Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت24-رییس کمیته‌ محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در خصوص آخرین وضعیت زباله سوز، نصب شنود در درختان تهران و ... توضیحاتی را ارائه کرد.

آرش میلانی، رییس کمیته‌ محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران صبح امروز (شنبه) خبری که به منظور تشریح عملکرد یک ساله کمیسیون "سلامت، محیط زیست و خدمات شهری" برگزار شد، در مورد انتشار اخباری مبنی بر  پیدا شدن نسوج و اعضای بدن  در میان زباله‌های بیمارستانی و نشت نفت در سبزیجات جنوب تهران، اظهار کرد: ما در عصری قرارداریم که حساسیت‌های زیست محیطی زیاد شده است و شهروند، خبرنگاران نیز می‌توانند با انتشار تصاویری جریان سازی کنند، اما باید ابعاد و عمق این اخبار بررسی شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در مورد نشت نفت به مزارع سبزی با بیان این که ۱۵ سال است که این مشکل وجود دارد اما اخیرا میزان نشتی از حد استاندارد بالاتر رفته است و اداره محیط زیست نیز در حال پیگیری است، گفت‌: اما اجازه دهید به صورت ‌دقیق‌تر بررسی شود که آیا نفت به مزارع سبزی نفوذ کرده است و به چه مقدار بوده است؟.

رییس کمیته‌ محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در ادامه  با اشاره به این که حجم اطلاعات زیاد است و باید اطلاعات غربال شود، خاطر نشان کرد: مثلا چندی پیش اعلام شد که دستگاه شنود در درختان تهران وجود دارد که خنده‌دار است، چرا که باتری و سیستم آن کجا است؟! آیا از درخت تغذیه می‌شود؟.

رییس کمیته‌ محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در مورد وضعیت چنارهای خیابان ولیعصر (عج) ، خاطر نشان کرد: شرایط زیستی در تهران با توجه به وضعیت اقلیمی، ممکن است تغییر کند،  ولی باید با شیوه‌های علمی میزان اثرگذاری را بررسی کنیم.

وی با اشاره به این که کارگروهی در مورد بررسی وضعیت چنارها در شورای اسلامی شهر تهران تشکیل شده بود که در حال‌ حاضر نیز به کار خود ادامه‌ می‌دهد، بیان‌ کرد: آخرین وضعیت کیفیت خاک و فضای زیر سطحی درختان که در چند سال اخیر دستخوش تغییراتی بوده است باید ‌دقیق بررسی شود، اما باید دقت داشته باشید که رها کردن زباله‌ها در جوی و انهار شهر به ویژه‌ خیابان ولیعصر (عج) کیفیت آب را به شدت کاهش می‌دهد و این در حالی است که جرم انگاری رها سازی زباله‌ها در انهار کم است و در حال‌ حاضر در حال رایزنی هستیم که این جرم انگاری افزایش یابد.

میلانی در مورد صدمه دیدن درختان در پی نورپردازی، گفت‌: نورپردازی به درختان صدمه می زند و باید جلوی نورپردازی درختان را بگیریم، اما بین سازمان زیباسازی و سازمان پارک‌ها در مورد نورپردازی درختان اجماعی نیست و باید با برگزاری جلسات مختلف به یک نتیجه‌ معقول برسیم.

ایجاد  اپلیکیشن جمع‌آوری زباله‌های خشک در مناطق دو، یازده و سیزده

وی در ادامه‌ در خصوص جمع‌آوری غرفه‌های دریافت پسماند خشک با بیان این که ایجاد غرفه‌های پسماند در مناطق مختلف شهر یکی از راه‌های جمع‌آوری پسماند خشک است، اما گزارشات رسیده که عملکرد این غرفه‌ها و محصولاتی که ارائه می کنند خوب نیست، خاطر نشان کرد: البته تکنولوژی پیشرفت کرده است و در مناطق دو، یازده و سیزده اپلیکیشن جمع‌آوری زباله‌های خشک ایجاد شده است و در صورت این که این طرح پایلوت موفقیت آمیز باشد، به کل سطح شهر تسری می‌یابد.

رییس کمیته‌ محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران در خصوص آخرین وضعیت فعال سازی زباله سوز در پایتخت با اشاره به این که در دوره شهرداری نجفی که فضای سرمایه‌گذاری خارجی مناسب بود، شاهد اعلام آمادگی برخی از  شرکتهای خارجی بودیم، گفت‌: با این حال باید سرمایه‌گذار از برگشت سرمایه خود مطمئن شود و همچنین خرید برق از این نیروگاه زباله سوز تضمین شود که اخیرا نیز مصوبه‌ای در خصوص خرید برق از زباله سوزها در دولت داشته‌ایم که امیدواریم این مساله راهگشا باشد، اما مهم‌ترین مساله این است که مدیریت شهری به رعایت آخرین استانداردهای روز توسط این زباله سوزها اصرار دارد و معتقد هستیم که نباید فعالیت این زباله سوزها مشکلات زیست محیطی برای تهران ایجاد کند.

رییس کمیته‌ محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران ادامه‌ داد: در غالب بسته‌های سرمایه‌گذاری و با اتکا به سرمایه‌گذار داخلی طرحی تهیه شده است که به زودی به صحن شورای اسلامی شهر تهران می‌آید تا زمینه‌های سرمایه‌گذاری در شهر تهران به خصوص ایجاد زباله سوز بررسی شود.

به‌ گزارش ‌ایسنا، در این نشست خبری که برای بررسی عملکرد یک ساله کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری برگزار شده بود، ناهید خداکرمی، رییس کمیته‌ سلامت غیبت داشت و اعضای کمیسیون در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی غیبت وی عنوان کردند که اطلاعی از چرایی غیبت وی نداریم.

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۱۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها

خادم ثامنی با بیان اینکه تمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور بیشتر بر عملیاتی شدن ماده ۳ آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است، گفت: «مطابق این ماده، باید در تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌های کشور به‌جز میوه‌فروشی‌ها، توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع شود. فلسفه تدوین این ماده، ناشی از آن بوده است که در حال حاضر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و دیگر مراکز خرید، کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت پایین به‌صورت رایگان بین مردم توزیع می‌شود و همین مسئله، شهروندان را به استفاده هرچه بیشتر از این کیسه‌ها ترغیب می‌کند.»

به گزارش ایلنا، «مهدی خادم ثامنی» مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست به مناسبت «هفته زمین پاک» با شعار «مشارکت مردم، ایران در برابر پلاستیک، نجات زمین»، درباره آخرین وضعیت به ثمر رسیدن وعده‌های مطرح‌شده توسط مدیران این سازمان مبنی بر برنامه‌ریزی برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در کشور، توضیح داد: یکی از مهمترین اقداماتی که از ابتدای دوره مدیریتی فعلی در دستور کار سازمان حفاظت محیط‌زیست قرار گرفت، برنامه‌ریزی برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی به دلیل ورود این کیسه‌های مخرب به چرخه پسماند و اثرات زیان‌بار آن‌ها بر طبیعت کشور بود که بر همین اساس، آبان‌ماه ۱۴۰۱ آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی به تصویب هیات وزیران رسید.

وی افزود: طبق ماده ۲ آیین‌نامه مذکور، تولیدکنندگان کیسه‌های پلاستیکی باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند که در یک بازه زمانی پنج‌ساله، سالانه ۲۰ درصد از حجم تولید کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون خود را کاهش دهند و به جای آن‌ها کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر یا سازگار با محیط‌زیست را جایگزین کنند تا بعد از پنج سال، کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت کمتر از ۲۵ میکرون کاملا از چرخه تولید و مصرف کشور کنار گذاشته شود. در ماده ۶ این آیین‌نامه نیز اعلام شده است که سازمان ملی استاندارد باید با همکاری سایر دستگاه‌های ذی‌ربط، استاندارد ملی تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر را تدوین کند.

تحریم‌ها مانع اجرای استاندارد‌های ملی سنجش کیفیت کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر

خادم ثامنی با بیان این که در اواسط سال ۱۴۰۲، استاندارد ملی تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر تصویب و ابلاغ شد، اظهار داشت: در راستای اجرای استاندارد‌های ملی تولید کیسه‌های سازگار با محیط‌زیست، سازمان ملی استاندارد موظف است آزمایشگاه‌های منتخب را به نحوی تجهیز کند تا ادعای تولیدکنندگان مبنی بر تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر در آن‌ها به‌درستی مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. اما با توجه به این که در حال حاضر، هنوز تجهیزات آزمایشگاهی لازم برای بررسی استاندارد‌ها و سنجش کیفیت کیسه‌های سازگار با محیط‌زیست در کشورمان به اندازه کافی تهیه نشده و تحریم‌ها نیز سازمان استاندارد را در تهیه تجهیزات لازم با مشکل مواجه کرده است، سازمان محیط‌زیست هنوز تولیدکنندگان کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت زیر ۲۵ میکرون را تحت فشار نگذاشته است که الزاما از تولیدات خود بکاهند و کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر را جایگزین کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: با توجه به مشکلات موجود در زمینه سنجش کیفیت کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر در کشور، جلساتی را با دفتر تدوین استاندارد‌های ملی سازمان استاندارد برگزار کرده‌ایم که بتوانیم استاندارد‌های لازم در این زمینه را مقداری ساده‌تر کنیم تا قابلیت اجرای بیشتری داشته باشد. اگر این استاندارد‌ها را تعدیل کنیم، آزمایشگاه‌های منتخب مربوط به بررسی استاندارد‌ها و سنجش کیفیت کیسه‌های سازگار با محیط‌زیست را راحت‌تر تجهیز خواهیم کرد و می‌توانیم به فرآیند تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر در کشور سرعت ببخشیم. البته با توجه به این که مواد اولیه تولید این کیسه‌ها از خارج وارد می‌شود، اصولا هزینه تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر، چند برابر کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت ۲۵ میکرون است و تولید آن‌ها برای تولیدکنندگان داخلی توجیه اقتصادی ندارد.

وی با اشاره به این نکته که هزینه بالای تولید کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر، بسیاری از کشور‌های دنیا را به این نتیجه رسانده است که این کیسه‌ها الزاما نمی‌توانند جایگزین مناسبی برای کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت پایین باشند، عنوان کرد: راهکار مناسب‌تر از جایگزینی کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر با کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت زیر ۲۵ میکرون، این است که اساسا شرایطی را فراهم کنیم که مردم به‌جای استفاده از کیسه‌های یک‌بار مصرف، کیسه‌های چندین‌بار مصرف را مورد استفاده قرار دهند که این کیسه‌ها می‌تواند شامل ساک‌ها یا کیسه‌های پارچه‌ای و همچنین ساک‌های پلاستیکی ضخیم باشد. این کار هم از نظر اقتصادی توجیه بیشتری دارد و هم بیشتر به نفع محیط‌زیست است، بخصوص که ابهامات زیادی درباره نحوه تجزیه کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر در طبیعت به‌ویژه در مناطق سردسیر وجود دارد.

فروشندگان باید بابت توزیع کیسه‌های پلاستیکی، به طور مستقیم از مردم پول بگیرند

خادم ثامنی با بیان این که با توجه به مشکل موجود در زمینه جایگزینی کیسه‌های زیست‌تخریب‌پذیر با کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت زیر ۲۵ میکرون، تمرکز دستگاه‌های اجرایی کشور بیشتر بر عملیاتی شدن ماده ۳ آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی است، یادآور شد: مطابق این ماده، باید در تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌های کشور به‌جز میوه‌فروشی‌ها، توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی ممنوع شود. فلسفه تدوین این ماده، ناشی از آن بوده است که در حال حاضر در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و دیگر مراکز خرید، کیسه‌های پلاستیکی با ضخامت پایین به صورت رایگان بین مردم توزیع می‌شود و همین مساله، شهروندان را به استفاده هرچه بیشتر از این کیسه‌ها ترغیب می‌کند.

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست با تاکید بر این که رایگان بودن توزیع کیسه‌های پلاستیکی ظاهری است و نه واقعی، تصریح کرد: فروشندگان در عمل قیمت کیسه‌های پلاستیکی را در حاشیه سود خود در نظر می‌گیرند، اما به طور مستقیم بابت این کیسه‌ها از مشتریان خود پولی دریافت نمی‌کنند؛ بنابراین اولا باید این نکته برای مردم روشن شود که پول کیسه‌های پلاستیکی را نیز عملا به فروشنده پرداخت می‌کنند و این کیسه‌ها را به صورت رایگان به دست نمی‌آورند، ثانیا باید ترتیبی اتخاذ شود که تمام فروشگاه‌ها و مغازه‌ها، مانند نانوایی‌ها که بابت دادن کیسه پلاستیکی به مشتری‌ها، هزینه جداگانه‌ای از آن‌ها می‌گیرند، همین کار را انجام دهند تا مردم رفته‌رفته به این نتیجه برسند که اگر کیسه چندبارمصرف همراه خود داشته باشند، هزینه کمتری را برای خریدشان پرداخت خواهند کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر از کل آیین‌نامه کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی، همین بند مربوط به ممنوعیت توزیع رایگان این کیسه‌ها به طور کامل در سطح کشور عملیاتی شود، کمک بزرگی به طبیعت ایران خواهد شد و تاثیر بسیار مهمی در کاهش تولید پسماند‌های ناشی از مصرف کیسه‌های پلاستیکی خواهد گذاشت. در همین راستا جلسات متعددی را با مسئولان وزارت صمت و مدیران فروشگاه‌های زنجیره‌ای برگزار کرده‌ایم و خوشبختانه آن دوستان نیز رویکرد محیط‌زیستی مناسبی را در این زمینه اتخاذ کرده‌اند و با توجه به این که تمام کشور‌ها به سمت مصرف هرچه کمتر کیسه‌های پلاستیکی رفته‌اند، مدیران ما نیز به این نتیجه رسیده‌اند که بهتر است هرچه زودتر اقدامات اجرایی و فرهنگ‌سازی لازم برای رسیدن به این هدف را در کشورمان انجام دهیم.

دیگر خبرها

  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • نجات جوجه جغد‌هایی که به بیرون لانه پرتاب شده بودند + فیلم
  • ممانعت شورای شهر از قطع درختان
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • پاکسازی حاشیه و تالاب پیرسلمان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • پاکسازی طبیعت نقده به مناسبت هفته زمین پاک
  • زمین توان پذیرش رفاه مصنوعی را ندارد
  • لزوم ابلاغ ممنوعیت عرضه کیسه پلاستیکی رایگان در فروشگاه‌ها