Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، «علی‌محمد شاعری»، نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی که پیگیر تشکیل وزارت آب و محیط‌زیست است، تجمیع سازمان‌های محیط‌زیستی و ادغام آنها در یک ساختار قدرتمند و قوی را ضروری دانسته و معتقد است: «به‌طورحتم تشکیل وزارت محیط‌زیست، آب و منابع طبیعی در حل بخشی از چالش‌های موجود در محیط‌زیست تأثیر به‌سزایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با بیان اینکه اقتدار لازم در سازمان محیط‌زیست و امور اراضی و سازمان‌های وابسته به منابع طبیعی وجود ندارد، اظهار داشت: «اگر این‌گونه مسائل نبود، هیچ‌گاه پدیده‌ای به‌نام زمین‌خواری و تخریب جنگل‌ها در کشور رشد نمی‌کرد، بنابراین ضعف‌های موجود در حوزه محیط‌زیست ناشی از سوء مدیریت‌ها و عدم انجام وظایف نهادها و دستگاه‌های ذی‌ربط است.»

این عضو هیئت‌رئیسۀ کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: «الان مهم‌ترین چالش کشور ما محیط‌زیست است، موضوعاتی مانند کم آبی، ریزگردها، بیابان‌زایی، جنگل‌زدایی و خشک شدن تالاب‌ها در کشور ما تبدیل به چالش اصلی برای مردم و مسئولین شده است.»

وی ادامه داد: «یکی از علت‌های اساسی رخدادهای طبیعی در کشور ما آن است که سازمان محیط‌زیست اقتدار و توانایی لازم را جهت مدیریت در موضوعات تحت مسئولیت خودش را ندارد. علت اصلی این ضعف مدیریت در کشور ما به‌خاطر ساختار ضعیف سازمان حفاظت محیط‌زیست است. در هر حال باز هم تأکید می‌کنم سازمان حفاظت محیط‌زیست یکی از ضعیف‌ترین سازمان‌های حاکمیتی کشور است و مهم‌ترین مسئولیت‌های حاکمیتی در کشور به ضعیف‌ترین سازمان در ایران سپرده شده است. پراکندگی وظایف حوزه محیط‌زیست در سازمان‌های مختلف هزینه‌های اداره کشور را افزایش می‌دهد، متأسفانه درحال حاضر قدرت هماهنگی میان این دستگاه‌ها بسیار سخت بوده و بهره‌وری مدیریت در این سازمان‌ها بسیار ضعیف است، بنابراین در چند دهه اخیر مسائل این چنینی به افزایش بحران در محیط‌زیست دامن زده به‌طوری‌که هم‌اکنون مشکلات زیست‌محیطی مهم‌ترین معضل کشور است.»

این نماینده مجلس با بیان اینکه سازمان حفاظت محیط‌زیست از سازمان بهزیستی هم ضعیف‌تر است، عنوان کرد: «به علت ضعف در ساختار و نیروی انسانی و مدیریت منابع مالی و تجهیزات و امکانات با مشکلاتی مواجه هستیم که الان مردم با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در بیش از 130 کشور دنیا برای اداره سازمان محیط‌زیست وزارتخانه یا سازمان مقتدری ایجاد شده است که در آن کشورها حق وتو دارند ولی در کشور ما بزرگ‌ترین و مهم‌ترین مسئولیت‌ها به ضعیف‌ترین سازمان واگذار شده است.»

شاعری علت دیگر مشکل ما را بعد از ضعف ساختار، کارهای موازی در کشور دانست و افزود: «فعالیت‌هایی که اکنون توسط وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مختلف صورت می‌گیرد در یک راستا قرار دارد. سازمان جنگل‌ها که جنس کارش جنس محیط‌زیستی است اما زیر نظر وزارت جهاد است، درصورتی‌که این سازمان با سازمان محیط‌زیست باید هم‌پوشانی داشته باشند و به وظایف خودشان عمل کنند.»

وی با اشاره به همپوشانی‌های سازمان‌ها بیان کرد: «درصورتی‌که سازمان‌های دیگر مثل شیلات، آب در کشور ما جنس‌شان جنس محیط‌زیستی است اما مسئولیت هر کدام در یک وزارتخانة مختلف توزیع شده و یک وزارتخانه و سازمان مقتدری وجود ندارد که بتواند موضوعات مهم مثل آب و منابع طبیعی، محیط‌زیست، جنگل، بیابان و تالاب را یکجا مدیریت کند.»

شاعری عنوان کرد: «تشکیل وزارت محیط‌زیست و منابع طبیعی ضروری‌ترین نیاز کشور است و کمیسیون کشاورزی مجلس معتقد است اگر قرار است در ساختار دولت تغییری ایجاد شود، باید از وزارت نیرو باشد. هر چند وزارت نیرو، وزارتخانه‌ای بوده که در انرژی موفقیت‌های خوبی داشته، ولی در بحث مدیریت منابع آب یکی از ضعیف‌ترین وزارتخانه‌هاست و به علت ضعف وزارت نیرو در مدیریت منابع آب ما اکنون در کشور دچار کم‌آبی و بحران شدیم و این وزارتخانه به‌جز توصیه و تذکر و نصیحت، هیچ اقدام مؤثر دیگری انجام نداده است. محیط‌زیست هنوز تبدیل به فرهنگ عمومی نشده و در بعضی جاها به‌عنوان محیط‌زیست که جلوی توسعه را می‌گیرد، تعبیر می‌شود.»

نماینده مردم بهشهر تصریح کرد: «اعتقاد من بر این است که تشکیل وزارت آب و وزارت محیط‌زیست و منابع طبیعی دو ضرورت اجتناب ناپذیر در شرایط فعلی کشور هستند و در صورت تشکیل این دو وزارتخانه بخش زیادی از چالش‌ها و مشکلات کشورمان مثل آلودگی هوا، ریزگردها و بحران آب و خشک شدن تالاب و تغییر اقلیم می‌تواند مرتفع شود و تحلیل و اعتقاد من بر این است که الان مدیریت منابع آب در سایه مدیریت انرژی رنگ باخته است. در کشور، وزارت نیرو بیش از اینکه به بخش آب توجه کند به حوزه انرژی توجه کرده، مدیریت انرژی بیشتر با وزارت نفت هم‌خوانی دارد و باید بخش انرژی از وزارت نیرو جدا شود. اگر محیط‌زیست سالم نباشد توسعه پایدار اتفاق نمی‌افتد؛ کشورهایی که منابع طبیعی و محیط‌زیست خود را حفط کردند به اهداف توسعه پایدار دست پیدا کرده‌اند.»

شاعری تأکید کرد: «منابع طبیعی بستر حیات است و هر اقدامی که برای توسعه بیفتد در مسیر طبیعت است؛ یکی از مواردی که به توسعه پایدار در منابع طبیعی کمک می‌کند داشتن یک ساختار منسجم و محکم است؛ 130 کشور دنیا در بخش‌های مختلف منابع طبیعی، محیط‌زیست، آب و خاک و تنوع زیستی در یک ساختار منسجم فعالیت می‌کنند.»

شاعری اشاره کرد: «تشکیل وزارت آب و انتقال مسئولیت انرژی به وزارت نفت الان ضروری‌ترین موضوع برای کشور است و ضروری‌ترین تحول در ساختار دولت به‌نظر می‌رسد، همان بحث تشکیل وزارت محیط‌زیست و منابع طبیعی و وزارت آب خطای استراتژیک است. وزارت محیط‌زیست و آب و منابع طبیعی نباید یکجا باشد، وزارت آب از وزارت محیط‌زیست و منابع طبیعی جداست، همچنین وزارت انرژی باید زیر نظر وزارت نفت باشد یا درصورتی‌که امکان‌پذیر نشد وزارت انرژی هم می‌تواند جداگانه تشکیل شود ولی اگر زیر نظر وزارت نفت برود ساختار دولت توسعه پیدا نمی‌کند و مغایرت قانونی هم پیدا نخواهد کرد، منتهی وقتی با نمایندگان صحبت می‌کنیم، آنان به‌خاطر بعضی از مطالباتی که هست دنبال تشکیل وزارت جوانان این وزارتخانه‌ها هستند درصورتی‌که مشکل کشور الان این چیزها نیست.»

وی در خصوص اقداماتی که در مجلس برای تشکیل این دو وزارتخانه شده است، بیان کرد: «ما در مجلس اقدامات خودمان را انجام دادیم، هر جایی توانستیم از این موضوع دفاع کردیم. الان هم در کمیسیون ویژه برای این موضوع محورهای مختلفی را مطرح و دفاع کردیم منتهی با توجه به اینکه در کمیسیون درک درستی از موضوع آب و محیط‌زیست نیست نمی‌توانند به موضوع بپردازند. نمایندگان مجلس درک درستی از بحران‌های اصلی کشور ندارند و اگر داشتند کشور به این روز دچار نمی‌شد. اعتقادم این است مجلسی که مجلس متخصص فنی و کارآمد باشد، بسیاری از مشکلات کشور حل خواهد شد. مشکل اصلی کشور آب و محیط‌زیست است ولی متأسفانه نمایندگان دغدغه‌های دیگری دارند که اولویت چندم کشور ماست و دنبال تشکیل وزارت بازرگانی جدید هستند و دنبال تشکیل وزارت ورزش و جوانان هستند که نیاز امروز نیست.»

شاعری در پاسخ به اینکه آیا این اقدام نماینگان بر اثر فشار دولت است یا خیر، گفت: «منفعل عمل کردن نمایندگان درباره موضوع آب و محیط‌زیست هم به‌دلیل فشار دولت است و هم نمایندگان بدشان نمی‌آید دولت این‌گونه عمل کند. درصورتی‌که به‌نظر من دولت هم درک درستی از اولویت‌های اصلی کشور ندارد. الان بحران آب دامن همه را می‌گیرد، باید بدانند آب کلید اصلی توسعه ایران است و اگر آب از این وضعیت بحرانی که دچار شده خارج نشود در آینده، تولید، اشتغال، امنیت و محیط‌زیست ما به مخاطره خواهد افتاد و قیمت سکه و ارز مهم است ولی واقعاً بخش حیاتی و اصلی کشور ما بحث آب و محیط‌زیست است.»

وی خاطر نشان کرد: «اکنون موضوع حیاتی محیط‌زیست و آب است که به مخاطره افتاده و دولت و مجلس توجهی به این مسائل ندارند و سال جاری اعتبارات بخش آب 50 درصد توسط دولت کاهش پیدا کرد و نشان دهنده این است که دولت درک درستی از موضوعات ندارد و مجلس و نمایندگان نتوانستند به وظیفه خود عمل کنند ما هم تعدادمان در مجلس به‌گونه‌ای است که صدایمان به‌جایی نمی‌رسد، واقعاً یک دست صدا ندارد ما کار خودمان را می‌کنیم ولی فریادمان گوش شنوایی ندارد.»

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۸۸۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان بر ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی تأکید کرد.

مجتبی رضانژاد در گفت‌وگو با ایسنا پسماندهای پلاستیکی را از جمله مهمترین عامل آلاینده حال حاضر ایران ذکر کرد و گفت: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و تمامی اطراف زباله‌گاه‌ها و اطراف مجتمع‌های بین‌راهی با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است که باید ساماندهی شود.

وی با بیان اینکه آلاینده‌های زمین عوامل متعددی هستند که یکی از آنها پسماندهایی است که توسط انسان‌ها تولید می‌شود، به انواع مختلف پسماندها اشاره کرد و افزود: پسماندها به طور کلی به انواع پسماندهای عادی یا عمومی شامل زباله‌های شهری و روستایی، زباله‌ها و پسماندهای کشاورزی، پسماندهای صنعتی، پسماندهای الکترونیک، پسماندهای پزشکی و ... تقسیم می‌شوند و در این بین مهمترین عامل آلاینده که بیشتر از همه به چشم می‌آید پسماندهای عمومی و کیسه‌های پلاستیکی هستند که توسط انسان‌ها در طبیعت رهاسازی می‌شوند.

وی یادآور شد: هفته زمین پاک از سوم تا نهم اردیبهشت در سراسر کشور برگزار می‌شود و با توجه به شعاری که با عنوان «سیاره زمین در مقابل پلاستیک» برای سال جاری در نظر گرفته شده است، مشخصاً به مهمترین معضل آلودگی در زمین که زباله‌های پلاستیکی است اشاره می‌کند.

رضانژاد افزود: متأسفانه پلاستیک‌ها در همه جا قابل مشاهده هستند و در گوشه و کنار کره زمین، در همه مناطق با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی مواجه هستیم که قطعاً توسط انسان‌ها رها شده‌اند.

وی ادامه داد: مسیر راه‌ها، حاشیه جاده‌ها و اطراف زباله‌گاه‌ها و مجتمع‌های بین‌راهی ازجمله مکان‌هایی هستند که با انبوهی از زباله‌های پلاستیکی احاطه شده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: اطراف مجتمع‌های بین‌راهی یکی از جاهایی است که بیشترین حجم زباله‌های پلاستیکی را دارد و افرادی هم که برای استراحت در مجتمع‌های بین‌راهی توقف می‌کنند زباله‌هایی را در طبیعت رهاسازی می‌کنند.

وی تصریح کرد: علاوه بر رهاسازی زباله‌های پلاستیکی توسط مردم و مسافران، خود این مجتمع‌ها نیز ممکن است خیلی به پاک‌سازی محیط اطرافشان اهمیت ندهند و همین باعث شده که اطراف این مجتمع‌های بین‌راهی و کنار جاده‌ها مملو از زباله‌های پلاستیکی باشد.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان تأکید کرد: چاره کار شاید این باشد که مسئولان این مجتمع‌های بین‌راهی و افرادی که به نحوی از این مجتمع‌ها سود می‌برند را مجاب کنیم تا اطراف مجتمع خودشان را پاک‌سازی کرده و برای این پاک‌سازی هزینه کنند.

وی افزود: از طرف دیگر با ارائه آموزش‌های لازم باید مردم را به آن سطح از آگاهی برسانیم که کاهش زباله‌ها و کاهش مصرف زباله‌های پلاستیکی، به زمین پاک و نهایت سلامت ما کمک زیادی می‌کند.

 مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به درستی انجام نمی‌شود

رضانژاد در ادامه اظهار کرد: یکی از معضلات مهم دیگر در رابطه با زباله‌های پلاستیکی که با آن روبرو هستیم، انباشت زباله‌های پلاستیکی اطراف زباله‌گاه‌های شهری و روستایی است.

وی تصریح کرد: متأسفانه در کشور و خراسان رضوی مدیریت پسماندهای شهری و روستایی به خصوص در شهرهای کوچک به درستی انجام نمی‌شود، از سویی چون زباله‌ها به صورت سنتی دفع می‌شوند با هر بادی به اطراف پراکنده شده و علی‌رغم پاک‌سازی توسط شهرداری و دهیاری‌ها، شاهد حجم زیادی از زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه‌ها هستیم.

 رضانژاد عنوان کرد: بهترین راهکار این است که جلو تولید این زباله‌ها از مبدأ گرفته شود، اما متأسفانه بازیافت و تفکیک در مبدأ در شهرهای کوچک مثل شهرستان بجستان و شهرهای همرده بجستان، کمتر انجام می‌شود.

وی افزود: در این شهرها زمانی که زباله‌ها، به خصوص زباله‌های پلاستیکی توسط ماشین‌های مخصوص به زباله‌گاه حمل می‌شوند چون در آنجا پوشش‌دهی لازم انجام نمی‌شود با باد به اطراف پراکنده می‌شوند، می‌طلبد برای رفع این معضل به تفکیک زباله از مبدأ اهمیت بیشتری داده شود؛ چراکه علاوه بر پاک‌سازی محیط‌زیست این تفکیک زباله می‌تواند منبع درآمدی برای روستا و شهر باشد.

رضانژاد تأکید کرد: علاوه بر تفکیک زباله از مبدأ، مدیریت این پسماندها و پوشش‌دهی مناسب در زباله‌گاه نیز خیلی مهم است و اگر دهیاران و شهرداران‌ در شهرهای کوچک به پوشش‌دهی مناسب و سریع‌تر پسماندها اهمیت بیشتری بدهند، قطعاً آلودگی اطراف زباله‌گاه کمتر شده همچنین فنس‌کشی اطراف زباله‌گاه و محصور کردن آن هم می‌تواند در جلوگیری از پراکنده شدن زباله‌ها در اطراف زباله‌گاه مؤثر باشد.

وی در رابطه با راهکارهای حل معضل زباله‌های پلاستیکی نیز توضیح داد: به منظور اینکه محیط‌زیست خودمان و زمین اطراف را کمتر آلوده کنیم تا از آسیب‌های آن در امان باشیم، یکی از مهمترین راهکارها کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است.

وی افزود: باید سعی کنیم در مصارف روزانه از کیسه‌های پلاستیکی کمتر استفاده کنیم و حتی‌الامکان کیسه‌های پارچه‌ای را جایگزین کنیم، به عنوان والدینی که دغدغه محیط‌زیست داریم سعی کنیم خوراکی‌ها و ساندویچ فرزندان را به جای پلاستیک در ظروف مخصوص یا کیسه‌های پارچه‌ای قرار دهیم تا هم به محیط‌زیست آسیب کمتری وارد شود و هم با کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، به اقتصاد خانواده کمک کنیم.

رضانژاد خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهیم کاهش پلاستیک نمود پیدا کند باید بحث بازیافت و تفکیک زباله را به کودکان و خودمان آموزش دهیم و کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در محیط کار و در محل زندگی به یک فرهنگ تبدیل شود.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست بجستان گفت: مهمترین کاری که در سال‌های اخیر در حوزه شهرستان بجستان انجام دادیم، آموزش و فرهنگ‌سازی در راستای کاهش زباله و تفکیک زباله از مبدأ بوده و به همین منظور کلاس‌های متعددی برای نیمی از دانش‌آموزان مقطع ابتدایی برگزار کردیم.

وی ادامه داد: از طرفی طی چند سال گذشته تعدادی از مدارس در حوزه شهرستان بجستان تفکیک زباله را در مدارس انجام می‌دهند و از محل فروش این زباله‌ها در راستای کمک به آموزش دانش‌آموزان هزینه می‌کنند، همچنین با پایش‌های مکرری که از زباله‌گاه‌های شهری و روستایی و مجتمع‌های بین‌راهی داشتیم، مواردی که منبع آلودگی بودند شناسایی و ضمن صدور اخطاریه راهنمایی‌های لازم به آنها آموزش داده شد.

رضانژاد یادآور شد: کاهش پسماندها و به خصوص پسماندهای پلاستیکی، همت بیشتر دهیاران، شهرداران، بخشداری‌ها، نظارت و پیگیری‌های بیشتر محیط‌زیست و سایر افرادی که در این زمینه مسئولیت دارند را می‌طلبد که در زمینه مدیریت زباله، جمع‌آوری به موقع زباله‌ها و کاهش تولید زباله احساس مسئولیت بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • لزوم تسریع در استقرار ساختار جدید نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی
  • ضرورت استفاده از هوش مصنوعی و پهپاد‌ها برای حفاظت از جنگل‌ها
  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان (+عکس)
  • ضرورت تدوین دستورالعمل واحد فعالیت محیط زیستی در سطح محلات
  • شکار یک پلنگ ایرانی توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • شکار یک پلنگ ایرانی در توسط یک تبعه پاکستان + عکس
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند