Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری تقریب، احمد کاظم زاده" کارشناس ارشد خاورميانه و روابط بين الملل، در گفتگو با خبرنگار تقریب پیرامون برکناری رئیس الحشد الشعبی در عراق و تأثیر آن بر اوضاع امنیتی و انتخابات این کشور گفت: الان شمارش معکوس برای تشکیل اولین جلسه مجلس عراق شروع شده و بناست سه شنبه همین هفته برگزار شود که در آن هم  رئیس جمهور  و  هم رئیس مجلس باید مشخص شود و هم نخست وزیر باید از طرف فراکسیون اکثریت معرفی شود و این اقدامات نیاز به این دارد که قبل آن توافقات و تفاهمات اولیه صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 وی ادامه داد: این چند سال گذشته که از زمان شکل گیری نظام سیاسی جدید عراق می گذرد، ریاست جمهوری  از طرف کردها و ریاست مجلس از طرف اعراب سنی و نخست وزیر از طرف شیعیان انتخاب می شد و با توجه با اینکه شیعیان اکثریت جمعیت عراق را تشکیل می دهند و در انتخابات هم  بیشتر ائتلافهای انتخاباتی از سوی شیعیان شرکت می کنند، لذا در بین شیعیان باید روی شخص نخست وزیر اجماع و توافق صورت بگیرد.

کاظم زاده اظهار داشت: اگر به سوابق انتخابات عراق نگاه کنیم، می بینیم در هر زمانی که شیعیان در این کشور متحد تر بوده اند و قبل از انتخابات به نوعی در پی تشکیل فراکسیون بزرگ بودند، انتخاب نخست وزیر هم راحت تر صورت می گرفت و چون ائتلاف های شرکت کننده در انتخابات کم بودند، لذا احتمال توافق روی شخص نخست وزیر راحت تر بود؛ اما شاهد بودیم که در انتخابات اردیبهشت، تکثر در گروههای انتخاباتی شیعه افزایش یافت و دست کم 5 ائتلاف انتخاباتی از سوی شیعیان در انتخابات شرکت کردند که  در بهترین حالت هیچ کدام از آنها نتوانستند، بالای 54 کرسی به دست بیاورند، حال آنکه معرفی نخست وزیر باید با حمایت دست کم 165 نماینده  مجلس و کرسی صورت بگیرد.

وی افزود: در چنین شرایطی باید دست کم 4 ائتلاف انتخاباتی روی شخص نخست وزیر توافق بکنند، با توجه به این تکثر و رقابتها و اختلافات داخلی که تا کنون بین آنها وجود داشته است،  معرفی نخست وزیر به تعویق افتاده و نتوانسته اند، روی شخص خاصی توافق کنند؛ در شرایط فعلی و از آنجا که به زمان ضرب الاجل نزدیک می شویم، چاره ای جز توافق روی این مسأله ندارند.

 احمد کاظم زاده خاطر نشان کرد: نکته ای که در این مقطع مهم است، این است که هر چقدر این توافق، در بین خود شیعیان صورت بگیرید و در بین خود شیعیان بر روی شخص نخست وزیر توافق بشود، دولتی هم که تشکیل خواهد شد، از حمایت اغلب شیعیان و ائتلافهای انتخاباتی برخوردار خواهد بود؛ اما چنانچه نخست وزیر از ائتلاف شیعیان و غیر شیعیان اعم از کردها و سنی ها تشکیل بشود، در این صورت این احتمال وجود دارد که بخشی از شیعیان که در انتخاب نخست وزیر نقش نداشته اند، به اپوزیسیون تبدل شوند و این مسأله در نهایت بتواند اختلافات داخلی شیعیان را تشدید کند و چه بسا فرصت موج سواری دوباره به کسانی بدهد که اساسا مختلف نظام سیاسی عراق بوده اند، اما اکنون از روی مصالح وارد این پروسه شده اند.

وی تأکید کرد که اگر هر چه زودتر اختلافات داخلی شیعیان به اتمام نرسد و آنها  روی شخص نخست وزیر اجماع نکنند، فرصت طلبی ها برای مخالفان نظام سیاسی جدید عراق بیشتر خواهد شد و آمریکا و امارات و عربستان و رژیم صهیونیستی از این وضعیت نهایت سو استفاده را می کنند.

گفتگو و تنظیم: زهرا غلامی

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۳۵۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن: راه‌های دیگری به جای حمله به رفح وجود دارد

به گزارش صدای ایران از ایسنا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» در این باره گفت: به جای عملیات نظامی راه‌های دیگری برای اسرائیل وجود دارد تا تیپ‌های حماس در رفح را از بین ببرد.

بلینکن درباره اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره حمله به رفح نیز افزود: مردم حرف‌هایی را به زبان می‌آورند، اما بیایید روی عمل تمرکز کنیم.

وزیر خارجه آمریکا درباره پیشنهاد آتش‌بس ارائه شده به جنبش حماس و در تقلا برای انداختن توپ به زمین این جنبش گفت: پیشنهاد فعلی ثابت می‌کند که اسرائیل آماده است برای دستیابی به یک معامله امتیازاتی بدهد.

بلینکن همچنین بار دیگر تاکید کرد ایالات متحده هنوز «یک برنامه روشن و معتبر برای محافظت از غیرنظامیان» در رفح را ندیده است و تا زمانی که تل‌آویو این کار را انجام ندهد «واشنگتن از یک عملیات نظامی بزرگ در آنجا پشتیبانی نخواهد کرد.»

بلینکن در پاسخ به این سوال که اگر تل‌آویو به جای دنبال کردن توافق با حماس، عملیاتی را در رفح انجام دهد، ایالات متحده چه گام‌هایی برمی‌دارد، گفت که نمی‌خواهد درباره «فرضیه‌هایی درباره آنچه ممکن است اتفاق بیفتد» صحبت کند.

این اظهارات در حالی بیان شده است که منابع خبری صبح امروز (پنج‌شنبه) نسخه‌ای از چارچوب اصلی توافق پیشنهادی میان طرف‌های فلسطینی و صهیونیستی برای تبادل اسرا و توقف جنگ در غزه را منتشر کردند.

طبق این گزارش، این توافق دربرگیرنده سه مرحله است که مرحله نخست آن به مدت ۴۰ روز است که قابلیت تمدید دارد.

مرحله دوم به مدت ۴۲ روز تمدید می‌شود و شامل نهایی شدن توافق در مورد مقدمات لازم برای بازگشت آرامش پایدار و اجرایی شدن آن است.

مرحله سوم نیز به مدت ۴۲ روز ادامه داشته و شامل تبادل تمامی اجساد و بقایای شهدای مقاومت و فلسطین و کشته‌های اسرائیلی پس از دستیابی به آنها و شناسایی‌شان می‌شود.

قطر، مصر و آمریکا ضامن اجرای این توافق خواهند بود.

دیگر خبرها

  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • منع جانسون از شرکت در انتخابات محلی به دلیل نقض قانون
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟
  • قالیباف و آقاتهرانی برای ریاست مجلس به توافق رسیدند؟ /متفکرآزاد: دعوا بر سر صندلی را دوست ندارم/یوسفی: تصمیمات باید در درون مجلس گرفته شود
  • نویسنده اسرائیلی: پیروزی در رفح در انتظار ما نیست/ نتانیاهو از ترس فلج شده است
  • حملات داعش در عراق شروع شد
  • بلینکن: راه‌های دیگری به جای حمله به رفح وجود دارد
  • تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک
  • نخست‌وزیر سابق اسرائیل به خانه وزیر خارجه امارات رفت + عکس
  • خطر شورش‌های درون حزبی بیخ گوش نخست وزیر انگلیس