Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحولات در گذر است و خبر هیچ گاه متوقف نخواهد شد؛ خبر‌هایی رسمی و گاه غیر رسمی؛ خبر‌هایی که مورد توجه قرار می‌گیرد یا ممکن است همه به راحتی از کنار آن بگذرند. رسانه‌های خبری هر یک به فراخور وابستگی جناحی خود، خبر‌هایی را برجسته می‌کنند و در مواردی هم از کنار آن می‌گذرند. اگر خبر به‌ما‌هو خبر موضوعیت داشته باشد، وابستگی جناحی نباید در کمرنگ و پر رنگ منتقل کردن آن تأثیری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رصد‌خانه «تابناک»؛ جایی است که خبر‌هایی گاه غیررسمی و گاه اخباری که مورد توجه قرار نمی‌گیرد، برای مخاطبان آماده می‌کند؛ خبر‌هایی که گاه به ملاحظه جناح‌های سیاسی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و گاه به دلیل کم توجهی رسانه‌ها به حاشیه می‌روند، ولی همین خبر‌ها، اخباری هستند که مخاطبان را از پشت پرده جریانات سیاسی آگاه می‌کنند. در رصدخانه، تیتر و خلاصه‌ای از مهم‌ترین اخباری که اطلاع از آن‌ها ممکن است برای مخاطبان مهم و قابل توجه باشد، در اختیار مخاطبان قرار می‌گیرد و اینک رصدخانه تابناک را می‌بینید.

فاسد نشان دادن حضور عراقی‌ها در مشهد توطئه انگلیس است

آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد:القای حضور عراقی ها در مشهد برای فساد، توطئه جدید انگلیس برای ایجاد تفرقه بین مسلمانان است و در این راستا تلاش می کنند بگویند که مردم عراق در سفر به مشهد برای فساد می آیند تا بین ملت ایران و عراق اختلاف ایجاد کنند.طبق آمار در سال گذشته ۴ میلیون توریست مذهبی به مشهد آمدند که بخشی از آن ها عراقی بودند و حالا آن ها می خواهند با این توطئه از حضور عراقی های در مشهد جلوگیری کرده و به اقتصاد کشور لطمه بزنند.

سانسور صداوسیما برای گاومیش‌های خوزستان

مصطفی کیایی، کارگردان، در اینستاگرام نوشته: "گفتند خروج گاومیش از آب از زاویه پشت، تحریک‌کننده است و در ممیزی پلان را درآوردند"

کسی برای خرید پراید استارت نمی‌زند!

پراید 43 میلیون تومانی را جدی بگیرید حتی اگر در هفته ای که گذشت حتی یک دستگاه آن به فروش نرسیده باشد.نمایشگاه‌های خودرو این روزها خلوتند. نه مشتری می‌آید و نه مشتری می‌رود.یکی از فعالان این بازار در خصوص وضعیت خرید و فروش گفت: من تا به حال پرایدی گران‌تر از 27 میلیون تومان نفروخته‌ام.هر چند قیمت‌ها بالا نرفته اما مشتری در بازار نیست و بازار خودرو که در سال‌های گذشته راکد بود، امسال راکد‌تر از قبل شده است.وی می‌گوید برای تحریک تقاضا باید صبر کرد، یا لازم است قدرت خرید از طریق ترمیم دستمزد افزایش یابد یا اینکه بالاخره شرایط مهیا شده و با تزریق تسهیلات و ... شاهد رشد تقاضا باشیم .

زیباکلام می خواهد بادکنکی اصول‌گراها را باد کند

ابراهیم فیاض تحلیل‌گر مسائل اجتماعی و سیاسی به خبرآنلاین گفت: اینکه زیباکلام می‌گوید دیگر اصلاح طلبان رأی نمی‌آورند و اصول‌گرایان پیروز انتخابات آینده هستند، به نظرم بازی تبلیغاتی برای شکست اصول‌گرایان است.درواقع زیباکلام می خواهد بادکنکی اصول‌گراها را باد کند چون اصلاح طلبان به این جمع بندی رسیدند که با اعمال روش بادکنکی در قبال رقیب بهتر نتیجه می گیرند.در وضعیت کنونی باید تکیه بر مردم کرد، مردم نیز عدالت طلب هستند، نه آزادی خواه. در واقع برابری می‌خواهند اما نخبگان دنبال آزادی هستند. هر کس در انتخابات آینده شعار آزادی دهد، حذف می‌شود چون جامعه امروز ما فاصله طبقاتی وحشتناک است. دشمن نیز روی همین مسئله حساب کرده بنابراین معتقدم اگر در انتخابات یک جریان عدالت طلبی واقعی بیاید، مردم دورش جمع می‌شوند.

جمنا مانیفست انتخاباتی می‌دهد

عضو هیات رئیسه جبهه مردمی انقلاب اسلامی، گفت: سه‌شنبه هفته آینده جمع‌بندی از نشست اقتصادی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی آغاز و به دولت ارسال خواهد شد.مهدی چمران درباره برنامه این تشکل جهت یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: برنامه ما برای انتخابات یک برنامه دائمی است و به این منظور نیست که بخواهیم این مقوله را آغاز کنیم.وی افزود: جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی هنوز یک برنامه منسجم انتخاباتی تنظیم نکرده است؛ انشاءالله پس از تشکیل شوراهای جدید استانی این مهم را آغاز می‌کنیم هرچند کمی هم دیر شده است.چمران تاکید کرد: برنامه اقتصادی- سیاسی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی یکشنبه هفته آینده تدوین می‌شود.عضو هیات رئیسه جبهه مردمی انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: ما نشست‌های اقتصادی تخصصی بهتری تاکنون برگزار کرده‌ایم؛ بنابراین تلاش داریم که گزارش این نشست‌ها را جمع‌بندی و به دولت تقدیم کنیم.

ظریف جواب ترامپ را داد

محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، به اظهارات شب گذشته دونالد ترامپ، رئیس دولت آمریکا در گفت‌وگو با بلومبرگ واکنش نشان داد.وی در صفحه خود در توئیتر نوشت: «سیاه‌نمایی دوقطبی از ایران به‌عنوان کشوری که یا "در حال تسلط بر خاورمیانه است" و یا "در تقلا برای بقا است" نشان‌گر بی‌نظمی شناختی آمریکا و عوام‌فریبی آشکار برآمده از متلاشی شدن حیطه اخلاقی در این کشور است.»وزیر امور خارجه ادامه داد: «ایران همواره یک بازیگر منطقه‌ای باثبات، قدرتمند و مسئول بوده و خواهد بود.»دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در مصاحبه‌ای با بلومبرگ که در کاخ سفید انجام شد، گفت: زمانی که من اینجا (کاخ سفید) آمدم، مسئله این بود که آنها چه زمانی خاورمیانه را تسخیر خواهند کرد. الان مسئله این است که آیا آنها دوام خواهند آورد. این تغییر بزرگی در طول مدت یک و نیم سال است.

ورود حراست مجلس به ماجراهای استیضاح ربیعی

سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان گفت: این هیأت روز سه‌شنبه ۱۳ شهریور، مطالب و ادعاهای مطرح شده در جلسه استیضاح آقای ربیعی را بررسی می‌کند.محمدجواد جمالی نوبندگانی با اشاره به دستور رئیس مجلس به هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان برای بررسی مطالب مطرح شده در جلسه استیضاح علی ربیعی وزیر سابق تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهارداشت: قرار بود روز سه‌شنبه ۶ شهریورماه این موضوع در جلسه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی شود که به دلیل سوال از رئیس جمهور، فرصت تشکیل جلسه نشد.وی افزود: بنا داشتیم روز یکشنبه ۱۱ شهریورماه را برای این جلسه اختصاص دهیم که برخی نهادها مانند مرکز حراست مجلس که از طرف مجلس مأمور شده‌اند تا مستندات دوطرف را دریافت کنند، هنوز این مستندات را دریافت نکرده‌اند، لذا جلسه در روز یکشنبه تشکیل نمی‌شود.سخنگوی هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان تصریح کرد: اگر مانعی پیش نیاید، روز سه‌شنبه هفته آینده ۱۳ شهریورماه جلسه هیئت برگزار می‌شود تا به مسائل مطرح شده در جلسه استیضاح آقای ربیعی رسیدگی شود؛ این جلسه در صورت برگزار شدن، اختصاصاً همین موضوعات را بررسی خواهد کرد، چرا که بررسی این مسائل چند ساعت زمان می‌برد.

توصیه عارف به روحانی

رییس فراکسیون امید با بیان این‌که «متاسفانه رییس جمهور تعامل ضعیفی با مجلس دارد»، گفت: شاید یکی از عوامل افزایش تعداد سوالات، تحقیق و تفحص و استیضاح عدم ارتباط نزدیک شخص رییس جمهور و بعد هم دولتی‌ها با مجلس باشد. توصیه می‌کنیم که وزرا و رییس جمهور ارتباط نزدیک‌تری با مجلس شورای اسلامی داشته باشند.

تکذیب 3 استعفا در حزب روحانی

غلامعلی دهقان، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه، طی یادداشتی، کناره‌گیری سه عضو سرشناس حزب اعتدال و توسعه از این حزب را تکذیب کرد.در یادداشت دهقان آمده است: «جناب خامسیان توئیت کرده‌اند که سه عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه، آقایان اکبر ترکان و مرتضی بانک و خانم فاطمه هاشمی، از حزب کناره‌گیری کرده‌اند و حزب در آستانه فروپاشی است! یاللعجب.همین هفته گذشته در جلسه شورای مرکزی دو تن از این سه نفر حضور داشتند.واقعیت این است میان اختلاف نظر و تنوع سلایق در یک مجموعه با کناره‌گیری باید تمایز قائل شد. جناب خامسیان! اطّلاعات غلط به شما داده‌اند.»

احمدی‌نژاد سرگرم لباس سرنا ویلیامز!

الشرق الاوسط نوشت: رئیس جمهور سابق ایران تاریخ انقضا ندارد و اخرین اظهار نظر او، دفاع از لباس مشکی و چسب بدن سرنا ویلیامز است که برخلاف معیارها و استانداردهای لباس مسابقات قهرمانی تنیس فرانسه، شناخته شد.این روزنامه عرب زبان ادامه داد: احمدی نژادی که در یک اظهار نظر عجیب مدعی شد که هاله ی نور دور سر او را گرفته بود، این بار در توئیتر خود می نویسد:«چرا به حق سرنا ویلیامز احترام گذاشته نمی شود؟» وی در ادامه افزود:« متاسفانه در تمام کشورها و از آن جمله کشور من، معنای واقعی ازادی را نمی دانند.»اینکه شخصی مانند احمدی نژاد از آزادی زنان در فرانسه یا آمریکا صحبت کند، واقعا مضحک است و نمی توان آن را جدی گرفت.واقعیت آن است که رئیس جمهور سابق ایران کاری به شکل و رنگ لباس سرنا ویلیامز، قهرمان تنیس، ندارد، بلکه وی سرگرم ضربه زدن به مسئولان فعلی دولت ایران است و تصمیم دارد به یک شخصیت اپوزیسیون و قهرمان مردمی تبدیل شده و بر موج خشم مردم از فساد، سوار شود.پیش از این، احمدی نژاد با انتشار ویدیویی از روحانی خواسته بود استعفا دهد. وی تلاش می کند وجهه تازه ای از خود ترسیم کند و احساسات دختران و پسران جوان را با طرح مساله حمایت از حقوق زنان، تحریک کند.

چه کسانی گزینه‌های مناسب برای تصدی وزارت اقتصاد هستند؟

الیاس حضرتی، نماینده تهران درباره گزینه‌هایی که توانایی به عهده گرفتن سکان وزارت اقتصاد را دارند بیان کرد: اگر دولت واقعا به دنبال حل مشکلات اقتصادی است باید سراغ کسانی برود که صاحب نظر هستند و نقشه راهی برای عبور از مشکلات اقتصادی دارند؛ آقایان طیب‌نیا و عبده تبریزی به نظر من دو نفری هستند که استاد مسلم اقتصاد هستند و بودنشان در این وزارتخانه به آن اعتبار خواهد داد. در صورتی که یکی از این دو نفر در وزارت اقتصاد حضور پیدا کنند تمام اساتید اقتصاد و نظریه پردازان اقتصادی علاقه‌مند خواهند شد که به این وزارتخانه سری بزنند و طرح و ایده‌ای برای کمک به حل مشکلات اقتصادی ارائه کنند. در این شرایط می‌توانیم از همه ظرفیت و توان علمی و اقتصادی کشور بهره‌مند شویم. اگر دولت صرفا به دنبال یک فرد اجرایی برای تصدی وزارت اقتصاد است، آقای تقوی‌نژاد در بین معاونین این وزارتخانه بهتر از بقیه است. امیدوارم نهایتا دولت انتخاب خوبی در این زمینه داشته باشد/ ایسنا

خودروهای دپو شده در انبار را با دلار 10 هزار تومانی می‌فروشند!

خجسته، رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: خودروسازان قطعات را با دلار 3200 تومانی خریده و خودروها را در انبار دپو کردند. آنها اکنون این خودروها را با دلار 10 هزار تومانی در بازار می‌فروشند و می‌گویند قطعه نداریم. فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس به بحث افزایش قیمت خودرو ورود کرده و بحث بالا رفتن بی‌ضابطه قیمت خودرو و تخلف خودروسازان را بررسی می‌کند/اعتماد آنلاین

هتاکان آیت‌الله هاشمی، مراسم تشییع بعد از «استخر فرح» را هم ببینند

حجت الاسلام سید رضا اکرمی رئیس شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری گفت: آنچه که در مدرسه فیضیه و دعای عرفه گذشت، نشانگر اطلاعات به شدت اندک گویندگان از مسائل کشور، منطقه و جهان است. طلبه‌ای که آن تابلو را در دست گرفته بود نمی‌‌داند در کشور، منطقه و جهان چه می‌گذرد. اگر این افراد کمی انصاف داشتند و همین تشییع میلیونی آیت الله هاشمی و یا مراسم‌هایی که برای او در سراسر کشور برگزار کردند را می‌دیدند، این اظهارات را مطرح نمی‌کردند.کسانی که آن پلاکارد را بلند کردند یا آن آقای مداحی که آن حرف‌ها را در روز عرفه بیان کرد اگر در گود می‌آمدند یعنی اداره یک مدرسه و یا یک مغازه را به عهده می‌گرفتند آن وقت می‌دیدید کارنامه‌شان چه می‌شود. خداوند امام راحل را رحمت کند که می‌گفت ما اگر به برخی یک نانوایی بدهیم تا اداره کنند نمی‌توانند اما در حرف زدن فکر می‌کنند عقل کل هستند./ایلنا

دشمن در دولت احمدی نژاد نفوذ داشت

حجت الاسلام حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات شامگاه پنجشنبه در جمع فعالان انقلابی شهرستان های جیرفت و عنبرآباد به مسال نفوذ دشمن در کشور اشاره کرد و گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی طی پنج سال گذشته در هر مناسبتی مساله نفوذ را مطرح کردند چرا که دشمن با نفوذ دنبال رسیدن به اهداف خود است. نفوذ به 2 صورت موردی و جریانی در جامعه رخ می دهد، در نفوذ موردی یک نفر مورد هدف قرار می گیرد ولی در نفوذ جریانی دشمن با استفاده از امکانات خود یک جریان را در جامعه راه اندازی می کند که مردم، نخبگان و مسئولان را در تصمیمات دچار اشتباه کنند. رئیس دولت نهم و دهم دارای تعصب دینی بالایی بود که دشمن دقیقاً از همین موضوع سوء استفاده کرد و با استفاده از نیروی نفوذی کنار ایشان مباحثی مانند این که تا وقتی امام زمان (عج) وجود دارد چه نیازی به ولی فقیه است، لذا این حرف ها او را در مقابل ولی فقیه قرار داد و همه زحماتش جفا شد./نواندیش

رابطه جنسی پیامبر تقلبی با 32 زن و دختر جوان

گل راتزون 60 ساله رهبر یک فرقه اسرائیلی که خود را مسیح معرفی کرده بود وبا طرح این ادعا که دارای قدرت فوق بشری است و به کمک این نیرو می‌تواند ارواح خبیثه را دفع کند، زنان و حتی دختران خردسال را اغفال و مورد تجاوز و آزارجنسی قرار می‌داد. ️اوبه 32 زن تجاوز کرده و از آنها دارای 89 فرزند نامشروع شد. در حال حاضر راتزون به صورت موقت در زندان به سر می برد تا دادگاه و حکم او اعلام شود./ركنا

تهدید ترامپ به خروج از سازمان تجارت جهانی

ترامپ در چند ماه گذشته با چندین کشور درگیر مناقشه‌های تجاری بوده است. ترامپ با ادعای حمایت از تولید داخلی و موازنه تجاری، بر کالاهای وارداتی از بعضی کشورها عوارض وضع کرده است. این تصمیم باعث شد این کشورها تهدید به شکایت از سازمان تجارت جهانی کنند. ترامپ رییس جمهور آمریکا هشدار داده است اگر سازمان تجارت جهانی نحوه تعاملش با آمریکا را تغییر ندهد این سازمان را ترک خواهد کرد. سازمان تجارت جهانی برای تدوین قوانینی جهت تجارت جهانی و حل مناقشات میان کشورها تشکیل شده است. اما ترامپ که به دنبال وضع سیاست‌های حمایتی از اقتصاد آمریکاست و می‌گوید این سازمان با آمریکا غیرمنصفانه برخورد می‌کند/ بی بی سی

حمایت‌مان از روحانی به تبعیت از رییس دولت اصلاحات بود

غلامرضا حیدری نماینده تهران گفت:ما با حمایتی که آقای خاتمی داشتند از روحانی حمایت کردیم. شاید شخص من این کار را نمی‌کردم. ما به تبعیت از آقای خاتمی از رییس‌جمهور حمایت کردیم و الان وظیفه خود می‌دانیم حامی او باشیم؛ ولی منتقد هستیم و داریم تند هم می شویم. ایشان حداقل برای احترام آقای خاتمی هم شده باید با مردم صادقانه حرف بزند.وی در خصوص مساله ارجاع مواردی از سوالات به قوه قضاییه که نمایندگان از پاسخ‌های رییس‌جمهور قانع نشده‌اند و اینکه چطور ممکن است قاعده‌ای که در آیین‌نامه مجلس آمده با سلیقه رییس مجلس اجرایی نشود، گفت: آنچه که من در آیین‌نامه خواندم مبهم است و خب وقتی مبهم باشد، هیات رئیسه و رئیس مجلس تصمیم‌گیری می‌کنند. آخرین خبر این بوده که رئیس مجلس گفته تفسیر این است که مفادی که مورد سوال قرار گرفته و موجب حقوق قضایی شود، در این سوال نبوده است./ایلنا

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۲۹۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرویز داوودی؛ ‌۱۸ نکته درباره معاون اولی که از رییس خود برید

   عصر ایران؛ مهرداد خدیر- امروز دوشنبه سوم اردیبهشت 1403 است و از اعلام خبر درگذشت ناگهانی دکتر پرویز داوودی معاون اول رییس جمهوری در دورۀ نخست محمود احمدی‌نژاد (84 تا 88) چهار روز می‌گذرد.

با این حال غیبت رییس جمهوری سابق هم در مراسم تشییع جنازه و هم ترحیم و هم حتی پرهیز از پیام تسلیت ( تا لحظه نگارش این متن) برای مرد شمارۀ دو دولت اول خود و جایگاه معاون اول رییس جمهوری که بعد از حذف سمت نخست‌وزیر در قانون اساسی 1368 در نظر گرفته شده اقتضا می‌کند با درگذشت مرحوم پرویز داوودی با تأمل بیشتر مواجه و به این بهانه برخی نکات را یادآور شویم که البته نخستین آنها بی‌اعتنایی نصب‌کننده و مافوق اوست به خاطر اتفاقاتی که بعدتر رخ داد و کافی است یادآور شویم همان روز یک رییس جمهوری سابق دیگر (سید محمد خاتمی) به مراسم ترحیم همسر معاون -و تازه نه معاون اول خود- رفت تا بدانیم کاری که احمدی‌نژاد در حق پرویز داوودی انجام داده نشان می‌دهد «معجزۀ هزارۀ سوم» واجد چه صفات برجستۀ اخلاقی‌یی و کشف اصول‌گرایی ایرانی تا چه حد ناب بوده است!

    احمدی نژاد در سال ۹۳ در مراسم ترحیم پدر او شرکت کرد اما ۱۰ سال بعد به ختم خودش نرفت!

  عنوان «معاون اول رییس جمهوری» هر چند تازه است ولی بعد از حذف نخست‌وزیر -که در تاریخ ایران با عنوان رییس الوزرا و صدراعظم قدمت بسیار دارد - تدبیری بود تا اعضای شورای بازنگری قانون اساسی به کار بستند زیرا بدون نخست‌وزیر هم اداره جلسات دولت در غیاب رییس جمهوری دچار مشکل می‌شد هم استقبال رسمی از نخست‌وزیران خارجی چون رییس جمهوری ایران همتای آنان به لحاظ پروتکلی نیست و از این رو معاون اول رییس جمهوری در نظر گرفته شد که هر چند منزلت و احترام و جایگاه نخست‌وزیر را دارد اما قدرت او را ندارد و به تعبیر اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در دوران حسن روحانی در طول رییس جمهوری تعریف می‌شود و اختیار عزل و نصب بدون نظر رییس‌جمهوری را ندارد بر خلاف نخست‌وزیر خاصه در دهه ۶۰ که مرد اول اجرایی بود کما این‌که در دوران ریاست‌جمهوری بنی‌صدر و آیت‌الله خامنه‌ای دولت‌ها به نخست‌وزیران (‌محمد علی رجایی و میر حسین موسوی‌) منتسب می‌شوند. مراد از دولت شهید رجایی هم دولت او در زمان نخست‌وزیری است نه ریاست جمهوری چون اولا دوران ریاست جمهوری او بسیار کوتاه بود (‌کمتر از ۴۰ روز: مرداد تا ۸ شهریور ۱۳۶۰) و تازه نخست‌وزیر دوره او هم دکتر باهنر بود.


  به اشتباه اما تصور می‌شود مراد از دولت رجایی دولت دوران ریاست جمهوری اوست. در حالی که یک سال نخست‌وزیری زمان ریاست جمهوری بنی‌صدر مد‌نظر است و می‌دانیم سران حزب جمهوری اسلامی او را به اولین رییس جمهوری تحمیل کردند (‌به خاطر در اختیار داشتن اکثزیت کرسی های مجلس اول).


پرویز داوودی، سومین معاون اول رییس جمهوری به حساب می آمد: بعد از حسن ابراهیم حبیبی ( دو رییس جمهور: هاشمی رفسنجانی و خاتمی) و محمد‌رضا عارف ( دوره دوم خاتمی). بعد از او هم شاهد سه معاون اول دیگر بوده‌ایم: اسفندیار رحیم مشایی، محمد رضا رحیمی، اسحاق جهانگیری ( دو هر دو دوره حسن روحانی)‌و محمد رضا مخبر ( معاون اول فعلی در دولت ابراهیم رییسی).

   عمر معاون اولی رحیم مشایی البته بسیار کوتاه بود و با توصیه یا نهی رهبری احمدی‌نژاد ناچار شد او را از معاونت اولی کنار بگذارد و محمد رضا رحیمی را جانشین او کرد.

   با محاکمه و زندان رحیمی جایگاه معاون اول آسیب دید و اسحاق جهانگیری کوشید آن را ترمیم کند و دفاع جانانه از رییس جمهوری در مناظره ها و انصراف به سود حسن روحانی در خاطره ها مانده است.


پرویز داوودی البته از جنس مردان احمدی نژاد نبود و به سفارش سید محمود هاشمی شاهرودی معاون اول شد و احمدی نژاد می‌خواست با قبول پیشنهاد رییس قوه قضاییه از نفوذ او به نفع دولت خود استفاده کند. استاد اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی دانش آموخته دانشگاهی در آمریکا بود و در دوران هاشمی شاهرودی معاونت اقتصادی قوه قضاییه را بر عهده داشت و در واقع اولین و آخرین معاون اقتصادی قوه قضاییه چون بعد از او و هاشمی شاهرودی برچیده شد. مرحوم هاشمی شاهرودی علاقه خاصی به امور اقتصادی داشت و این انتصاب را می توان در آن راستا هم دانست.

احمدی نژاد بعد از انتصاب اسفندیار رحیم مشایی به معاون اولی هم آقای داوودی را کنار نگذاشت و به عنوان مشاور عالی و رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری نصب کرد.



۱۸نکته درباره معاون اول و مشخصا پرویز داوودی این بحث را کامل می کند:

۱. این که از ۶۸ به این سو تنها ۷ نفر بر این کرسی نشسته اند و مرد شماره دو دولت به حساب می آید توجه بیشتر به کارنامه پرویز داوودی را توضیح می دهد: حسن حبیبی (۱۲ سال)، محمد رضا عارف (۴ سال)، پرویز داوودی ( ۴ سال)، اسنفدیار رحیم مشایی ( ۵ روز)، محمد رضا رحیمی ( ۴ سال) و محمد رضا مخبر ( از ۱۴۰۰ به این طرف).

۲. پرویز خان بیش از این که یار این محمود (احمدی نژاد) باشد یار آن محمود (هاشمی شاهرودی) بود. چندان که معاون اقتصادی او در دوران قوه قضاییه و بعد از خروج از دولت هم رییس دفتر هاشمی شاهرودی در مجمع تشخیص هر چند شان معاون اول سابق رییس دفتری نیست.

۳. مرحوم داوودی در دولت احمدی نژاد جانشین محمدرضا عارف شد و جالب این که در انتخابات اسفند ۱۳۹۴ که با شور و شوق فراوان انجام و عارف با رای بالا نفر اول تهران شد داوودی هم کاندیدا بود و ناکام ماند. همین نامزدی نشان داد که به رغم چهار سال معاون اولی عنصر عمیق سیاسی نیست و  همچنان روی حمایت خاص هاشمی شاهرودی حساب می‌کرد.

۴. انتصاب او به عنوان مشاور عالی نشان می دهد رابطه او با دولت احمدی نژاد محدود به ۸۴ تا ۸۸ نبوده و تا پایان با او بوده در حالی که وانمود کرد رابطه خود با او را بعد از سال ۹۰ گسسته است.

۵. امضای بیانیه سال ۹۷ مهم ترین دلیل خشم احمدی نژاد از اوست. همان بیانیه که شماری از مردان احمدی نژاد حساب خود را از او جدا کردند و اتفاقا همان باعث شد ابراهیم رییسی برخی از آنها را به کار گیرد. مرحوم داوودی اما ترجیح داد بی عضویت رسمی برای جبهه پایداری برنامه اقتصادی بنویسد.


۶. چندان اهل اظهار نظر سیاسی نبود و به خاطر نوع رفتار و سلوک دکتر حسن حبیبی در ۸ سال ریاست جمهوری هاشمی و ۴ سال خاتمی این سنت جا افتاد که معاون اول نباید زیاد دیده شود. عارف هم این سنت را ادامه داد و داوودی هم در همین مسیر بود. هر چند در سال ۸۸ و در اواخر دوران معاون اولی گفت: ما آقای احمدی نژاد را آسان گیر نیاورده‌ایم تا به راحتی از دست بدهیم!

۷. در سال ۹۶ و در رقابت روحانی با رییسی از رییسی حمایت کرد و پشت سر رییس سابق خود - احمدی نژاد- که رد صلاحیت شده بود نایستاد.

۸. مردم در سال ۹۲ به روحانی رای دادند. در ۹۴ هم به همفکران او در مجلس. در ۹۶ هم روحانی را ابقا کردند اما لایحه پیوستن ایران به گروه ویژه اقدام مالی یا اف ای تی اف را باید مخالفان روحانی در مجمع تشخیص تصویب می کردند و این مدل دموکراسی در دنیا همتایی ندارد که رییس جمهوری و مجلس تصویب کنند و رقبای شکست خورده در انتخابات وتو کنند. ربط قضیه به مرحوم این است که اف‌ای‌تی‌اف را مثل کاپیتولاسیون می دانست و موضع محسن رضایی را تقویت می کرد.

۹. همان طور که احمدی نژاد استاندار دولت هاشمی رفسنجانی بود و بر رییسِ رییس خود شورید داوودی هم معاون وزیر اقتصاد در دولت هاشمی رفسنجانی بود اما در مجمع تشخیص مصلحت در جبهه مخالفان رییس مجمع قرار داشت.

۱۰. از جملات ماندگار مرحوم این است که دولت مهرورزی نه تنها مبتلا به فساد نیست بلکه کمترین فساد را تحمل نمی کند. او صندلی خود را اما به محمد رضا رحیمی سپرد ( اگر ۵ روز معاون اولی رحیم مشایی از ۲۷ تیر تا ۲ مردا ۸۸  را نادیده بگیریم) که به اتهام فساد بازداشت و زندانی شد.

۱۱. در دورانی که رییس بنیاد ملی نخبگان بود به خاطر اشتغالات دیگر اداره بنیاد را به زلفی گل سپرد و همین سابقه موجب شد در دولت رییسی وزیر علوم شود و از این حیث وزیر فعلی علوم وام دار مرحوم است.

۱۲. با این که چهره ای تکنوکرات بود اما دوست داشت حرف های خاص مذهبی بر زبان آورد. از جمله در ۱۴ تیر ۱۳۸۶ گفت: الگوی ما سیاست های اهل بیت است و فاطمه زهرا. در حالی که در طول ۲۵۰ سال امامت ۱۲ امام شیعه تا قبل از غیبت تنها در سه دوره کوتاه قدرت را در اختیار داشتند. امام علی کمتر از ۵ سال، امام حسن کمتر از یک سال و امام رضا هم دو سال ولیعهدی تشریفاتی. با این نگاه مشخص نبود منظور او چیست. درامور اخلاقی و دینی طبیعی است و ربطی به این دولت و آن دولت ندارد ولی در مقام دولت بیشتر حرفی برای جلب خوشایندها به نظر می رسید زیرا دولت زیر مجموعه نظام است و کلیت نظام از باور به امامت و ولایت شیعه مشروعیت می گیرد و دولت خاص تافته جدا بافته نبود و حتی رییسان جمهوری روحانی چنین مدعای نداشتند.

۱۳. در اول خرداد ۱۳۸۶ به گونه‌ای  به استقبال تحریم‌ها رفت که از یک استاد اقتصاد بعید بود. 

۱۴. در اردیبهشت ۸۸ و در آستانه انتخابات ریاست جمهوری  در سفر به تانزانیا ۶۰ نفر را با خود برد. یک هیات ۶۰ نفری برای سفر به کشوری چون تانزانیا این گونه توجیه شد که چون رییس جمهوری درگیر انتخابات شده و خود نمی تواند به سفر برود معاون اول به جای او رفته در حالی که معمولا رییس جمهور می‌رود و معاون اول می ماند. در دولت روحانی و دولت فعلی هم این گونه است.

۱۵. در ۱۴ تیر ۱۳۸۶ لوح تقدیری به مادر سید حسن نصرالله تقدیم کرد. از تاسف های مرحوم داوودی این بود که احمدی‌نژاد از تکریم و تجلیل مادر سید حسن نصر‌الله شیعه و روحانی به تسلیت به مادر هوگو چاوز در اسفند ۹۱ رسیده که به اعتقاد احمدی‌نژاد با عیسی مسیح بازمی گردد!

۱۶. احمدی نژاد از او در احکام انتصاب با این صفات یاد کرده بود: اندیشمند، متعهد، دل سوز، فداکار.... همه این توصیفات را به خاطر امضای بیانیه در سال ۹۷ نادیده انگاشت و به مرگ او هم توجه نکرد.

۱۷. برخی معتقدند بی‌توجهی احمدی‌نژاد به نظر معاون اول برای معرفی حسین صمصامی به عنوان وزیر اقتصاد هم به اختلافات او با پرویز داوودی دامن زد. احمدی‌نژاد تحت تاثیر ایده سید شمس‌الدین حسینی برای یارانه نقدی که تلفیقی از طرح ۵۰ هزار تومانی مهدی کروبی در سال ۸۴ و جمشید پژویان اقتصاددان برای حذف یارانه غیر مستقیم بود به جای «صمامی مزرعه آخوند» سید شمس الدین حسینی را برای وزارت اقتصاد در نظر گرفت و یارانه نقدی را به اجرا گذاشت.

۱۸. در حالی که از مرحوم به عنوان تئوریسین جبهه پایداری یاد می‌شود اما به احتمال زیاد رابطه تشکیلاتی نداشتند و بیشتر از تخصص خود استفاده کرده و برای آنها برنامه اقتصادی نوشته هر چند کاش در حیات از او می‌پرسیدند آنچه در دولت رییسی و مجلس انقلابی شاهدیم با آن برنامه انطباق دارد و اصلا وضعیت فعلی حاصل برنامه است یا بی‌برنامگی؟ به بیان روشن‌تر کو برنامه؟کدام برنامه؟

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: حضور کاظم صدیقی در مراسم ختم مرحوم پرویز داودی (عکس) مراسم ترحیم معاون اول احمدی نژاد بی حضور رییس جمهور پیشین پرویز داوودی؛ درگذشت یار محمودها و پایداری

دیگر خبرها

  • جشن بی‌لباس‌ها در لباس خیبر! (عکس)
  • پشت پرده خشم احمدی نژاد از معاون تازه فوت شده‌اش
  • پرویز داوودی؛ ‌۱۸ نکته درباره معاون اولی که از رییس خود برید
  • در غیاب احمدی‌نژاد
  • برزخ دانشجویان هنگام ورود به دانشگاه ها
  • تقدیر رئیس سازمان سنجش از مسئول حفاظت آزمون استان خوزستان
  • بیگی، نماینده مجلس: اگر ایران پاسخی به اسرائیل نمی‌داد، نظام سلطه ما را رها نمی‌کرد/ من در راستای استیفای حقوق مردم اظهارنظر کردم، شورای نگهبان مرا رد کرد؛ گفتند اظهارات، توییت‌ها و مواضع شما مطلوب ما نبوده/ از نظر احمدی‌نژاد اظهارنظر نمی‌تواند موثر باشد
  • تصاویری از حضور کاظم صدیقی در مجلس ترحیم معاون احمدی‌نژاد
  • افشاگری علیرضابیگی درباره علت بازگشت گشت ارشاد /احمدی نژاد مخالف بود، احمدی مقدم اصرار می کرد /پای رئیسی در میان است؟
  • تکذیب فیلم منتسب به شهردار فردیس