Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-07@06:16:51 GMT

ایران، دومین تولیدکننده کاتالیست بنزین در جهان

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۹۱۲۵۱

‍‍‍‍‍‍

جلیل سبحانی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: با تولید این کاتالیست در داخل، ایران به دومین تولیدکننده این کاتالیست حساس و پیچیده در جهان تبدیل شد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

وی با بیان اینکه در تولید کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی، نفت و گاز بیش از ۹۰ درصد به خودکفایی رسیده ایم، افزود: با برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان امسال در این زمینه به خودکفایی کامل می‌رسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل اسپک داخلی سازی این کاتالیست‌ها را موجب صرفه جویی یک میلیارد دلاری برای کشور دانست و گفت: درحال حاضر ۹ پالایشگاه و ۱۱ پتروشیمی کشور از این کاتالیست‌ها استفاده می‌کنند و محصولاتی که با استفاده از کاتالیست‌های ایرانی تولید می‌شوند علاوه بر جلوگیری از خام فروشی، صادرات کشور در این حوزه را تا ۶۰ میلیارد دلار درسال افزایش خواهد داد.

سبحانی با بیان اینکه صادرات این کاتالیست‌ها نیز در دستور کار قرار گرفته است، افزود: گام بعدی ما این است تا کاتالیست مورد نیاز منطقه را نیز تامین کنیم.

مدیرعامل اسپک عمده فعالیت این شرکت را حمایت از تولید داخل و بومی سازی تجهیزات، قطعات و مواد مورد نیاز صنعت نفت، ­گاز و پتروشیمی کشور دانست و گفت: هم اکنون در زمینه قطعات مکانیکی نظیر روتاری ها، راکتور‌ها و مبدل‌های مورد نیاز صنعت پتروشیمی و فولاد بین ۶۰ تا ۹۵ درصد به خودکفایی رسیده ایم.

سبحانی میزان خودکفایی و بومی سازی دانش تولید قطعات در حوزه برق و ابزار دقیق را ۶۰ درصد اعلام کرد و افزود: در بخش مواد شیمیایی و کاتالیست‌ها خودکفایی کشور بیش از ۹۰ درصد است.

وی با بیان اینکه شرایط تحریم به ماکمک کرده تا داخلی سازی قطعات را سرعت بیشتری ببخشیم، گفت: هم اکنون شرکت‌های ایرانی ۶۰ تا ۷۰ درصد از تجهیزات و مواد تولید داخل استفاده می‌کنند که با توجه به اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا پیش بینی می‌کنیم این رقم به ۹۰ درصد برسد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و تامین تجهیزات پتروشیمی ایران (اسپک) با بیان اینکه در تولید قطعات و مواد مورد نیاز صنعت پتروشیمی از مهندسی معکوس استفاده نشده و تمامی مراحل تولید این نوع از کالا‌ها توسط دانشمندان جوان ایرانی در شرکت‌های دانش بنیان بومی­ سازی شده است، افزود: در حال حاضر به جرات می‌توان گفت ایران به دانش تولید این محصولات دست پیدا کرده و فناوری تولید این کالا به طور کامل در اختیار کشور قرار دارد.

سبحانی گفت: امروز ۹۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ و یورو ۵ کشور با استفاده از کاتالیست‌های ایرانی تولید می‌شودو در این بخش نه تنها نیازی به خارجی‌ها نداریم بلکه دیگر هیچ کسی نمی‌تواند مارا در زمینه تحریم بنزین تهدید کند.

وی همچنین از تولید کاتالیست‌های مورد نیاز برای تولید بنزین‌های آکتان بالا در کشور خبر داد و افزود:­ هم اکنون از مرحله تولید کاتالیست بنزین با آکتان بالاتر از ۹۵ و همچنین گازوئیل یورو ۵ عبور کرده ایم و امیدواریم تا پایان امسال تولید این نوع بنزین و گاروئیل با استفاده از کاتالیست‌های ایرانی در پالایشگاه‌های کشور آغاز شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: ایران تولیدکننده کاتالیست بنزین جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۹۱۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر بنزین می سوزانند که این میزان ۲ تا ۳ برابر بیشتر از میانگین جهانی است. - اخبار سیاسی -

غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره علت بروز ناترازی بنزین در کشور و راه حل هایی که می توان برای برون رفت از این شرایط به کار برد، اظهار داشت:  مشکل اصلی ما این است که خودروهای تولید داخل مصرف بسیار بالایی از بنزین دارند و این امر باعث بروز معضل ناترازی بنزین شده است.

واردات خودروهای کارکرده منتظر مصوبه دولت

وی ادامه داد: دولت باید خودروسازان را مجبور کند که در تولیدات خود اصلاحاتی انجام دهند و خودروهای با کیفیت تولید کنند، اما متاسفانه خودروسازان به دنبال اصلاح تولیدات خود و تولید خودروهای با کیفیت نیستند.

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: ما معتقدیم که بهترین راه کار برای بهبود ناوگان حمل و حمل در کشور در این شرایط که خودروسازان زیر بار اصلاح تولیدات خود نمی روند واردات خودروهای خارجی است.

شریعتی تصریح کرد: در حال حاضر سرمایه ملی کشور را به خاطر حمایت از خودروسازان داخلی از بین می بریم، امسال مجبوریم به میزان زیادی واردات بنزین انجام دهیم و این به معنای کسری بودجه بیشتر است.

وی با بیان اینکه مصرف بالای بنزین در خودروهای تولید داخل در ردیف اول متهمان ناترازی بنزین است، بیان داشت:  باید برای رفع این مشکل اقدامی عاجل کنیم. متاسفانه خودروهای ما در هر 100 کیلومتر 12 لیتر بنزین می سوزانند که این میزان 2 تا 3 برابر بیشتر از میانگین جهانی است.

شریعتی با تاکید بر اینکه باید از سرمایه ملی خودمان حفاظت کنیم، ادامه داد: علاوه بر بی‌کیفیتی خودروها، حجم بالایی از خودروهای فرسوده در سطح شهر در حال تردد هستند که این امر هم بر استفاده بیشتر از بنزین افزوده است.

عضو کمیسیون عمران بیان کرد: باید برای برون رفت از این شرایط اقدام به متنوع سازی سبد سوخت نیز بکنیم و از خودروهای برقی و هیبریدی هم در چرخه استفاده کنیم تا میزان  خودروهای استفاده کننده از بنزین کاهش پیدا کنند. همچنین ما باید به سمت استفاده از خودروهای دوگانه سوز  مثل سی ان جی و ال پی جی هم حرکت کنیم و به این وسیله از میزان مصرف بنزین در کشور بکاهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است