Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، شهر لالجین یکی از قطب‌های گردشگری استان همدان بوده که از ثبت آن به‌عنوان شهر جهانی سفال چند وقتی می‌گذرد و از آن به‌عنوان پایتخت سفال و سرامیک ایران نام برده می‌شود؛ با این وجود هنوز تصور عامه مردم نسبت به ظروف سفالی این شهر به‌این صورت است که نمی‌توان از آنها برای غذا استفاده کرد و اغلب به خرید اجناس چینی راغب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امین محبی (شهردار شهر لالجین) درباره این موضوع گفت: براساس آمار گمرک فروش ما از صادرات ظروف سفالی در سال گذشته چیزی در حدود ۱۵ میلیون دلار و در سه ماهه اول امسال سه میلیون و ۲۵۰ هزار دلار بوده که این موضوع نشان از علاقه مردم به این ظروف دارد. اما این مسئله را نمی‌توان کتمان کرد که هنوز تصور غلطی مبنی بر استفاده از سرب در ظروف سفالی لالجین وجود دارد و اغلب این اجناس را برای تزئین مورد استفاده قرار می‌دهند.

وی افزود: همین مسئله سبب شده تا عده‌ای فکر ‌کنند که با استفاده از این ظروف دچار بیماری‌ می‌شوند، ولی این موضوع از لحاظ علمی قابل استناد نبوده و وقتی درباره آن با کارشناسان مختلف صحبت می‌کنیم، می‌گویند که درصد سرب ظروف سفالی به گونه‌ای نیست که بخواهد برای انسان مضر باشد و تاثیر منفی‌ای برای آنها ایجاد کند.

محبی ادامه داد: اگر در حال حاضر بازدیدی از سفال‌های شهر لالجین داشته باشید؛ متوجه تغییر قابل لمس آنها نسبت به چهار، پنج سال قبل خواهید شد. کیفیت ظروف در کنار رنگ و طراحی آنها به مراتب بهتر شده و این موضوع به‌خوبی قابل لمس است.

محمدرضا قادری (مسئول میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لالجین) نیز درباره استفاده سرب در ظروف سفالی شهر لالجین توضیح داد: در گذشته برای لعاب ظرف‌های مصرفی از سرب استفاده می‌کردند اما دو سه سالی است که از جهانی شدن شهر لالجین می‌گذرد و از آن زمان سرب از پروسه ظروف مصرفی ما خارج شده و تنها هشت درصد از آن برای رنگ ظروف سفالی مصرفی استفاده می‌شود که برای مردم مضر نیست. البته برای ایجاد زیبایی و براقیت در ظروف تزئینی، استفاده از سرب مورد نیاز بوده و مسئله آنها با ظروف سفالی مصرفی متفاوت است.

وی همینطور درباره فروش سفال‌ها و ظروف چینی در شهر لالجین که به‌نوعی قطب ظروف سفالی ایران و خاورمیانه محسوب می‌شود، بیان کرد: ابتدا باید بگویم که این ظروف سفال نیستند و از جنس سرامیک ساخته شده‌اند که درگذشته مقدار زیادی از آنها موجود بود ولی از زمانی که لاله‌جین به‌عنوان شهر جهانی ثبت شده؛ به دلیل بحث اشتغال، صادرکنندگان ما سعی می‌کنند که دیگر چنین اجناسی را وارد نکنند.

مسئول میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لالجین افزود: البته در گذشته وجود این اجناس رقابتی را ایجاد کرد که سبب تنوع محصولات سفالی ما شد و ازین حیث این موضوع به نفع لالجین تمام شد، اما در شرایط فعلی درصد این محصولات به صفر رسیده و اگر شما به ۱۰ فروشگاه سر بزنید، تعداد کمی از آنها را خواهید یافت. به‌علاوه این موضوع در حال حاضر واردات جنس چینی هزینه زیادی داشته و به‌این صورت قدرت خرید آنها وجود ندارد. به‌همین دلیل امروز واردات محصولات چینی صرفه اقتصادی نداشته و چنین کاری انجام نمی‌شود.

ناصر خلیلی‌فر (مدیر فروشگاه خاکاب لالجین) درباره وجود اجناس چینی در این شهر گفت: در گذشته این اجناس به نسبت سفال‌های لالجین از قیمت پایین‌تری برخوردار بودند و همین موضوع مشکلات زیادی را ایجاد می‌کرد ولی درحال حاضر باتوجه به نوسانات ارز دیگر قیمت آنها پایین نبوده و این موضوع به نفع ما شده است. البته این مسئله به صورت تصادفی و محصول شرایط کشور است که اگر نبود شاید هنوز ما با چنین معضلی مواجه بودیم.

وی افزود: لالجین همه‌چیز برای تولید دارد و وجود جنس چینی در آن به شخصه برای من که تولیدکننده هستم همانند سم عمل می‌کند. اما اگر قرار است چنین اجناسی هم وجود داشته باشند، باید برای آنها منطقه تحت عنوان چینی فروش‌ها درنظر گرفته شود و از ورود آنها به فروشگاه‌های شهر جلوگیری به عمل آید.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز دلار صنایع دستی و گردشگری واردات صادرات سرب لالجین آمار گمرک چینی ها ظروف سفالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۴۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیت‌کوین در آستانه رکوردی جدید / قیمت روز ارزهای دیجیتال

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، صندوق قابل معامله در بورس بیت‌کوین بلک راک در آستانه نقطه عطف قابل توجه است و جریان ورودی آن طی ۶۹ روز روندی حائز اهمیت ثبت کرد. این دستاورد، صندوق را در آستانه ورود به فهرست ۱۰ معتبر برتر برای طولانی‌ترین جریان ورودی روزانه در میان صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین‌ قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: کارمزد بیت‌کوین سقوط کرد / قیمت روز ارزهای دیجیتال

اریک بالچوناس، کارشناس مشهور صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین در بلومبرگ، از نزدیک روند صعود صندوق بلک راک را زیر نظر دارد و به ماهیت قابل توجه آن اشاره کرده است.

در چشم‌انداز بازار که ثبات در آن کلیدی است، عملکرد صندوق بلک راک برجسته شده است و بر خلاف سایر مدعیان در رده‌های بالای بیشترین جریان ورودی روزانه، این صندوق تنها نماینده بخش رو به رشد صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین است. در حالی که صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین‌ سنتی بر تابلوی امتیازات، غالب هستند، حضور صندوق بلک راک علاقه روزافزون به دارایی‌های دیجیتال در حلقه‌های نهادی را برجسته می‌کند.

به نقل از بیت‌کوین نیوز، با نزدیک‌تر شدن صندوق بلک راک به ۱۰ رتبه برتر، انتظارات در بازار صندوق‌های قابل معامله در بورس بیت‌کوین بیشتر می‌شود. این روند چه به صعود خود ادامه دهد و چه با شکست مواجه شود، منعکس‌کننده تعامل پویا بین امور مالی سنتی و فضای غیرقابل پیش‌بینی ارزهای دیجیتال است.

مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال در حال حاضر ۲.۴۴ تریلیون دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۱.۱۲ درصد بیشتر شده است. در حال حاضر ۵۳.۶۲ درصد کل بازار ارزهای دیجیتال در اختیار بیت‌کوین است که ۰.۰۶ درصد افزایش روزانه را ثبت کرده است.

حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۶۷.۹۵ میلیارد دلار است که ۱۲.۵۶ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیر متمرکز در حال حاضر ۵.۶۵ میلیارد دلار است که ۸.۳۱ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال بوده و حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۶۳.۵۲ میلیارد دلار است که ۹۳.۴۷ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال را تشکیل می‌دهد.

این رده حاوی تغییرات قیمتی ۱۰ ارز دیجیتالی بزرگ از نظر ارزش بازار است.

۱- بیت‌کوین

قیمت: ۶۶ هزار و ۴۶۹.۳۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱۵ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۶.۰۵ درصد افزایش

۲- اتریوم

قیمت: ۳۱۹۱.۱۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۲۰ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۴.۵۷ درصد افزایش

۳- تتر

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۳ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۳ درصد کاهش

۴- بایننس کوین

قیمت: ۶۰۴.۲۸ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۱.۱۰ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۱.۴۱ درصد افزایش

۵- سولانا

قیمت: ۱۵۶.۲۴ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۳.۳۲ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۶.۸۱ درصد افزایش

۶- یو اس دی کوین

قیمت: ۱.۰۰ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۰۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۰.۰۰ درصد افزایش

۷- ریپل

قیمت: ۰.۵۴۹۷ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۲.۵۹ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر ۱۳.۰۴ درصد افزایش

۸- دوج کوین

قیمت: ۰.۱۵۹۲ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته ۱.۳۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۳.۰۳ درصد افزایش

۹ – تون کوین

قیمت: ۵.۸۶ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۴.۶۱ درصد کاهش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر:۹.۱۲ درصد کاهش

۱۰- کاردانو

قیمت: ۰.۵۱۱۱ دلار

تغییرات قیمتی ۲۴ ساعت گذشته: ۰.۱۶ درصد افزایش

تغییرات قیمتی یک هفته اخیر: ۱۲.۲۰ درصد افزایش

انتهای پیام/

کد خبر: 1228119 برچسب‌ها ارز

دیگر خبرها

  • تجارت ۵ میلیارد دلاری گمرکات کردستان در سال گذشته
  • بازار رمزارز‌ها / بیت‌کوین آماده شد
  • جدیدترین قیمت رمزارزها در جهان: ۵ ارديبهشت
  • تسهیل خدمات سرمایه‌گذاری از مسیر پنجره واحد الکترونیک در قشم| حجم صادرات و صادرات مجدد قشم به 505 میلیون دلار رسید
  • هدفگذاری صادرات ۶۵۸ میلیون دلاری از زنجان
  • ۱.۵ میلیارد دلار صادرات واحد‌های صنعتی استان تهران در سال گذشته
  • تولید ۷۵ درصد پارچه موردنیاز کشور در داخل
  • برنت ۸۷ دلار و ۲۴ سنت شد
  • بیت‌کوین در آستانه رکوردی جدید / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • قیمت جهانی نفت امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳