Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، عباس آخوندی که برای پاسخ به سوالات جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در کمیسیون عمران مجلس حضور یافته بود در پاسخ به سوالات نمایندگان در خصوص علت افزایش بهای بلیت در روزهای اخیر گفت: سهم چارتر شدن بلیت‌‌‌‌ها هشتاد درصد بود که امروز این سقف به هفتاد درصد رسیده و به زودی با هماهنگی انجمن صنفی شرکت‌‌‌‌های هواپیمایی این سهم باز هم کاهش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی ادامه داد: هم‌‌‌‌اکنون بخش مهمی از تخلفات نرخ‌‌‌‌‌گذاری با ورود سازمان هواپیمایی و شرکت‌های هواپیمایی کاهش یافته و به مردم هم توصیه کرده‌‌‌‌‌‌ایم برای پرهیز از گران خریدن، بلیت خود را از سامانه‌‌‌ها و آژانس‌‌‌های مجوزدار یا پایگاه اینترنتی شرکت‌های هواپیمایی خریداری کنند.

رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ها نیاز به تامین بودجه دارد

این عضو دولت تدبیر و امید در پاسخ به سوال یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره برنامه‌‌‌های این وزارتخانه برای ارتقای ایمنی جاده‌ها و راه‌ها اظهار داشت: ایمنی راه پنج ستون مهم دارد که شامل جاده، خودرو، قوانین، کاربری ایمن و امدادرسانی بعد از حادثه است.

آخوندی افزود: از همان ابتدای حضور در وزارتخانه تلاش کرده‌‌‌‌ام جلسات کمیسیون ایمنی راه‌ها ماهانه به صورت منظم تشکیل شود و این جلسات به صورت مستمر در سطح استان‌ها هم به ریاست استانداران برگزار می‌‌‌‌شود.

وی اضافه کرد: یکی از وظایف مستمر وزارت راه وشهرسازی، بازدید و پایش مستمر جاده‌‌‌‌‌ها و رفع نقاط پرحادثه است اما پیش از تامین بودجه لازم برای رفع این نقاط، عملیات آشکارسازی با نصب علایم هشداردهنده به رانندگان انجام می‌‌‌‌شود.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دستورالعمل روشنی برای عملیات آشکارسازی نقاط پرخطر تهیه و به استان‌ها ابلاغ شده است اما رفع نقاط پرحادثه نیاز به تامین بودجه‌‌‌های مربوطه دارد چراکه در برخی نقاط، رفع خطر از یک نقطه نیازمند هزینه‌‌‌های بسیار بالا و از جمله احداث پل و... است که باید در ردیف‌‌‌های بودجه‌‌‌ای گنجانده شود.

آخوندی، اقدامات بازدارنده، نصب دوربین ثبت تخلف در جاده‌‌‌‌ها، تجدیدنظر در آیین‌‌‌‌نامه‌‌‌های مربوط به اعطای گواهینامه، استانداردسازی خودروهای تولیدی و بازنگری در نحوه بازرسی دوره‌‌‌ای خودروها را از دیگر اقدامات کمیسیون ایمنی راه‌ها با مشارکت سایر دستگاه‌ها دانست و تصریح کرد: برای نخستین بار در کشور، وقتی نقص سامانه ترمز و برق در یک مدل اتوبوس اسکانیا قطعی شد، این شرکت مکلف به فراخوانی همه خودروهای خود و رفع کامل نقص مربوطه شد که این امر نشان از اهتمام وزارت راه برای ارتقای ایمنی راه‌ها دارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره برنامه‌‌‌‌های این وزارتخانه در خروج بخش مسکن از رکود خاطرنشان کرد: مفاهیمی چون رونق یا رکود و تورم مسایل اقتصاد کلان هستند و نمی‌‌‌‌توان بدون توجه به شاخص‌‌‌های اقتصاد کلان، در بخشی رونق ایجاد کرد.

این عضو دولت تدبیر و امید افزود: مبنای برنامه ششم توسعه در بخش مسکن، توسعه بازآفرینی شهری بود یعنی اینکه همه دو هزار و ۷۰۰ محله کشور ظرف مدت ۱۰ سال یعنی سالانه ۲۷۰ محله بازآفرینی شود.

آخوندی با بیان اینکه به‌سازی مسکن روستایی و تکمیل خدمات بخش مسکن مهر از برنامه‌‌‌‌های این سیاست کلان است، ابراز داشت: برای نیل به این هدف، مقرر شد بانک مسکن به بانکی توسعه‌‌‌‌‌‌ای تبدیل شود تا اهرم مالی برای توسعه بازار فراهم گردد اما این بانک برای افزایش قدرت خرید مردم نباید به منابع بانک مرکزی متوسل شود تا پایه پولی کشور و در نتیجه تورم رشد نکند.

وی با اشاره به اصلاح ساختار مسکن مهر در کشور بیان کرد: جلوی گسترش طرح را گرفته و پروژه های مسکن مهر را به سمت و سوی بازآفرینی شهری بردیم که یک تحول بزرگ و راهبردی بود.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: این طرح مسکن مهر تاثیری در کم شدن حاشیه‌‌‌‌نشینی نداشت و توفیقی در کاستن از سوداگری بخش مسکن نداشت اما دیدیم که سطح زیربناها بالا رفت و از صد متر فراتر رفت درحالی که تقاضای طبقه متوسط جامعه زیر یکصد متر زیربناست و وجود دو میلیون و ۵۰۰ هزار خانه خالی هم نشان می‌‌‌دهد این خانه‌‌‌ها برای حل مشکل تقاضای مسکن ساخته نشده و برای سوداگری ساخته شده است.

بدمسکنی ۱۹ میلیون نفر اصلی‌‌‌ترین مسئله ایران است

آخوندی با اشاره به اینکه هم‌‌‌‌اکنون اصلی‌‌‌ترین مسئله ایران و نه این وزارتخانه، وجود بدمسکنی ۱۹ میلیون نفر است، یادآور شد: همه این ۱۹ میلیون نفر یعنی پنج میلیون خانواده ایرانی سرپناه دارند اما نمی‌‌‌‌توان آن را مسکن دانست.

وی افزود: مشکل دولت قبل این بود که می‌‌‌گفت این تعداد خانه می‌‌‌خواهم و می‌‌‌دید در سطح شهرها زمین نیست بنابراین در حاشیه شهرهای جدید دو میلیون خانه ساخت که مشکلی از مردم را حل نکرد.

وزیر راه و شهرسازی اضافه کرد: اصلی‌‌‌ترین و سخت‌ترین مساله کشور در حال حاضر مسئله بازآفرینی شهری است که از دهه پنجاه در کشور وجود داشته و هیچ دولتی نه قبل و نه بعد از انقلاب به سراغ آن نرفت اما من به سراغ آن رفتم.

حاشیه‌‌نشینی ۳۲ درصد جمعیت کشور

آخوندی افزود: انفجار شهری به وجود آمده و رشد نامتقارن در حاشیه شهرها به وجود آمده است و به طور متوسط ۳۱.۸ درصد جمعیت شهری در حاشیه شهرها زندگی می‌‌‌کنند که این آمار در شهری مثل زاهدان به ۴۱ درصد می‌‌رسد.
وی اضافه کرد: کلیدی‌‌‌‌ترین و محوری‌‌‌ترین مسئله کشور، حل مشکل بدمسکنی پنج میلیون خانوار ایرانی است و باید همه از مردم، مجلس و دولت کمک کنند تا این مشکل برطرف شود

   

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: جامعه حاشیه نشینی دولت راه و شهرسازی نمایندگان مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۸۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ تاثیر راه‌ آهن حومه و سریع در جوانی جمعیت، تجربیات کره و انگلیس

تین نیوز عباس قربانعلی بیک* :

رهبر معظم انقلاب در دیدار مسئولان نظام در 15 فروردین 1403 ضمن تاکید بر بالا بودن استعداد جوان های کشور فرمودند: نباید بگذاریم جمعیت کشور پیر بشود؛ (باید) سطح حضور جوان ها را که پیشرانند، منشأ حرکتند، در کشور حفظ کنیم. ایشان همچنین در دیدار رئیس جمهور و اعضای هیئت دولت در 8 شهریور 1402 فرمودند: مشکلات معیشتی از جمله گرانی شدید برخی مواد غذایی و گرانی مستاصل کننده در بخش مسکن باعث شده همچون غبار مانع دیدن کارهای اساسی دولت شود.

چند خبر و یادداشت امیدوارکننده در این زمینه که میتواند به فرصتی استثنایی در بخش مسکن برای جوانان تبدیل گردد:

رشد مسافران حومه ای راه آهن در سال 1401 نسبت به سال قبل به 48 درصد رسید (تین 271074) و مجددا از حدود 8 میلیون در سال 98، پس از کرونا به همان عملکرد افزایش یافت، هرچند قابلیت ها و انتظارها از راه آهن بسیار بالاتر است (تین 262151).

امیدواری کره جنوبی به افزایش زاد و ولد با قطارهای سریع السیر جدید (تین 270320) که با اشاره به اینکه کره پایین ترین نرخ زاد و ولد جهان را دارد و جوانان این کشور اغلب به رفت و آمدهای طولانی و خانه های کوچک و گران قیمت در کلان شهر سئول (که تقریبا نیمی از جمعیت را در خود جای داده) به عنوان دلایل اصلی ازدواج نکردن و تشکیل خانواده اشاره می کنند. تین ادامه می دهد: کره جنوبی در حال راه اندازی قطارهای سریع السیر جدید (حومه) است که زمان رفت و آمد بین مرکز سئول و حومه آن را به شدت کاهش می دهد. مقامات امیدوارند این پروژه جوانان بیشتری را ترغیب کند تا زندگی در خارج از شهر را در نظر بگیرند تشکیل خانواده دهند (نرخ زاد و ولد در سئول حتی از میانگین ملی هم پایینتر است و دولت با ارائه یارانه ...).

برنامه فرانسه برای سرمایه گذاری بخش خصوصی برای قطارهای سریع السیر حومه با 6 سفر رفت وبرگشت در روز باعث می شود تا کرایه های بسیار پایین 3 یورو در هر 100 کیلومتر و 5 یورو برای 250 کیلومتر، بدون رزرو صندلی ارائه شود (تین 248678). 

  وزیر راه و شهرسازی با اشاره به تصویب آزادسازی حریم 30 متری تونل های ریلی منطقه 17 در کمیسیون زیربنایی دولت به اعلام کرد با آزادسازی 13 هزار پلاک فرسوده در این منطقه امکان ساخت 30 هزار واحد مسکونی فراهم می شود. (تین 271658)

تجربه انگلستان در حمل و نقل حومه: توسعه راه آهن نقش مهمی در شکل دادن به رشد و ساخت شهرها در سراسر بریتانیا ایفا نمود و مهاجران را به شهرهای واقع در مسیر راه آهن جذب کرد. این منجر به رشد سریع شهرهای سکونتی موجود و همچنین برنامه ریزی و ساخت شهرک های کاملاً جدید پیرامون خطوط راه آهن شد. برنامه ریزان شهری اهمیت ادغام ایستگاه های راه آهن در طراحی و چیدمان این جوامع جدید، شکل دادن به شبکه های حمل و نقل کارآمد و الگوهای کاربری زمین را تشخیص دادند. دولت بریتانیا نیز نقش حمایتی ایفاء و قوانینی مانند قانون یکپارچه سازی زمین ( سال1845)، قانون مسکن طبقات کارگری (1890) و قانون شهرهای جدید (1946) را وضع کرد. این قوانین چارچوب های قانونی، اختیارات برنامه ریزی و مشوق های مالی را برای مقامات محلی، شرکت های راه آهن و توسعه دهندگان خصوصی برای ساخت شهرهای جدید در موقعیت استراتژیک در امتداد خطوط راه آهن فراهم کردند. این تأثیر به ویژه در ظهور شهرهای صنعتی مانند منچستر، بیرمنگام و شفیلد...، قابل توجه بود، راه آهن همچنین توسعه شهرک های حومه و شهرک های سکونتی در اطراف شهرهای بزرگ مانند لندن را امکان پذیر کرد. در حالی که راه آهن حدود 10 درصد از کل سفرهای مسافری در سراسر کشور را پوشش می دهد، در لندن، بیش از 70 درصد از مسافران به مرکز شهر از خدمات ریلی استفاده می کنند. نقش ریل در سفرهای طولانی بین شهرهای بزرگ بالا بوده و از 2019، 76 درصد از سفرهای بیش از 300 کیلومتر را دراختیار دارد. میانگین سرعت قطار در خطوط ریلی برون شهری 78 کیلومتر بر ساعت با میانگین 4 کیلومتر فاصله بین توقف ها در شهرها و 6 کیلومتر در مسیرهای منطقه ای (اعداد گرد شده ) می باشد (تین 263555). تجربیات کره جنوبی، فرانسه، انگلیس و ... ، نرخ رشد حمل و نقل حومه و توانایی صنایع ریلی کشور ... ، همگی موید امکان جهش تعاملی حمل و نقل و مسکن (TOD) و تحقق جوانی جمعیت و رفع مشکل مسکن می باشند (تین 222103) و اثربخشی قوانین و مصوبات به مسکن کارگران و ... می تواند با تقویت حمل و نقل حومه و افزایش ظرفیت و سرعت آن، تشدید گردد (تین 230659).      

 

عباس قربانعلی بیک وبلاگ‌نویس آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ◄ تاثیر راه‌ آهن حومه و سریع در جوانی جمعیت، تجربیات کره و انگلیس
  • سبک زندگی اسلامی-ایرانی اولین مسئله‌ در برش استانی نقشه مهندسی کشور است
  • عزم دولت سیزدهم برای حل مشکل مسکن جدی است
  • پنج هزار و ۷۸۰ خانوار تحت پوشش بهزیستی
  • رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور درحال حل‌شدن هستند
  • کاهش نرخ بیکاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • کاهش نرخ بی‌کاری در کشور/ دولت از برنامه‌های اعلامی خود عقب نیست
  • رئیسی: مشکلات آبی و برقی کشور در حال حل شدن هستند
  • آب مهمترین مسئله در شرق اصفهان است
  • ۵ هزار و ۷۸۰ زن سرپرست خانوار در کرمانشاه تحت پوشش بهزیستی است