Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@03:39:36 GMT

هفت هزار فعال قرآنی بیمه شدند

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۸۳۴۴۴

هفت هزار فعال قرآنی بیمه شدند

تهران - ایرنا - معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیمه کردن هفت هزارفعال قرآنی، حمایت 30 میلیاردی از برنامه های قرآنی، برگزاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم، حمایت از هفته های قرآن و عترت و نمایشگاه بین المللی قرآن را از اهم اقدامات این معاونت در سال 96 برشمرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وظیفه سیاستگذاری، برنامه ریزی، هدایت، حمایت و نظارت بر حوزه های قرآن وعترت، فعالیتهای فرهنگی و هنری مساجد، کتاب، چاپ و چاپخانه ها، کتابخانه های عمومی، فیلم و سینما، هنرهای نمایشی، هنرهای تجسمی، موسیقی، مطبوعات، تبلیغات، وقف، امور خیریه، حج و زیارت، روابط فرهنگی بین المللی، رسانه های دیجیتال و بازیهای رایانه ای، توسعه مراکز و فضاهای فرهنگی و هنری و آموزشهای رسمی و غیر رسمی فرهنگی، هنری و رسانه ای را برعهده دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این وزارتخانه برای اجرای درست اهداف، وظایف و اختیارات خود دارای شش معاونت از جمله معاونت قرآن وعترت است.
ترویج و نشر قرآن کریم و فرهنگ قرآنی در کشور ایران دارای قدمتی به بلندی تاریخ اسلام و اقبال ایرانیان به اسلام و قرآن کریم است. آثار مکتوب، حجمی و معماری به جا مانده از این دوره مشعشع سند افتخاری است برای هر ایرانی مسلمان که در جای جای این سرزمین کهن و موزه های برتر دنیا چشم هر بیننده ای را به خود معطوف می کند.
با پیروزی انقلاب اسلامی در سال ١٣٥٧ به رهبری قائد عظیم الشان حضرت امام خمینی (ره) فعالیت های قرآنی از گسترش چشم گیری برخوردار شد.
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با برگزاری اولین نمایشگاه قرآن کریم در بهمن ماه ١٣٧٢ اهتمام جدی در گسترش فرهنگ قرآنی را، وجه تلاش خود قرار داد.
اهمیت روزافزون فعالیت های قرآنی لزوم تأسیس و راه اندازی مجموعه ای مستقل در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئله هر روز مسئولین این حوزه بود تا به انجام امور محوله به شکل مناسب تری پاسخ داده شود. ثمره این تلاش ها تأسیس مرکز توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی در سال ١٣٨٠ شد.
این دفتر درسال ١٣٨٣ از مجموعه معاونت فرهنگی منفک و به صورت مستقل اداره شد. مدیر این مجموعه با حکم وزیر، قائم مقام وزیر و رئیس مرکز بود. برگزاری نمایشگاه های بین المللی قرآن کریم، توجه جدی به نشر قرآن و فرهنگ قرآنی، حمایت از تأسیس مؤسسات و تشکل های قرآن و عترت و دهها فعالیت متنوع فرهنگی دیگر از اقدامات این مرکز بود.
این معاونت در دوره جدید خود در دولت دوازدهم، فعالسازی و هدایت موسسات و مجموعه های مردمی برای توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی، توجه ویژه به ظرفیت ها و فرصت های فضای مجازی و الکترونیکی سازی فرایندها و فعالیت های قرآنی کشور، استفاده از قالب های هنری و رسانه ای برای ترویج و انتقال آموزه های دینی و قرآنی، توجه بیش از پیش به حوزه عترت در کنار حمایت از فعالیت های قرآنی وتقویت ارتباط و تعامل با جامعه نخبگانی حوزه قرآن و عترت و مراجع علمی و حوزوی را به عنوان اولویت ها و رویکردهای اصلی خود معرفی و بر مبنای آنها اقدات و برنامه های خود را رقم زد
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیزسال گذشته زمان حضور در مجلس شورای اسلامی برای اخذ رای اعتماد نمایندگان مردم، برنامه هایی را به خانه ملت ارائه کرده بود که درآنها موضوع تقویت فعالیت های فرهنگی و هنری بر محور قرآن و همچنین تقویت گفتگوهای فرهنگی دینی ایران با جهان به ویژه جهان اسلام را مورد تاکید قرار داد.
این معاونت طی سال 1396 فعالیت های چشمگیر و رو به رشدی را با تلاش ها و اقدمات انجام گرفته به ثمررسانده و کارنامه درخشانی رااز خود در حوزه قرآن و عترت بجای گذاشت که به شماری از آنها در ادامه اشاره می شود:

** برپایی نمایشگاه بین المللی قرآن
برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم؛ نمایشگاه بیست و ششم با تغییرات جدی و ارتقاء و رشد در جنبه های بصری و محتوایی برگزار شد. اضافه شدن بخش عترت و احیاء بخش بین الملل در این دوره بخشی از تغییرات محتوایی و برنامه ای در این نمایشگاه بود. برگزاری نشست های تخصصی با حضور صاحب نظران، اساتید و دانشجویان یکی دیگر از برنامه های موفق نمایشگاه سال جاری به حساب می آید. استفاده از مؤسسات و مراکز قرآنی مردمی در برگزاری نمایشگاه یکی دیگر از اقدامات مثبت و قابل توجه این نمایشگاه به حساب می آید.
راه اندازی « باشگاه همراهان نمایشگاه » از دیگر اقدامات موفق به منظور بهره گیری از فضای مجازی برای همراهان و بهره گیری علاقمندان از نمایشگاه بیست و ششم می باشد.

** حمایت از برگزاری جشنواره های بین المللی آیات
این جشنواره ها در 17 رشته در استان های مختلف کشور برگزار شد.

** برگزاری آزمون سراسری حفظ و مفاهیم قرآن کریم
این رویداد قرآنی در 26 رشته با حضور بیش از 240 هزار نفر در 430 نقطه کشور با همکاری و مشارکت سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

** حمایت از برپایی نمایشگاه های شهرستانی
این نمایشگاه ها با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در بیش از 160 شهرستان کشور در ماه مبارک رمضان برگزار شد.

** حمایت از اجرای طرح ملی «تلاوت »
این طرح با هدف استعداد یابی و آموزش و تربیت قاریان ممتاز نوجوان بر گزار شد که با حضور 2500 قاری نوجوان پسر در حال اجرا می باشد.
** تهیه و تصویب اسناد بالا دستی فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآنی
از جمله این اسناد، سند فعالیت های مجازی و سند فعالیت های حوزه بین الملل می باشد که پس از بررسی در کمیسیون توسعه فعالیت های تبلیغی ترویجی قرآن کریم به تصویب رسید.

** بیمه فعالان حوزه قرآن و عترت
در این دوره و بازه زمانی بیش از 7000 نفر از فعالان این حوزه از بیمه فعالان قرآنی استفاده کردند.

**حمایت 30 میلیاردی از طرح ها و برنامه های مؤسسات و مراکز مردمی قرآنی
در این دوره از فعالیت ها و برنامه های مؤسسات مردمی بر اساس شاخص های مشخص شده و شیوه نامة مصوب بیش از 30 میلیارد ریال حمایت شده است.

** راه اندازی مشاورت حوزه بین الملل و فعالیت های فضای مجازی
این دو حوزه از اولویت های برنامه ای در دوره جدید به حساب می آید. بر این اساس و به منظور راهبری برنامه های آن، مشاوران مستقل تعیین و منصوب شده اند تا مشورت و راهکارهای عملیاتی به معاون وزیرارائه کنند.

**حمایت از برگزاری هفته های قرآن و عترت
به منظور فعالسازی ظرفیت های استانی و استعدادهای بالقوه ، هفته های قرآن و عترت در رشته های مختلف در استان های کشور برگزار شده است.
به گزارش ایرنا، به مناسبت انفجار دفتر نخست وزیری در هشتم شهریور سال 1360 و شهادت دو یار دیرین امام (ره) و انقلاب و دو اسوه علم و تقوا، شهید محمد علی رجایی، رئیس جمهور و محمد جواد باهنر، نخست وزیر که نمونه ای از دولتمردان مردمی بودند و نیز به منظور آشنایی مردم با فعالیت ها و بیان اهداف و برنامه های آینده دولت، هفته ای به نام هفته دولت نامگذاری شده است که از دوم تا هشتم شهریور می باشد.
فراهنگ ** 1355 ** 1418

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي معارف دولت 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۳۴۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد

محمد مهرابی، رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف درمورد نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف اظهار کرد: سابقه این نمایشگاه با عنوان دستاورد‌های نهاد وقف به حدود ۴ سال پیش برمی‌گردد که توفیق داشتم در نخستین دوره نمایشگاه با مسئولیت معاونت فرهنگی اجتماعی در قالب ستاد هفته وقف خدمت دوستان باشم و معاونت فرهنگی، این نمایشگاه را برگزار کرد که دو بخش کلی میراث وقف و دستاورد‌های نهاد وقف را داشت و در جریان آن، از گذشته و تاریخچه وقف به آینده وقف و دورنما و چشم انداز وقف پلی زده بودیم که در سیاست گذاری‌های جدید سازمان برای نهاد وقف ترسیم شده بود. از اینرو، با استقبالی که از آن نمایشگاه صورت گرفت و تغییر رویکردی که در فرم برگزاری نمایشگاه رخ داده بود ریاست سازمان و هیئت مربوطه ابراز علاقه کردند که این نمایشگاه در فواصل زمانی مشخص تکرار شود. چون نشانگر برکات و دستاورد‌هایی بود که برای دوستان جذاب بود.

مهرابی تصریح کرد: دومین دوره نمایشگاه، تقریباً دو سال پیش در حیاط سازمان اوقاف و همزمان با افتتاح ساختمان نوآوری اوقاف و امور خیریه برگزار شد که در آن‌جا، مجموعه‌ای از شرکت‌ها و نهاد‌های دانش بنیانی که از سرمایه و حمایت نهاد‌های وقف بهره‌بردار بودند دور هم جمع شدند و دستاورد‌های اداری و ستادی در حوزه‌های مختلف حفظ و صیانت از موقوفات، توسعه‌ی بهره بری موقوفات و فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی و دستاورد‌های شرکت‌های دانش بنیان ارائه شد که تجربه بسیار موفقی بود و مورد استقبال قرار گرفت و شخصیت‌های زیادی از مجلس، دولت و دستگاه‌های اجرایی آمدند و دیدند و فرصت خوبی بود تا اقشار مختلف مردم با دستاورد‌های نهاد وقف آشنا شوند. 

او ادامه داد: اساساً رویکرد سازمان در چند سال گذشته مخصوصاً ما در معاونت فرهنگی و اجتماعی برای تبیین و بیان جایگاه وقف این بود که مردم با اثرات فرهنگی اجتماعی اقتصادی و کارکرد‌های وقف در حوزه‌های مختلف آشنا شوند و این رویکرد جدیدی بود که مسئولیت داشتیم تا آن را تبیین کنیم؛ چه در قالب نمایشگاه و چه در قالب انواع برنامه‌ها و فعالیت ها.

مهرابی ادامه داد: تجربه آن نمایشگاه سازمان وقف را بر آن داشت تا یک بار دیگر، این نمایشگاه را تکرار کند و اگر این سیر حتی به صورت دو سالانه هم باشد ولی می‌تواند خوب باشد و امسال، شاهد سومین دوره‌اش هستیم که این بار، با مسئولیت دوستان روابط عمومی و همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی، همکار آنها هستیم. 

رئیس اداره ترویج فرهنگ وقف افزود: نمایشگاه امسال در حوزه دستاورد‌ها و برکات نهاد وقف برگزار شده است و برای جامعه تبیین می‌شود و اقشار مختلفی حضور پیدا می‌کنند و خیلی از آن‌ها ذوق زده می‌شوند و حتی تعجب می‌کنند و می‌گویند که نمی‌دانستند وقف به انجام چنین کار‌هایی می‌پردازد و در حوزه دانش بنیان نیز، سرمایه گذاری می‌کند و منجر به شکل گیری اشتغال‌زایی و حمایت از علم و فناوری و اختراع و اکتشاف می‌شود و این نمایشگاه فرصتی ایجاد می‌کند و اصحاب رسانه و مسئولان و اقشار مختلف حضور پیدا می‌کنند و در محیطی چند روزه به صورت تجمیعی شاهد چکیده‌ای از بخشی از فعالیت‌های وقف هستند. 

او گفت: در این نمایشگاه دو مسئولیت داشته ایم. یکی، همراهی با ستاد برگزاری در بخش مدعوین و مهمانان و اجرا بوده و دلیلش هم، تجربیاتی است که در برگزاری این نمایشگاه داشته ایم و بخش دیگر نیز، ارائه فعالیت‌های حوزه فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه است. 

مهرابی اظهار کرد: اگر حفظ عین و ارتقاء بهره‌وری را دو ضلع بدانیم. یکی از اضلاع آن، اجرای نیت است و اگر امامزاده‌ها را به عنوان یکی از اولویت‌های محوری سازمان اوقاف کنار وقف بیاوریم فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی در حوزه اجرایی نیت واقفین و توسعه مدیریت بقاع متبرکه بخش مهم و اولویت دار فعالیت‌های سازمان وقف می‌شوند. 

او یادآور شد: در بخش معاونت فرهنگی و اجتماعی مکلف و موظف هستیم و تلاش می‌کنیم بخشی از این دستاورد‌ها و فعالیت‌ها را در معرض دید مخاطبان بگذاریم و مهم‌ترین بخشی که در این نمایشگاه ارائه شده اجرای نیت و فعالیت‌ها و کار ویژه‌هایی که در این حوزه در حال انجام هستند و از آن جمله می‌توان به بخش توسعه مدیریت بقاع متبرکه و فعالیت‌هایی که در حوزه مدیریت آن در حال انجام است و فعالیت‌های سازمان و رویداد‌های پژوهشی اشاره کرد تا بازدیدکنندگان در جریان نمایشگاه مشاهده کنند. مثلاً امامزاده به عنوان یک مکان مذهبی می‌تواند بستری برای اشتغال‌زایی باشد و کارگاه‌های خودکفایی و بازارچه‌های خیریه و تولید و عرضه محصولات که می‌توانند مفید باشند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • زندگی با آیه ها یک فعالیت هم افزا با حضور دستگاه های مختلف بود
  • سرمایه گذاری اوقاف در حوزه دانش بنیان‌ها موجب ایجاد انگیزه می شود
  • مساجد به عنوان محور همه برنامه‌ها قرار داده شود
  • ضرورت توجه به جریان رسانه‌ای در مناطق مختلف اردبیل
  • ظرفیت‌های یک نمایشگاه در احیای قرآن/ «حراج باران» برگزار می‌شود
  • کارکرد‌های مختلف وقف در نمایشگاه دستاورد‌های این نهاد
  • ثبت‌نام لیگ قرآنی «ضحی» در گیلان آغاز شد
  • تجلیل از نخبگان قرآنی در استان البرز
  • تمرکز امسال فعالیت‌های فرهنگی بر توسعه و تقویت جلسات خانگی