Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-19@08:14:26 GMT

تراشه مغزی کاشتنی از بروز صرع جلوگیری می کند

تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۰۲۶۵۰

تراشه مغزی کاشتنی از بروز صرع جلوگیری می کند

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز به نقل از ایسنا، گروهی از محققان دانشگاه "کمبریج" به این نتیجه رسیده‌اند که تراشه‌های الکترونیکی کاشتنی در مغز می توانند به جلوگیری از بروز "صرع" کمک کنند.

این تراشه‌های الکترونیکی کاشتنی تنها در سر موش‌های آزمایشگاهی آزمایش شده‌اند. این تراشه‌ها می‌توانند "طوفان‌های الکتریکی" که در مغز اتفاق می‌افتند را تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این طوفان‌های الکتریکی هنگام بروز تشنج شروع می‌شوند و یک ماده‌ی شیمیایی طبیعی ترشح می‌کنند تا ادامه تشنج را متوقف کنند.

این تراشه از "پلاستیک" ساخته شده است و دوبرابر ضخیم‌تر از موی انسان است.

محققان سازنده این تراشه امیدوارند که تا ۲ سال دیگر آن را در سر انسان آزمایش کنند.

حدود ۶۰۰ هزار نفر در انگلیس مبتلا به "صرع" هستند و از هر ۱۰ بیمار، ۳ نفر قادر به کنترل تشنج خود نیست زیرا داروهای ضدصرع برای درمان آن‌ها موثر نبوده است.

تراشه‌ای که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت، توسط مهندسان برق دانشگاه "کمبریج" تولید شده است.

این تراشه سیگنال‌های مغزی را به راحتی تشخیص داد.

این تراشه سبب آزاد شدن یک ماده شیمیایی در مغز با نام "گاما آمینوبوتیریک اسید"( GABA) می‌شود تا سلول‌هایی که باعث بروز تشنج می‌شوند را متوقف کند.

"گابا" (GABA) یک میانجی عصبی مهم در سیستم عصبی مرکزی پستانداران است که عموماً نقش مهاری دارد یعنی موجب مهار تحریکات نورون‌ها یا تضعیف آن‌ها می‌شود.

این تراشه در مغز ۱۷ موش آزمایشگاهی موثر بود.

تراشه مذکور می‌تواند به مدت طولانی در مغز به فعالیت خود ادامه دهد.

محققان این پروژه نگران این مسئله هستند که استفاده از این تراشه در فاز انسانی، چند سال دیگر انجام خواهد شد.

نتایج این پژوهش در " journal Science Advances" انتشار یافت.

انتهای پیام/

188 / 167 تراشه مغزی صرع دانشگاه "کمبریج"

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: تراشه مغزی صرع دانشگاه کمبریج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۲۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمار پایین اهدای عضو در کشور

بهنام روندی مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به اولین اهدای عضو صورت گرفته در سال جدید در استان، گفت : ۱۳ فروردین ماه امسال یک جوان ۳۵ ساله به نام «سهیل ممدوح» بر اثر سانحه تصادف دچار مصدومیت شدید شد و در نهایت روز ۲۵ فروردین ماه مرگ مغزی او تایید شد.

وی افزود: خوشبختانه با بزرگواری و ایثار خانواده ممدوح، اعضای این جوان ۳۵ ساله اهدا شد.

روندی گفت: دو کلیه و کبد این جوان جان سه نفر را نجات داد و با توجه به مجوزی که از خانواده این جوان گرفته ایم، نسوج بدن از جمله استخوان، غضروف و قرنیه هم قابل پیوند است که به افرادی که دارای معلولیت و سوختگی و ... هستند پیوند می‌شود.

وی با بیان اینکه امکان اهدای عضو بیماران مرگ مغزی در استان فراهم نیست، گفت: با توجه به اینکه در استان تنها پیوند کلیه داریم و پیوند کبد تنها در شیراز و تهران صورت می‌گیرد، جسد برای اهدای عضو به تهران منتقل شده و اهدای عضو در همانجا صورت می‌گیرد.

روندی با اشاره به آمار پایین اهدای عضو در کشور گفت: متاسفانه هنوز فرهنگ سازی خوبی در این زمینه صورت نگرفته و همین امر موجب شده بسیاری بیماران مرگ مغزی که می‌توانند جان بسیاری افراد را نجات دهند، بدون اهدای عضو به خاک سپرده شوند.

این مسئول گفت: در حال حاضر ۲۷ هزار نفر در کشور در صف دریافت عضو قرار دارند و اگر عضو پیوندی به آنها نرسد، جان خود را از دست می‌دهند.

وی افزود: هر دو ساعت یکی از این بیماران جان خود را از دست می‌دهد و این درحالی است که بیماران مرگ مغزی با اعضای سالم خود به خاک سپرده می‌شوند.

روندی از تمام دستگاه‌ها و نهاد‌های فرهنگی و رسانه‌ها خواست در این زمینه پای کار آمده و فرهنگسازی کنند تا از این طریق بتوان جان بیمارانی که در صف انتظار قرار دارند را نجات دهند.

وی افزود: یک فرد مرگ مغزی شده، عملا مُرده است و اگر به دستگاه وصل نباشد تنفس و تپش‌های قلب او هم قطع می‌شود چرا که مغز مُرده است، بنابراین مرگ این فرد قطعی است، اما اگر اعضای بدن او اهدا شود می‌توان بیماران بسیاری را از مرگ حتمی نجات داد و این مسئله باید برای خانواده‌های ما جا بیفتد.

مسئول بیماری‌های خاص و پیوند اعضا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: هر بیمار مرگ مغزی شده حداقل می‌تواند جان سه تا پنج نفر را نجات دهد و این یعنی فردی که مرگ او حتمی شده می‌تواند جان سه تا پنج نفر دیگر را از مرگ حتمی نجات دهد و چه کاری از این با ارزش‌تر است.

روندی گفت: بعضا شاهد هستیم اعضای اصلی خانواده فرد مرگ مغزی شده برای اهدای عضو رضایت دارند، اما اطرافیان با نظرات نسنجیده و غیرعلمی آنها را از این کار منصرف می‌کنند، درحالیکه خیلی‌ها برای ادامه زندگی خود و نجات از مرگ به این اعضای اهدایی نیاز دارند.

وی با اشاره به انجام ۹ مورد اهدای عضو طی سال گذشته در استان گفت: این تعداد نسبت به سال ماقبل آن با انجام سه مورد اهداء عضو افزایش چشمگیری داشته، اما همچنان آمار پایینی محسوب می‌شود.

روندی ابراز امیدواری کرد با همکاری رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی در سال جاری شاهد سیر صعودی پیوند عضو در استان باشیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • عفونت گوش در کودکان (فیلم)
  • چه کنیم تا مغزمان پیر نشود؟
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی بالاتر از میانگین کشوری
  • بانوی مرگ مغزی به هفت بیمار زندگی دوباره بخشید
  • تراشه‌ای که گوشت حلال را تشخیص می‌دهد
  • آمار پایین اهدای عضو در کشور
  • اعضای جوان مرگ مغزی نیشابوری به چهار بیمار جان بخشید
  • شاخص اهدای عضو در خراسان جنوبی از میانگین کشوری فراتر رفت
  • اعضای کودک خردسال مشهدی جان ۵ نفر را نجات داد
  • ۲۷ هزار نفر در صف «مرگ» قرار دارند