Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی باقرزاده (معاون وزیر و رئیس سازمان نهضت سواد‌آموزی) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از هفت هزار نفر در بخش سوادآموزی ثبت‌نام کردند، گفت: در استان‌های سیستان بلوچستان، خراسان رضوی، آذربایجان غربی،‌ استان فارس و خوزستان بالاترین آمار ثبت‌نام‌کنندگان را داشتیم.

وی درباره سرانجام اعمال برخی محدودیت‌ها برای افراد بی‌سواد در زمینه اخذ گواهی‌نامه و کسب مجوز توضیح داد: این طرح در مصوبه سال ۹۳ دولت محترم تصویب شد به این منظور که گواهی‌نامه افراد بی‌سواد تا زمانی که باسواد نشده‌اند، تمدید یا صادر نشود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین آنهایی که پروانه کسب دارند تا زمانی که باسواد نشدند، پروانه جدید دریافت نخواهند کرد و افرادی هم که تحت پوشش نهادهای حمایتی و کمیته امداد و بهزیستی هستند؛ دریافت خدمات حمایتی‌شان منوط به ثبت‌نام در کلاس‌های سوادآموزی باشد، اما متاسفانه به این بخش از مصوبه دولت، مجلس محترم و اداره تطبیق قوانین ایراد گرفت، از همین رو تا به امروز امکان اجرایی‌شدن آن فراهم نشده‌است.

وی ادمه داد: در این میان لایحه‌ای برای اجباری کردن آموزش تهیه شده‌است و دوباره بخشی از محدودیت‌ها و مجازات‌ها را پیش‌بینی کرده که آن هم باید فرآیند تصویب خودش را طی کند.

باقرزاده با اشاره به دلایل آمارِ کم باسوادان در استان‌هایی مثل سیستان بلوچستان، کرمان، کردستان و... گفت: در این استان‌ها نرخ تولید بی‌سواد زیاد است. همچنین مشکلات اقتصادی، فاصله زیاد شهرها در سیستان بلوچستان و کمبود نیروی تحصیل کرده داوطلب برای آموزش بی‌سوادان به این امر دامن زده است. ضمن اینکه در این استان‌ها برای زنان محدودیت‌هایی زیادی وجود دارد به عنوان مثال پدر یا همسرانشان به آن‌ها اجازه شرکت در کلاس را نمی‌دهند.

رئیس سازمان نهضت سواد‌آموزی با اشاره به اینکه در این نقاط با موانع فرهنگی مواجه هستیم تا موانع آموزشی، گفت: سالانه نزدیک به ۴۰ تا ۴۵ هزار نفر را در سیستان بلوچستان تحت پوشش می‌بریم و امسال نیز نزدیک به ۵۰ میلیارد تومان در این زمینه هزینه کردیم. در واقع سازمان اراده این را دارد تا کار سوادآموزی را سرعت بدهد، اما موانع زیاد است. یکی از موانع در آنجا نبود نیروی تحصیل کرده آماده به کار است.

او با بیان اینکه آموزش‌دهندگان در این مناطق عموما مدرک دیپلم دارند، گفت: بیشترین آموزش‌دهندگان ما در سیستان و بلوچستان دیپلم هستند، نه اینکه بگویم آنها زحمت نمی‌کشند، ولی واقعیت این است که نیروی تحصیل کرده کار باکیفیت‌تری را ارئه می‌کند. در این مناطق عمده زنان از نعمت سواد محروم هستند که باز هم به اختیار خودشان نیست و مسائلی عشیره‌ای و قبیله‌ای مانع می‌شود آنها به کلاس درس بیایند.

باقرزاده در خصوص تاثیر زبان مادری در عدم تمایل به سوادآموزی گفت: مساله دیگری هم که در استان‌هایی از جمله سیستان و بلوچستان، آذربایجان غربی، کردستان و... وجود دارد، بحث زبان آن‌ها است. مشکل دو زبانه بودن یک مشکل جدی است که سطح یادگیری و کیفیت یادگیری را پایین می‌آورد و این در حالی است که ما ناگزیر هستیم، آموزش را به زبان فارسی ارائه کنیم.

وی افزود: متاسفانه نتوانستیم آموزش زبان مادری را در کشورمان تجربه کنیم، چون در قانون اساسی آمده زبان رسمی و آموزشی کشور زبان فارسی است، از همین رو هنوز به سمت آموزش زبان مادری نرفته‌ایم و متاسفانه سوادآموزی که نمی‌تواند؛ فارسی صحبت کند، انگیزه‌اش برای شرکت در کلاس‌های سوادآموزی نسبت به دیگران خیلی پایین‌تر است.

باقرزاده در پاسخ به این سوال که در سال گذشته آمار ثبت‌نام کنندگان شما چقدر ریزش داشته است؟ گفت: به طور متوسط ۱۵ درصد از افرادی که ثبت‌نام می‌کنند به جلسه امتحان نمی‌آیند و حدود ۱۵ درصدی هم که در امتحان شرکت می‌کنند، قبول نمی‌شوند یعنی ما چیزی حدود ۳۰ درصد از ثبت‌نام تا قبولی ریزش داریم.

رئیس سازمان نهضت سواد آموزی در پایان با اشاره به تسهیلات معلولان به خصوص روشندلان گفت: معلولان برای سال جدید مشکلی از این جهت به هیچ عنوان نخواهند داشت.کتاب‌های خط بریل هم قبلا چاپ شده که آنها را در اختیار استان‌ها و شهرستان‌ها قرار می‌دهیم، ولی هر جای کشور برای معلولان به خصوص روشندلان کتاب بخواهند، سریعا ارسال می‌کنیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: علی باقرزاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۶۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان

افشین امیریان مدیرکل آموزش و پرورش چهارمحال و بختیاری در شورای آموزش و پرورش استان گفت: امسال بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در آموزش و پروش استخدام می‌شوند و سهم دانشگاه فرهنگیان از این تعداد ۴۵۶ نفر است.

وی افزود: امسال علاوه بر دانش آموزان پایه دوازدهم امتحان دانش آموزان پایه دهم و یازدهم هم نهایی است.

بیشتر بخوانید

تصویب ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای دانشگاه فرهنگیان چهارمحال و بختیاری

امیریان اضافه کرد: حدود ۴۲ هزار دانش آموز در این سه پایه امتحان نهایی دارند که برای فراهم شدن فضای امتحان، همکاری و همراهی دستگاه‌های مختلف استان لازم است.

برگزاری همایش خیرین مدرسه ساز در اردیبهشت ماه و توجه به مشارکت‌های مردمی در ساخت و ساز و زیباسازی مدارس مباحث شورای آموزش و پرورش بود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • حمایت بسیج سازندگی از مهارت آموختگان آموزش فنی و حرفه‌ای سیستان و بلوچستان
  • استخدام ۴۵۶ نفر در دانشگاه فرهنگیان
  • استخدام بیش از هزار و ۵۰۰ معلم در چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • آموزش و پرورش احیا کننده نسل جدید ما است
  • آموزش سواد مالی به کودکان
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است
  • بیشترین خسارت سیل بهاری به راه‌ها | جزئیات خسارت از زبان سخنگوی مدیریت بحران