Web Analytics Made Easy - Statcounter

نرخ کالاها و خدمات مورد نیاز مردم در مردادماه، با تغییرات زیادی نسبت به ماه مشابه سال قبل مواجه بوده؛ به گونه ای که نرخ میوه ۵۸درصد و نرخ گوشت قرمز و سفید ۲۹درصد رشد کرده است.

به گزارش گروه اقتصادی قدس آنلاین، اقتصاد ایران در بدو ورود به سال ۹۷ با چالش‌های عمده‌ای مواجه شد که شاید بتوان تحرکات نرخ ارز را مهمترین آنها دانست؛ چراکه طبق گفته کارشناسان، یکی از نتایج هیجانی شدن بازار ارز، افزایش قیمت اقلام مورد نیاز مردم و البته صعودی شدن نرخ تورم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان طی ماه های اخیر همواره بر این مساله تاکید می کنند که باید با کنترل نرخ اقلام و جلوگیری از افزایش قیمت ها زیر چتر نظارتی دولت، جلوی فرصت طلبی افراد سودجو گرفته شود.

در این میان گزارش مرکز آمار از تورم منتهی به مرداد ماه نشان می دهد نرخ کالاها و خدمات مورد نیاز مردم با افزایش محسوسی مواجه بوده است؛ به گونه ای که در گروه خوراکی ها و آشامیدنی ها شاهد رشد ۸.۶ درصدی نسبت به تیرماه و رشد ۲۴.۷ درصدی نسبت به مرداد ماه سال قبل هستیم.

در این گروه، رشد نرخ کالاها نسبت به تیرماه به ترتیب برای خوراکی ها ۸.۷ درصد، نان و غلات ۲.۸ درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آنها ۱۳.۸ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۱۴.۰ درصد، ماهی ها و صدف داران ۱۱.۸ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۱۲.۳ درصد، روغن ها و چربی ها ۵.۶ درصد، میوه و خشکبار ۱۱.۷ درصد، سبزیجات ۵.۹ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۶.۵ درصد و چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه ۸.۰ درصد بوده است.

همچنین نرخ کالاهای این گروه نسبت به مردادماه سال گذشته با رشد چشم گیری مواجه بوده است به گونه ای که به ترتیب برای خوراکی ها ۲۴.۵ درصد، نان و غلات ۱۴.۶ درصد، گوشت قرمز و سفید و فرآورده های آنها ۲۷.۸ درصد، گوشت قرمز و گوشت ماکیان ۲۷.۹ درصد، ماهی ها و صدف داران ۲۷.۵ درصد، شیر، پنیر و تخم مرغ ۲۵.۶ درصد، روغن ها و چربی ها ۲۱.۴ درصد، میوه و خشکبار ۵۸.۲ درصد، سبزیجات ۱۱.۵ درصد، شکر، مربا، عسل، شکلات و شیرینی ۱۴.۵ درصد و چای، قهوه، کاکائو، نوشابه و آب میوه ۲۹.۳ درصد رشد را شاهد بودیم.

از سویی دیگر بخش پوشاک و کفش نیز با رشد ۵.۱ درصدی نسبت به تیرماه سال جاری و رشد ۱۷.۷ درصدی نسبت به مرداد ماه سال گذشته مواجه بوده است.

گروه مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوخت ها به طور کلی رشد ۲.۴ درصدی نسبت به ماه قبل و رشد ۱۴.۵ درصدی نسبت به مرداد ماه سال گذشته داشته است؛ در این گروه، بخش مسکن ۱.۹ درصد نسبت به تیر ماه و ۱۶.۵ درصد نسبت به مرداد ماه سال گذشته با رشد قیمت مواجه شده است.

قیمت مبلمان و لوازم خانگی نیز نسبت به تیرماه سال جاری و مرداد ماه سال گذشته به ترتیب با رشد ۷.۷ درصدی و ۲۴.۳ درصدی رو به رو بوده است.

بخش مربوط به بهداشت و درمان و حمل و نقل نیز به ترتیب ۲.۵ و ۶.۵ درصد نسبت به تیرماه و ۱۶.۰ و ۱۸.۶ درصد نسبت به مرداد ماه سال گذشته رشد داشته است.

همچنین گروه تفریح و فرهنگ با رشد ۶.۲ درصد نسبت به تیر ماه و ۲۵.۸ درصد نسبت به مرداد ماه سال گذشته مواجه بوده است.

منبع: مهر

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قدس آنلاین قیمت کالاهای اساسی مرکز آمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۹۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی

امتداد - کنار کنترل افزایش قیمت ارز ما شاهد تامین ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی با قیمت ۲۸۵۰۰ تومان توسط بانک مرکزی بودیم.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، اقبال شاکری؛ نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبنا اظهار کرد: بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ عملکرد خوب خوبی از خود به نمایش گذاشت که یک نمونه آن آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده کشورمان در سایه دیپلماسی فعال ارزی در کشور‌های مختلف بود.

وی افزود: اگرچه ما در سال ۱۴۰۲ افزایش قیمت ارز را داشتیم، اما این افزایش قیمت در مقایسه با سال‌های گذشته قابل توجه نبود و به بیان بهتر ما حداقل افزایش قیمت ارز را در سال ۱۴۰۲ داشتیم که ناشی از بحران های سیاسی در منطقه بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: آن طور که گفتم یکی از اقدامات بانک مرکزی آزادسازی دارایی‌های بلوکه شده کشورمان نزد کشور‌های مختلف بود که این اقدام باعث افزایش ذخایر ارزی کشور و در نتیجه آن تعادل هرچه بیشتر و بهتر عرضه و تقاضا در بازار بود.

شاکری تصریح کرد: کنار کنترل افزایش قیمت ارز ما شاهد تامین ارز مورد نیاز برای بخش‌های مختلف اعم از ارز مسافری، ارز دانشجویی و … و همینطور تامین ارز مورد نیاز کالا‌های اساسی با قیمت ۲۸۵۰۰ تومان توسط بانک مرکزی بودیم که تامین ارز مورد نیاز این بخش‌ها نشان دهنده بهبود وضعیت منابع ارزی و همچنین مدیریت قوی بانک مرکزی بر بازار ارز است.

وی افزود: این عملکرد مثبت بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ نوید دهنده آینده روشن همراه با ثبات اقتصادی بیشتر در سال جاری خواهد بود. البته نمی‌توان از بحران های سیاسی-امنیتی در منطقه چشم پوشید و ممکن است تاثیرات خود را بر بازار بگذارد که البته هیجانی و موقت خواهد بود.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: امیدوارم در سایه این قبیل اقدامات مثبت بانک مرکزی و آمارهای مثبت متغیرهای پولی اعم از رشد نقدینگی و رشد پایه پولی و تورم، ما شاهد ثبات هرچه بیشتر اقتصادی و بازار‌های مختلف باشیم و مردم نتیجه آن را بیش از گذشته در زندگی روزمره خود حس کنند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • گوشت اینگونه ۶۳.۵ درصد گران شد
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • تامین همه نیازهای ارزی توسط بانک مرکزی
  • میان افزایش حقوق کارگران و قیمت کالاها، توازن برقرار شود
  • متوسط قیمت کالاهای خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور اعلام شد