Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-07@23:46:06 GMT

ایران دومین تولیدکننده کاتالیست بنزین در جهان

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۹۱۹۱۵

ایران دومین تولیدکننده کاتالیست بنزین در جهان

مدیرعامل شرکت مهندسی و تامین تجهیزات پتروشیمی ایران (اسپک) گفت: دانشمندان جوان ایرانی به فناوری تولید کاتالیست‌های واحدهای ایزوم پالایشگاهی که قبلا فقط در آمریکا تولید می‌شد، دست یافته اند.

به گزارش مشرق، جلیل سبحانی گفت: با تولید این کاتالیست در داخل، ایران به دومین تولیدکننده این کاتالیست حساس و پیچیده در جهان تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در تولید کاتالیست‌های صنعت پتروشیمی، نفت و گاز بیش از 90 درصد به خودکفایی رسیده ایم، افزود: با برنامه ریزی‌های انجام شده تا پایان امسال در این زمینه به خودکفایی کامل می‌رسیم.

مدیرعامل اسپک داخلی سازی این کاتالیست‌ها را موجب صرفه جویی یک میلیارد دلاری برای کشور دانست و گفت: درحال حاضر 9 پالایشگاه و 11 پتروشیمی کشور از این کاتالیست‌ها استفاده می‌کنند و محصولاتی که با استفاده از کاتالیست‌های ایرانی تولید می‌شوند علاوه بر جلوگیری از خام فروشی، صادرات کشور در این حوزه را تا 60 میلیارد دلار درسال افزایش خواهد داد.

سبحانی با بیان اینکه صادرات این کاتالیست‌ها نیز در دستور کار قرار گرفته است، افزود: گام بعدی ما این است تا کاتالیست مورد نیاز منطقه را نیز تامین کنیم.

مدیرعامل اسپک عمده فعالیت این شرکت را حمایت از تولید داخل و بومی سازی تجهیزات، قطعات و مواد مورد نیاز صنعت نفت، ­گاز و پتروشیمی کشور دانست و گفت: هم اکنون در زمینه قطعات مکانیکی نظیر روتاری ها، راکتورها و مبدل‌های مورد نیاز صنعت پتروشیمی و فولاد بین 60 تا 95 درصد به خودکفایی رسیده ایم.

واکنش وزیر نفت به خبر افزایش قیمت بنزین

سبحانی میزان خودکفایی و بومی سازی دانش تولید قطعات در حوزه برق و ابزار دقیق را 60 درصد اعلام کرد و افزود: در بخش مواد شیمیایی و کاتالیست‌ها خودکفایی کشور بیش از 90 درصد است.

وی با بیان اینکه شرایط تحریم به ماکمک کرده تا داخلی سازی قطعات را سرعت بیشتری ببخشیم، گفت: هم اکنون شرکت‌های ایرانی 60 تا 70 درصد از تجهیزات و مواد تولید داخل استفاده می‌کنند که با توجه به اعمال تحریم‌های یکجانبه آمریکا پیش بینی می‌کنیم این رقم به 90 درصد برسد.

مدیرعامل شرکت مهندسی و تامین تجهیزات پتروشیمی ایران (اسپک) با بیان اینکه در تولید قطعات و مواد مورد نیاز صنعت پتروشیمی از مهندسی معکوس استفاده نشده و تمامی مراحل تولید این نوع از کالاها توسط دانشمندان جوان ایرانی در شرکت‌های دانش بنیان بومی­ سازی شده است، افزود: در حال حاضر به جرات می‌توان گفت ایران به دانش تولید این محصولات دست پیدا کرده و فناوری تولید این کالا به طور کامل در اختیار کشور قرار دارد.

سبحانی گفت: امروز 96 میلیون لیتر بنزین یورو 4 و یورو 5 کشور با استفاده از کاتالیست‌های ایرانی تولید می‌شودو در این بخش نه تنها نیازی به خارجی‌ها نداریم بلکه دیگر هیچ کسی نمی‌تواند مارا در زمینه تحریم بنزین تهدید کند.

وی همچنین از تولید کاتالیست‌های مورد نیاز برای تولید بنزین‌های آکتان بالا در کشور خبر داد و افزود:­ هم اکنون از مرحله تولید کاتالیست بنزین با آکتان بالاتر از 95 و همچنین گازوئیل یورو 5 عبور کرده ایم و امیدواریم تا پایان امسال تولید این نوع بنزین و گاروئیل با استفاده از کاتالیست‌های ایرانی در پالایشگاه‌های کشور آغاز شود.

منبع: تسنیم

منبع: مشرق

کلیدواژه: سوال از رئیس جمهور حمایت از کالای ایرانی برجام بازی های آسیایی بنزین خودکفایی کاتالیزور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۹۱۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹

بازارهای نوظهور جهان به‌دنبال تغییرات جمعیتی و طبقه مصرف‌کننده در حال رشد نقش زیادی در تقویت رشد اقتصادی جهانی در آینده ایفا خواهند کرد. این بازارها با سریع‌ترین رشد همگی در آفریقا یا آسیا قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پیش‌بینی می‌شود که بازارهای بزرگ در حال ظهور نقش زیادی در تقویت رشد اقتصادی جهانی در آینده ایفا کنند که این امر ناشی از تغییرات جمعیتی و طبقه مصرف‌کننده در حال رشد است. در عین حال پیش‌بینی می‌شود که بسیاری از کشورهای کوچک‌تر به دلیل ذخایر غنی منابع طبیعی و سایر عوامل، شاهد رشد دو برابری میانگین جهانی اقتصاد خود در پنج سال آینده باشند. با این حال افزایش سطح بدهی خطراتی را برای فعالیت‌های اقتصادی آینده ایجاد خواهد کرد.

۱۰ بازار برتر در حال ظهور

سریع‌ترین اقتصادهای نوظهور بر اساس پیش‌بینی‌های نرخ رشد مرکب سالانه تولید ناخالص داخلی واقعی در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹ عبارتند از:

گویان ۱۹.۸ درصد

موزامبیک ۷.۹ درصد

رواندا ۷.۲ درصد

بنگلادش ۶.۸ درصد

اتیوپی ۶.۷ درصد

نیجر ۶.۷ درصد

اوگاندا ۶.۶ درصد

هند ۶.۵ درصد

ویتنام ۶.۴ درصد

سنگال ۶.۳ درصد

پیش‌بینی می‌شود گویان به‌عنوان سومین کشور کوچک آمریکای جنوبی از نظر مساحت، پس از اکتشافات اخیر که ذخایر نفت این کشور را به ۱۱ میلیارد بشکه رساند، از هم‌اکنون تا سال ۲۰۲۹ سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان باشد. این کشف قابل‌توجه ذخایر نفتی در سال ۲۰۱۵ توسط اکسون‌موبیل انجام گرفت و رشد اقتصادی این کشور را تنها در پنج سال گذشته چهار برابر کرد. پیش‌بینی می‌شود تولید نفت این کشور از ۶۴۵ هزار بشکه در روز به ۱.۲ میلیون بشکه در روز تا سال ۲۰۲۷ افزایش پیدا کند و تا سال ۲۰۲۸، این کشور ۸۰۰ هزار نفری بالاترین تولید سرانه نفت خام را داشته باشد و برای اولین بار از کویت پیشی بگیرد.

همچنین پیش‌بینی می‌شود بنگلادش که ۸۵ درصد صادرات آن توسط صنعت نساجی هدایت می‌شود، بیشترین رشد را در آسیا داشته باشد. این کشور طی ۳۰ سال گذشته حتی یک سال رشد منفی نداشته است.

کد خبر 750576

دیگر خبرها

  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟
  • خودکفایی در تامین نانوکاتالیست‌ ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • خودکفایی کشور در تامین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • تولید یک شرکت دانش بنیان برای خودکفایی در تأمین ماده اولیه بنزین
  • خودکفایی در تأمین نانوکاتالیست ضروری در تولید بنزین
  • بازارهای نوظهور جهان با سریع‌ترین رشد در دوره ۲۰۲۴ تا ۲۰۲۹
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین