Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان ؛ حسین سلامی دادستان عمومی و انقلاب شهرستان جیرفت با تاکید بر اینکه دستگاه قضائی با تمام قدرت با قاچاقچیان اشیاء عتیقه برخورد خواهد کرد، اظهار داشت:پس از انجام یکسری اقدامات اطلاعاتی از سوی اطلاعات سپاه جیرفت،مشخص گردید قاچاقچیان عتیقه قصد مبادله یک محموله میلیاردی عتیقه را دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:بلافاصله دادستانی رسیدگی به موضوع و جلوگیری از انتقال اشیای عتیقه را دردستور کار قرار داد و دستورات قضائی لازم صادر گردید و تیمی از نیروهای اطلاعات سپاه به منطقه که واقع در یکی از روستاهای کوهستانی و ییلاقی شهرستان جیرفت بود اعزام شدند.

دادستان جیرفت گفت :در این عملیات تعداد ۱۴ شی عتیقه مربوط به عصر هزاره سوم قبل از میلاد کشف و ضبط گردید و قاچاقچیان اشیای عتیقه با توجه به کوهستانی بودن و صعب العبور بودن منطقه اقدام به فرار می نمایند.

سلامی با بیان اینکه شناسایی و دستگیری متهمان به صورت ویژه در در دستور کار قرار گرفته است،افزود:از این تعداد اشیا کشف شده بنا بر نظر کارشناس میراث فرهنگی در شهرستان جیرفت اصالت ۸ شی عتیقه تائید و قدمت آنها مشخص و اصالت و قدمت تعداد ۶ شی دیگر مشکوک اعلام گردید و جهت بررسی دقیق تر به کارشناسان میراث فرهنگی استان ارسال شده اند.

این مقام قضائی در رابطه با مشخصات اشیای کشف شده،گفت:در بین اشیای کشف شده مواردی از جمله تیغه هلالی شکل داس ، سر پیکان فلزی ، درفش مفرغی ، حلقه مفرغی ، شی سپری شکل فلزی ،شی فلزی سه قمتی ، دکمه سنگی ،شی فلزی مخروطی شکل مشاهده می گردد .

وی افزود: کشف این گونه اموال فرهنگی و اشیاء تاریخی در شهرستان جیرفت بیانگر تمدن و صبغه فرهنگ این منطقه می باشد و محافظت از این میراث فرهنگی و تاریخی بر همگان لازم است .

دادستان عمومی وانقلاب شهرستان جیرفت در پایان از همکاری و حساسیت مردم نسبت به مسائله میراث فرهنگی ومساعدت در جهت کشف اشیا عتیقه تشکر کرد.

شایان ذکر است این سومین کشف اشیا عتیقه طی چند هفته گذشته در شهرستان جیرفت می باشد که تاکنون جمعا ۲۸ قطعه شی عتیقه کشف و ضبط شده است.

انتهای پیام/س

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: دادگستری اخبار اجتماعی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۰۷۲۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به هشتمین شهر باستانی جهان سفر کنید 

ایسنا/کرمانشاه شهرستان سرپل‌ذهاب با وجود آثار باستانی فراوان از دل هزاره های تاریخی، به عنوان هشتمین شهر باستانی جهان این روزها مهیای بازدید گردشگران نوروزی می شود.

نادر رحیمی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سرپل‌ذهاب در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه سرپل‌ذهاب در زمان باستان نام هایی همچون پاتیر، کالمانو و حلوان داشته، اظهارکرد: یکی از قدیمی ترین آثار تاریخی در این شهرستان کتیبه آنو با نی نی متعلق به حدود ۴۸۰۰ سال قبل است. 

وی افزود: آنوبا نی نی یکی از قدیمی ترین سنگ نگاره‌ها و سنگ نوشته های جهان مربوط به یکی از پادشاهان لولوبی به همین نام است که در سنگ نگاره آن تصویر الهه نشاط و عشق را به همراه شاه لولوبی و ۹ اسیر جنگی نشان می دهد. 

رئیس میراث فرهنگی شهرستان سرپلذهاب با بیان اینکه سنگ نوشته آنو با نی نی هم به خط میخی اکدی نوشته شده، عنوان کرد: در بخشی از این متن عنوان شده کسانی که قصد دارند این کتیبه را محو کنند به نفرین خدایان گرفتار شوند. 

وی خاطرنشان کرد: کتیبه آنو با نی نی در ارتفاع حدود ۱۵ متری از سطح زمین قرار گرفته و در جنگ تحمیلی هم بخش هایی از آن براثر حملات هوایی عراق تخریب شده است.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان سرپل‌ذهاب از تاق‌گرا هم به عنوان یکی دیگر از آثار تاریخی این شهرستان نام برد و گفت: این بنای سنگی در گردنه پاتاق واقع شده و هنوز مشخص نیست که دقیقا متعلق به چه دوره ای بوده و چه کاربردی داشته است. 

وی ادامه داد: عده ای آن را یادمانی برای یک پیروزی می دانند، برخی دیگر هم یادگار احداث راه کاروانرو، عده ای هم پاسگاه مرزی و برخی هم آن را توقفگاه موکب پادشاهان در گذشته می خوانند. 

به گفته این مسئول، این اثر احتمالا متعلق به دوره اشکانی و یا ساسانی باشد. 

وی در ادامه از دکان داود یا گوردخمه داود هم به عنوان یکی دیگر از آثار تاریخی مهم این شهرستان نام برد و گفت: مردم محلی این بنای تاریخی را که «که‌ل داود» یا «داود که‌و سوار» می نامند و برای آن تقدس خاصی قائل هستند. 

رئیس میراث فرهنگی شهرستان سرپل‌ذهاب با بیان اینکه این بنای تاریخی احتمالا محل دفن پدربزرگ کوروش کبیر است، عنوان کرد: عده ای بر این باورند که این گوردخمه مقبره ایشتوویگو چهارمین و آخرین پادشاه ماد است که به دست نوه دختریش یعنی کوروش کبیر از سلطنت برکنار شد و اینگونه حکومت ۱۲۸ ساله مادها به پایان رسید. 

وی اضافه کرد: در نقش و نگاره های اطراف این گوردخمه تصویری دیده می شود که عده ای معتقدند نقش کوروش است که در حال طلبیدن آمرزش برای پدربزرگ خود است. 

رحیمی در ادامه با بیان اینکه در شهرستان سرپل‌ذهاب یک بسته کامل گردشگری وجود دارد، عنوان کرد: علاوه بر جاذبه های تاریخی، جاذبه های طبیعی منحصربفردی هم همچون آبشار پیران در این شهرستان وجود دارد. 

وی تاکید کرد: آبشار پیران با ارتفاع حدود ۱۵۰ متر بلندترین آبشار پلکانی ایران به شمار می رود و هرساله گردشگران زیادی از زیبایی های این آبشار و روستاهای جذاب اطراف آن همچون پیران و ژالگه بازدید می کنند. 

به گفته رئیس میراث فرهنگی شهرستان سرپل‌ذهاب، پس از تخریب مسیر دسترسی به این آبشار در زلزله بزرگ ۱۳۹۶ بخش زیادی از آن بازسازی شده و تنها حدود ۴۰۰ متر از مسیر باقی مانده که باید بازسازی شود. 

وی در ادامه از سراب قره بلاغ به عنوان تنها رویشگاه گل نیلوفر زرد در منطقه غرب استان، سراب های ماراب، سراب گرم، دشت های ذهاب، قلعه شاهین، بشیوه و منطقه جنگلی و بکر بزمیرآباد هم به عنوان دیگر جاذبه های گردشگری این شهرستان نام برد. 

رحیمی در ادامه گفت: برای کسانی هم که به گردشگری دفاع  مقدس علاقه دارند، بازدید از یادمان شهید شیرودی در روستای زرین جوب، یادمان شهدای بازی دراز و پادگان ابوذر به عنوان دو کوهه غرب کشور در ایام نوروز توصیه می شود. 

وی با بیان اینکه این شهرستان دارای ظرفیت گردشگری مذهبی نیز هست، عنوان کرد: بقعه احمدبن اسحاق از راویان شیعه قرن سوم که محضر چهار امام را درک کرد، نیز هرساله در ایام نوروز پذیرای گردشگران زیادی است. 

رئیس میراث فرهنگی سرپل‌ذهاب در پایان ضمن دعوت از مردم  ایران برای سفر به این شهرستان، از فراهم کردن زمینه اسکان برای میهمانان و مسافران نوروزی با وجود دو اقامتگاه بوم گردی در روستاهای قراویز و پیران و ۹ مدرسه با ۵۵ کلاس درس خبر داد. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرپل‌ذهاب هشتمین شهر باستانی جهان
  • حضور روزانه ١١ گردشگر خارجی در استان کرمان /پیگیری راه اندازی موزه منطقه‌ای جیرفت پس از ٢ دهه وقفه
  • اولین مجتمع گردشگری دامغان احداث می شود
  • اقامتگاه‌های بوم‌گردی مهاباد به ۵ واحد افزایش یافت
  • شهرستان قصرشیرین شهر یادگار‌های برجای مانده از عشق خسرو به شیرین
  • به هشتمین شهر باستانی جهان سفر کنید 
  • زبان ترکی خلجی ثبت ملی شد
  •  جلسه خانگی قرآن «عاشقان ثارالله» با ۸۲ سال قدمت در شهرستان ابهر
  • زبان ترکی خلجی استان مرکزی ثبت ملی شد
  • زبان «ترکی خلجی» ثبت ملی شد