Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-27@15:12:15 GMT

چگونه فرزندم را از قرص‌های روانگردان دور نگه دارم؟

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۸۹۴۵۳

چگونه فرزندم را از قرص‌های روانگردان دور نگه دارم؟





قرص‌های روانگردان تغییراتی در رفتار افراد به وجود می‌آورد که گاهی موجب شادی و نشاط و برخی اوقات موجب پرخاشگری می‌شود.


مواد مخدر به علت تاثیر خاصی که روی قسمت‌های ویژه‌ای از مغز می‌گذارد، موجب آرامش و نشاط می‌شود. از این رو افراد به سمت آن گرایش دارند.

نشاط کاذب با مصرف روانگردان‌ها قرص‌های روانگردان
البته مواد مخدر در قدیم به صورت کاملا طبیعی و نتیجه گیاهی مانند خشخاش بود که خاصیت طبی داشت، اما طی دهه‌های اخیر مواد تازه‌ای در آزمایشگاه‌ها ساخته شد که کمی تاثیراتشان با مواد مخدر اولیه متفاوت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به طور کلی تاثیر عمده مواد مخدر و محرک این است که حالت خوشی، سرخوشی و استراحت ایجاد می‌کنند.


از سوی دیگر، در کنار خوشی حالت وابستگی هم به وجود می‌آید، یعنی تغییراتی در مغز رخ می‌دهد که باعث می‌شود تاثیر این مواد به تدریج کم شود. به همین دلیل معتادان ناچارند مقدار بیشتری از این مواد را مصرف کنند و این مساله موجب ضرر روانی، اقتصادی، اجتماعی و... می‌شود. به عبارت دیگر مقدار بیشتر مواد تاثیرات سوئی روی مغز دارد و به سلامتی صدمه می‌زند. از سوی دیگر، افراد برای جبران هزینه مواد روانگردان مجبورند دست به کار‌های ضد اجتماعی مانند قاچاق، دزدی و... بزنند تا بتوانند به اعتیاد خودشان پاسخ دهند. اخیرا انواع روانگردان‌ها بیشتر شده و راه‌های ورود آن‌ها از سمت شرق، غرب، شمال و جنوب وجود دارد. از این رو در حال حاضر تفاهم اهل نظر بر این است که در کنار مقابله با مصرف این مواد پیشگیری از مصرف اولیه موثرترین راه است، اما اگر فردی به مصرف روانگردان‌ها روی آورد باید اقدامات درمانی صورت گیرد و این اقدامات درمانی در بیشتر موارد به شکل تقلیل خطر است، یعنی نمی‌توان فرد را به صورت کلی از مصرف روانگردان‌ها منصرف کرد، بلکه باید به او کمک کرد که این مواد را در حد قابل قبولی مصرف کند.


عوارض جبران ناپذیر قرص‌های روانگردان
در بعضی مواقع بسیاری از بی قانونی‌ها و قانون شکنی‌ها بر اثر استفاده از مواد پیش می‌آید؛ بنابراین روش‌های تقلیل خطر شامل این مورد هم است، یعنی این مواد از طریق سازمان‌های اجرایی در دست معتادان قرار می‌گیرند که از پیامد‌های بعدی مثل مسمومیت، مرگ و میر‌های ناشی از اوردوز و مصرف مواد آلوده جلوگیری به عمل آید. مصرف روانگردان‌ها مساله جهانی است و مختص ایران نیست، اما در ایران مصرف مواد سابقه طولانی دارد. حداقل از دوره صفویه مصرف اعتیادآور تریاک و مشتقات آن مورد توجه بود و در سال‌های بعد یعنی در دوره پهلوی اقداماتی برای مبارزه با آن شکل گرفت و بعد از انقلاب هم ادامه پیدا کرد. از این رو تاکنون در این زمینه اقداماتی از جمله اعدام قاچاقچیان اتفاق افتاده است، ولی واقعیت این است که مساله موادمخدر نه با اعدام و نه با بگیر و ببند برطرف نمی‌شود، یعنی عملکرد قهرآمیر راه حل نیست و باید پزشکان و صاحبنظران این مساله را بررسی کرده و با آن برخورد کنند.



پر کردن خلأ اوقات فراغت با مصرف روانگردان‌ها
شاید عده‌ای بر این باور باشند که خلأ اوقات فراغت موجب گرایش جوانان به مصرف روانگردان‌ها شده است. البته تا حدودی این طرز فکر درست است. در مواردی شاهد هستیم که زمینه‌های لازم برای پر کردن اوقات فراغت وجود ندارد که این خود می‌تواند دلایل گرایش به تفریحات خطرناک باشد؛ بنابراین ایجاد امکانات، تفریح و سرگرمی غیرمضر و مشروع می‌تواند بخشی از اوقات فراغت جوانان را هدایت کند، هر چند باید بگویم در کشور‌های دیگر مانند هلند، آلمان و آمریکا به رغم اینکه امکانات وجود دارد، استفاده از روانگردان‌ها دیده می‌شود و آن‌ها هنوز نتوانسته اند این معضل را حل کنند. از این رو خیلی ساده لوحانه است که فکر کنیم با فراهم کردن امکانات تفریحی و سرگرمی مصرف روانگردان‌ها به صفر می‌رسد. شاید پر کردن اوقات فراغت به این مساله کمک کند، اما باید در نظر داشته باشیم مصرف روانگردان‌ها محدود به کشور ما نیست و در جوامعی که محدودیت هم وجود ندارد، به چشم می‌آید. یکی از راه‌های مقابله با مصرف روانگردان‌ها این است که دسترسی به آن را کم کنیم، اما از آنجا که خواستار این مواد زیاد است بازار خوبی برای قاچاقچیان وجود دارد تا این مواد را تولید و توزیع کنند. از سوی دیگر، تولید روانگردان‌ها مشکل نیست و در خانه هم می‌توان این مواد را درست کرد؛ بنابراین فکر اینکه بتوانیم این مساله را به طور کلی ریشه کن کنیم، واقع بینانه نیست؛ بنابراین در کنار اینکه باید دسترسی به روانگردان‌ها را محدود کرده و راهی برای پر کردن اوقات فراغت جوانان پیدا کنیم باید به این فکر باشیم که عده‌ای مصرف کننده هستند. از این رو فراهم کردن امکانات برای اینکه صدمات بیشتری به صورت فردی، گروهی و خانوادگی نبینند، به معنای تقلیل خطر در مبارزه با مواد مخدر است.


شاید عده‌ای بر این باور باشند که خلأ اوقات فراغت موجب گرایش جوانان به مصرف روانگردان‌ها شده است


عوارض روانگردان‌ها
عوارض روانگردان‌ها بلافاصله با مصرف نمایان می‌شود. تغییراتی در رفتار افراد به وجود می‌آید که موجب شادی و نشاط آن‌ها می‌شود. البته برخی اوقات تبعات روانگردان‌ها بروز پرخاشگری است. این در حالی است که عوارض درازمدت روانگردان‌ها هم خطرناک است. به عبارت دیگر به اعصاب مصرف کنندگان آسیب وارد می‌شود و بر اثر سوء مصرف مشکلاتی در حوزه روابط اجتماعی، شغلی و ویژگی‌های شخصیتی به وجود می‌آید که باعث می‌شود مصرف کنندگان موقعیت اجتماعی خود را از دست بدهند. از سوی دیگر، جرم و جنایت و کشتار خانوادگی از جمله عوارض دیگر روانگردان هاست. برای مثال پیش آمده پسر معتادی پدر خود را کشته تا به ثروت او دست یابد یا اینکه با استفاده از روانگردان‌ها فرد به حالت جنون رسیده و همسر خود را وادار به کار‌های خلاف عفت عمومی کرده تا هزینه مواد تامین شود؛ بنابراین مصرف روانگردان‌ها همراه با صدمه جسمی و روحی در کوتاه مدت و درازمدت است که نه تن‌ها روی مغز، بلکه روی قلب و دستگاه تنفسی افراد هم اثر می‌گذارد. همچنین با مصرف روانگردان‌ها بدن مستعد ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان می‌شود. از این رو پیامد‌های مرتبط با مصرف روانگردان‌ها در حوزه سلامت جسمی، روحی، اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی اثرگذار است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

نقش خانواده‌ها در ترک مصرف کنندگان
باید خانواده‌ها به فرزندان خود در سنین نوجوانی در رابطه با عواقب روانگردان‌ها به زبان ساده توضیح دهند و مانع معاشرت آن‌ها با افرادی که سهولت دسترسی به این مواد را دارند، شوند. همچنین خانواده‌ها در برنامه پیشگیری اولیه که از طرف سازمان‌های بهداشتی و اجتماعی مطرح می‌شود، نقش مهمی را بازی می‌کنند، منت‌ها در خیلی موارد برد خانواده‌ها محدود است و به رغم توجه زیاد ممکن است که نوجوانان با دوستان مصرف کننده در ارتباط باشند و تحت تاثیر آن‌ها قرار گیرند. از این رو وقتی خانواده می‌فهمد که کار از کار گذشته است باید فرزند خود را تشویق کند که از طریق صحیح به ترک مواد اقدام کند، چرا که طرد و بیرون راندن فرد مصرف کننده نه تن‌ها مساله را حل نمی‌کند، بلکه باعث می‌شود که نوجوان به گروه‌های بزهکار پناه ببرد و مشکلات بیشتری را برای خانواه‌ها ایجاد کنند.


منبع: سلامت نیوز

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قرص های روانگردان انواع قرص های روانگردان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۸۹۴۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی

مرد میانسال که به علت سوختگی در بیمارستان بستری بود پس از دو هفته راز آتش زدن همسر و پسر ۱۱ ساله‌اش را فاش کرد.

به گزارش مشرق، اواخر فروردین امسال ، مرگ زن جوانی در بیمارستان سوانح و سوختگی به تیم جنایی اعلام شد. به دنبال این گزارش، تیم تحقیق راهی محل شده و در بررسی‌ها مشخص شد که ساعاتی قبل این زن را به همراه شوهر و پسر ۱۱ ساله‌شان که همگی دچار سوختگی شده بودند به بیمارستان منتقل کرده‌اند.

زن جوان ساعاتی بعد به علت شدت سوختگی جانش را از دست داد. این در حالی بود که پسر ۱۱ ساله نیز دو روز بعد با وجود تلاش کادر درمان فوت کرد اما مرد میانسال که از ناحیه دو دست دچار سوختگی شده بود، پس از بهبودی تحت بازجویی قرار گرفت و راز قتل همسر و فرزندش را برملا کرد.

او در تحقیقات گفت: نقاش ساختمان هستم و مدت‌هاست که با همسرم اختلاف داشتم. روز حادثه از پسرم خواستم که با من به محل کارم بیاید اما او مخالفت کرد و سر همین مسأله بحث‌مان شد وقتی همسرم وارد دعوا شد با عصبانیت کنترلم را از دست دادم و روی خودم و همسر و فرزندم بنزین ریختم. آن زمان اصلاً متوجه نمی‌شدم که چه کار می‌کنم. ناگهان کبریت را کشیدم و آنها شعله‌ور شدند. خودم نیز دستانم دچار سوختگی شد. به دنبال صدای فریاد و کمک‌خواهی همسر و فرزندم، همسایه‌ها به کمک‌مان آمدند و با حضور امدادگران، آتش خاموش شد و ما به بیمارستان منتقل شدیم.

به دستور بازپرس جنایی، متهم ۴۹ ساله پس از ترخیص از بیمارستان در اختیار کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت قرار خواهد گرفت و تحقیقات در این خصوص ادامه دارد.

منبع: روزنامه ایران

دیگر خبرها

  • گیاهی که برای جلوگیری از ریزش مو معجزه می‌کند
  • با این مواد غذایی درد را فراموش کنید
  • معدوم سازی سه تن انواع موادغذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان
  • راز قتل همسر و فرزند با آتش افروزی
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • سه تن مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در زاهدان معدوم شد
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • گاز N۲O در قلیان اکسیژن لقب روانگردان نیز دارد
  • «من و فرزندم»، از رادیو تهران
  • پشت پرده «قلیان اکسیژن»؛ قلیان اکسیژن چیست و قیمت آن چقدر است؟