Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@20:03:52 GMT

دلیل محبوبیت یک کتاب در میان ایرانی ها

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۹۵۸۳۷

دلیل محبوبیت یک کتاب در میان ایرانی ها

هنوز بعد از قریب 2 سال شهروندان ایرانی که اهل فرهنگ و مطالعه هستند در مناسبت ها و روزهای عید کتاب«ملت عشق» را به عنوان هدیه ارزشمند تقدیم دوستان و فامیل می کنند اما به راستی دلیل محبوبیت این ایر نویسنده ترکیه در ایران چیست

کتاب «ملت عشق» اثر الیف شاکاف توسط ارسلان فصیحی ترجمه شد. این کتاب را انتشارات ققنوس منتشر کرده است و جزء کتاب‌های پرفروش در طرح پاییزه کتاب در سال 1395 بود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بیشتر کسانی که اندک علاقه‌ای به ادبیات داشته باشند ، اسم مولوی یا مولانا جلال الدین رومی را شنیده‌اند و با حکایت شمس و مولانا و دلدادگی این دو نیز آشنا هستند؛ رمان «ملت عشق» بازآفرینی تازه این دلدادگی است.این کتاب چند راوی دارد. از دید دانای کل (سوم شخص) شروع می شود ، با دید اول شخص ادامه پیدا می کند. با دانای کل نیز پایان می یابد. شخص اول داستان زنی آمریکایی به نام اللا است.

داستان کتاب «ملت عشق» در زمان معاصر سال 2008 و 2009 در بوستون امریکا و سال های 635 الی 648 در قونیه در جریان است. نمونه مشابه این نوع روایت داستان را در سال های اخیر می توان در آخرین اثر خالد حسینی تحت عنوان« کوه طنین انداخت » یا « پژواک کوهستان » و مجموعه‌ی «سترگ نغمه ی آتش» می‌توان مشاهده کرد.

یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های رمان ترکیه که بیش از 500 بار در چند سال اخیر تجدید چاپ شده کتاب «ملت عشق» است . این رمان به نوعی بازگویی رابطه میان شمس و مولانا در قالب داستانی امروزی و از زبان یک زن آمریکایی است که به همه روزمرگی‌ها و همسر و کار پشت پا می‌زند و عازم سفر ترکیه می‌شود.

رمان «ملت عشق» اثری عاشقانه و برخوردار از فرمی است که می‌توان آن را دو رمان محسوب کرد در قالب یک رمان و دو روایت تو‌ در‌ تو که به صورت موازی روایت می‌شوند؛ اما در دو زمان مختلف جریان دارند. یکی قرن‌ها پیش در شرق و یکی در زمان حال و در غرب (آمریکا) . بر این پایه اگرچه به ظاهر تفاوت‌های بسیار زیاد و اساسی باهم دارند اما از آنجا که بن‌مایه هردوی آنها عشق و تاثیر آن در زندگی‌ است بی شباهت به هم نیستند.

«ملت عشق» از یک سو داستان دلدادگی و از دیگر سو داستان رهایی است؛ از یک سو به عشق زمینی می‌پردازد و از دیگر سو به عشق معنوی و جنبه‌های عرفانی عشق و زندگی اشاره می‌کند. این سویه‌های متقابل که در هر دو خط داستان دیده می‌شود. اغلب مفسران مثنوی بر این نکته تأکید می‌کنند که این اثرِ جاودان با حرف «ب» شروع شده است.

نخستین کلمه‌اش «بشنو!» است. یعنی می‌گویی تصادفی است شاعری که تخلصش «خاموش» بوده ارزشمندترین اثرش را با «بشنو» شروع می‌کند؟ راستی، خاموشی را می‌شود شنید؟همه بخش‌های این رمان نیز با همان حرف بی‌صدا شروع می‌شود. نپرس «چرا؟» خواهش می‌کنم. جوابش را تو پیدا کن و برای خودت نگه دار. چون در این راه‌ها چنان حقیقت‌هایی هست که حتی هنگام روایتشان هم باید به مثابه راز بمانند.

برگزیده‌ای از کتاب «ملت عشق»؛ 

خیلی وقت پیش بود. به دلم افتاد رمانی بنویسم. «ملت عشق». جرأت نکردم بنویسمش. زبانم لال شد، نوک قلمم کور. کفش آهنی پایم کردم. دنیا را گشتم. آدم‌هایی شناختم، قصه‌هایی جمع کردم. چندین بهار از آن زمان گذشته. کفش‌های آهنی سوراخ شده؛ من اما هنوز خامم، هنوز هم در عشق همچو کودکان ناشی.

مولانا خودش را «خاموش» می‌نامید؛ یعنی ساکت. هیچ به این موضوع اندیشیده‌ای که شاعری، آن هم شاعری که آوازه‌اش عالم‌گیر شده، انسانی که کار و بارش، هستی‌اش، چیستی‌اش، حتی هوایی که تنفس می‌کند چیزی نیست جز کلمه‌ها و امضایش را پای بیش از پنجاه هزار بیت پرمعنا گذاشته چطور می‌شود که خودش را «خاموش» بنامد؟

کائنات هم مثل ما قلبی نازنین و قلبش تپشی منظم دارد. سال‌هاست به هر جا پا گذاشته‌ام آن صدا را شنیده‌ام. هر انسانی را جواهری پنهان و امانت پروردگار دانسته‌ام و به گفته‌هایش گوش سپرده‌ام. شنیدن را دوست دارم؛ جمله‌ها و کلمه‌ها و حرف‌ها را... اما چیزی که وادارم کرد این کتاب را بنویسم سکوت محض بود. . کلماتی که ما برای توصیف خالق بکار می بریم، درواقع نشان دهنده ی آن است که ما خودمان را چگونه توصیف می کنیم. اگر موجودی هولناک در ذهنمان متصور می شویم، در واقع این ما هستیم که با ترس احاطه شده ایم. اما اگر عشق و محبت را احساس کردی، از تو چیزی جز این دو پدید نخواهد آمد.

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۹۵۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راز محبوبیت کریستیانو رونالدو

ستاره پرتغالی النصر نشان داد که چرا همواره میان هم‌تیمی‌هایش جایگاه خاصی دارد.

به گزارش ایسنا، النصر در نیمه نهایی جام حذفی عربستان به مصاف الخلیج رفت و این بازی توانست با درخشش کریستیانو رونالدو با نتیجه سه بر یک به پیروزی دست پیدا کند و حریف الهلال در فینال شود. رونالدو در این بازی دو گل به ثمر رساند تا بیشترین نقش را در پیروزی تیمش داشته باشد.

کریستیانو رونالدو در این بازی رفتار جالب و جوانمردانه ای هم از خود نشان داد که بازتاب زیادی داشت. این بازیکن پرتغالی پنالتی زن نخست النصر است با این حال اجازه داد تا سادیو مانه پشت توپ قرار گیرد.

مانه روزهای سختی را در النصر تجربه می کند و نتوانسته آمار گلزنی خوبی از خود به جای گذارد و به همین خاطر کریستیانو رونالدو برای خارج‌کردن این بازیکن سرشناس از بحران به او پیشنهاد داد تا ضربه پنالتی را بزند و مانه هم پنالتی را تبدیل به گل کرد.

این رفتار رونالدو در رسانه ها بازتاب داشت. سعودی اسپورت نوشت: رونالدو با این رفتارش نشان داد که چرا در بین بازیکنان جایگاه خاصی دارد. او هوای هم‌تیمی‌هایش را دارد. رونالدو در یک حرکت تاریخی به جای اینکه خودش ضربه پنالتی را بزند اجازه داد تا مانه پشت آن قرار گیرد.

روزنامه دیلی میل در واکنش به حرکت کریستیانو رونالدو نوشت: رونالدو رفتار جالبی داشت و اجازه داد که سادیو مانه ضربه پنالتی را بزند. این رفتارش نشان داد که او خودخواه نیست.

روزنامه اسپورت هم در واکنش به این رفتار رونالدو نوشت: مانه ضربه پنالتی را بعد از آنکه کریستیانو رونالدو به او اجازه داد تبدیل به گل کرد. رونالدو بعد از گلزنی مانه او را تشویق کرد و به این بازیکن روحیه داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فال حافظ امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ با معنی و تفسیر
  • تجدید چاپ مجموعه کتاب «کودکی نامداران»
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • عرضه دو تک نگاری خبرنگار ایرانی از افغانستان در نمایشگاه کتاب
  • راز محبوبیت کریستیانو رونالدو
  • بدرود آقای پل استر
  • داستانک‌هایی برای فلسفه‌ورزی کودکانه
  • حضور ۷۵ دانشگاه ایرانی در میان برترین های آسیا در رتبه‌بندی تایمز
  • درباره پل استر، نویسنده شهیر آمریکایی/ تراژدی پست مدرن