Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@17:22:26 GMT

مغز ما یک تونل مخفی کوچک دارد

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۸۵۴۳۵

مغز ما یک تونل مخفی کوچک دارد

محققان دانشگاه "هاروارد" دریافتند که در مغز ما تونل‌های کوچکی وجود دارد که سبب انتقال جریان خون به مغز می‌شوند. آفتاب‌‌نیوز : دانشمندان اخیرا دریافته‌اند که در سر انسان‌ها تونل‌های مخفی کوچکی وجود دارد که جمجمه را به مغز متصل می‌کند.
این‌گونه به نظر می‌رسد که این کانال‌ها به سلول‌های ایمنی که در جمجمه تشکیل می‌شوند، این امکان را می‌دهد که در صورت بروز التهاب پس از سکته و یا آسیب به مغز، یک راه میانبر در مغز ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تاکنون متخصصان بر این باور بودند که سلول‌های ایمنی تنها از طریق جریان خون وارد مغز می‌شوند.


این تحقیقات که توسط محققان دانشگاه "هاروارد"(Harvard) انجام شده است، محققان را در درک بهتر اختلالاتی کمک می‌کند که باعث التهابات مغزی می‌شوند.
این اختلالات منجر به از دست دادن هوشیاری، تشنج و حتی مرگ می‌شوند.
این یافته‌ها همچنین پژوهشگران را کمک می‌کند که بیماری‌هایی نظیر "ام‌اس"(multiple sclerosis) را نیز بهتر بشناسند.
"ام‌اس" یک بیماری خودایمنی است که در آن سلول‌های ایمنی بدن بی‌دلیل به سلول‌های مغزی حمله می‌کنند.
پس از این اکتشاف محققان دریافتند که چگونه "نوتروفیل‌ها" به مغز راه می‌یابند.


نوتروفیل‌ها، گلبول‌های سفید کروی شکلی هستند. این گلبول‌ها ۱۲ تا ۱۸ میکرون قطر دارند. عمر نوتروفیل‌ها حدود ۶ ساعت تا چند روز است. نوتروفیل‌ها در دستگاه ایمنی بدن انسان، در خط دوم دفاع غیراختصاصی قرار دارند.
"متیاس ناهرندرف" از محققان این پروژه گفت: در این پروژه ما با دقتی بالا شروع به مطالعه و بررسی مغز از زوایای مختلف کردیم.
هدف ما از این بررسی این بود که "نوتروفیل‌ها" چگونه به مغز راه می‌یابند.
دانشمندان سطح داخلی جمجمه موش را تجزیه و تحلیل کردند. در این بررسی با کانال‌هایی میکروسکوپی مواجه شدند که استخوان جمجمه را مستقیما به لایه محافظی که مغز را پوشانده است اتصال می دهد.
در شرایط عادی، گلبول‌های قرمز در این کانال‌ها و از "مغز" به "مغز استخوان" در جریانند.
اما پس از سکته مغزی یا آسیب‌های مغزی، این حرکت متوقف می‌شود.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، محققان هاروارد برای اینکه مطمئن شوند این تونل‌ها در مغز انسان نیز وجود دارند یا نه، یک تکه از بافت جمجمه را تجزیه و تحلیل کردند که در نهایت به وجود این تونل‌ها در مغز انسان نیز پی بردند.
پیری مغز با کاهش جریان خون در یک اندام بدن بروز پیدا می‌کند.
کاهش جریان خون در مغز نیز با بروز سکته مغزی و زوال عقل مرتبط است.
کد خبر: ۵۴۲۸۱۵ تاریخ انتشار: ۰۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۸

منبع: آفتاب

کلیدواژه: مغز تونل مخفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۵۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود

ایتنا - یک شرکت نوآور گامی نوین در عرصه فناوری تراشه‌های مغزی یا رابط های مغز-کامپیوتر (BCI) برداشته و روش کم‌تهاجمی جدیدی را معرفی کرده که به افراد معلول اجازه می‌دهد کنترل عضلاتشان را دوباره به دست گیرند.
تراشه های مغزی دستگاه هایی هیجان انگیز هستند که سیگنال های الکتریکی مغز را به دستورات کنترل برای دستگاه های خارجی ترجمه می کنند.

شرکت سینکرون با رویکرد جدید و کم‌تهاجمی خود در زمینه کاشت این تراشه‌ها، توانسته توجهات زیادی را به خود جلب کند.

سینکرون از یک روش نوآورانه به نام "استنت رود" استفاده می کند که طی آن یک مجموعه تخصصی از الکترودها درون رگ خونی نزدیک قشر حرکتی مغز قرار داده می شوند. این کار از طریق جراحی ساده ای روی رگ گردنی داخلی انجام می شود و دسترسی به ناحیه مسئول کنترل حرکات عضلانی را ممکن می سازد.

رویکرد کم تهاجمی سینکرون مزیت بزرگی محسوب می شود، زیرا در مقایسه با روش های جراحی سنگین که در آنها جمجمه باز می شود، ریسک کمتر و دوره نقاهت کوتاه تری دارد. این امر می تواند در آینده، فناوری تراشه های مغزی را بسیار در دسترس تر و کاربرپسندتر سازد.

کاربردهای بالقوه این فناوری بسیار امیدوارکننده است. تصور کنید افرادی که به دلیل فلج یا سایر شرایط عصبی، محدودیت حرکتی دارند، بتوانند تنها با فکر کردن، با دستگاه ها تعامل کنند یا ارتباط برقرار کنند. یا حتی افراد سالم بتوانند با قدرت ذهن، اشیا را کنترل کرده و تجربه های واقعیت مجازی، دستگاه های هوشمند خانگی یا اندام های مصنوعی را فراگیرتر مدیریت نمایند.

توسعه این فناوری البته با چالش هایی نیز روبرو است؛ از افزایش دقت و توسعه کنترل گرفته تا کاهش هزینه ها و رعایت مسائل حقوقی و اخلاقی. اما با وجود این موانع، سینکرون توانسته با جذب حمایت های مالی کلان از افرادی همچون بیل گیتس و جف بزوس، و کسب تاییدیه اداره غذا و داروی آمریکا، گام های مهمی در پیشبرد این فناوری بردارد.

تراشه های مغزی یا رابط های مغز-کامپیوتر آینده ای امیدبخش را نوید می دهند؛ دنیایی که در آن مرز میان انسان و ماشین کمرنگ تر شده و کنترل محیط پیرامون تنها با افکار میسر خواهد بود. البته همگام با این پیشرفت ها، نیاز به قوانین شفاف برای حفاظت از حقوق بیماران و جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی اهمیت ویژه ای خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • اهدای عضو در کرمان، نجات بخش زندگی یک نفر در شیراز شد
  • اهدای عضو جوان ۲۲ ساله کرمانی
  • ۱۱ آلاینده بیماری زای مخفی در خانه
  • با این فناوری انقلابی، معلولیت دیگر محدودیت نخواهد بود
  • سناریوی زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • سناریو زندانی شدن ترامپ روی میز سرویس مخفی آمریکا
  • اردوغان: نباید اجازه مخفی کاری اسراییل در جنایات غزه را داد
  • علت افزایش فشار داخل سر و راه های درمان آن
  • طرح سرویس مخفی آمریکا برای محافظت از ترامپ در صورت زندانی شدن