Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@08:52:08 GMT

معرفی داوران جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۳۹۸۴۴۹

معرفی داوران جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

با حکم دبیر سیزدهمین جشنواره بین‌المللی تئاتر خیابانی مریوان، اعضای هیأت داوران این دوره از جشنواره تئاتر خیابانی مریوان معرفی شدند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، جلال قلعه شاخانی در حکمی قطب الدین صادقی، (نویسنده، کارگردان و بازیگر) اصغر همت (بازیگر سینما و تئاتر) محمودرضا رحیمی (نویسنده، کارگردان و بازیگر) ایرج راد (کارگردان و بازیگر) و فاتح بادپروار (کارگردان، پژوهشگر و بازیگر تئاتر) را به عنوان دواران مرحله پایانی سیزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر خیابانی مریوان معرفی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه مروری خواهیم داشت بر سال‌های فعالیت این هنرمندان:

قطب‌الدین صادقی نویسنده، فیلم‌نامه‌نویس، مترجم، کارگردان تئاتر، استاد دانشگاه،بازیگر سینما، تلویزیون و عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران است.

وی در سال ۱۳۵۴ مدرک کارشناسی خود را در رشته هنرهای نمایشی، از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران دریافت نمود؛ سپس جهت ادامه تحصیل عازم فرانسه شد و توانست در دانشگاه سوربن پاریس، دوره کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته هنرهای نمایشی به پایان ببرد. پس از پایان تحصیلات در سال ۱۳۶۴ به ایران بازگشت و در کنار تدریس در دانشگاه‌های مختلف، به فعالیت‌های هنری و ادبی پرداخت.

از عمده فعالیت‌های صادقی می‌توان به تألیف ۵۰ نمایشنامه، کارگردانی ۵۲ تئاتر و چندین فیلم کوتاه، ترجمه ۱۸ کتاب و بازی در فیلم و سریال‌های مشهوری همچون کیف انگلیسی، کلاه پهلوی ومعمای شاه اشاره کرد.

اصغر همت بازیگر سینما و تئاتر متولد (۲۷ آذر ۱۳۳۱) شیراز است. او از دوران دبیرستان به فعالیت در تئاتر در این زمینه‌ها روی آورد. او در سال ۱۳۵۹ در رشته تئاتر از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد.

او در فیلم‌های ‌«تگرگ و آفتاب»، «بیخوابی»،«یه حبه قند» ،«آخرین ملکه زمین» ،«مقلد شیطان»،«پرونده هاوانا» ،«فیلم شاهزاده ایرانی»، «زشت و زیبا»، «هفت سنگ»، «ماه و خورشید»، «علی و غول جنگل»، «در مسیر تندباد»، «روزهای انتظار» ،«شیر سنگی»، «ما ایستاده‌ایم»، «سرخپوست‌ها» و «ماجراهای علاءالدین» و «چراغ جادو» و سریال‌های امام علی، «هفت‌سنگ»، «آژانس دوستی»، «چهل سرباز»، «آهوی ماه نهم»، «مثل هیچ‌کس»، «پازل» و «هزار دستان» ایفای نقش نموده است.

محمودرضا رحیمی مدرس، نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر نهم اسفندماه سال ۱۳۴۸ در مشهد به‌دنیا آمد.

او در سال ۱۳۷۸ در رشته ادبیات نمایشی از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد، مدرک کارشناسی خود را دریافت کرد و سپس برای مقطع کارشناسی ارشد، رشته کارگردانی را انتخاب کرد و از دانشگاه تربیت‌مدرس در این رشته مدرک خود را دریافت کرد.

از آثاری که رحیمی کارگردانی کرده است می‌توان به نمایش‌های «چند کاپریس برای ویولون»، «پدر»،‌ «آخرین نوار کراپ»، «رکوئیم برای یک راهبه»، «سه‌خواهر»، «مرگ آسیدکاظم»، «مرکب‌خوانی و ارکستر مردگان» و ... اشاره کرد.

رحیمی تا کنون سه جلد از مجموعه «فنون بازیگری»؛ جلد نخست بدن، جلد دوم حرکت و جلد سوم صوت، صدا و گفتار را منتشر کرده است و دو مجلد دیگر این مجموعه با عنوان‌های «از تربیت حس تا تثبیت احساسات» و «تخیل فرهیخته» در دست انتشار قرار دارد. رحیمی در چند مجموعه تلویزیونی همچون «رنگین‌کمان»، «چرخ‌وفلک» و ... هم بازی کرده است.

ایرج راد در سال ۱۳۲۴ در تهران به دنیا آمد. او فارغ التحصیل کارشناسی نمایش از دانشکده هنرهای زیبا - دانشگاه تهران، کارشناسی ارشد کارگردانی تئاتر از دانشگاه کاردیف (انگلستان) و عنوان درجه یک هنری از شورای ارزشیابی هنرمندان کشور است.

راد ‌آغاز فعالیت تئاتری خود را از سال ۱۳۳۷ با اجراهایی برای کودکان و گذراندن دوره فن بیان و تئاتر در کلاس‌های مهین دیهیم (کر ملی تهران و خانه جوانان) در سال ۱۳۳۸  آغاز نمود.

 راد در تله تئاتر های "ایستگاه"، "آریا داکاپو "، "گربه سیاه"،"کشتی نوح" و "در پوست شیر" ایفای نقش نموده است و کارگردانی تله تئاترهای "در شاهراه"، "دکتر فاستوس" و "نشان" را به عهده داشته است و در عرصه تصویر نیز بازی در سریال‌های "امیرکبیر"، "وزیر مختار"، "سنگ و شیشه"، "در پناه تو"، "در قلب من"، "گمشده"، "تلفن مشترک"، "راهی به سوی خانه"، "بازی زندگی"، "افسون"، "مزرعه کوچک" و "گارد ساحلی " و فیلم‌های سینمایی "پستچی"، "دایره مینا"، "بنگاه تئاترال"، "گردباد"،‌"اجاره‌نشین‌ها"، "جعفرخان از فرنگ برگشته"، "ویزا"، "طوبی"،‌"چون ابر در بهاران"، "نصف جهان"، "سهراب تا سهراب "،  "شور عشق "، "هفت ترانه‌" و "شمعی در باد" را در کارنامه هنری تصویری خود دارد.

ایرج راد از جمله هنرمندان مطرحی است که داوری جشنواره‌های فجر، منطقه‌ای، استانی، رضوی، دفاع مقدس، عاشورایی، ارتش را در کارنامه هنری و حرفه ای خود دارد. او عضو هیأت موسس خانه سینما و سه دوره عضو هیأت مدیره و دبیر انجمن بازیگران سینما، عضو هیأت موسس و هیأت مدیره سندیکای هنرمندان تئاتر اوایل انقلاب، عضو هیأت مدیره شورای عالی خانه هنرمندان ایران از بدو تاسیس تا به امروز، عضو هیأت مدیره خانه تئاتر از بدو تاسیس تا به امروز، عضو گروه کر خانم باغچه‌بان در هنرستان عالی موسیقی، یک دوره کوتاه آشنایی با شاهین سرکیسیان طی جلساتی و در ادامه فعالیت تئاتری در کتاب هفته گروه تئاتر"میترا" ، فعالیت در گروه تئاتر مهر و انجمن تئاتر ایران و سپس اداره تئاتر نیز بوده و می باشد.

فاتح بادپروا کارگردان، پژوهشگر و بازیگر تئاتر اهل مریوان، از بنیان‌گذاران جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به شمار می‌رود. نایب رئیس انجمن هنرهای نمایشی کردستان، مدیریت سینما کردستان مریوان ، دبیر اجرایی دوره های قبلی جشنواره، عضویت در شورای انتخاب و داوری جشنواره‌های مختلف کشور، حضور در جشنواره‌های معتبر داخلی و خارجی و اجرای نمایش‌های خیابانی در روستاهای کردستان را طی سال‌های دفاع مقدس در پرونده کاری خود دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام جشنواره تئاتر خیابانی مریوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۹۸۴۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا باقری دبیر جشنواره فرهنگی – هنری اتقان در احکامی نوشت:

تعامل با معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تشکیل دبیرخانه متمرکز، سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی، ارتباط با مخاطبان و نشر آثار هنرمندان و گسترش فرهنگ کار و تلاش از طریق انجام امور رسانه‌ای، از جمله اهدافی است که دبیر جشنواره اتقان از دبیر اجرایی و مدیر روابط عمومی این جشنواره خواسته است.

امیرحسین شفیعی، تهیه کننده و کارگردان تئاتر، مدیر فرهنگی و دارای نشان درجه۲ هنری و مدرک کارشناسی مدیریت فرهنگی است. شفیعی در کارنامه خود دبیر اجرایی تئاتر مهم بین المللی و ملی را به ثبت رسانده که جشنواره بین المللی تئاتر فجر یکی از آنها است.

مصطفی ساجدی نیز فعال‌رسانه‌ای و دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت رسانه از دانشگاه تهران است. ساجدی سابقه سردبیری پایگاه‌های خبری و اطلاع‌رسانی و برنامه‌های تلویزیونی و همچنین معاونت خبر و اطلاع‌رسانی مرکز رسانه‌ای حوزه هنری انقلاب اسلامی را در کارنامه خود دارد.
گفتنی است که فراخوان نخستین جشنواره فرهنگی و هنری «اتقان» با هدف ارتقای فرهنگ کار و تلاش و تبدیل آن به گفتمان عمومی توسط معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی از اسفند سال گذشته منتشر شد.

این جشنواره فرهنگی به منظور تولید محتوای ادبی – هنری در حوزه فرهنگ کار، ترویج و اشاعه مؤلفه‌های فرهنگ کار و حمایت و در بخش‌های هنر‌های تجسمی (پوستر و کاریکاتور)، عکاسی، طنز، شعر، نثر، استندآپ کمدی، ادبیات (شعر، داستانک، داستان کوتاه)، هنر‌های نمایشی (تئاتر خیابانی – تئاتر کوتاه (صحنه‌ای)) از هنرمندان به صورت سراسری برگزار می‌شود.

آخرین مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به جشنواره اتقان تا ۵ خرداد ماه اعلام شده و اختتامیه آن تیرماه امسال برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • راهیابی تئاتر ۴۴۴ از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور
  • تشکل جامعه اسلامی در حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه اثرگذار بوده است
  • داوران جشنواره کن معرفی شدند
  • داوران جشنواره کن چه کسانی هستند؟
  • اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم کن معرفی شدند
  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • اثر نمایشی «۴۴۴» از مشهد به جشنواره تئاتر مساجد کشور راه یافت
  • پرهام خاکزاد با «بیرون پشت در» به تئاترشهر می‌آید
  • بازیابی و معرفی روایت‌های فرهنگ دریاپایه قشم ضرورت دارد
  • «بیرون پشت در» را در تئاتر شهر ببینید!