Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام والمسلمین حمید افتخاری امام جمعه صالح آباد در گفت‌گو با ایکنا از همدان، با بیان اینکه هدف از واقعه غدیر معرفی علی(ع) بود گفت: در حجة‎الوداع و پس از نزول آیه تبلیغ (مائده/ آیه 67) پیامبر مردم را در غدیر خم که غدیر به معنای آبگیر و محلی که آب باران در آن جمع می‌شود، جمع کردند و ولایت و امامت علی (ع) را به مردم ابلاغ فرمود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه اگر غدیر از سوی همه مسلمانان خوب واکاوی شود و بدون تعصب مورد مطالعه و تحقیق قرار گیرد موجب به شناخت جایگاه واقعی امامت و خلافت خواهد شد عنوان کرد: دراین راستا مسلمانان در مرحله اول باید بدون تعصب، کج‌اندیشی و پیش داوری غدیر را از منابع و متون معتبر شناسائی کنند تا حق بر آنان مکشوف شود و بعد از آن پذیرش حق و در مرحله سوم آگاه سازی دیگران را انجام دهند.
حجت الاسلام والمسلمین افتخاری خاطرنشان کرد: از آنجا که بعد از پیامبر افرادی زمام امور را به دست گرفتند که آشنائی عمیق نسبت به اسلام و احکام الهی و قرآن را نداشتند، تداوم اسلام ناب ممکن نشد.
وی عنوان کرد: در روایت ما از غدیر به عنوان عیدالله الاکبر تعبیر شده یعنی عید بزرگ خدا و ائمه اطهار علیهم السلام غدیر را از مهمترین اعیاد معرفی کردند چراکه با نصب علی(ع) طبق صریح قرآن دین کامل شد و نعمت تمام و اسلام دین مسلمانان شد.
امام جمعه صالح آباد با اشاره به اعتقاد اهل سنت نسبت به مسئله غدیر خم یادآور شد: اهل سنت این سخن پیامبر(ص) که در محل غدیرخم مطرح کردند «مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ. أَللّهُمَّ والِ مَنْ والاهُ، وَ عادِ مَنْ عاداهُ» راقبول دارند اما می‌گویند منظور از مولا دوست است نه سرپرست، «مولا» در عرب حدود ۱۶ معنی دارد.
وی افزود:با قرائن حالیه، کلامیه و آیات و روایات این معنا در غدیر منتفی است و همان معنای صحیح «سرپرست» منظور است، چراکه بارها به مناسبتهای مختلف پیامبر به جانشینی علی(ع) اشاره فرموده بودند.
حجت الاسلام افتخاری ادامه داد: همه می‌دانستند که علی(ع) دوست، داماد و پسر عموی پیامبر(ص) است و نیازی به اعلام نداشت، واینکه پیامبر(ص) درآن گرمای سوزان مردم را نگه داشتند، بعد از نزول آیه تبلیغ و آن خطبه طولانی و مفصل اینکه امر کردند مرد و زن به عنوان امیر المومنین به علی علیه السلام سلام کنند و با ایشان بیعت کنند و موارد دیگر نشان از این است که منظور از مولا «سرپرست و ولی» است.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: ایکنا غدیر عید غدیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۹۶۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوشش ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در چهارمین جشنواره امامت و مهدویت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ سیدجواد جعفری، مدیرعامل مؤسسه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی در نشست منطقه‌ای برنامه‌ریزی چهارمین دوره جشنواره علمی فرهنگی و هنری امامت و مهدویت در مشهد با تأکید بر نگاه آسمانی به این جشنواره اظهار کرد: کاری که برای اهل‌بیت انجام می‌گیرد باید نگاه آسمانی داشته باشد. تقوا زمینه گشایش، بالندگی و رشد است؛ بنابراین نمی‌شود گفت به دلیل اینکه پول و امکانات نداریم کار فرهنگی انجام ندهیم. اگر کار برای خدا و اهل‌بیت باشد گشایش‌ها و برکات حاصل خواهد شد.

وی افزود: ماه‌های مبارک رجب و شعبان ذاتاً ماه‌های با برکتی بوده به فرمایش مقام معظم رهبری ماه‌های رجب و شعبان بهار معنویت است. صرف‌نظر از عظمت این ماه‌ها، میلاد برگزیدگان الهی نیز در این ماه‌ها قرار گرفته؛ بنابراین ماه رجب و شعبان برای برگزاری جشنواره امامت و مهدویت به‌صورت هوشمندانه انتخاب شده است.

مدیرعامل مؤسسه امامت و مهدویت دانشگاه آزاد اسلامی گفت: میلاد امام زمان چهار پیام دارد. نخست اینکه امام زمان داعیه بوده؛ یعنی دعوت‌کننده به خدا، دوم توجه به امام زمان ایجاد امید به آینده است یعنی باور داشته باشیم که این خورشید روزی طلوع خواهد کرد، سوم باید بدانیم که منتظر و مترصد هستیم و انتظار یعنی حرکت نه سکون و ایستایی و چهارم اینکه این انتظار به عمل ما بستگی دارد.

جعفری عنوان کرد: تاکنون سه دوره از جشنواره امامت و مهدویت به دست با کفایت استادان و کارکنان برگزار شده و در آستانه ورود به چهارمین دوره قرار داریم؛ بنابراین آنچه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در چهارمین دوره این جشنواره از ما انتظار دارد اولاً جامعه هدف این دوره از جشنواره با ۱۵۰ هزار نفر تحت پوشش قرار گرفته و دوم شعار امسال زیارت جامعه کبیره باشد یعنی همه فعالیت‌های جشنواره حول محور و مفاهیم زیارت جامعه کبیره قرار گیرد.

وی تأکید کرد: امسال در کنار شورای سیاست‌گذاری جشنواره‌ها، کمیته‌های تخصصی با حضور علمای حوزه علمیه و استادان گروه معارف تشکیل شود تا مفاهیم زیارت جامعه کبیره را بازآفرینی کنند و به دست شعرا و گروه‌های سرود بسپارند. همچنین از شعرا بخواهیم درباره زیارت جامعه کبیره شعر تولید کرده تا این اشعار تبدیل به نجوای مردم بشود.

جشنواره امامت و مهدویت، شاه‌بیت فعالیت‌های هدفمند فرهنگی دانشگاه آزاد

معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی نیز با بیان اینکه سه دوره از جشنواره امامت و مهدویت بر اساس سند تحول و توسعه دانشگاه آزاد با موفقیت پشت سر گذاشته شد،‌ گفت: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی دو اتفاق را به‌عنوان شاه‌بیت فعالیت‌های هدفمند فرهنگی دانشگاه آزاد به‌خوبی تبیین کرده‌اند. جریان امامت و مهدویت و مسئله تقریب مذاهب.

احمد ناطق گلستان بیان کرد: جشنواره امامت و مهدویت همه ساله از ۱۳ رجب تا نیمه شعبان در اتمسفر فضای فرهنگی در کل کشور توسط دانشگاه آزاد اجرا می‌شود که این کار ویژه و نو در کشور بوده و مورد تحسین داخل و خارج کشور قرار گرفته، پس معلوم می‌شود خلأ جدی در این حوزه داشتیم. در آسیب‌شناسی تربیتی تشیع، رویکرد شادی و سرور اهل‌بیت نگاهی بوده که دانشگاه آزاد در این زمینه داشته است.

وی اضافه کرد: از سوی دیگر تقریب مذاهب را داریم که یکی از حوزه‌های جدی در دانشگاه آزاد بوده که توسط قریب به ۳۰ دفتر تقریب مذاهب در کشور با نگاه تقریبی و وحدتی صورت می‌گیرد و به فرمایش دکتر طهرانچی این دو اتفاق در کنار هم جریان اسلام را به معنای واقعی نشان می‌دهند و یک اتفاق میمون و مبارک است.

معاون هماهنگی دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی مطرح کرد: به جشنواره امامت و مهدویت به‌عنوان کار فرهنگی فاخر نگاه کنیم و به آن ملزم باشیم. برکتی که انجام این برنامه‌های فاخر فرهنگی به همراه دارد می‌تواند چشمه‌های ویژه‌ای را برای دانشگاه در زمینه‌های اقتصادی باز کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امام خمینی (ره) به اسلام و مسلمانان شخصیت بخشید
  • میزبانی آبی‌ها از 7 بازی، قبل از جریمه سنگین (عکس)
  • نماز جمعه تهران به امامت حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اقامه می‌شود
  • تعرض تحریک‌آمیز شهرک‌نشینان صهیونیست به مسجدالاقصی+ عکس
  • نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود
  • اولین قبرستان مسلمانان در ایران کجاست؟ + عکس
  • شباهتهای جنگ غزه و ائتلاف کفار و مشرکین مکه و یهود مدینه در جنگ احزاب
  • غدیر، اصل و اصول مهندسی دین خداست
  • پوشش ۱۵۰ هزار شرکت‌کننده در چهارمین جشنواره امامت و مهدویت
  • تصویب تشکیل بنیاد شیخ انصاری در دزفول