Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-03@22:53:46 GMT

باغات لنجان زیر تیغ کم آبی

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۰۵۲۸۲

باغات لنجان زیر تیغ کم آبی

لنجان-فرماندار شهرستان لنجان گفت: کم‌آبی مهم‌ترین بحران پیش‌ روی این روزهای باغداران شهرستان لنجان در حوزه کشاورزی بوده و انتظار مدیران شهری از جهاد کشاورزی مقابله اصولی با پدیده خشکسالی است.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان لنجان، مهدی صفرخانلو همزمان با هفته دولت در آیین بهره‌برداری از طرح های آبیاری و نوسازی کانال‌های کشاورزی شهر چرمهین، اظهار کرد: هفته دولت فرصت مغتنمی را پیش روی مسئولان قرار می دهد تا اقدامات انجام شده در بخش های مختلف را به مردم گزارش دهند و با توجه به چالش های متعددی که امروز کشاورزان با آن روبه رو هستند بهره برداری از پروژه‌های حوزه جهاد کشاورزی در این شهرستان می تواند کام کشاورزان را شیرین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه گره خشکسالی با دستان محققان و ارایه طرح های فناورانه باز می شود، افزود: مسئله کمبود آب یک موضوع جهانی است، در همه کشورها کارشناسان به دنبال ارایه راهکارهایی برای مقابله با این چالش مهم هستند و رسالت امروز جهاد کشاورزی نیز اقتصادی کردن کشاورزی با توجه به چالش های مهم آب برای کشاورزان است.

فرماندار لنجان با بیان اینکه کم‌آبی مهم‌ترین بحران پیش‌ روی این روزهای باغداران این شهرستان در حوزه کشاورزی است، تصریح کرد: انتظار مدیران لنجانی از جهاد کشاورزی مقابله اصولی با پدیده خشکسالی است و انتظار می رود اعتبارات این نهاد در جهت اجرای امور زیربنایی و نه صرفا هزینه‌های جاری هزینه شود.

وی با بیان اینکه حفظ عرصه باغداری و توسعه آن در شهرستان لنجان مستلزم اتخاذ تدابیر موثر و عملیاتی است و تنها با سخنرانی قابل رفع نخواهد بود، ادامه داد: با توجه به تداوم بحران خشکسالی و مشکلاتی که کشاورزان با آن مواجه هستند همچون اصلاح روش‌های آبیاری، ایزوله کردن کانال‌های انتقال آب و لوله‌گذاری انتقال مسیرهایی که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، از سوی دیگر با توجه به گزارش کارشناسان اگر از سامانه‌های آبیاری نوین، لوله گذاری، پوشش درختان سنتی و … استفاده شود، می‌توانیم متوسط بازده آب را افزایش دهیم.

صفرخانلو با بیان اینکه مشارکت کشاورزان برای گذر از بحران کم‌آبی ضروری است، خاطرنشان کرد: با توجه به اهمیت موضوع احداث کانال آبرسانی به طول ۷۷۰ متر که همراه با اجرای ۶۰۰ متر در مزرعه شورجه بود با اعتباری بالغ بر ۱۹۵ میلیون تومان در دستور کار جهاد کشاورزی لنجان قرار گرفت که از این میزان اعتبار دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از خودیاری کشاورزان بوده است.

وی عنوان کرد: اجرای لوله آبرسانی باغات بحرانی شهر چرمهین همچون مزرعه دره دراز به طول ۸۲۸ متر، مزرعه چاه شیرعلی به طول ۲۷۶ متر، باغات شاهلولاک به طول ۱۶۲۰ متر انجام گرفت که هزینه خرید و تامین لوله این پروژه به مبلغ ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان از سوی جهاد کشاورزی و اجرای طرح به عهده بهره برداران بود.

فرماندار شهرستان لنجان با بیان اینکه ایمن سازی قنوات شهر چرمهین یکی از مطالبات مردم شهر چرمهین بود، اضافه کرد: مرمت و بازسازی قنوات در شش رشته با ۳۲ هزار متر لایروبی، ۱۰۳ متر کول گذاری پشته قنات، ۲۸ متر گوم گذاری، میله چاه و ۲.۵ متر مکعب با اعتباری بالغ بر ۹۷ میلیون تومان از اعتبارات دولتی و ۲۰ میلیون تومان خودیاری با همکاری شهرداری چرمهین در بحث تهیه گوم، کول و تامین ماشین آلات مورد نیاز در راستای ایمن سازی قنوات شهر چرمهین انجام گرفت.

وی یادآور شد: اصلاح شیوه کشت، حمایت تسهیلاتی از کشاورزان و باغداران، رفع مشکلات مرتبط با کم آبی، بازاریابی حرفه ای برای محصولات کشاورزان و ... از مسایلی است که باید مورد توجه قرار گیرد تا ضمن برانگیختگی انگیزه کشاورزان  پیش نیازهای تاثیرگذار توسعه تولیدات محصولاتی چون گردو، بادام و... را نیز فراهم کرد.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: فرماندار شهرستان لنجان کشاورزی لنجان اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۵۲۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز اصفهان؛ مدیر کل مدیریت بحران استانداری اصفهان در جلسه ستاد بحران سمیرم گفت: از ابتدای امسال تاکنون ۶ نفر بر اثر غرق شدگی در منابع ذخیره آب این شهرستان جان خود را از دست داده اند .
منصور شیشه فروش همچنین در خصوص هجوم ملخ به مزارع استان هشدار داد و افزود: به همت جهاد کشاورزی ۲۵۰ هکتار از اراضی شهرستان سمیرم در مرز استان چهار محال و بختیاری برای جلوگیری از هجوم‌ملخ به مزارع سمیرم سم پاشی می شود.
شیشه فروش به صدور هشدار نارنجی هواشناسی نیز در پی ورود سامانه جدید بارشی به استان اشاره کرد و افزود: با توجه به هشدارهای هواشناسی تمامی اداره های خدمت رسان در راستای جلوگیری از خسارت ناشی از سیل آماده باش هستند .
وی گفت: براین اساس مراکز خدمات رسان به خصوص شهرداری ها و راهداری ها موظفند در خصوص بازگشایی دهانه پل ها، تقویت سیل بندها، آزاد سازی تصرفات جهاد کشاورزی و حفاطت از قنات ها اقدام کنند.
شیشه فروش به خسارت سیل هفته گذشته در استان نیز اشاره کرد و افزود: در پی بارندگی های اخیر به تعدادی از منازل مسکونی در روستاهای پادنا خسارت وارد شد که از بعد از ارزیابی و تایید بنیاد مسکن، خسارت آنها پرداخت می شود .
مدیر بحران استانداری اصفهان از پرداخت ۱۸۰ میلیارد تومان خسارت به کشاورزان در سال گذشته خبر داد و گفت : خسارت به کشاورزان تنها از طریق صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت می شود که صندوق باید نسبت به پرداخت خسارت به کشاورزان سرعت ببخشد .
شهرستان سمیرم با شش شهر چهار بخش و ۱۲۰ روستا و ابادی در جنوب اصفهان واقع شده است

دیگر خبرها

  • نصب تله‌های فرمونی برای پایش آفات در شهرستان بن
  • لزوم توجه به توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • نصب تله‌های فرمونی جهت پایش آفات در شهرستان بن
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • افتتاح طرح آبرسانی فلارد یک در شهرستان فلارد
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور