Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-29@18:51:07 GMT

هویت بناهای تاریخی در زمان مرمت حفظ شود

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۰۵۰۸۶

هویت بناهای تاریخی در زمان مرمت حفظ شود

یحیی رحمتی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هر آنچه که به بناهای تاریخی در زمان مرمت، الحاق بخش جدید یا ایجاد کاربری اضافه می شود باید نمایانگر شناسنامه تاریخی و معماری دوران معاصر را داشته باشد.
وی با بیان اینکه میراث فرهنگی، مشکلی با تعریف کاربری های خاص برای بناهای تاریخی ندارد، یادآورشد: مگر آنکه آن کاربری در تضاد با بنا، معماری و تاریخ و تمدن آن منطقه باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رحمتی اظهار داشت: موضوعی که مشکل ساز می شود، نبود آگاهی کافی نسبت به ضوابط و اصول معماری است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: برای تمام اماکن دارای ارزش تاریخی هم سازمان میراث فرهنگی و هم دیگر دستگاه های بهره بردار در بخش دولتی و خصوصی، موظف به حفظ بنا با تمامی ضوابط حاکم بر آن هستند.
وی خاطرنشان کرد: نبود آگاهی به این ضوابط موجب آسیب رسیدن به بنا می شود، مجموعه آسیب هایی که در امامزادگان و بقاع متبرکه به فضاهای تاریخی وارد شده است، از همین دست به شمار می آید.
رحمتی بقعه قیدار نبی را هم یکی از بناهای تاریخی آسیب دیده برشمرد و ادامه داد: موضوع بهره برداران و امنای محلی درخواست توسعه فضاهای مورد نیاز زائران و مسافران را داشتند اما ناآگاهی از ضوابط، امروز به موضوع تنش میان میراث فرهنگی و متولیان آن حوزه تبدیل شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: توسعه فقط در ساختن فضاهای الحاقی پیرامونی تعریف نمی شود و همواره طی تاریخ موضوع الحاق فضاهای جدید چنان هوشمندانه انجام شده که به شناسنامه معماری عصر خود تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه کسانی که این الحاقات را اجرا کرده اند، سواد معماری برای بنای مورد نظر را داشته اند، تصریح کرد: آنچه که در دوران معاصر در بناهای تاریخی به خصوص در بقاع متبرکه به بنا اضافه می شود، نمی تواند شناسنامه تاریخی دوران کنونی باشد.
رحمتی تاکید کرد: به طور معمول در این بناها از مصالح نا متجانس استفاده می شود، معمار سبک هایی را به کار می برد که در هیچ دورانی وجود ندارد و مصالحی که استفاده می شود گاه فضای مذهبی دیگر ادیان را متبلور می کند.
مرمت بقعه قیدار نبی طی سال های گذشته به علت ایجاد تغییرات چشم گیر در بخش بدنه تاریخی بقعه که بیش از 400 سال قدمت دارد، حاشیه های بسیاری به دنبال داشته است.
3001/6085
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: رفع حصر لایحه شفافیت استان زنجان تمدن دولتی و خصوصی زائران و مسافران صنایع دستی و گردشگری رفع حصر لایحه شفافیت امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۵۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود

ایسنا/البرز مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز از پیگیری واگذاری کاروانسرای ینگی امام به بخش خصوصی و همچنین ایجاد پایگاه میراث ملی این کارونسرا در سال ۱۴۰۳خبر داد.

به گزارش ایسنا، رحیم خاکی روز شنبه هشتم اردیبهشت اظهار کرد: کاروانسرای ینگی امام یکی از ظرفیت‌های بسیار خوب استان البرز است که سال گذشته همراه با ۵۳ کاروانسرای دیگر در پرونده کاروانسرا های ایرانی به ثبت جهانی رسید.

 
به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان البرز با اشاره به اینکه شرایط بنای کاروانسرا اکنون به گونه‌ای است که به مرمت نیاز دارد و باید هر چه سریعتر برای این موضوع اقدام شود.
 
او با اشاره به اینکه حدود ۱۰۰ الی ۲۰۰ میلیارد تومان برای مرمت کامل این بنا نیاز است، گفت: اعتبارات ناچیری هر ساله برای مرمت بخش هایی از این بنا در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیاز مرمتی آن نیست، بنابراین اولویت واگذاری این بنا به بخش خصوصی است تا یکبار به صورت کامل مرمت بنا صورت گیرد.
 
به گفته او کاروانسرای ینگی امام  از لحاظ موقعیت قرارگیری و دسترسی یکی از بهترین گزینه‌ها برای تبدیل به اقامتگاه و یا گذر فرهنگی به عنوان محلی برای برگزاری رویدادها، نمایشگاه‌ها و بازارچه صنایع دستی و فرهنگی است که در راستای حمایت از تولید ملی نیز قرار می گیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • لزوم استفاده از شیوه‌های نوین در جذب گردشگر
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • آمادگی میراث فرهنگی ساماندهی و مرمت کاروان‌سرای تاریخی جنب شرکت نفت ارومیه
  • تغییر مهلت پرداخت عوارض ساخت بناهای گردشگری در ملک‌های تاریخی
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • کاروانسرای ینگی‌امام به بخش خصوصی واگذار می‌شود
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟