Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آیت‌الله سبحانی گفت: انقلاب ۳۰۰هزار شهید داده که باید آن را حفظ کنیم و پشتیبان نظام باشیم. طلبه باسواد و عالم می‌تواند به نظام و انقلاب اسلامی کمک کند، اما نباید وارد دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی شود، بلکه باید مرجع و محل حل مشکلات احزاب باشد. به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری میزان،  آیت‌الله جعفرسبحانی در آئین آغاز رسمی سال تحصیلی جدید حوزه علمیه تهران که در محل مصلی بزرگ حرم مطهر عبدالعظیم حسنی (ع) برگزار شد با تبریک عید غدیر خم، اظهار داشت: خداوند متعال در سوره مائده که آخرین سوره‌ای بود که بر پیامبر (ص) نازل شد می‌فرماید «اَلْیوْمَ أَکمَلْتُ لَکمْ دینَکمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیکُمْ نِعْمَتی» در این آیه منظور از الیوم به معنای سال یا فصل نیست بلکه به معنای روز مشخصی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: با توجه به آیه «یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنزِلَ إِلَیْکَ مِن رَّبِّک» معلوم می‌شود آیه اکمال دین مربوط به فروع دین نیست بلکه مربوط به اصول دین است. زیرا با توجه به این آیه اگر پیامبر(ص) این واقعه مهم را نعوذبالله ابلاغ نکند در واقع هیچ کاری انجام نداده است.

این مرجع تقلید تصریح کرد: واقعه غدیر می‌تواند حلقه ربطی بین تمام فرق اسلامی باشد بنا بر این باید روز بزرگ غدیر خم را گرامی بداریم و به آن اهمیت بدهیم.

وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید حوزه علمیه تهران، گفت: اگر کسی می‌خواهد وارد حوزه علمیه بشود باید قبل از ورود به حوزه هدفش را مشخص کند، زیرا هدف می‌تواند راهبرد خوبی برای طلبه باشد. بی هدف نمی‌شود به جایی رفت و اگر هدف مشخص شد به نتیجه خواهد رسید.

آیت‌الله سبحانی با بیان این که طلبه حداقل باید در طول شبانه روز باید کار علمی داشته باشد، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۳۰ که در محضر حضرت امام خمینی (ره) بودیم سوال کردم تابستان در کجا بودید، فرمودند: در شهر محلات، از ساعت شش قالیچه‌ای در حیات می‌انداختم و تا ساعت ۱۲ مطالعه می‌کردم؛ و اگر از مطالعه خسته می‌شدم شروع به پاکنویس کردن دیگر دروس می‌کردم.

معظم له در بیان خاطره دیگری از امام خمینی(ره)، افزودند: خدا رحمت کند مرحوم امام را، من از خود ایشان شنیدم که فرمود: استادم مرحوم شاه آبادی از پدر بزرگوارش که شاگرد مرحوم صاحب جواهر بود، نقل کرد که مرحوم صاحب جواهر که استاد ما بود، فرزندش فوت کرد. جنازه پسرش را عصر تشییع کردند، اما موفق به دفن نشدند و غروب شد.

این مرجع تقلید ادامه داد: جنازه را در یکی از مقبره‌های صحن امیرالمؤمنین (علیه السلام) گذاردند تا آن شب برایش مقداری قرآن بخوانند و فردا او را دفن کنند. من خود، شاهد بودم که مرحوم صاحب جواهر همان شب در کنار جسد فرزند عزیز و دانشمندش، مقداری قرآن خواند و بعد مشغول بقیه کار‌های هر شب در آنجا شد؛ مثلاً اگر هر شب مقداری از کتاب جواهر را می‌نوشت، همان مقدار را آن شب در کنار جسد فرزند عزیزش نوشت. این، به آن معنا نیست که قلبش نمی‌سوزد. بلکه، نشانۀ رضا بما قضی الله است. در عین این که قلبش می‌سوزد و اشک می‌ریزد، به قضای الهی راضی است و لذا عکس العمل نشان نمی‌دهد. هم قرآن را می‌خواند و هم کتاب را می‌نویسد.

آیت‌الله سبحانی با تاکید بر انتخاب رشته در حوزه‌های علمیه، افزود: هر کسی استعداد خاصی دارد و طلبه‌ای که می‌خواهد دوران جوانی خود را صرف علم و تحصیل کند باید استعداد خود را بشناسد. گاهی فردی فن سخنوری دارد، باید با تمرین خطابه و مراجعه به نهج‌البلاغه و سایر کتبی که برای آن مشخص شده است در این عرصه استعداد‌های خود را شکوفا کند. فرد دیگری در مسائل فقهی استعداد دارد او هم باید با مراجعه به کتاب‌های فقهی در منابع شیعه و سنی این استعداد خود را تقویت کند.

وی با اشاره به حضور طلاب در صحنه‌های سیاسی و دفاع از گفتمان انقلاب اسلامی گفت: این انقلاب ۳۰۰هزار شهید داده است که باید آن را حفظ کنیم و پشتیبان نظام باشیم. طلبه با سواد و عالم می‌تواند به نظام و انقلاب اسلامی کمک کند، اما نباید وارد دسته‌بندی‌های سیاسی و جناحی شود؛ آگاهی، اطلاع و اظهارنظر لازم است، اما ورود حوزه به حزب و دسته‌بندی سیاسی درست نیست و باید مرجع و محل حل مشکلات احزاب باشد.

این مرجع تقلید اظهار کرد: طلبه پدر امت است و باید آن را حفظ کند و اگر گروه‌های سیاسی با هم اختلاف داشتند با مراجعه به ما اختلاف آن‌ها رفع شود، خصوصا در زمان تحصیل باید از این گونه مسائل فاصله بگیرند.

آیت الله سبحانی با بیان این که روحانیت لباس مقدسی است، گفت: اگر طلبه‌ای شرایط و صلاحیت معمم شدن را دارد باید معمم شود. یک طلبه معمم باید در رفتار خود و در محیط خانواده، همسایه و دیگران حرمت عمامه را حفظ کند. زیرا ادب یک طلبه می‌تواند در جامعه تأثیرگذار باشد.

طبق گزارش حوزه این مرجع تقلید در پایان افزود: حضور طلبه در کلاس امری لازم و ضروری است. حالا که می‌خواهیم وارد مکانی شویم که از اسلام دفاع کنیم باید در درس اساتید حضور داشته باشیم.   انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جعفر سبحانی آیت الله سبحانی اساتید و طلاب حرم مطهر حضرت عبدالعظیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۷۹۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علی مطهری: حاندان مطهری همه به یک گونه فکر می‌کنند

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، علی مطهری در گفتگویی که به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله مطهری انجام شده بود درباره شکاف بین نسلی در خانواده آیت الله گفته بود: بین خانواده استاد مطهری اختلاف نظرهای سیاسی جزئی وجود دارد اما...

بخش هایی از این گفتگو را بخوانید؛

*آقای مطهری! شکاف بین نسلی چقدر در خانواده آیت الله مطهری مشهود است؟

در خانواده استاد مطهری با احتساب نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها ما با چنین پدیده‌ای مواجه نیستیم. همه از مرد و زن و دختر و پسر یک گونه فکر می‌کنند و بین آنها حسن تفاهم برقرار است. البته ممکن است بین آنها اختلاف نظرهای سیاسی جزئی و تفاوت در قضاوتها درباره برخی مسائل روز وجود داشته باشد.

به هرحال در بین نوه‌ها و نتیجه‌ها و نبیره‌ها افرادی پیدا نمی‌کنید که دچار بن‌بست فکری یا پوچی در زندگی و از این قبیل مسائل شده باشند و نیاز به کمک فکری و توجیه ما داشته باشند. شاید علت اصلی آن انس با آثار پدر بزرگشان باشد.

*آن تجربیاتی که شخص شما در ارتباط با پدرتان داشته اید چقدر قابل تعمیم به نوع مناسبات و روابط شما با فرزندانتان است؟

به نظر من فرقی حاصل نشده، همان تجربیات و رفتارها قابل تعمیم به رفتار ما با فرزندان و نوه‌هاست. فقط وسایل و ابزارها تغییر کرده و الاّ ماهیت و محتوای حوادث تغییر نکرده است. همان اصول اخلاقی که آن روز باید رعایت می‌شد امروز هم باید رعایت شود.

دیگر خبرها

  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • معاون سیاسی استاندار البرز مطرح کرد؛تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • تقویت پشتوانه سیاسی و اجتماعی کشور با مشارکت مردم در انتخابات
  • چرا حج امسال حج برائت است؟
  • ثبت رکورد تاریخی دانشگاه تبریز با صعود ۲۸ پله‌ای در نظام رتبه‌بندی تایمز
  • ارتقای ۱۵۰ پله‌ای دانشگاه ارومیه در نظام رتبه بندی بین المللی تایمز - دانشگاه‌های آسیایی
  • رتبه علمی دانشگاه ارومیه ارتقا یافت/۱۵۰ در بین دانشگاه‌های آسیایی
  • مشارکت گسترده در پای صندوق های رای قوام بخش نظام است
  • علی مطهری: حاندان مطهری همه به یک گونه فکر می‌کنند
  • یادواره ۵۸ شهید روحانی و طلبه در شاهرود