Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-04@22:38:02 GMT

حوزه هیچگاه راه سکولاریسم را طی نمی‌کند

تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۴۱۰۵۵۰

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز قم، حجت الاسلام و المسلمین اعرافی مدیر حوزه‌های علمیه در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه‌های علمیه که در مدرسه فیضیه قم برگزار شد، با بیان اینکه حوزه پشتوانه مردم، جامعه، اسلام و انقلاب اسلامی است، گفت: حوزه ما هرگز مسیر سکولاریسم و دوری از ارزش‌های بلند اجتماعی و سیاسی اسلام را طی نمی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: بزرگان و مراجع عظیم الشأن ما در برابر خون‌های پاک شهیدان احساس مسئولیت کرده و خواهند کرد و نسل جوان و پرشور انقلابی ما در صحنه دفاع از انقلاب اسلامی حضور داشته‌اند.

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور خاطرنشان کرد: درس‌های ناظر به مسائل نو و جدید در مسائل اجتماعی و سیاسی قصه را روشن کرده و حوزه در این زمینه هرگز سخنانی که نسنجیده باشد را نمی‌پذیرد.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی با اشاره به این که ما راه نقد به حوزه را نمی‌بندیم، تأکید کرد: راه نقد به حوزه را باز می‌دانیم، اما نقد باید آگاهانه و منصفانه باشد، چرا که حوزه علمیه قم خاستگاه انقلاب اسلامی است و امروز هم پشتوانه مردم، جامعه، اسلام و انقلاب اسلامی است.

وی با اشاره به اینکه حوزه جای علم و اندیشه‌های بزرگ است، گفت: ما حوزه‌ای بزرگ و پویا داریم و این مسیر باید بالندگی خود را حفظ کرده و به نیازهای امروز جامعه پاسخ دهد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه خاطرنشان کرد: حجم عظیم تولیدات حوزوی نشان دهنده زندگی و پویایی در حوزه‌های علمیه است.

 مدیر حوزه های علمیه با بیان اینکه حوزه دارای اصالت، ذات تاریخی و خدمات بزرگ در طول تاریخ است، گفت: حوزه از عناصر، مقومات و آداب بزرگی برخوردار است  و ما ضمن اینکه به بازسازی و بالندگی حوزه اعتقاد داریم، اما به اصالت و پایه‌های استوار حوزه نیز به شدت معتقدیم و خود را صیانت‌گر و حافظ آن می‌دانیم.

مدیر حوزه‌های علمیه افزود: حوزه از گردنه‌های سختی عبور کرده و مراحل دشواری را پشت سر گذاشته است؛ اما حوزه، علما و مراجع بزرگوار ما همواره به رسالت الهی پایبند بوده و در این راه جانفشانی نموده‌اند.

وی با اشاره به اینکه مرجعیت رکن رکین و قله عظیم معرفتی حوزه علمیه است، گفت: مرجعیت و ولایت اصول اساسی حوزه‌های علمیه است و مدیریت در پرتو مرجعیت و ولایت و با هدایت‌های شورای عالی حوزه در مسیر رشد و تعالی گام‌های اساسی می‌بردارد.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی بیان کرد: رویکردهای کلان مدیریت حوزه با هدایت مرجعیت و رهبری عظیم‌الشأن رویکردهای جامعه‌نگر، آینده‌نگر و اصولی، اساسی و مبتنی بر سنت و ناظر به نیازهای زمانه بوده و خواهد بود.

مدیر حوزه های علمیه گفت: ما از پیشنهادهای بزرگان، اساتید، طلاب و جریان‌های اصیل حوزه و همچنین اساتید دانشگاه‌ها استقبال کرده و از نظرات آنان بهره می بریم.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی در بخش دیگر سخنان خود به فعالیت های صورت گرفته در مدیریت حوزه‌های علمیه اشاره کرد و گفت: در پی توسعه کیفی حوزه‌ها هستیم تا بتوانیم بر بالندگی حوزه بیفزاییم.

وی تصریح کرد: در موضوع هجرت طلاب به استان‌ها نیازمند اقدامات بیشتری هستیم تا شاهد حضور پرشورتر طلاب در نقاط مختلف کشور باشیم.

امام جمعه قم با اشاره به اینکه طرح کار ویژه‌ها و آمایش روحانیت نیز به اتمام رسیده است، گفت: نظام جامع رشته‌های حوزه‌های علمیه نیز به پایان یافته و در سال جاری این درختواره تکمیل خواهد شد.

وی افزود: ارتقاء تقویم تحصیلی از برنامه‌های جدید مدیریت حوزه‌های علمیه بوده که بر این اساس، تعطیلی حوزه کاهش یافته و در مقایسه با سایر مراکز کمتر شده است.

مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: در تابستان امسال استفاده از فرصت‌های تعطیلی 10 برابر سال‌های گذشته بوده و قریب به 20 هزار طلبه مشغول به تحصیل بوده‌اند.

حجت الاسلام و المسلمین اعرافی اظهار داشت: طرح جامع پژوهش در سطوح عالی، ایجاد شورای هماهنگی نهادها در قم و استان‌ها، ایجاد دفتر فقه معاصر، جمع آوری چهار هزار اثر علوم انسانی-اسلامی از فعالیت‌های مدیریت حوزه های علمیه بوده است.

امام جمعه قم گفت: تفاهم‌نامه‌های بسیاری از سوی مدیریت حوزه‌های علمیه در حال پیگیری است تا بتوانیم دستاوردهای مناسبی برای طلاب و حوزه های علمیه داشته باشیم.

وی در پایان با بیان اینکه حوزه‌های علمیه انقلابی بوده و انقلابی خواهند ماند، گفت: حوزه در کنار انقلاب اسلامی و رهبر عظیم الشأن انقلاب اسلامی حضور خواهد داشت و جریان جوشانی است که در راه تولید علم و دانش با اعتماد بر خدا و استمداد از اهل بیت(ع) از هیچ تلاشی فروگذار نخواهد کرد. 

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: قم حوزه علمیه حوزه حجت الاسلام اعرافی اعرافی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۰۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم

تین نیوز

نازی های آلمان در بسیاری از موارد از صنایع پیشرفته گرفته تا پزشکی و تولید ادوات نظامی پیشرفته، در دوران خود سرآمد بودند. اگرچه حزب نازی و رهبر مقتدر آن یعنی آدولف هیتلر امروزه به واسطه اقدامات نظامی و تولید تسلیحات پیشرفته مشهرو هستند، اما جالب است بدانید که موضوع حمل و نقل، یکی از موارد کلیدی در اندیشه هیتلر محسوب میشده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از پایگاه خبری ریل نیوز؛ هیتلر در دوران حکومت خود، به دنبال ساخت شبکه ای ریلی برای اتصال چهار گوشه جهان (پس از تسخیر کامل) بود تا از این طریق بتواند قدرتی افسانه ای برای رایش سوم تولید نماید. به همین دلیل، وی به دنبال اتصال ریلی لیسبون به مسکو بود. البته طرح مفهومی قطار مد نظر هیتلر بسیار با نمونه های مشابه خود در جهان متفاوت بود. به عنوان مثال، عرض خط این مسیر ۶ متر در نظر گرفته شده بود که قطار بتواند از امکاناتی عجیب همچون سالن سینما، سوئیت های مجلل و حتی استخر و سونا برخوردار باشد.

همچنین این قطار قرار بود به نوعی سیستم دفاع ضد هوایی نیز مجهز بود. اگرچه شاید این نکته به ذهن خطور کند که ساخت چنین قطاری تنها در حد رویا بود؛ اما حقیقت امر این است که بر اساس اسناد تاریخی به جا مانده از آن دوران، نازی ها دقیقا در آخرین مراحل تولید و ساخت این نوع خط و ناوگان قرار داشته و فاصله چندانی با عملیاتی سازی آن نداشتنند.

قطار هیتلر قرار بود در فاز نخست، شهرهای مهم آلمان یعنی هامبورگ، برلین، نورمبرگ، مونیخ و لینز را به یکدیگر متصل ساخته و سپس، به نقاط دیگر اروپا نیز کشیده شود. به عنوان مثال، نقضه اتصال ریلی آلمان به روستوف روسیه و پاریس، کراکوف لهستان و کی یف اوکراین نیز در اسناد به جا مانده از آن دوران مشاهده می شود. حتی کریدوری ریلی نیز در نقشه ها به چشم می خورد که از استانبول تا هامبورگ کشیده شده و به عنوان کریدور شمال – جنوب آلمان شناخته میشد. این کریدور در مسیر خود همچنین از شهرهایی چون بوداپست، مین و بلگراد نیز عبور می کرد. حتی برنامه اتصال مونیخ به شهرهای رم و مادرید نیز در نقشه این مسیر دیده می شود. اما نقشه کریدور مد نظر هیتلر، در حقیقت مقیاسی جهانی داشته و قرار بود بعدها به هند و ولادیووستوک شوروی سابق نیز متصل شود که فاصله بسیار معناداری با آلمان داشتند.

در پروژه قطار مد نظر هیتلر، ۴۱ شرکت آلمانی مشارکت داشتند. طرح های ارائه شده از سوی این شرکت ها شامل انواع لکوموتیوها از نوع بخار گرفته تا برقی و حتی گازسوز نیز به چشم می خورد. نکته قابل تامل اینجاست که قدرت لکوموتیوهای طراحی شده توسط تمامی این شرکت ها قدرتی معادل ۱۵ هزار الی ۲۴ هزار اسب بخار داشتند. نهایتا قرار بر این شد تا لکوموتیو قطارهای مسافری از نوع برقی ساخته شده و لکوموتیوهای باری نیز از سیستم دیزل هیدرولیک بهره ببرند که هر دو نوع، در زمان خود شگفت انگیز به نظر می رسیدند.

طرح تایید شده برای ساخت قطارهای مسافری نهایتا مجهز به نوعی لکوموتیو شد که دارای هشت اکسل بوده و طول و عرض آن نیز به ترتیب، ۴۲ و ۶ متر بود. ارتفاع این لوکوموتیو نیز به هشت متر می رسید که البته دلیل آن، ارتفاع مشابه برای سالن های مسافری دو طبقه تعبیه شده برای این قطار بود.

از دیگر ویژگی های این قطار می توان به وجود سالن سینما با ظرفیت ۱۹۶ نفر اشاره کرد که واقعا شبیه به یک رویا به نظر می رسد. طول این قطار نیز به ۵۰۰ متر می رسید که قابیلت حمل ۲ هزار الی ۴ هزار مسافر را دار بودند. نکته جالب توجه دیگر در خصوص قطار نازی ها، طراحی سرعت سیر ۲۵۰ کیلومتر در ساعت برای آن بود که معادل سرعت قطارهای سریع السیر امروزی تولید شده در کشورهای توسعه یافته جهان است.

حجم ویدیو: 29.09M | مدت زمان ویدیو: 00:12:07 دانلود ویدیو آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • با رویای ریلی هیتلر آشنا شوید؛ قطار عجیب نازی ها که هیچگاه ساخته نشد!+ فیلم
  • عزاداری سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) در حوزه علمیه آخوند همدانی
  • بازدید طلاب حوزه علمیه یاسوج از زندان مرکزی این شهر
  • سفر رهبر شیعیان کشور مالی به قم (+ عکس)
  • عضو خبرگان رهبری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • رهبر شیعیان کشور مالی با رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم دیدار کرد
  • آیت‌الله حسینی بوشهری: اگر گفته‌های ما منطقی باشد مردم به سمت دین گرایش پیدا می‌کنند
  • انقلاب اسلامی پایگاه حفظ دین اسلام است
  • مراسم تقدیر از استادان برتر حوزه علمیه اصفهان
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند