Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمانه اقتصادی، هر روز بسته‌ای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان، همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبر‌ها و رویداد‌های جذاب اقتصادی را گردآوری می‌کند.

به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیتر‌هایی همچون خروج بانک‌های خارجی از ترکیه به دنبال افزایش بدهی آنکارا، سبزپوشی شاخص کل بورس در آخرین روز هفته، فروش ذخایر دلار آسیایی برای خرید طلا، قیمت ارز در ترکیه بار دیگر اوج گرفت، افزایش قیمت نفت با خبر کاهش صادرات نفت ایران، عرضه نفت تا پایان ۲۰۱۸ محدودتر می‌شود و هند به زودی بزرگ‌ترین وارد کننده نفت جهان می‌شود و افزایش قیمت جهانی طلا را در بر دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختلاف بیش از ۸۵ درصدی قیمت خودرو بین کارخانه و بازار

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو معتقد است، آنچه خودروسازان برای افزایش قیمت‌ها اعلام کرده‌اند، از جمله کمبود قطعه، بهانه‌ای بیش نیست و آن‌ها خواب رشد یکباره قیمت‌ها را در سال‌های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ در سر می‌پرورانند. سعید موتمنی اضافه کرد: خودرویی که امروز از کارخانه بیرون می‌آید، مربوط به تولید هفت تا هشت ماه پیش است که با ارز ۳۸۰۰ تومانی تأمین قطعه شده‌است؛ چرا در حالی که کمتر از یک ماه از تحریم صنعت خودروسازی می‌گذرد، می‌گویند قطعه نداریم؟! وی تصریح کرد: این در حالی است که تا دیروز خودروسازان با پیش کشیدن بحث خودکفایی، آدرس غلط به مردم می‌دادند و امروز می‌گویند قطعه تمام کرده‌اند. به نقل از مهر، به گفته رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران و فروشندگان خودرو در کمتر از سه هفته شاهد متوسط اختلاف قیمت تا ۲۵ میلیون تومانی خودروها بین کارخانه و بازار شدیم و بررسی‌ها نشان می‌دهد از ۳۰ فروردین ماه تاکنون بیش از ۸۵ درصد اختلاف قیمت ایجاد شده است.

خروج بانک‌های خارجی از ترکیه به دنبال افزایش بدهی آنکارا

بانک جی پی مورگان آمریکا برآورد کرد که سررسید بدهی خارجی ترکیه تا ماه جولای سال میلادی ۱۷۹ میلیارد دلار بوده که این موضوع کاهش حضور بانک های بین المللی را در این کشور به دنبال خواهد داشت. به نقل از رویترز، بانک جی پی مورگان آمریکا برآورد کرد سررسید بدهی خارجی ترکیه تا ماه جولای سال جاری میلادی در حدود ۱۷۹ میلیارد دلار بوده که معادل تقریبا یک چهارم تولید اقتصادی سالانه این کشور است؛ ضمن اینکه این موضوع می تواند ریسک قابل توجه ای برای بحران اقتصادی این کشور به همراه داشته باشد. این بانک آمریکایی اعلام کرد که بیشتر سر رسید این بدهی که در حدود ۱۴۶ میلیارد دلار است مرتبط با بدهی بخش خصوصی بویژه بانک های ترکیه ای است. دولت ترکیه باید بازپرداخت ۴.۳ میلیارد دلار و بخش عمومی ما بقی بازپرداخت بدهی را عهده دار باشد. این مسئله باتوجه به سقوط ۴۰ درصدی ارزش لیر در مقابل دلار آمریکا در پی دستگیری کشیش آمریکایی در ترکیه به جرم دست داشتن در کودتای این کشور کانون توجه قرار گرفته است. بحران سقوط ارزش لیر، نگرانی شرکت ها را که امکان دارد در بازپرداخت بدهی های خود با سختی روبرو شوند را افزایش می دهد و سهام بانک های اروپایی که در ترکیه هستند را تحت الشعاع قرار داده است. همچنین انتظار می رود بانک های بین المللی حداقل بخشی از حضور خود را در ترکیه کاهش دهند که چالش هایی را برای آنکار ایجاد خواهد کرد.

شاخص کل بورس در آخرین روز هفته دوباره سبزپوش شد

شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات روز چهارشنبه، با افزایش 706 واحدی معادل 0.52 درصد به رقم 137 هزار و 472 واحد رسید. همچنین شاخص قیمت (وزنی-ارزشی)، با افزایش 206 واحدی معادل 0.52 درصد به رقم 40 هزار و 210 واحد رسید. شاخص کل هم وزن همانند روزهای قبل، با رشد 227 واحدی معادل 1.08 درصد، عدد 21 هزار و 355 واحد را به نمایش گذاشت. شاخص قیمت (هم وزن) نیز با افزایش 161 واحدی معادل 1.08 درصد به رقم 15 هزار و 109 واحد رسید. همچنین شاخص سهام آزاد شناور، 696 واحد افزایش معادل 0.48 درصد را رقم زد و به سطح 146 هزار و 399 واحد رسید. همچنین شاخص بازار اول، با 210 واحد افزایش معادل 0.21 درصد به رقم 101 هزار و 80 واحد رسید و شاخص بازار دوم نیز، با 2895 واحد افزایش معادل 1.07 درصد همراه بود و عدد 273 هزار و 726 واحد را به نمایش گذاشت.

فروش ذخایر دلار آسیایی برای خرید طلا

بسیاری از کشورهای آسیایی و نیز دولت ها که با آمریکا دچار اختلاف شده اند در حال انباشت طلا به منظور کاهش وابستگی به دلار هستند. این کشورها امیداور هستند که با این اقدام با ریسک های مرتبط با اتخاذ دیپلماسی تندرو دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا در انتخابات میان دوره ای ایالات متحده در ماه نوامبر سال جاری میلادی، مصون بمانند. طلا یک ارز غیر دولتی است که می تواند به واحد پولی هر کشوری تبدیل شود و یک دارایی کاملا نقد است. بسیاری از کشورها در حال فروش دلار به منظور خرید طلا در راستای کاهش آسیب پذیری خود در برابر اقدامات دیپلماتیکی غیر قابل پیش بینی ترامپ هستند. کشورهای آسیای جنوب شرقی و آسیای میانه علاقمند به افزایش ذخایر طلای خود هستند. برای مثال ذخایر طلای فیلیپین از سال ۲۰۱۰ میلادی به بعد با ۲۰ درصد افزایش تا پایان ماه ژوئن به ۱۹۶.۴ تن طلا رسید؛ ضمن اینکه ذخایر طلای اندونزی هم در این مدت زمان با ۱۰ درصد رشد به ۸۰.۶ تن رسیده است. بر همین اساس، از زمان بحران ارزی آسیا در سال ۱۹۹۷ میلادی به بعد بسیاری از کشورهای آسیایی تلاش کرده اند که سهم دلار را در دارایی های مالی خود کاهش دهند و طلا به یکی از دارایی های غیر دلاری آنها تبدیل شده است.

قیمت ارز در ترکیه بار دیگر اوج گرفت

قیمت ارزهای خارجی در ترکیه که پس از افزایش کم سابقه مقداری کاهش یافته بود، از روز دوشنبه بار دیگر اوج گرفته و روند صعودی نرخ دلار و یورو در بازار ترکیه همچنان ادامه دارد. به گزارش ایرنا، نرخ ارزهای خارجی در بازار ترکیه طی سه روز اخیر بیش از 10 درصد افزایش یافت به طوری که هم اکنون هر دلار به قیمت 6.39 لیر و هر یورو نیز به نرخ 7.45 لیر به فروش می رسد. مجموع افت ارزش پول ملی ترکیه طی سال جاری میلادی نیز در برابر دلار به 70.40 درصد و در برابر یورو به حدود 65.55 درصد رسیده است. اوایل سال جاری میلادی، قیمت هر دلار 3.75 لیر در بازار ترکیه معامله می شد اما این نرخ امروز به رقم کم سابقه 6.39 لیر رسید و با افت ارزش 70.40 درصدی ارزش لیر در برابر دلار، نگرانی ها نسبت به آینده اقتصادی ترکیه را تشدید کرد. همچنین اول سال 2018، قیمت هر یورو در بازار ترکیه 4.5 لیر بود اما با افزایش چشمگیر به خصوص در چند روز اخیر به رقم کم سابقه 7.45 لیر رسید و ارزش لیر در برابر یورو 65.55 درصد افت کرد. از صبح روز جمعه در پی سقوط چشمگیر ارزش پول ملی ترکیه، رسانه ها و صرافی های این کشور نرخ ارز را به صورت ساعتی اعلام می کنند.

افزایش قیمت نفت با خبر کاهش صادرات نفت ایران

بر اساس گزارش رویترز، با خبر کاهش صادرات نفت ایران، قیمت نفت روز گذشته افزایش یافت، اما این افزایش‌ها با شواهدی از افزایش ذخایر نفت آمریکا محدود بود. هر بشکه نفت برنت با 49 سنت افزایش به رقم 76.44 دلار فروخته شد. هر بشکه نفت خام امریکا با 60 سنت افزایش 69.12 دلار معامله شد. رویترز مدعی است که صادرات نفت ایران در ماه آگوست به کمتر از 70 میلیون بشکه رسیده است.

تکلیف واردات نفت هند از ایران هفته آینده مشخص می‌شود

یک منبع آگاه اعلام کرد هند قصد ندارد واردات نفت از ایران را متوقف کند و انتظار می‌رود در دیدار هفته آینده مقامات هندی با مقامات آمریکایی تکلیف واردات نفت این کشور از ایران مشخص شود. به نقل از رویترز، قرار است هفته آینده مذاکرات موسوم به ۲+۲ شامل وزرای امور خارجه و دفاع هند و همتایان آمریکایی آنها برگزار شود. منبع آگاه از دولت هند می‌گویند به طور قطع ما واردات نفت از ایران را قطع نمی‌کنیم. وی در پاسخ به این سوال که کی قرار است هند درباره واردات نفت از ایران تصمیم‌گیری کند، گفت: در این مذاکرات که بالاترین سطح از مذاکرات بین دو کشور است و تکلیف واردات نفت از ایران مشخص خواهد شد. آمریکا در تلاش است تا همه مشتریان نفت ایران را مجبور کند تا خرید نفت از جمهوری اسلامی را به صفر برساند. 

عرضه نفت تا پایان ۲۰۱۸ محدودتر می‌شود

فاتح بیرول، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی، اعلام کرد: به دلیل تقاضای بالای نفت و ابهام درباره تولید برخی کشورهای تولیدکننده، ممکن است عرضه نفت در بازارهای جهانی تا پایان سال جاری میلادی محدودتر شود. وی روز چهارشنبه، هفتم شهریورماه پس از دیدار با دارمندرا پرادهان، وزیر نفت هند، گفت: بی‌گمان نگرانی‌هایی وجود دارد که می‌تواند عرضه نفت در بازارهای جهانی را تا پایان سال جاری میلادی محدود کند و هند و دیگر کشورهای عمده واردکننده نفت باید آماده باشند. به گفته وی، تقاضای بسیار بالا و سقوط تولید نفت در ونزوئلا، از جمله عوامل محدودیت عرضه در بازارهای جهانی خواهد بود. رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد تولید نفت ونزوئلا در دو سال گذشته نصف شده است و همچنین، تولید نفت در کشورهای منطقه خاورمیانه نیز با چالش رو‌به‌روست.

قیمت جهانی طلا افزایش یافت

قیمت طلا روز گذشته افزایش یافت اما انتظار برای افزایش نرخ بهره مانع از بالا رفتن بیشتر قیمت‌ها شد. هر اونس طلا با 1.85 دلار افزایش 1202.85 دلار فروخته شد. قیمت طلا دیروز به 1214.28 دلار، بالاترین رقم از 10 آگوست رسید. از آنجایی که سرمایه‌گذاران متوجه شدند که تنش تجاری میان آمریکا و چین به این زودی‌ها پایان نمی‌یابد، ارزش دلار اندکی بالا رفت که مانع از افزایش بیشتر قیمت طلا می‌شود. سیمونا گامبارینی، تحلیلگر بازار گفت: «هنوز بی‌ثباتی‌های زیادی در سیاست‌های پولی وجود دارد که برای قیمت طلا مثبت نیست.» طلا در مسیر ثبت پنجمین ماه کاهشی قرار دارد که طولانی‌ترین مدت از اوایل سال 2013 به شمار می‌رود. ذخایر طلای گلدتراست، بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری طلا در جهان 3.6 میلیون اونس از بالاترین میزان در ماه آوریل کاهش یافته است.

هند به زودی بزرگ‌ترین وارد کننده نفت جهان می‌شود

موسسه مک کینزی اعلام کرد تا پایان سال ۲۰۲۴، هند جای چین را به عنوان بزرگ‌ترین بازار نفت جهانی می‌گیرد. به نقل از سی ان بی سی، در این گزارش آمده است تقاضای نفت هند در بین سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۳۵  به روزانه ۳.۵ میلیارد بشکه نفت افزایش خواهد یافت که یک سوم کل رشد تقاضای نفت در جهان است. افزایش درآمد متوسط خانوارهای طبقه متوسط هندی یکی ازاصلی ترین دلایل افزایش تقاضای نفت هند خواهد بود. از سوی دیگر در چین که در حال حاضر بزرگترین مصرف کننده نفت جهان است تقاضای نفت در سال‌های ۲۰۲۴ تا ۲۰۳۵ کاهش خواهد یافت. کاهش تقاضای چین به دو دلیل خواهد بود: نخست افزایش منابع جایگزین انرژی نظیر برق و گاز طبیعی و دوم توسعه سامانه‌های ناوبری در چین که باعث کاهش اتلاف سوخت خواهد شد. در هند همین حالا هم کمبود نفت وجود دارد و موسسه مک کینزی هشدار داده است پالایشگاه‌های هندی تنها ظرفیت پذیرش ۴۰۰ هزاربشکه نفت بیشتر در روز را تا سال ۲۰۲۳ خواهند داشت. مک کینزی گفته است برای آنکه هند در تامین بنزین مورد نیازش خودکفا بماند باید ۱.۷ برابر تا ۲ برابر سطح تولیدات کنونی خود را افزایش دهد

گران‌ترین و ارزان‌ترین استان‌ها برای زندگی

مرکز آمار نرخ تورم را به تفکیک استان منتشر کرده که در آن بیشترین نرخ تورم ماهانه مربوط به استان کهگیلویه و بویراحمد با ٩.٥ درصد افزایش و کمترین آن هم مربوط به استان مازندران با ٤.٠ درصد افزایش است. همچنین بیشترین نرخ تورم نقطه به نقطه مربوط به استان همدان (٢٣.٢ درصد) و کمترین آن هم مربوط به استان هرمزگان (١٤.٧ درصد) است. این یعنی خانوارهای ساکن استان همدان به طور متوسط ٣.٩ درصد بیشتر از میانگین کل کشور و خانوارهای ساکن استان هرمزگان به طور متوسط ٤.٦ درصد کمتر از میانگین کل کشور نسبت به مرداد ١٣٩٦ برای خرید یک «مجموعه کالا و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند. نرخ تورم دوازده ماهه منتهی به مرداد ماه ١٣٩٧ برای خانوارهای کشور به عدد ٩.٧ درصد رسید.

بیشترین نرخ تورم دوازده ماهه مربوط به استان کرمانشاه (١٢.٥ درصد) و کمترین آن مربوط به استان­های بوشهر و سیستان وبلوچستان (٧.٤ درصد) است. شکاف نرخ تورم دوازده ماهه استان‌ها در مرداد ماه ٥.١ درصد است که نسبت به ماه قبل ٠.٢ واحد درصد کاهش نشان می‌­دهد. /ایسنا

واردات بیش از ۵ میلیون دلار بادام زمینی به کشور

آمار مقدماتی گمرک از تجارت خارجی ۴ ماهه نخست سال ۹۷ نشان می‌دهد که در این مدت بیش از ۴ هزار ۱۲۴ تن بادام زمینی پوست کنده ـ حتی شکسته شده یا بادام زمینی درون غلاف یا پوسته از ۵ کشور وارد ایران شده است. لازم به ذکر است که بر اساس واردات این حجم بادام زمینی پوست کنده ـ حتی شکسته شده یا بادام زمینی درون غلاف یا پوسته به کشور ۵ میلیون و ۴۳۱ هزار و ۲۲۶ دلار ارز معادل ۲۱ میلیارد و ۶۶۰ میلیون و ۸۵ هزار و ۷۹۱ ریال از کشور خارج شده است. براساس این گزارش هود آشپزخانه از کشور‌های افغانستان، امارات متحده عربی، چین، نیجریه و هند وارد ایران شده است. به نقل از میزان، بنا بر آمار منتشره از سوی گمرک بیشترین واردات بادام زمینی پوست کنده ـ حتی شکسته شده یا بادام زمینی درون غلاف یا پوسته از کشور چین به حجم ۳ هزار و ۱۵۰ تن به ارزش ۴ میلیون و ۴۳۳ هزار و ۲ دلار بوده به ثبت رسیده است.

 

 

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۶۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول

خودرو

قیمت کارخانه(تومان)

قیمت بازار آزاد(تومان)

آریسان ۲ (ارتقا یافته)

۴۱۳.۷۱۳.۰۰۰

۴۶۵.۰۰۰.۰۰۰

اطلس G دنده‌ای

۳۹۹.۷۳۱.۰۰۰

۵۸۵.۰۰۰.۰۰۰

پراید  SE۱۵۱

۲۳۶.۰۳۴.۰۰۰

۳۴۵.۰۰۰.۰۰۰

پژو ۲۰۷ پانوراما اتوماتیک TU۵P (ارتقایافته)

۶۰۲.۷۳۵.۰۰۰

۹۶۵.۰۰۰.۰۰۰

پژو ۲۰۷ TU۳

۳۲۳.۸۰۳.۰۰۰

۶۶۵.۰۰۰.۰۰۰

پژو پارس ELX-XUYP

۳۳۳.۸۹۷.۰۰۰

۷۴۰.۰۰۰.۰۰۰

تارا اتوماتیک ۷۲

۴۹۰.۵۸۵.۰۰۰

۹۸۵.۰۰۰.۰۰۰

تارا اتوماتیک LXv۴

۶۸۱.۴۳۴.۰۰۰

۱.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰

تارا دنده‌ای پلاس ۶ سرعته

۵۸۰.۱۲۰.۰۰۰

۸۷۰.۰۰۰.۰۰۰

دناپلاس EFY اتوماتیک توربو آپشنال

۶۹۲.۱۶۶.۰۰۰

۱.۲۰۰.۰۰۰.۰۰۰

دناپلاس اتوماتیک توربو ساده

۵۴۵.۱۰۰.۰۰۰

۱.۰۱۰.۰۰۰.۰۰۰

رانا پلاس  (ارتقا یافته)

۲۲۵.۷۶۷.۰۰۰

۶۴۵.۰۰۰.۰۰۰

زامیاد پادراپلاس بنزینی

۶۱۶.۸۹۰.۰۰۰

۷۰۰.۰۰۰.۰۰۰

زامیاد پادراپلاس دوگانه سوز

۶۶۲.۸۹۰.۰۰

۷۶۰.۰۰۰.۰۰۰

زامیاد کارون

۷۱۰.۱۹۰.۰۰۰

۸۵۰.۰۰۰.۰۰۰

زامیاد وانت نیسان دوگانه سوز

۵۵۳.۶۲۰.۰۰۰

۶۶۰.۰۰۰.۰۰۰

ساینا S دنده‌ای بنزینی

۳۲۳.۷۵۷.۰۰۰

۴۴۵.۰۰۰.۰۰۰

ساینا S دنده‌ای دوگانه سوز

۲۸۳.۱۶۲.۰۰۰

۴۵۵.۰۰۰.۰۰۰

ساینا S اتوماتیک

۳۳۰.۹۶۶.۰۰۰

۵۱۰.۰۰۰.۰۰۰

سمند سورن پلاس XUYP  بنزینی

۴۵۹.۱۸۸.۰۰۰

۶۶۰.۰۰۰.۰۰۰

شاهین G اتوماتیک CVT

۶۴۹.۰۷۸.۰۰۰

۸۶۵.۰۰۰.۰۰۰

شاهین G دنده‌ای

۴۳۵.۱۹۹.۰۰۰

۷۷۰.۰۰۰.۰۰۰

شاهین GL دنده‌ای

۴۲۳.۷۴۲.۰۰۰

۷۳۰.۰۰۰.۰۰۰

کارا تک کابین ۲ لیتر

۴۸۱.۸۲۹.۰۰۰

۶۷۰.۰۰۰.۰۰۰

کارا دو کابین ۲ لیتر

۵۱۶.۷۷۲.۰۰۰

۸۱۰.۰۰۰.۰۰۰

کوییک LGXR  دنده‌ای

۳۷۹.۸۴۴.۰۰۰

۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰

کوییک R  پلاس اتوماتیک

۳۳۸.۴۸۴.۰۰۰

۵۳۵.۰۰۰.۰۰۰

کوییک S دنده‌ای

۲۸۱.۰۵۹۲.۰۰۰

۴۵۰.۰۰۰.۰۰۰

کوییک SR  دنده‌ای

۲۹۲.۶۲۸.۰۰۰

۴۴۵.۰۰۰.۰۰۰

کوییک اتوماتیک پلاس

۳۳۶.۸۱۷.۰۰۰

۵۳۵.۰۰۰.۰۰۰

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • قصه دو زار و ده شاهی کرایه تاکسی‌ها به تاریخ پیوست
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • سیگنال مهم دبی و عربستان به دلار تهران
  • قیمت روز خودرو صفر داخلی در کارخانه و بازار آزاد(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)+جدول
  • روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت
  • روز حساس برای سکه‌ بازان؛ شرط مهم برای کاهش قیمت سکه
  • دلارهای خانگی روانه بازار شدند | روند نزولی قیمت دلار در بازار آزاد سرعت گرفت