Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شيراز - ايرنا - معاون حفاظت و بهره برداري شرکت آب منطقه اي استان فارس با بيان اينکه خشکسالي و برداشتهاي بي رويه تاثير ماندگار بر منابع آب فارس گذاشته است گفت: اين تاثيرات به گونه اي است که 65 درصد از چاه هاي کشاورزي استان فارس کمتر از پروانه بهره برداري آب برداشت مي کنند.

حسين صالح جهرمي شنبه به خبرنگار ايرنا گفت : اين موضوع بيانگر تاثير زياد خشکسالي بر آب هاي زيرزميني است ، بنا بر اين در برنامه ريزي هاي انجام شده اولويت نصب کنتورهاي هوشمند روي 35 درصد مابقي چاه ها متمرکز شده است ، اين تمرکز ها روي مناطقي است که مي توانند برداشت بيش از پروانه داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي يکي از عوامل اضافه برداشت از منابع زيرزميني را چاه هاي غير مجاز دانست و گفت: در سالهاي گذشته حدود سه هزار حلقه چاه غير مجاز در فارس پر شده است، در عين حال همچنان 17 هزار حلقه چاه غير مجاز دراستان فارس وجود داردو
صالح جهرمي گفت: البته افت سفره هاي آب زيرزميني و اضافه برداشت از اين سفره ها ، چاه هاي غير مجاز موجود را هم به خشکي رسانده ضمن اينکه هر گونه احتمال کف شکني و توسعه اين چاه ها تحت پايش قرار مي گيرد و کنترل مي شود.
معاون حفاظت و بهره برداري شرکت آب منطقه اي استان فارس ادامه داد: بر اثر تداوم خشکسالي بيش از 10 هزار چاه مجاز در استان فارس خشک شده و مجوزهاي کف شکني دريافت مي کنند اما تاثير خشکسالي بر روي اين چاهها بلند مدت است و به رغم کف شکني باز هم نمي توانند مطابق با پروانه بهره برداري آبي برداشت کنند.
صالح جهرمي اضافه کرد: در منطقه ارسنجان 800 چاه غير مجاز وجود دارد که 700 چاه آن خشک شده است و دستگاههاي حفار مجوز ارائه خدمات به اين چاه ها را ندارند ، دستگاههاي حفار تحت نظارت بازرسان و ماموران قرار دارند و همه تحرکات آنها رصد و پايش مي شود.
وي گفت: گروه هاي گشت و بازرسي هم در استان فارس فعال است ، به ازاي هر يک هزار چاه موجود يک گروه گشت و بازرسي در همه دشت هاي استان بر برداشت از چاه هاي آب نظارت مي کنند.
وي گفت: در 75 درصد از مناطق استان فارس صرفا با دستگاه هاي پيشرفته حفاري مي توان چاه زد و استفاده از روش هاي دستي براي حفر چاه در اين مناطق امکان پذير نيست، صرفا در برخي از مناطق شمال غرب و بالا دست سد درودزن مي توان از چاه هاي دستي براي برداشت آب استفاده کرد بنا بر اين با کنترل دستگاه هاي حفار نظارت دقيقي بر حفر چاه هاي غير مجاز اعمال شده است.
6113 /1876
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۶۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد

علی ملاشاهی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، افزود: براساس اطلاعات و آمار موجود، میزان بارش استان سیستان و بلوچستان از ابتدای سال زراعی تاکنون ۱۲۱.۸ میلی متر بوده که ۴۹.۴ درصد بیشتر از میانگین بلند مدت این دوره است.

وی ادامه داد: میانگین بارش بلند مدت سال زراعی استان نیز ۱۰۰.۷ میلی متر بوده که تاکنون ۲۱ درصد نسبت به بلند مدت سال زراعی مشابه افزایش یافته است.

وی درباره بارش های مونسون افزود: براساس نتایج نقشه های پیش بینی و پیش یابی هواشناسی، احتمال بارش های خوب تابستانه مونسونی در جنوب شرق کشور و استان پیش بینی می‌شود.

ملاشاهی با اشاره به اینکه استان ۲۰ سال درگیر خشکسالی هست، تصریح کرد: این بارش ها می توانند اثرات خشکسالی را قدری کاهش می دهد، همچنین با توجه به ادامه دار بودن روند خشکسالی در سیستان و بلوچستان، در مدت زمان ده ساله ۹۹.۳ درصد پهنه این خطه پهناور، درگیر خشکسالی شدید و بسیار شدید است.

وی بیان کرد: میانگین دمای استان تا خرداد ماه ۰.۵ تا ۱درجه بیشتر از نرمال خواهد بود و از نیمه خرداد تا شهریور در نیمه شمالی استان ۱تا ۲درجه بیشتر از نرمال و در نیمه جنوبی ۰.۵ درجه بیشتر از نرمال پیش بینی می‌شود.

وی درباره میانگین دمای استان گفت: از ابتدای سال زراعی تاکنون، ۱۹.۵ درجه سانتیگراد اعلام کرد و از افزایش ۱.۳ درجه ای دمای سیستان و بلوچستان نسبت به دوره بلند مدت مشابه خبر داد.

کد خبر 6092936

دیگر خبرها

  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • یادی از یک صدای ماندگار
  • کاهش۱۰ درصدی کشت گل محمدی در خراسان رضوی به دلیل خشکسالی
  • تأسیس بانک ذخایر دریایی ایران به مناسبت روز ملی خلیج فارس
  • آزادسازی بیش از ۲۰ هکتار از اراضی ملی حومه قیروکارزین
  • برگزاری اولین جلسه سازگاری با کم آبی در سال 1403
  • خشکسالی، کشت گل محمدی در خراسان رضوی را ۱۰ درصد کاهش داد
  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد