوچکی کنید که مورد علاقه شما هستند. پروژه‌های تمرینی به شما کمک می‌کند دانش خود را به کار ببرید و تجربه عملی کسب کنید با محلق شدن به انجمن‌های آنلاین، گروه‌های رسانه‌های اجتماعی و پلتفرم‌های کدنویسی مانند GitHub، می‌توانید با سایر کاربران و توسعه‌دهندگان بحث و تبادل نظر داشته باشید در جستجوی پروژه‌های پایتون منبع باز باشید و کد آن‌ها را بخوانید. مطالعه کدهای نوشته شده می‌تواند به شما کمک کند تا در رابطه با سبک‌های مختلف کدنویسی بیاموزید در چالش‌های کدنویسی در وب‌سایت‌هایی مثل LeetCode، HackerRank و CodeWars شرکت کرده تا مهارت‌های کدنویسی خود را تقویت کنید بعد از مدتی موضوعات پیشرفته‌تر پایتون مانند برنامه‌نویسی شی گرا، چارچوب‌های توسعه وب (مانند جنگو، فلاسک)، کتابخانه‌های تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها (مانند NumPy، پانداها) و کتابخانه‌های یادگیری ماشین را بررسی کنید

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • شرکت بیش از ۲۳ هزار نفر در مسابقات قرآنی آران و بیدگل
  • شرایط برای حضور دانشجویان در مسابقات آسیایی و جهانی فراهم می‌شود
  • زبان برنامه نویسی پایتون چیست و چگونه می‌توان آن را یاد گرفت؟
  • عزیزی: برای مسابقات آسیایی تنیس برنامه داریم
  • وزیر صمت: یک جهش اساسی امسال در کیفیت خودرو اتفاق می‌افتد
  • جشنواره ملی تقدیر از کارگران نخبه، گروه‌های کارگری و واحدهای نمونه
  • مسیر تحولی دانشگاه آزاد، امید آفرین است
  • اینترنت 4G نوکیا به ماه می‌رود
  • ورود مارگارین به تولید محصولات پرتقاضا و پرمصرف