Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-28@18:19:46 GMT

ایران آخرین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی است

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۹۱۵۰۳

ایران آخرین زیستگاه یوزپلنگ آسیایی است

ایمان معماریان دامپزشک پارک طبیعی پردیسان در گفتگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در رابطه با ایران (یوزپلنگ ماده کشف شده) و جفت گیری این گونه در پارک پردیسان اظهار کرد: ایران هنوز به حدی بزرگ نشده است که بتوان عمل جفت گیری طبیعی با کوشکی (یوزپلنگ نر پارک پردیسان )‌ را روی آن انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:«ایران» امکان بازگشت به طبیعت را ندارد

وی افزود: تا زمانی که ایران(یوزپلنگ ماده کشف شده) بالغ نشود، کوشکی(یوزپلنگ نر) در جایگاهی دو از ایران نگهداری می‌شود تا این دو یوز یکدیگر را نبینند و وجود هم را حس نکنند.

معماریان گفت: ایران آخرین زیستگاه یوزپلنگ های آسیایی است یعنی در هیچ کشور آسیایی دیگری یوز نداریم، به همین دلیل به یوزپلنگ آسیایی یوز ایرانی نیز می‌گویند و تنها یک یوز آسیایی در شرایط اسارت در دنیا وجود دارد که آن هم در مرکز تحقیقات پارک پردیسان نگهداری می‌شود.

بیشتر بخوانید: آخرین اقدامات در مورد حفظ یوز ایرانی با استفاده از لقاح مصنوعی/ دلبر و کوشکی بچه دار می شوند

وی ادامه داد: جاده‌هایی که زیستگاه‌های یوزپلنگ‌ها را قطع می‌کنند تهدیدی جدی برای این حیوانات محسوب می‌شوند، چراکه این موضوع ادامه نسل یوزها را به خطر می‌اندازد.

دامپزشک پارک طبیعی پردیسان تصریح کرد: نسل یوزهای آسیایی با حمله سگ‌های ولگرد و گله، خشکسالی، کم شدن شکار این گونه و از بین رفتن زیستگاه‌ها به خطر می‌افتد.

وی افزود: برخی از افراد گونه‌های در معرض خطر انقراض همچون یوزها را شکار می‌کنند و آن‌ها را به عنوان حیوان خانگی به فروش می‌رسانند که ایران(یوزپلنگ ماده کشف شده) یکی از این موارد بود که توسط افرادی شکار شده و به عنوان حیوان خانگی از جایی به جای دیگر با قیمت‌های مختلف به فروش رسیده بود که خوشبختانه با پیگیری‌های پروژه حفاظت از یوز آسیایی،‌گارد حفاظت محیط زیست و پلیس امنیت این فروشندگان به دام افتادند و این یوز به مرکز تحقیقات و نگهداری یوزپلنگ آسیایی پارک پردیسان منتقل شد.

معماریان در پایان تاکید کرد: ایران (یوز ماده کشف شده) امیدی دوباره برای مادر شدن و تداوم نسل یوزهای آسیایی خواهد بود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۹۱۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران

اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مستقر شدند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از فعالان و نمایندگان عرصه اتاق‌های بازرگانی بین‌المللی ایران در کشورهای گرجستان، ایتالیا، عراق، قطر و ارمنستان و اتاق بازرگانی تهران جهت ایجاد اتاق مشترک بازرگانی فناوری بین‌المللی در کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایرانی حضور یافتند.

در این نشست حسن زمانیان، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران ضمن اشاره به اهمیت جایگاه اتاق‌های مشترک بازرگانی اقتصادی اظهار کرد: اتاق‌ها در عرصه تولید، خدمات بویژه صادرات و همچنین در جهت کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه اقتصادی کشور نقشی اثرگذار دارند.

وی ضمن اظهار خرسندی از حضور و استقرار اتاق‌های بازرگانی در پارک علم و فناوری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران، گفت: علاوه بر شرکت‌های مستقر در این پارک قطب فناوری پارک نیز در شهر آفتاب تاسیس شده است.

زمانیان افزود: در راستای علمی و تخصصی کردن محصولات شرکت‌ها و تولیدکنندگان داخلی و با تفاهم و همکاری با وزارت صمت و با امضای دو معاونت در وزارتخانه علوم و صمت گواهی‌نامه‌های رتبه‌بندی تحقیق و توسعه صادر می‌شود که معتقد هستیم نهادها و شرکت‌های اقتصادی درصورت نبود بخش تحقیق و توسعه از عرضه و تقاضای بازارهای جهانی عقب می‌مانند و وجود این بخش در شرکت‌ها کاملا ضروری است.

معاون وزیر علوم گفت: یکی دیگر از گواهینامه‌ها که تعیین‌کننده درصد داخلی یا خارجی بودن محصولات شرکت‌ها را تعیین می‌کند، گواهی عمق ساخت داخل است که توسط سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران صادر می‌شود و در صورتی که درصد امتیاز گواهی بالا باشد، آن محصول از معافیت گمرکی برخوردار شده و چنانچه بتواند نیاز آن محصول را در کشور فراهم کند، از واردات آن جلوگیری خواهد شد.

وی تصریح کرد: رتبه کشور ما در جهان از نظر علمی پانزده است، ولی در نوآوری و دانش فنی رتبه ۶۳ را داریم و این فاصله به این دلیل است که نمی‌توانیم به خوبی از پژوهش و تحقیقات خود دانش فنی تولید کنیم و در نهایت این دانش فنی را نیز به تجاری‌سازی نرسانده‌ایم که به تولید محصولات تجاری و بازار محور منجر شود و باید به دنبال تولید محصولاتی باشیم که دارای پیچیدگی اقتصادی مثبت باشند.

به نقل از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، زمانیان افزود: تحقیقاتی مهم است که تبدیل به دانش فنی و پس از آن منجر به تولید محصولی شود که در سطح بین‌المللی رقابت‌پذیر باشد و همچنین محصولات تولیدشده باید به خوبی در بازار ارائه و در معرض دید قرار گیرند که این بازاریابی و تجارت را اتاق‌های بازرگانی می‌توانند در سطحی وسیع انجام دهند و در تجاری‌سازی و فروش محصولات نقشی کلیدی داشته باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کشف بیش از ۶۰۰ متر تور ماهیگیری از صیادان غیرمجاز
  • ثبت تصویر گوزن قرمز ایرانی در ارتفاعات جنگلی رودبار + فیلم
  • پایان کار دونده های ایران با دو مدال و کسب نخستین طلای جوانان
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض/ عکس
  • بدرقه ساحلی بازان زیر ۱۹ سال والیبال به مسابقات آسیایی
  • سلطان آسمان ایران در خطر انقراض است | گزارش همشهری از وضعیت عقاب طلایی ایران
  • معرفی نیروی مستعدجویای کار به شرکت‌های حاضر در نمایشگاه ایران هلث
  • استقرار اتاق‌های بازرگانی فناوری در پارک فناوری بین‌المللی ایران
  • تالاب های نقده، فرصتی برای رونق اکوتوریسم
  • اسب آبی نر پس از ۷ سال ماده از آب درآمد! (فیلم)