Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهروندان کرجی، همچون سایر شهرهای کشور دستخوش ناملایمات اقتصادی هستند و در میان آنها، مستاجران با کرایه‌های هنگفت مجبور به عقد قراردادهای چند برابر سنوات گذشته شدند. آفتاب‌‌نیوز :  ابتدای سال 97 نوید خوش تحول در خرید و فروش مسکن، خروج از رکود بازار مسکن را تداعی می‌کرد و به گواه صاحبان بنگاه املاک روند عرضه و تقاضا در این بازار بعد از مدتها، از سرگرفته شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از طرفی با توجه به روال هر ساله، همزمان با شروع تعطیلات تابستان، فصل جابجایی مسکن خصوصا مستاجران، آغاز شد.
طبق سنوات گذشته، معمولا افزایش قیمت کرایه مسکن بین 10 تا 15 درصد متغیر است اما امسال این تغییر با توجه به مشکلات اقتصادی کشور دستخوش افزایش چند برابری شد و ساکنان کلانشهر کرج نیز از این قاعده مستثنی نبودند و کج دار و مریز با این معضل دست و پنجه نرم می کنند.
افزایش قیمت دلار و سکه نه تنها بر روی قیمت خورد و خوراک و پوشاک مردم اثر داشت بلکه قیمت سرپناه آنها نیز با این افزایش ناگهانی، دچار رشد چند برابری اجاره بها مستاجران شد.
کمتر از 3 هفته تا پایان فصل جابجایی تابستانی وقت نمانده و مردمی که توانایی قبول کرایه خانه سال گذشته را ندارند در بنگاه های سطح شهر در تکاپوی جستجو سرپناه هستند که از قافله عقب نمانند.
سایت های مجازی نیز بخشی از بار معاملات را به دوش می کشند و این روند همچنان ادامه دارد.
حقوقم با افزایش کرایه متناسب نیست
یکی از شهروندان جویای مسکن در پاسخ به سئوال خبرنگار ایلنا مبنی بر علت جابجایی، افزایش قیمت بالای مسکن سال جاری را مطرح کرد و گفت: مشکلات اقتصادی از همه طرف بر روی مردم فشار می آورد و باعث شده خصوصا قشر کم درآمد جامعه در تهیه خوراک، پوشاک و مسکن دچار مشکل شوند.
این شهروند کرجی که خود را کارگر شهرداری، معرفی کرد با اشاره به حقوق ناچیز کارگری، ادامه داد: در حال حاضر اگر موفق به پیدا کردن مسکن با وسع مالی خود نشوم مجبور خواهم بود در حاشیه شهر کرج و یا شهرستان های اطراف، دنبال سرپناه باشم.
مهاجرت از جنوب کشور به کرج
محمد یکی از کارگران حفاری در جنوب‌کشور که به تازگی در کرج ساکن شده، علت مهاجرت خود و خانواده‌اش را مشکلات شهرهای جنوبی عنوان کرد و افزود: با توجه به آب و هوای آلوده و شدت آن در ماه‌های گذشته، تصمیم به مهاجرت گرفتم.
وی افزود: گرانی مسکن در تهران باعث شد، کرج که به پایتخت هم نزدیک است انتخاب کنم لذا منزل مسکونی خود در اهواز را فروختم و بخشی از آن را ودیعه مسکن در کرج و بخش دیگر را وسیله نقلیه خریدم که بین تهران-کرج، مسافرکشی کنم.
این مرد اهوازی با اشاره به کار خود در جنوب کشور گفت: من در یکی از شرکت‌های حفاری چاه نفت مشغول به کار بودم اما به دلیل مشکلات اقتصادی و گرانی مضاعف تجهیزات، شرکت، تعداد زیادی از نیروهای خود را جواب کرد و من مجبور به مهاجرت به سمت کرج شدم.
رشد جابجایی مسکن در کرج
محمد قمی، رئیس اتحادیه املاک کرج در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به جابجایی مستاجران در سال جاری، گفت: علیرغم اینکه بسیاری از شهروندان با توجه به افزایش اجاره بها و هزینه های بنگاه و حمل و نقل اثاثیه، با قبول رقم پیشنهادی صاحب خانه، قرارداد مجدد منعقد کردند، اما جابجایی مسکن امسال شهروندان کرجی نسبت به سال قبل، 15 درصد افزایش داشته است که عمدتا ناشی از مشکلات اقتصادی بود و تعدادی از مهاجرت ها را نیز به دنبال داشته است.
رشد نرخ مهاجرت به کرج
رئیس‌اتحادیه املاک کرج، تصریح کرد: امسال جابجایی مستاجران، منطقه ای بود که به دلیل افزایش کرایه‌بها، شهروندان کرجی معمولا به مناطق پائین شهر نقل مکان کردند چراکه توانایی پرداخت اجاره بها سال قبل را نداشته و مجبور بودند در مناطق پایین تر، متراژ و امکانات کمتری را انتخاب کنند.
قمی با عنوان اینکه امسال تعدادی از ساکنان کرج به دلیل گرانی مسکن، به شهرستان‌های اطراف مهاجرت کردند، خاطرنشان کرد: از طرف دیگر تعدادی از خانوار جنوب کشور خصوصا اهواز و خوزستان با انتخاب این کلانشهر به جمع شهروندان کرجی اضافه شدند.
افزایش 30 درصدی اجاره بها
رئیس اتحادیه املاک کرج از افزایش بی رویه نرخ کرایه ها در سال جاری، خبر داد و گفت: هر ساله معمولا بین 10 تا 15 درصد نرخ اجاره بها افزایش پیدا می‌کرد اما امسال این رقم به 30 درصد رسید و حتی در مناطقی همچون عظیمیه، گوهردشت و ماهدشت از این هم گذشت و بالاتر رفت.
قمی افزود: افزایش نرخ کرایه طبق اعلام رسمی امسال، حداکثر تا 20 درصد گزارش شده اما واقعیت بیش از این بوده است.
انجام معاملات املاک در خلا قانونی
وی با انتقاد از اینکه برای تعیین نرخ مصوب و نظارت بر قیمت مسکن و اجاره بها، قانون مشخصی تصویب نشده، اظهار داشت: تاکنون هیچ نظارتی بر معاملات اجاره و خرید و فروش، صورت نگرفته و خلا قانونی، باعث شده با توجه به عرضه و تقاضا، قیمت مسکن را خود مردم تعیین کنند و معاملات بر اساس توافق طرفین صورت گیرد.
قمی به لایحه اخیر اشاره کرد و گفت: لایحه اجاره دو ساله به تازگی مطرح شده و هرچند به جابجایی تابستان و قراردادهای فصل جابجایی نمی رسد اما با تصویب آن می توان برای سالهای آینده، امیدوار بود اما متاسفانه هرساله در فصل اوج جابجایی‌های مستاجران، طرح‌هایی مطرح می‌شود که متاسفانه به فراموشی سپرده شده و باعث می شود طی سالهای گذشته هیچ قانون و مرجعی برای نظارت، مشخص نشود.
قمی گفت: طرح تعزیراتی هم حدود 3 سال پیش مطرح شد که اعلام رسمی نشد.
وی با عنوان اینکه سن بنا و امکانات ساختمان بر قیمت اجاره بها تاثیر مستقیم دارد، اذعان داشت: علیرغم این تاثیر اما در شرایط فعلی بسیاری از مالکان، بدون توجه به امکانات ساختمان مسکونی خود، نرخ اجاره بها را بیش از توقع بازار، افزایش داده اند و در بیشتر موارد این رقم به افزایش سکه و ارز ، مربوط می شود که البته اشتباه و ناشی از بی قانونی این بخش است.
رکود دوباره خرید و فروش مسکن
رئیس اتحادیه املاک کرج با اشاره به روند خرید و فروش مسکن در سال جاری، گفت: حدود دو ماه بازار خرید و فروش مجدد دچار رکود شد در حالیکه در اوایل سال جاری و همزمان با اردیبهشت و خرداد، خوب پیش می‌رفت اما با توجه به رشد قیمت ارز، طلا و مایحتاج مردم که با شتاب افزایش یافت، قیمت مسکن نیز با بلاتکلیفی همراه شد.
وی افزود: در حال حاضر خرید و فروش ملک به ندرت انجام می‌شود چرا که توان خرید مردم کم شده و به نظر می رسد با این روال بازار، قیمت مسکن کاهش پیدا کند.
رسیدگی به شکایات مردمی
قمی با اشاره به وظایف اتحادیه در صدور مجوز املاک و تحویل قراردادهای منعقد شده، اضافه کرد: در اتحادیه املاک کرج، کمیسیون رسیدگی به شکایت های مردمی، مشکلات شهروندان را بررسی و حل و فصل می کند.
وی گفت: با توجه به حضور مامور، وکیل و مشاور حقوقی در این کمیسیون با تخلفات بنگاه‌های املاک به صورت جدی برخورد می‌کنیم. 
رئیس اتحادیه املاک کرج از شهروندان خواست که در صورت مشاهده تخلف با شماره 02632555062 و 02632555063 تماس حاصل نمایند و یا به آدرس کرج، میدان آزادگان، خیابان شاهد 2، مراجعه کنند.ایلنا  کد خبر: ۵۴۳۱۰۸ تاریخ انتشار: ۱۰ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۱

منبع: آفتاب

کلیدواژه: اجاره بها کوچ اهالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۱۵۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ مهدی کرباسیان گفت: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

بیشتر بخوانید؛ قیمت رهن کامل در عبدل آباد سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

کد خبر: 1229418 برچسب‌ها بازار مسکن

دیگر خبرها

  • معاملات مسکن به این روش عجیب انجام می‌شود
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • سامانه خودنویس آرامش را به بازار اجاره مسکن تزریق کرد
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • اجاره این خانه‌ها به دلار است؛ مستاجران خانه‌های دلاری چه کسانی هستند؟
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای
  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • جلوگیری از درج آگهی جعلی مسکن/ کنترل بازار با مالیات